- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
gtasystem #133 üzenetére
Ja, értem. Hát arra tényleg jó, meg egy akármilyen Linux is
Az árral kapcsolatban meg pont erre gondoltam, hogy hiába volt olcsó, akkor sem kellett sok embernek, mert fizetni kellett érte. Ha azóta is csak annyiba kerülne, biztos többen vették volna, de a többség otthon akkor sem.
Miért jobb az embernek a warez?
Nem kell bankkártyaadatot kiadni. Nem kell fizetni. Nem kell követni az aktiválások számát. Nem kell aggódni, hogy az OEM miatt nem lehet alaplapot cserélni, vagy hogy nem jár támogatás. Ha meggondolja magát, nulla veszteséggel áll vissza másik rendszerre, vagy lép tovább.Az olcsó (OEM) ár ezzel nehezen száll ringbe. De abban egyetértünk, hogy az olcsó Windows akkor is baromi jó ötlet lenne (főleg a dobozosé). Jelenleg nem tudom elképzelni, hogy tömegesen dobná meg az eladásokat, de akkor lehet, hogy kiderülne az ellenkezője.
-
King Unique
titán
válasz
gtasystem #119 üzenetére
W8 népszerűtlensége abszolút nem az árazás miatt van, ez fals....hanem , amik kb. feljebb ki lettek tárgyalva, illetve azoknak egyfajta mítoszként a közhiedelembe való beültetése miatt, hasonlóan mint pl. WU letiltása, Mert ugye egy részük ennek hatására már ki sem próbálta/ próbálja. Árnak ehhez kevés köze van , amíg home user mindent a torrentről szed, crackel csomagolva...
(#122) GoodSpeed: max 8-nál lesz ingyéér, többinél vmi pár hónapos kezdeti kedvezményes ár, aztán vsz marad a szokásos 30k körüli.
Amúgy meg egy XP-s eleve gondban lesz, mert, ha jól tudom 8-nál is csak tiszta telepítést tudott csinálni, illetve ott a régi gépe...., mert azt is kell ám venni egy Win9-hez, mert gyaníthatóan kevés lesz neki az 512 MB RAM, 1 magos proci stb.
Ráadásul, ha tovább szigorítanak a hardverkövetelményeken, mint a 8.1-nél, akkor meg pláne. Sőt, akkor lehet 7-es userek egy részének is, már aki váltani akar, mert gyaníthatóan ott se mki fog. -
törölt tag
válasz
gtasystem #119 üzenetére
A 8 sokáig 4500 forint volt (már nem tudom milyen formában), csak kellett hozzá alap, pl. XP vagy 7, de még az ingyenes Win8 DP is megfelelő volt ehhez. Vették sokan, de nem elegen. Aztán például említhetnénk a Steam-et, azon vannak sokszor filléres játékok, de az emberek mennek torrentezni, majd nyavalyogni, hogy miért nem jó a krekk. Egyszer volt szerencsém olvasni, hogy volt akinek a 29 centes játék sem volt elég olcsó 90%-os akcióban.
Most meg repkednek a pletykák arról, hogy a Win9 ingyenes lesz, de még nem tudni, hogy tényleg így lesz-e, illetve kiknek. Szerintem a Win8 felhasználóknak biztosan, akkor viszont már most borítékolható, hogy a 8 hamar el lesz felejtve (mondjuk ilyen részesedéssel most sem lenne nehéz).A 10% Android hogy kerül a képbe desktop rendszereknél?
Inkább az az iOS-t és a WP-t nyomja le.
-
King Unique
titán
válasz
gtasystem #113 üzenetére
Nem biztos....ugye eredetileg azt vetetted fel, h W8 van túlárazva, ami speciel pont nem igaz, mert W7, XP se olcsóbb. Illetve 8-nál ott volt hónapokig a kedvezményes 8-9 ezres átállási lehetőség, mégse mki használta ki, sokan ugyanúgy lehúzta torrentről...
Aztán mi lenne a jó ár értePl. diákverzió 12k-s ára szerintem elég baráti. Ha 8.1 Core lenne 10k, Pro meg 15k, ami szerintem elég kedvezményes, akkor megvenné mki, v akár a Win7 HP/ Prof esetében?? NEM...
De, ha 2500, v 5000 Ft lenne, ami már nevetséges összeg is egyben, még akkor sem, mert sokaknak, csak az "ingyér" lenne a jó ár... Ott volt Win7 esete is, az se volt olcsóbb, mégis sikeres lett.
XP-seknek meg, ahogy korábban, úgy most is a gépbővítés, új gép megvételének költsége a legfőbb visszatartó tényező, nem az OS ára. Az home szinten eddig se zavart senkit, amíg fent lesz torrenten, lesz hozzá aktivátor, addig többség márpedig onnan is fogja beszerezni....mert a 0 Ft-nál nincs jobb ár. -
King Unique
titán
válasz
gtasystem #105 üzenetére
Szerintem elavult hardver az oka, h ennyi XP-s gép van még. Windows mindig is fizetős volt, ezt a túlárazás dolgot nem értem, mert nem drágább, mint a Win7.
W7 HP, Prof ; Win8.1 Core, Pro De amikor még kapható volt, egy XP Prof is 3x k volt...
Nem beszélve arról, h ott van a 12k-s diákverzió [link], v műszaki karon tanulóknak az MSDNAA lehetősége. Csak ugye előbb szedi le torrentről a gyerek...
Ha jelentősen olcsóbban adnák, pl. 5000 Ft lenne a 8.1, az Office meg 10000, az se lenne garancia arra, h mki legálisan megvegye , sokan akkor is ugyanúgy lehúznák torrentről az aktivátorral csomagolt verziót...Csak az "ingyér" lenne a jó ár mkinek, főleg itthon...De szerintem, mivel, ha úgy nézzük, a legtöbb home usernek eddig is "ingyenes" volt a Windows + Office, szerintem nem akkora probléma ez...
És akkor még ott az XP-ek, nekik új gép is kéne, azt is az MS fizesse talán, v adják nekik full ingyen ajándékba?....ilyen csak a mesében van.(#106) CPT.Pirk: akkor lehet a 9 is ki fog, mert előzetesek alapján azt a vonalat viszi tovább...
-
törölt tag
válasz
gtasystem #102 üzenetére
Te a felületről beszélsz, én meg arról, ami a mögött van. Barátibb árazás? ~9000 Ft-ért lehetett megkapni az elején 3,5 hónapig. Félre ne érts, az a határozott véleményem az első, mindenki számára elérhető nyilvános előzetes óta, hogy a metro úgy szar, ahogy van. De a rendszer fényévekre van az XP-től, viszont a Windows 7-nek közeli rokona.
-
törölt tag
válasz
gtasystem #86 üzenetére
Hónapokig volt 14,99 $ illetve 29,99€, annak függvényében, hogy az ember melyik kedvezménybe esett. Nekem az utóbbi lett. 82xx Ft volt, és az eddigi legstabilabb rendszerem, még 2012-ben telepítettem, azóta rájött egy 8.1 frissítés is. Meg volt adva a lehetőség, hogy az XP felhasználók váltsanak korszerű rendszerre, az viszont igaz, hogy az XP-seknek lehetett volna 7-est is ilyen kedvezménnyel kínálni, annak fényében, hogy a 8.1 olyan jellegű szigorításokat hozott CPU ustasításkészlet szinten, miszerint a régebbi gép tulajdonosoknak, akiknek a Windows XP, Vista, 7, sőt a 8.0 is települt, a 8.1 már nem feltétlen.
-
törölt tag
válasz
gtasystem #86 üzenetére
A Win7 a kezelőfelületet kivéve minden tekintetben jóval közelebb van 8-hoz, mint az XP-hez. Már a Vista is.
A Win8 túlárazva sincs a többi Windowshoz képest, sőt, messze a leghosszabb ideig volt jóárasítva.
„ráadásul mindjárt jön a 9-es mi a francnak vegyenek 8-ast?”
Főleg, ha az XP-Vista kihagyott váltás miatt egyszer már a legtöbben (magán és céges felhasználók is) megtapasztalták, hogy nem áll le az univerzum, ha kimarad egy Windows verzió. Éppen a Windows-függő hard core gamerek kényszerülnek mindig váltásra, mert a Windows verziókkal a DirectX is „frissül”, új kártya, stb., stb. Otthon és az irodák messze legnagyobb részében nincs szükség ilyen gyors váltásra.(#88) King Unique
Start menü+céges környezet. Mintha attila9988 említette volna… -
MomoSinX
aktív tag
válasz
gtasystem #86 üzenetére
Ez a tablet buzulás azért van, mert valami okos fent kitalálta, hogy ők most bizony leváltják az összes asztali gépet
, aki meg nem vált azt konvertálják már csak azért is. Eléggé visszaütött, a Vista a 8-hoz képest egy mestermunka lett, pedig azért sem rajongtak sokan, de az legalább kinézetre rendben volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- BestBuy topik
- Kuponkunyeráló
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Környezetvédelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest