Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• daniel909

addikt

válasz flesli #91 üzenetére

egyetértek. ha csak magamat nézem. akkoriban ha kijött volna egy lumia 900 külsejű 2 magos droidos telefon, ezer százalék h azt vettem volna. sokan voltak így ezzel.

de ez már lerágott csont. ez már sosem fog bekövetkezni.

• azopi74

addikt

válasz flesli #71 üzenetére

"Ez így van, abban nem vagyok biztos, hogy elsők lennének, mivel később szálltak be és addigra a Samu azért az S és S2 vel nagyon meglépett,"

Annyira későn szálltak be, hogy soha :)

Egyébként Samu is elég későn (és harmatgyenge nyitással) szállt be az addig szinte kizárólag a HTC által uralt droid piacra, előtte inkább a sokszoros volumenű feature-phone-okra koncentráltak (Symbian és WinMo piacon sem voltak jelentős szereplők), de miután látták az iphone után jütt brutál okostelefon-boomot, és el kezdték komolyan venni a dolgot, kb 2 év leforgása alatt lenyomták az egész droid piacot, az egyik legfiatalabb játékosként.
    Ahogy az okostelefon piaci menetelésük előtt is néhány év alatt a semmiből a második szereplővé nőtték ki magukat az akkoriban még aranytojást tojó tyúk butatelefon piacon is.

• cairojack

aktív tag

válasz flesli #18 üzenetére

Én egész másként fogom fel ezt az egészet.

Először is a Symbian egy iszonyat hulladék rendszer volt tapicskolós telefonon. Az egy más szemléletű OS, más hardverre, más kor gyermeke. Gombos telefonokon egész jól működött, de nem a mai igényekhez fejlesztették anno.
    Ahhoz, hogy az felhasználóbarát legyen (igazából annó én is ezt vártam) annyira meg kellett volna változtatni rajta mindent, hogy egyszerűbb volt a nullából elkezdeni egy OS-t. Plusz, mire rájöttek, hogy a kozmetika már nem elég, addigra maga a Symbian név is elkezdett szitokszó lenni.
    Így logikus volt, hogy váltani kell, méghozzá valami újra.

És ez lett a WP. No én erre mondom azt, hogy annak kellett volna felhasználóbarátnak lennie. Ha az a telefon OS nem úgy jelenik meg ahogy, ha nem olyan kötött és buta, hanem rögtön (nagyon-nagyon minimum) egy WP8 szintű ökoszisztéma jelenik meg, egész más lenne a helyzet. Pláne, ha nem úgy indult volna a platform, hogy méreg drágán, radikálisan túlárazva adtak volna gagyi hardvert. Ha lett volna választék. Több fél dizájn. Ha nem egy elavult kernelre kezdik fejleszteni. Így kellett volna indulnia, ahogy most van. Akkor talán már 2 számjegyű lenne a piaci részesedése, de lássuk be, nagyon elszúrták. Az MS-nél is és a Nokiánál is.

Hát az meg hogy az Elop lett a nagyvezír: ha valaki több száz millió dollárt tesz egy cég zsebébe, talán lehetnek elvárásai. Nem mondom, hogy jó választás volt (legalábbis Nokiás szemmel), de ilyen az élet. A Nokia egy lapra (csempére :) ) tett fel mindent, és nem jött be.

Szerintem ott rontották el, hogy aláírták a kizárólagosságot. Az a halálos ítéletük volt.
    Ha Androidos telókat is gyárthattak volna... hát szerintem az a minimum, hogy mára konkurálnának a Samsunggal, de hogy őszinte legyek, szvsz le is nyomták volna őket.
    Persze önmaga az Android sem megváltó és nem életbiztosítás, de ha annyi erőt öltek volna a fejlesztésekbe, mint a WP-s telók fejlesztésébe (amit az MS sokszor meg is torpedózott) akkor már fényévekre lennének.

Szóval ennyit a Nokiáról. Az MS csődbe vitte, pont.

A WP sikere pedig mostantól csak és kizárólag az MS-en áll vagy bukik. Remélem értelmes irányba mennek el.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés