- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
porsapka
csendes tag
Sziasztok:
ASRock H77 PRO4/MVP alaplapot veszek hamarosan i3 2120 processzorral.
4 gb ramra gondoltam.
Mit ajánlotok:márka,1 vagy 2 részes legyen?
Előre is köszi. -
Hulkminator
csendes tag
válasz
szarnyalosas #171 üzenetére
Nagyon jó RAM kártyák ...elégedett leszel azt garantálom...
-
Hulkminator
csendes tag
válasz
szarnyalosas #171 üzenetére
Nagyon jó RAM kártyák ...elégedett leszel azt garantálom...
-
szarnyalosas
tag
válasz
Hulkminator #170 üzenetére
szia
hyperxet vettem feketeket :d
egyelore nagyon jol mennek 2*2 kiszerelesben 1600 sokat.
-
Hulkminator
csendes tag
Nekem 2 pár 2x2 Gb-os Corsair XMS 3 KIT -em van ,és nagyon megvagyok vele elégedve .Először Kingstone Hyper X blue-t akartam venni , de úgy hallottam ,hogy a Corsair valamivel jobb ,ezért vettem Corsairt.
Geil-rol meg anyit ,hogy volt nekem is ,és nem volt jó az alaplapomba valami kompatibilitási hiba miatt.Elindulni elindult ,de vagy lefagyott a gép , vagy kékhalál lett belőle egy bizonyos eltelt perc múlva :/ -
hepibáb
tag
Sziasztok!
Mostanában melyik memória a legjobb 1600 Mhzes DDR3asok között? Nekem van egy GEIL GV34GB1600C8DC CL 8-8-8-28as időzítéssel MSI 790FX-GD70es lapban AMD Phenom II X4 945ös procival. -
JustCouse
csendes tag
hol a kingmax?
-
szarnyalosas
tag
Sziasztok.
Problémára keresem a választ, egy ismerősöm gépjéről van szó, nem googleztem még rá de először ide is beírom.
A probléma az hogy ha simán bekapcsol a gép akkor megy, restart után nem megy valahol megfagy, legtöbbször a kis LCD én amit az alaplaphoz attak Detect ramot ír ki én nem megy tovább a felismerés, vagy épp továbbmegy és lefagy a rendszerbe. Bios kisütéssel addig megy ameddig csak kel.
ram csere után 2 hónapig semmi gond, de most megint kezdi.
Konfigurácio:
Alaplap :ASUS Rampage Extreme
Memoria: Mushkin High Performance HP3-12800 DDR3 4GB(2*2GB)
Processor: Intel Quad Core Extreme QX9770 3.2Ghz
Videokartya: Ati Radeon HD4890(Msi Cyclone)
Tap: Zalman ZM850-HP 850W
Merevlemez: Seagate Barracuda 7200rpm 1.5TB SATA
DVD-ROM: LG BH10-LS30 SATA
Processorhutes: Zalman CNPS9700
Haz:Antec Twelve Hundread(1200) -
BladeZsolt
csendes tag
A tesztek alapján nem bántam meg, hogy DDR3 Geil 1600MHz-es memóriát vettem.
Kíváncsi leszek majd rá ha megjön, hogy muzsikál... -
Vaszil76
tag
Sziasztok! Asus rampage III extreme lapom van i7-930 procival, asus 480 gtx kártyával és corsair xms TR3X6G1600C8 G 3x2 gb memoriával, A memoriát megveszik és kellene valami jobb!!! Elég 1600MHZ-es vagy vegyek nagyobbat? Érdemes? Lenne Kingston KHX1866C9D3T1K3/6GX(XMP)
-
veréb
tag
sziasztok! van egy phenom II x4 945-ös procim és hozzá 2x2g zöld-ezüst 1600-as kingmax! milyen időzitésekkel használjam és milyen am3-as lapot ajánlotok hozzá ami kezeli is?!
-
pitbull93
tag
Sziasztok ehhez a konfiguraciohoz milyen 1600-as ramot ajanlotok?-
Alaplap: ASUS Rampage II Extreme LGA 1366
Processzor: INTEL CORE i7 975 extrem edition
Memória: ???????????????????????????
Videokártya: ASUS EAH5970/2GD5
Rendszer(SSD): KINGSTON 40GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV125-S2
Tároló(HDD): WD 1000GB 7200rpm 32MB SATA2 WD1001FALS
Légkavaró: ENGLIDE n.zero hydro 120 1.2K 3db
Ház: COOLMASTER haf 932
Táp: CORSAIR TX650w
Optikai meghajtó: NEC AD-7243S fekete
Processzor hűtő: Noctua NH-D14
-ventillátorszabályzó:ZALMAN ZM-MFC1 Plus Black
Előre köszönöm!
-
fekdani
csendes tag
Sziasztok!
Most készülök 1600Mhz-s modulokat venni, szeretném megkérdezni, hogy az alábbi 2Gb-os kitek közül melyiket javasoljátok(mindkettő 16 ezer Ft körüli) ?
1. Kingston Hyper-X KHX1600C9D3K2/2G 1600mhz cl-9 1.7-1.9V
2. OCZ Gold 1600mhz cl-8 1.7V
Előre is köszönöm, üdv: Fek
-
Antibazsi
aktív tag
Nekem P5K3 deluxe/wiw-ap lapom volt ami az OCZ-t nem annyira szerette,de CSX CEC ramokkal nem volt semmi gond. Viszont ennek ellnére én is a corsairt ajánlom leginkább,az tuti asus párti.
És még annyit javítanék,h a CSX cl9-es (így ebből a szempontból az gyengébb) és nem cl7-es! Tudom,mert még mindíg azt használom. -
Henker2
addikt
Üdv mindenkinek!
Van egy ASUS P5Q3 Deluxe/WiFi-AP alaplapom. Egy QuadCore Intel® Core™2 Quad Q9550 Yorkfield-E0 proci van benn.
A kérdésem:
Hogy szerintetek melyik RAM páros lenne bele a legjobb?4 GB (2*2GB 1600MHz 7-7-7-20) OCZ Reaper DDR3
4 GB (2*2GB 1600MHz 7-7-7-20) CSX CEC DDR3Melyik lehet erősebb DDR3?
-
szki
őstag
válasz
Den Hadnagy #149 üzenetére
Na ja. AM3-as Giga lapok finnyásak a DDR3-ra. Bios verzótól is nagyon függ a működés.
Nekem az 1,65v-os Patriot Viper 1600/CL8 nagyon bejött. Csak itthon ritkán kapni. -
beta
aktív tag
A tesztben szereplo a corsair rambol eleg sok revizio letezik. Az enyem Quimonda ic-kel van ellatva, es gond nelkul megy stock fesszel 1600on cl7, a tesztelo egy gyengebb reviziot foghatott ki sztem...
-
rovtiv
tag
Az előző konfigomban CSX DDR2, 2X2GB 1066-os kit futott, 5-5-5-15-tel, 30-ezerért.
A mostaniban a Kingmax ezüst-zöldjei, DDR3, 2X2GB 1600, 7-7-7-20-szal, másfél tized volttal alacsonyabb feszen, 15%-kal gyorsabban, <25 fokkal hűvösebben, 24-ezerért.
Azért ez méltánylandó különbség. -
eszgé100
őstag
válasz
Picturemaker #138 üzenetére
én úgy tudom, hogy a zöld címkést kell választani, mert jobb memória modulok vannak rajta
-
MaSzKa
senior tag
én Ősembernél vettem G.Skill Trident 2x2GB 2000MHz 9-9-9-27-es DDR3 ramot
most kb 26eft nála
ezt kellett volna tesztelni
olcsóbb és biztosan jobb és látványra se rosszlégyszi teszteljétek hozzá!
-
rovtiv
tag
válasz
Megváltoztatom az aláírásomat!
-
rovtiv
tag
válasz
Állítólag van. Az ezüst-zöldet kell választani, ha van rá lehetőség.
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Kingmax tulajoktól kérdezem: 1600/2GB-os modulokat láttam ezüst-zöld és piros-fekete színben is. Van valami különbség közöttük?
Köszi.
-
lala42
őstag
Nálam 1.8-al megy, a jelenlegi beállításon, de nem is próbáltam alacsonyabbal. Majd ha lesz időm, akkor (jönnek a téli esték, és ha a mama is békén hagy
) nekiállok tuningolni egy kicsit. Valamikor belőttem nyersen a konfigot és azóta úgy megy. Csak a finomhangolásra több idő kell.
A CPU elég ennyin ha megy, az marad, de a memókat még lehet szűkiteni, valamint feszt csökkenteni. (mindkettőnél) -
eszgé100
őstag
igen igen
miután végigolvastam a topikot, belőttem én is 1600MHz / 7-7-7-20 / cr1-re, és így remekül működik, de mikor megvettem még cr2-ben próbáltam, de úgy többször volt kékhalál mindenféle feszültségen, de ezt nem értem mert azt mondják, hogy a cr1 a gyorsabb és ott könnyebben hibázik. nektek ez milyen fesszel megy? a bank cycle time az mi? nekem az 20ra van állítva -
lala42
őstag
Nos nálam ebből van 2 db.
7-7-7-20 időzitéssel meg vagyok vele elégedve.KingMaxIgaz nem vagyok nagyravágyó és kb 2 hónapos, vagy több
különbséggel sikerült uo. -hoz hozzájutni. Mennek is dualban . Úgyhogy jó ez a ram.
-
Milka 78
nagyúr
Hát...ezekre sem cserélném a CSX-eimet amik lazán mennek 7-7-7-24-1t-ben(1.85v) napi 24órát,kb.4 hónapja folyamatosan.Ráadásul 7-7-7-21-1t ben is négy órát ment majd meguntam és visszavettem...Ráadásul még olcsóbbak is(27800 ft.2x2 Gb.Kitt)
!
-
Zse'La
csendes tag
Nem akar ez menni.
Adtam az NB VID-nek +0,2V-ot (1,4-re), CPUnak +0,1V (1,425V), DDR3-nak meg +0,25V (1.85V), az időzítést meg 8-8-8-24-1T-re tettem, de lényegében nem javult a helyzet. Nincs ötletem mi lehet a baja. Nem akarom tovább gyötörni.
Visszarakom 6,66-os szorzóra, és majd megnézem meddig lehet növelni az FSB-t. -
miresz
veterán
Csak a CSX. Nekem is ilyen(CSX-CEC3-1600-4GB-KIT) moduljaim vannak,tökéletessen futnak 1600 Mhz-n fesz. emelés nélkül is.
A DDR2 ideje lassan lejár.
-
Pista0001
addikt
válasz
ChrYsler #103 üzenetére
Leteszteltem az Everest-el (5.02.1750) a RAM-jaimat (CSX CEC3 2*2 GB)
Modulokkal kapcsolatban egy korábbi hozzászólásomban azt írtam hogy 1,8 V-on tudja az 1600 MHz/9-9-9-24 -et, és csodálkoztam hogy az adatlapján 1.64 V van feltüntetve. Megnéztem a csomagolását és ott is 1,64 V van. Hogy miért emlékeztem 1,8-ra...?
És akkor jöjjenek az eredmények:
Auto feszültség, időzítések SPD alapján (9-11-11-29):
1,63 V-ra emelt (?) feszültséggel az időzítés szintén az SPD alapján kicsit rosszabb eredményeket hozott, de hibahatáron belül volt ezért nem készítettem screenshot-ot.
1,63 V, időzítések: 9-9-9-24 (gyártó által megadott érték)
1,63 V, időzítések: 8-8-8-20
A következő kísérlet szintén 1,63 V-on 7-7-7-20 volt, így nem indult a gép. További fesz. emeléssel nem próbálkoztam.
Command Rate végig 1T volt!
-
04ahgy
nagyúr
Igen. A Kingmaxot, CSX-et én is hiányolom, mert a kompatibilitásuk meglepően korrekt. És az 1600-as Kingmax CL7-7-7-20, mindezt 1,8V-on, olcsóbban, mint az itteni "krém" memóriák.
A tuning is jobb, mert a Kingmaxok gyakran mennek 1,75V-on is a gyárilag specifikált értékeken, és megkajálják az 1,9-1,95V-ot is.
A cikk, teszt nekem is nagyon Expert, Emporium szagú. Pedig az Expert a Kingmaxnak disztribútora. Fura. De akkor ha Expert szponzorált, akkor a Patriot is benn lehetett volna, az sem valami noname cucc.
Habár az ilyen OCZ, Corsair márkáknál lehet, hogy könnyebb az árat mesterségesen fenn tartani.
HGyu
-
Fundey
tag
Ne viccelj már hogy "AMD platformon, Giga lapban, általában viszi az 1600Mhz-t, 7-7-7-20 - időzítésekkel, 1.8V-on." annyi neki a tuningpotenciálja hogy egy AMD Platformban jó Giga lapban viszi az alap órajelet alap feszen alap időzítésben....
Akkor még örülhetek majd hogy a jó X48-ban vinni fogja a gyári be állított órajeleket/időzítést?
"Szerintem ár-érték arányban az egyik legjobb választás"
Tán más 1600-as kiteknél még a gyári órajel/időzítést sem viszi még tuningba sem?
Szerintem férre értetted magad vagy elírtál vmit,mert ez kicsit furi lenne... -
rovtiv
tag
Ez valóban érdekes, igaz, én annyira nem vagyok tapasztalt a témában. Viszont eddigi tapasztalataim ellentmondani látszanak a tieidnek. Kettővel ezelőtti lapom egy Asus M2NE volt. Memóriafinnyás, melegedős, néha instabil lap volt. (Minden milyen bios, proci, memória volt mellette.) Aztán a bótba határozottan ajánlották a Gigát. Ez a második Giga lapom, de nincs okom panaszra. Ettől függetlenül, lehet, hogy neked van igazad.
-
SzlobiG
félisten
Egyikse egy nagy tuning kit ahogy elnézem.
-
Pista0001
addikt
Én is nagyon hiányoltam a tesztből a CSX-et. Ilyet használok szeptember óta és nagyon elégedett vagyok. Auto feszültségen 1600 MHz-en 9-11-11-29-en megy SPD által MSI 785GM-E65 alaplapban Athlon II X2 250 procival alap FSB-n. JEDEC szabvány szerint csak 1333-ig van megadva, az 1600 túlhajtott órajel. 1333-ig végig 1,5 V van megadva, hogy 1600-on mennyit ad neki az alaplap azt nem tudom. A BIOS-ban az Auto állás 1,55 és 1,63 (vagy 1,64, nem emlékszek pontosan) V között van. Az adatlap szerint 1,64 V-on menne 9-9-9-24-en. Ez főleg azért érdekes mert amikor még én vettem akkor az adatlapon (és a csomagoláson is) 1,8 V volt feltüntetve
.
-
fgordon
senior tag
Érdekes, hogy az Intel + Asus alaplap kombinációval a Kingmax-ok jól húzhatóak, atomstabilak, meg a Geil-lel is például.
Én Gigabyte-ot nem annyira szeretem, mert voltak vele minőségi problémák, főleg garancia időn túli, míg az Asus-szal nagyon jók a tapasztalatok, több meglévő öreg gép Asus alaplappal muzsikál (10+ év), míg a Giga meg többi gyártó alaplapja hasonló körülmények között kipurcant sajnos... Számomra megéri Asus-t venni, mert az összes Asus alaplapos gép működik a környezetemben... Míg a többiek nem...
-
Fundey
tag
Hy!
DDR3 vásárlása előtt álok és lenne itt a listámon egy FLGE85F-B8MF7 (Kingmax 4x2gb,1600mhz,cl7,1.8v) ilyen ram,de nem tudom hogy mit mehet,ezért egy kis segítséget kérnék ezzel kapcsolatban...
Cél..:2000mhz minél kissebb CL-el...
Megvalósítható lehet esetleg?(nem singül-ben,hanem igy quad chanel-ben...)
Segítséget,tanácsokat,javaslatokat előre is köszönöm!
Üdv!..Fundey -
ChrYsler
aktív tag
Persze, az van nekem is.
De a cikkben ez szerepel:
"A DDR3-1600-as órajelű CL9-es változat járt nálunk, ami 9-9-9-27-es időzítéseken 1,7-1,9 V-nyi feszültség mellett képes futni. Ennek a típusnak létezik egy alacsonyabb feszültség mellett is CL8-on futó verziója, de azt idehaza nem lehet kapni, és egyébként is sokkal drágább."
Egyébként meg 2x2GB-os KIT-ekről van szó. [link]
De tény, hogy én is rosszul linkeltem az előbb. Így helyes: [link]ChrYsler
-
UdVi86
aktív tag
Pénteken frissül az árlista Ősembernél. Hívtam a Hardverker és azt mondták drágább lesz ez a ram, holnap délután ott is frissítik az oldalt
. A gariról annyi, hogy Ősembernél csak gyártói van és ahhoz postáznod kell külföldre. Nem tudom a G.Skill mennyire áll a helyzet magaslatán ezen a téren.
Itt a Neweggen többen is írják, hogy megy amd rendszerben is. -
ChrYsler
aktív tag
Na, most megnéztem pontosan a beállításokat. És persze rosszul mondtam.
A BIOS 1,5V-ra állítja a RAM-okat, mikor hivatalosan 1,7-1,9V -on mennek!
Feltettem 1,7V -ra, "FSB"-t 200-ról 225-re állítottam, HT sebesség vissza (2025MHz), CPU északi híd sebesség vissza (2025MHz), CPU sebesség vissza (3037MHz), és láss csodát, 1800MHz-en 8-8-8-15 -ös beállításokkal gyönyörűen működik a Kingston RAM!
Eredmények még jobbak lettek, késleltetés: 43,5ns !!Bocsi az OFF-ért, de most nagyon örülök ennek!
És hogy ne legyen teljesen OFF:
Még hogy nem kapni Magyarországon 1600MHz-es, CL8-as Kingston RAM-ot!
Akkor EZ mi?ChrYsler
-
rovtiv
tag
Gratulálok!
Hozzáteszem, hogy nekem nem volt szerencsém annak idején a Kingmax 1066Mhz-es moduljaival, Phenom 9850, Giga MA 790FX-DQ6 mellett. A 2X1Gb-os kit még csak-csak eldöcögött, de a 2X2 modulok el sem indultak. Ezért is húzódoztam proci és alaplapcsere után a Kingmaxtól. Aztán olvasgattam itt néhány fórumot, és legjobb meggyőződésem ellenére beleszavaztam. Nem bántam meg, sőt! -
rovtiv
tag
válasz
#06658560 #67 üzenetére
Ez is igaz.
De drága tettestársam, hogy jön ide a DDR2?
Én csak egyvalamit merészeltem állítani: A tesztben bemutatott DDR3 memók - úgy néz ki - elmaradnak a jóval olcsóbb Kingmax DDR3, 1600Mhz-s moduljainál.
Az is világos, hogy az Intel I7,I5 processzoraihoz egyik sem ideális, a magas feszültségigényük miatt. Ezért a cikkben nem is ezzel a platformmal tesztelték őket. -
Első oldal:
"a Phenomon kívül már az Athlon is támogatja a DDR3-at" <-> "phenomos konfigurációra esett a választás, ugyanis csak ez támogatja a DDR3-at"
Most akkor ez egy ellentmondás, bár tudjuk, hogy az első a helyes megállapítás.
Habár valószínűleg az AM3-ra ment ez a kijelentés, de nem egyértelmű így. -
Zse'La
csendes tag
Én is mostanában rakok össze egy új gépet, AM3-as procival és Kingmax 2GB-os modulból vettem kettőt a PCLandban, FLGE45F-B8MF7 típusnak van írva az árlistán, de nem emlékszek, hogy a modulon mi van pontosan. 1600-as CL7, és jó árban volt, ezért választottam.
Viszont a gépben nem megy egyik sem 1600-on. Ha a BIOSban beállítom a 8-as szorzót a memóriához (200MHz*8), elég hamar összeesik a windows.
Elkezdtem nézni memtesttel (az új 4.0-as MemTest+) az egyik modul 0-10 a másik 5k-10k hibát csinál az 5-ös tesztben, ami valami Block move.
Állítottam feszt (BIOS szerint max 1,8-1,85-ig mertem elmenni), időzítéseket, lényegében nem változik a helyzet. A többi komponens fesz emelése sem segített.
Ha visszateszem 1333-ra, ott alapfeszen (elvileg 1,6 lehet, bár nem írja ki a BIOS) 7-7-7-20-1T-n gyönyörűen mennek.Nem lehet, hogy proci nem bírja az 1600-as RAM órajelet? Elvileg ez nem támogatott sebesség. És a tesztben sem szerepeltek túl fényesen a memóriák.
Majd ha lesz időm próbálkozok még, hátha kiderül hol a probléma.
Szerk: Ha valakit érdekel, Gigabyte MA785GT-UD3H alaplap, + Phenom II X4 845 AM3 proci
-
Szasza
tag
És ehhez mit szóltok:
4GB 2133MHz DDR3 Geil Ultra Kit SPD: 9 (2X2GB) 29250 Ft - Aqua webshopNem sokkal drágább, mint a szuperolcsónak kikiáltott darab, de az órajelkülönbség szembetűnő
-
eszgé100
őstag
válasz
Game Hunter #48 üzenetére
szia!
nekem 2 ilyen van dualban, a dobozra cl7 van írva, meg az everest is ki tudja olvasni az értékeket, de a valóságban ha arra állítom nem stabil, gondolok olyanra, hogy nem lehet non-stop üzemelni, mert 1-2 nap és hibázik. egyébként nem az ami a képen van: ilyen. egy darabig szórakoztam az 1600-al, aztán meguntam és beállítottam 1333-cl6-ra és azóta tökéletesen működik, egyszer sem volt újraindulás
-
sNORh
addikt
hát na, a Corsair hozta a szokásos formáját..
-
BalaNce87
addikt
A jó öreg ddr2-es típusokkal sokkal jobban lehetett játszani. Ez azért elég kiábrándító
-
Trolluska
tag
válasz
szarnyalosas #77 üzenetére
Itt nézd meg az ügyintézés menetét:
[link] -
szarnyalosas
tag
Sziasztok
Romániában élek.
Sajnos vettem OCZ memóriát, a sajnos ott kezdődik hogy 999 hónap garanciám van rá, és a garancia levelet számlával együtt elvesztettem, na meg meghibásodtak a ramok.
Az eladó jól ismer, de nem tehet semmit hisz papír kell róla, vagy épp megmondjam a napot hogy mikor vettem de az kb. ra tudom megmondani, mert akkor kikeresnek a számla másik felétvan ocz gyártónak olyan címe ahova írhatnék ez ügyben _?
szép napot, és jó a teszt.
segítséget varok: antalistike@gmail.com címre
koszi előre is.
-
ChrYsler
aktív tag
Hmm.
Én nem túl rég vettem egy CL8-as, hivatalosan 1800MHz-es Kingston HyperX 2x2GB-os KIT-et ([link]). AMD-s lapban vannak, és 1600MHz-en gyönyörűen mennek 8-7-7-15 -ös időzítésekkel.
Igaz 1800-at nem igazán sikerült elérni alapból (ilyen szorzóbeállítás nincs is a BIOS-ban). Ahhoz már tuning kellene, meg fesz. emelés, azt meg nem szeretném. De szerintem is elég brutális eredményeket produkál 1,7V-on. Everest 5.30-assal mérve:Olvasás: 9120MB/s
Írás: 6911MB/s
Másolás: 10501MB/s
Késleltetés: 46,5 ns (!)Szóval szerintem nagyon rendben vannak.
Mondjuk én hiányolom a tesztből a konkrét eredményeket, még hogyha közel hasonlóak is egymáshoz. De legalább támpontot tudnának adna az ember fiának.
ChrYsler
-
DeltaPower
addikt
nem lep meg hogy a 2 gigások ennyivel gyengébben húzhatók. a corsair győzelmének viszont örültem, főleg hogy én is corsair high-end ramot használok (igaz 2 generációval korábbit).
-
Móci
addikt
válasz
Motion_Blur #50 üzenetére
Nemrég rendeltem ilyet ismerősnek, kíváncsi leszek rá...
Maga a teszt viszont valóban nagyon jó lett! -
"Az AM3-as rendszerek esetében a memória órajelének kérdése akkor válik fontossá, amikor szorzólockos, tehát nem Black Edition processzort használunk, ezekkel ugyanis így limitált a tuning."
Miert lenne limitalt? Siman atallitom a ram:ht osztast es emelem tovabb a HT clockot. Tehat helyesen a memoria tuningot limitalja, de minden processzornal.
-
fgordon
senior tag
Nem értem, a Kingmax miért maradt ki a tesztekből...
Talán mert nagyker áron 9e Ft körül van csak a 2 gb / 1600MHz/PC3-12800-as memóriájuk, élettartam garanciával?
Nekem DDR2 1066 @ 1170 Mhz 4 x 2 gb, azaz 8 gb van, atom stabilak, húzhatóak alap feszültségen is.
Pontos cím az lehetett volna: "A DDR3-1600-asok töredékének tesztje, pár ár/érték arányban legjobb memóriát szándékosan kihagyva, hogy a szponzorált memóriák lehessenek a legjobbak!"
-
Évek óta csak Corsair memóriákat használok és sohasem volt gondom velük.Stabilak gyorsak
-
Devid_81
félisten
Corsair-ekkel soha nem volt bajom, most is az van, és az is lesz az már tuti
-
MZsoltee
veterán
válasz
hejesírásó #66 üzenetére
Ha találtál ilyen linket akkor dobd már be légyszi. Köszönöm!
-
aram01
nagyúr
Geil Value. a király
-
Rover623
félisten
Az Auto beállítás az alaplap Auto beállítására utal, elvileg ez az SPD-ből kiolvasott értékek alapján szokta beállítani a memóriát, úgy tűnik, hogy ez igen változatos eredményekkel kecsegtet.
Naná...de ennek jól magyarázható okai vanna, regényeket lehetne írni róla...
Ennek volt köszönhető pl az is, hogy némelyik RAM esetében más értékekkel indult az AMD rendszer, mint az Intel...
Szerintem maradt azokban a memcsikben egy kis tartalék...P.S.:
A Kingstonok tudják a gyári speckót 1T-vel is... -
Ren Hoek
veterán
Én is Ősembernél
Úgytudom élettartam garis (legalábbis G.Skill oldalán) Warranty Lifetime
Ha meg mégsem, vagy megszűnne az elektromos hálózat, akkor jólesz fát fűrészelni
Viszont, AMD-hez is ajánlott? G.Skill oldalán csak P55 lapokhoz van kvalifájdolva... vagy ez tök lényegtelen?
-
gyiku
nagyúr
válasz
Overlocker #60 üzenetére
#44 az 1800-ashoz volt szerencsed amd-vel?
bazz, alig talaltam meg a link gombot, megint varialnak -
Overlocker
veterán
válasz
Motion_Blur #55 üzenetére
Ez jó kérdés..valószínűleg a chipset fogja kérni a feszt..Azt elfelejtettem hogy ez a Kingston 1,65v-re van ratingelve, tehát úgy tudja a 2000-et..
-
Zotya84
őstag
Huh, az első táblázat után kiakadtam, hogy milyen sz@rokat is vettem, de mégis az kapta az ajánlott minősítést...
Megnyugodtam. És rájötte, hogy ha tuningolni akarok, akkor ne a RAMra hajtsak, hanem a procira csak...
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Overlocker #40 üzenetére
Nagyon jó árban van ez a ram! Vajon hogy csipázna egy X38 + Q9550 kombót
-
rovtiv
tag
Csak ámulok és bámulok!
Kénytelen vagyok csatlakozni a Kingmax-fanokhoz.
Erről van szó: Kingmax 2X2GB 1600 Mhz FLGE85F-B8MF7.
Nálam az említett ramok 1.79V-on mennek, 7-7-7-20-36 - 1T mellett, stabilan, huszonnégy-ezerért. -
UdVi86
aktív tag
válasz
Motion_Blur #50 üzenetére
Csak kérdés hogy valóban ennyi-e az ára, mert sajnos nincs raktáron.
Ron Hoek: Én is ilyet fogok venni hamarosan. A Hardverkerben van vagy Ősembernél.
-
törölt tag
Most úgy őszintén, mennyivel nyújt többet a rendszer felé ez a mostani csoda DDR3, mint a DDR2 avagy a DDR1? Mert szép és jó a növekvő órajel, de mennyit bukunk az egyre pocsékabb időzítéseken?
-
Motion_Blur
félisten
Én még az 1600-as G.Skill-ekre is kíváncsi lettem volna (szerintem best buy ennyiért), egyébként tök jó a teszt
-
törölt tag
Hatalmas szopóka a mostani ddr3 tuning területén.
Ezek már alaposan leválogatott memóriákból készültek, ezért nem volt lényeges különbség.
még a ddr3-as korszak kezdetén két 1600-as corsair 7-7-7-20-as
T2-be ment 1860-1900mhz körül, 1.9v-on...(p5e3delux)
1,65v-on 2000Mhz 8-8-8-24 T1 az szép lenne...
-
Game Hunter
csendes tag
Udv!
Nem rossz teszt, de hianyoltam az1600 MHz-es Kingmax-ot. Egyebkent ez a ram [link] cl7-es vagy cl9-es?
Egy GEIL Ultra 4096Mb DDR3 2133Mhz CL9 KIT-et be lehet-e allitani 1600-1800 MHZ-re cl7-cl8 idozitesekkel?
-
marositech
senior tag
Aiijj!!! Igazad van! Elcseréltem! Szal nem Kingsont kellett volna hanem Corsairt! Bocsesz!
Hevius kolléga: Nem az alaplap a hibás. Hanem az OCZ... Striker II NSE-m van. Érdekes lenne ha az OCZ-t nem támogatná...mind én ebből tanulni fogok.
Tanulság: olvass PH!-t
Tanulság 2: ne vegyé OCZ-t! -
tzsolesz
nagyúr
ez a cikk nagyon tanulságos volt. Kiderült belőle, hogy a Kingstone is RAM.
Én személy szerint jól átolvasva a táblázatokat, semmilyen óriási különbséget nem találtam a nagyokhoz képest. Jól állta a sarat. -
Beri
addikt
Az utolsó táblázatban a Corsair XMS3 gyári feszültségeként 1.9V szerepel, ami 0.1V-al több a valós értéknél.
Egyébként 1600MHz-en maradva időzítéseket lejjebb szorítani nem éri meg? Többet hoz a plusz 200MHz?
-
gyiku
nagyúr
akkor most amd-hez mi a best buy 2x2gb?
es mi a velemeny az 1800as kingston-tol? [link] -
Csaber
senior tag
Garutala a cikkhez jó volt (hiányoltam egy pár márkát
)
Nekem DDr2 OCZ Reaper 1066MHz (4Gb kit)-em van egyszer próbaképpen amikor megnéztem 2.1 V mellett 5-5-5-15 -el 1150Mhz-ig jutottam ez stabil volt (1180-Mhz-nél(nagyokat lépdeltem előre, lehet kicsit lejjebb jó lett volna) hiba ,de lehet bírná mert feszt nem emeltem ) -
_kovi_
aktív tag
Szívesen megnéztem volna a Patriot ramokat. Expert elég sok típust kapott mostanság belőle.
-
7Heads Drago
veterán
Most tényleg ennyi van a DDR3-ban, vagy csak rossz volt a teszt rendszer? Vagy tényleg a sok modul egy lapon, okozza a hibát?
-
Ren Hoek
veterán
Köszi! PH-n akarom összetolni a vasat, csak eddig konkrétan nem kaptam tippeket hol éri meg venni.
Többieknek is csak ajánlani tudom:
F3-12800CL7D-4GBRH - Ripjaws
Spec.: 2x2GB 1600MHz CL7-7-7-21 1.65v Rambazárban: 22.5K
1.65v-n tudja ezeket... Azthiszem megvan az új ramomThx Straw
Ha van esetleg még pár tipped hol éri meg venni cuccokat, akkor ha ráérsz megírhatnád
-
Amikor én vettem az i7-et, akkor nem volt túl nagy választék a TRI KIT--ből ezért 3db 1gigás 1600-os Kingmaxot vettem. Ezek gyárilag 1.8-1.9V-on működnek CL7-be 7-7-7-20 mellett, de ugye én csak 1.65-öt adhatok max.
Ennek ellenére tökéletesen megy 8-8-8-20-ba 1.64V-al.
Igaz nem néztem tuningot hogy max. mennyit menne ezen a feszen, vagy hogy elég lenne e kevesebb fesz is, de szerintem van még benne tartalék bőven. -
Picturemaker
őstag
Üdv!
DDR3-ból szerintem nem szabad olyat venni ami 1.65V felett "kér".
Ha már ezt kell választani, akkor legalább a hűtéssel ne kelljen foglalkozni. Egyik gépemben Geil Value 1600 van és elég hűvös marad a gyári 1.6V-os feszültségen.
A tuningos DDR2-es ramok bár jók, de kazán mindegyik. Ha többletteljesítményt nem is kapunk, legalább ezt megoldották néhány alacsony feszültségen üzemelő DDR3-as típusnál. -
g@bo
nagyúr
válasz
Translator #5 üzenetére
én régebben neveztem be rá, de am3 ban és i5 ben is remekül megy a kis geil. ( mig a nagyobb márkák copón vannak...
)
-
Rhinout
csendes tag
Köszönöm a választ!
-
Ren Hoek
veterán
Ennyit erről.Akkor én ezt veszem bármi lesz. Jóval olcsóbb, és Kingmaxot mindig is bírtam!
20-21 rugó között mérik a 2x2-es 1333 KIT-et
-
subaruwrc
félisten
igaz hogy 4 gigás kitek de ilyen árért ez a teljesítmény szerintem szánalmas...
-
AXisBOLD
addikt
válasz
marositech #2 üzenetére
ott a corsair a tesztben
még a bevezetőben is szerepel
egyébként én is hiányolok egy-két márkát, különösen a CSX-et.
-
LonGleY
veterán
Holnap veszek Phenom II x4 mellé 2x2 GB, DDR3 1333-as, CL6-os GeIL-t (28-ért). Mi értelme az 1600-nak?
-
antikomcsi
veterán
Köszönjük az összefoglalást!
Én is, mint többen, kíváncsi lettem volna a "népmodulokra" is. Tehát valami 1333/1600-as kingmaxra.
Eddig ddr2-vel raktam össze a gépeket, de most rákényszerítenek a ddr3-ra váltásra. Beigazolódik a jóslat, hogy a ddr2 és ddr3 memória árak egy szintre kerülnek nagyon hamar. A gondom ezzel csak az, hogy nem a ddr3 ára ment le,
hanem a kisebb 1 gigás ddr2 moduloké ment fel akár 2-3-szorosára, vagy egy 2x2 gigás pár ami 2 hónapja 17K volt, az most 27K. Így már nem tudok a memóriákon spórolni, úgyhogy inkább az újat választom.
-
hoffman_
nagyúr
Az én DDR2-őmet már láttam 4-4-4-12őn 1000-et és 5-5-5-15ön 1200őt menni, de nem itthon, szóval nem tudom, kérdés, hogy mennyire hiteles. De 5-5-515 és 1000mhz nekem is lazán ment, a többi meg inkább a lap+proci hibája volt.
Úgyhogy ezek alapján nem nagyon érik a babér a DDR3-omnak. Azt nem értem, hogy hol van az, amikre olyan nagy volt a mellény anno. Nem kell drasztikus sebességnövekedés, de azért ez így kutyafüle, pláne a horribilis árak mellett.
A Geil még talán megérné 30k alatt, de ha azt vesszük, hogy DDR2 sebességben nincs eltiporva, árban meg aláz, akkor ez így karcsú. Hajrá DDR3, én örülnék valami harapósnak.
(Nomeg, nekem is Mushkin, G.Skill és Corsair a kedvencem...)
Apropó, A-Datáról miért nem hallok semmit? Annyira eltűnt, hogy itt PH!-n nincs róla semmi, pedig anno azért mutatott fel.
-
Antibazsi
aktív tag
Mindenkinek hiányzik valami...
nekem a CSX 1600-as memóriája. Sztem az is beletartozik a "krémbe".
-
joshua7
veterán
Ha már 'krém', akkor G.skill, Crucial meg mondjuk Mushkin nem ártott volna.
Egyébként nekem furák ezek az eredmények. Ennyi gyengék lennének tuningban? -
UdVi86
aktív tag
Egy G.Skill Ripjaws 1600 cl7 nagyon hiányzik a tesztből, de azért köszi. Kíváncsi lettem volna hogyan mennek az ilyen modulok egy AMD-s rendszerben.
-
Ren Hoek
veterán
Grat szép teszt!
Pár éve foglalkoztam legutoljára DDR2 Noti rammal... most építek Phenom II X4 konfigot, és kicsit mellbevágtak az árak
Sajnos egyelőre csak egy single 2 gigásra van zs-m, és majd pár hónapra rá veszek hozzá ugyanolyan párt. (...vagy így nem éri meg?)
Minden technikai sallangtól mentesen, szerintetek "gyakorlatban" mekkora a különbség egy
10K-s hűtőborda nélküli 1333-as Kingmax,
15-16K körüli (itt felsorolt) 1600-as bordásramok között?
Phenom II X4 955 + HD 5850 + SSD mellé lennének....Szigorúan nem vagyok FPS mókus, 40-50 FPS nekem bőven elég, tuningolni sem szeretnék csak a max stabilitás számít. Még hol lenne fontos talán? Filmvágásnál is inkább a render, de az proci dolga.
Előre is kösz! Nagyon hálás lennék, mert jól akarok most választani 2 GB-osat, hogy tavasszal majd ugyanolyan feleséget kerítsek neki
-
Straw
senior tag
Nekem ugyan DDR2-m van Kingston HyperX-ből 4GB 1066Mhz cl5 (http://ipon.hu/webshop/product/kingston_hyperx_4096mb_ddr2_1066mhz_cl5_hs_kit/35933)
Eddig egyszer piszkáltam meg de alapórajelen 1136-ig fel tudtam húzni, (tovább nem mertem) és ott még stabil volt. Lehet hogy isteni szerencse volt.
Teljesen meg vagyok elégedve a ramal.
CPU-z Link:
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=672088 -
jookomak
őstag
A teszt a gyártókra nézve szégyen, hogy mit akarnak eladni nekünk. akar valaki vállalkozni? vesz nekem egy tuningmemória gyárat, én meg igazgatom, bevétel meg fele fele. Egyféle ramot kell gyártani, ami meg selejt, rá egy 2 filléres alumínium lap, és mehet tuning ramnak.
-
LBandi
aktív tag
Jó a teszt, kiderült nem nagyon kell ezeket a ramokat piszkálgatni.
Várható DDR3-teszt a felső/prémuim kategóriából is?
-
Nagyon tanulságos volt a teszt!
-
CYBERIA
őstag
De rég foglalkoztam memóriakérdéssel!
-
Hevius
tag
válasz
marositech #2 üzenetére
Hát igen nekem is OCZ Goldom van és tényleg elég kaki ezt az egyet szúrtam el a gépembe szerintem (+nem is támogatja pont ezt a goldot az alaplapom
)
-
Rhinout
csendes tag
Sziasztok!
Annyira nem értek az időzítésekhez.
Relatíve nem tudom, hogy a gyakorlatban mennyivel gyorsabb a 7-7-7-21 a 9-9-9-24-től.Múltkor láttam a Prohardveren CSX 1333-as lapkákat (2x1 Gbyte), amit 2000-re húztak fel.
Ti ajánlanátok?
Vagy inkább 1600-ast 1800,2000-re húzva?Köszi! Rhino
-
geza12
aktív tag
Kicsit meglepődtem az OCZ ár érték arányán.
Kicsit sokba kerül. -
MaSzKa
senior tag
G.Skill
miért nem került bele a tesztbe és a CSX
itthon forgalmazzák mind2-öt -
tihs
tag
grat szép teszt
-
Translator
tag
GeiL Value DDR3-1600 múlt héten beszerezve. Akkor annyira nem kúrtam el
-
Fáraó
őstag
Azt hittem a végén az OCZ fog diadalmaskodni.
-
marositech
senior tag
Hajaj mennyire igaz eza cikk. Nekem sajnos OCZ goldom van és lófing a tunningja. Kár hogy nem a Kingstonra esett választásom...
Bár nagyon nagyon csalódtam GEIL-ben. Érthetetlen. Mushkin? Corsair? -
MZsoltee
veterán
Azért kiváncxsi lettem volna pl a miheztartás végett valami olcsóbb ramra is a tesztben. Pl 2*2GB kingamx 1600Mhzre, vajon ár/érték arányban hol lett volna...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Egyedi ékszerdobozka
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged