- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zse'La
csendes tag
Nem akar ez menni.
Adtam az NB VID-nek +0,2V-ot (1,4-re), CPUnak +0,1V (1,425V), DDR3-nak meg +0,25V (1.85V), az időzítést meg 8-8-8-24-1T-re tettem, de lényegében nem javult a helyzet. Nincs ötletem mi lehet a baja. Nem akarom tovább gyötörni.
Visszarakom 6,66-os szorzóra, és majd megnézem meddig lehet növelni az FSB-t. -
Zse'La
csendes tag
Én is mostanában rakok össze egy új gépet, AM3-as procival és Kingmax 2GB-os modulból vettem kettőt a PCLandban, FLGE45F-B8MF7 típusnak van írva az árlistán, de nem emlékszek, hogy a modulon mi van pontosan. 1600-as CL7, és jó árban volt, ezért választottam.
Viszont a gépben nem megy egyik sem 1600-on. Ha a BIOSban beállítom a 8-as szorzót a memóriához (200MHz*8), elég hamar összeesik a windows.
Elkezdtem nézni memtesttel (az új 4.0-as MemTest+) az egyik modul 0-10 a másik 5k-10k hibát csinál az 5-ös tesztben, ami valami Block move.
Állítottam feszt (BIOS szerint max 1,8-1,85-ig mertem elmenni), időzítéseket, lényegében nem változik a helyzet. A többi komponens fesz emelése sem segített.
Ha visszateszem 1333-ra, ott alapfeszen (elvileg 1,6 lehet, bár nem írja ki a BIOS) 7-7-7-20-1T-n gyönyörűen mennek.Nem lehet, hogy proci nem bírja az 1600-as RAM órajelet? Elvileg ez nem támogatott sebesség. És a tesztben sem szerepeltek túl fényesen a memóriák.
Majd ha lesz időm próbálkozok még, hátha kiderül hol a probléma.
Szerk: Ha valakit érdekel, Gigabyte MA785GT-UD3H alaplap, + Phenom II X4 845 AM3 proci
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Könyvajánló
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Honor Magic V2 - Purple - Használt, szép állapot
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest