- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztbeni
őstag
válasz
Quasi_modo #132 üzenetére
Mert nem is arra gondoltam
-
Glenda
addikt
válasz
hülyegyerek #131 üzenetére
Pontosan úgy értettem, hogy ha szembetalálná magát pár Nokia alkalmazottal a való életben, valószínűleg átgondolná minek kell csődbe mennie
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #134 üzenetére
igen. nem.
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #132 üzenetére
hat persze....
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
hülyegyerek #131 üzenetére
Azért én azt hiszem, hogy a fórumtárs nem erre gondolt.
-
Glenda
addikt
válasz
hülyegyerek #129 üzenetére
-
-
Glenda
addikt
Nem lett volna logikus lépés, sokkal jobb az, ha házon belül van egy konkurenciád, mintha a valódi konkurencia kínálna egy terméket. Sőt, az RT jó ha minnél több eszközön fut. Másrészt nekem a 2520 inkább consumer, a Surface meg inkább üzleti. De ez szigorúan magánvélemény.
Az utóbbi időben egy sem jött be neki (persze a MA mindet lehozta azért). Én ennyi hamis tipp után nem nagyon csinálnám ezt.
-
azopi74
addikt
Persze csak pletyka az egész, de azért Eldar Murtazin - bár gyakran hülyeségnek bizonyult egy-egy dolga - korábban többször trafált bele a dolgokba, mint mellé...
Bár mostanában, mintha egyre kevesebb és egyre megbízhatatlanabb insider infokhoz jutna hozzá, valószínűleg már óvatosabbak a szivárogatók, és már többször meggondolják, hogy szóba álljanak-e vele ...2520 elmeszeltetése meg amúgy logikus lépés lett volna a MS részéről (ha tehették volna) , mert annyira hiányzik a házon belüli konkurencia a Surface 2- vel szemben, mint hátukra a púp, de egyelőre még nem ők dirigálnak
-
Sztbeni
őstag
Remélem aki teheti lelép onnan és mennek a Jollához. A microsoftos nokia meg menjen csak csődbe. Olyan telefont senki se fog venni, eddig is csak a Nokia név miatt vették.
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #121 üzenetére
jah, en is ugy gondolom. ha mar az allitasod nem tudod semmivel alatamasztani, akkor tenyleg jobb, ha hagyjuk.
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #119 üzenetére
-
azopi74
addikt
válasz
Quasi_modo #113 üzenetére
Sehol? Hát, minden relatív. Elvileg az iOS sem tart sehol az androidhoz képest, mégis köszöni szépen, jól elvan...
Ahogy a WP is egyre jobban érzi magát -
azopi74
addikt
Először jöjjön a WP8.1 !
Amúgy WP9-ről már beindult a rumour mill?
Én sok mindent még nem hallottam róla, csak azt, hogy elég brutális GUI re-design lesz, szinte csak a kernel marad, és egységes OS lesz tabletre-telefonra, csak az eszközre optimalizált felülettel (sőt, x86-os PC-re is, csak ott lehetőség lesz legacy desktop appok futtatására). -
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #115 üzenetére
nem veled, rajtad.
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #113 üzenetére
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #111 üzenetére
gondolom a tenyek teged sem zavarnak....
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #109 üzenetére
tobb esely van ra, mint arra, hogy a jolla/bb/ff/ubuntu lenyomja a wp-t.
-
azopi74
addikt
válasz
hülyegyerek #102 üzenetére
Azért a Nokia is saras egy kicsit... Minek dobta piacra az N9-et, amikor tudta nagyon jól, hogy a platform halott, vagyis inkább abortálta a kilencedik hónapban, de azért kihordta még... Tesztelni akarta a piacon a formatervet a lumia800 piacra dobása előtt?
-
hülyegyerek
addikt
Az N9 semmilyen piacon nem fogyott jól soha, de nem is lehetett mást várni Elop nyilatkozata után. Igazából a mai napig nem értem, hogy pl. wp7-es telókat is minek vesznek az emberek még mindig. Tipikus eset : Józsi megveszi a Lumia 610-et , mert olcsó, aztán jön a panaszáradat a cég felé, hogy "Miért nincs rajta wp8...soha többet Nokia...stb"
-
azopi74
addikt
"2011/2012 forduloja tajan abbol az egyetlen telefonbol tobbet adtak el, mint Lumiat osszesen."
Ja igen, Kínában meg Latin-Amerikában.
Mivel ott piacra sem dobták akkor a Lumia-t. Európában durván kétszer annyi Lumia fogyott. És mi az, hogy Lumia-t összesen? Akkor a Lumia 800 volt az egyetlen, ha jól emlékszem. N9 meg durván egy negyedévvel hamarabb indult, mint a Lumia. De amúgy tök lényegtelen, maradjunk annyiban, hogy mindkettő totális bukás volt akkoriban. Csak az volt a különbség, hogy míg az N9 bukásra volt ítélve, a Lumiának volt azért egy kis esélye, csak ki kellett várni a WP8-at (amúgy az egész WP7 egy hatalmas tévedés volt ki kellett volna hagyni, főleg az arra épülő Lumiákat) -
azopi74
addikt
válasz
#06658560 #97 üzenetére
Pontosan ott b*szta el a Nokia, hogy leállt az Intellel. Mikor bejelentették az összefogást, és a Maemo - Moblin összeboronálását, a Nokia már gyakorlatilag startra kész volt a Maemo 6-tal, és az N950-el, (amiből aztán megszületett az N9), ami végre igazán üthetett volna, és megakadályozhatta volna az Android előre törését, ami akkor még csak 5% piaci részesedés körül volt, az ökoszisztéma sehogy sem állt, az alkalmazásbolt üres volt, maga az OS meg egy rakás sz*r volt ahhoz képest, ahogy a Maemo 6 állt akkor.
Ehelyett rebootolták az egész projektet, leálltak alkudozni az Intellel, hogy kinek a rendszeréből miket vegyen át az új rendszer, aztán elkezdték összefésülgetni a tüzet és vizet, ami persze nem egy napos projektnek bizonyult, és ezzel veszítettek körülbelül másfél évet, ami elég volt az androidnak arra, hogy 5%-ról 50%-ra növelje részesedését, kiépüljön az ökoszisztéma, és az iOS-en kívüli világ kizárólagos fejlesztési platformjává váljon, és a MeeGo esélytelenné váljon az életben maradásra, vagyis inkább elhalálozzon már az anyaméhben.
Persze nem állítom, hogy sétagalopp lett volna a Nokiának a Maemo felfuttatása, de azért a Symbian akkoriban 50%-on állt, és a Nokia akkor már kb 90%-ban uralta a Symbian piacot, ha 2010 elején határozott lépésekkel elkezdik átmigrálni a teljes felhasználói bázist az új rendszerre, sorra piacra dobják a készülékeket, lefedve az egész piacot, felfejlesztik az ökoszisztémát, megfelelő fejlesztői támogatást adnak, akkor talán meg tudott volna kapaszkodni a piacon. És talán ma a harmadik szereplőt nem Windows Phone-nak, hanem Maemo-nak hívnák.
Persze ez nem kevés tőkét igényelt volna, így valami tőkeerősebb stratégai partner után kellett volna előbb-utóbb nézni mindenképpen, mivel a Google viszont számolatlanul ontotta az Androidba a webes hirdetési piacon megkeresett lóvét, és meglehetősen elkötelezettnek tűnt amellett, hogy bebiztosítsa magát, nehogy elveszítse ezeket a hirdetési pénzeket a hamarosan beköszöntő mobil korban. De nem épp az Intellel kellett volna leállni, és nem ilyen módon.
-
törölt tag
válasz
cairojack #95 üzenetére
És azt mégis hogy? Megvan a stratégiai döntés, pár update erejéig még van egy minimális fejlesztő csoport, a többieket átirányították, leléptek, stb. Ha megtáltosodott volna, mégis honnan akasztottak volna hirtelen egy halom fejlesztőt, a kiesett időt hogy hozták volna be? Ez nem játék, hogy ha elrontom akkor visszatöltöm a mentett állást-a szomszéd saroktól újráz a program.
A MeeGo-t az intellel közösen vitték, szintén az egy WP mind felett állapottal kinyírva, mielőtt piacra dobták volna. Ha mögé álltak volna rendesen, akkor lett volna rá töke is felfuttatni - intel tudott volna beletolni bőven.
-
azopi74
addikt
válasz
cairojack #94 üzenetére
"Arról nem is beszélve, hogy az anrdoidos piacon - pont a késői belépés miatt - jókora versenyhátrányban lettek volna. A többi gyártó előnyben volt."
Az első belépő HTC a hattyúdalát énekli éppen, a második belépő Motorola megszűnt létezni, mint mobilgyártó, miután majdnem csődbe ment, a harmadik belépő Sony-Ericsson szintén megszűnt, a jóindulattal jogutódnak tekinthető Sony, meg épp csak elvegetálgat.
Ellenben a negyedik belépő Samsung letarolta az egész piacot a belépést követő két éven belül...
(Igen tudom, ott volt a szép emlékű i7500 is a Samsungtól, ami időben ugyan megelőzte kicsit a Motorola és az SE első droidos készülékeit, de azt én belépésnek nem nevezném, azt a Samu sem gondolhatta igazán komolyan, annyira gyalázat volt, a Samsung belépését a Galaxy S jelentette, előtte nem is igazán volt mérhető részesedésük a droid piacon - meg úgy általában a smartphone piacon sem, WinMo és Symbian piacot is csak óvatosan kóstolgatták)Persze ez nem jelenti azt, hogy a Nokiának a droid piacra kellett volna belépni, a Samsung után érkező utolsó utániként, mert ott fele ekkora esélyük sem lett volna a profitábilis működésre. A Samsung így-is úgy-is letarolta volna a piacot, akármilyen OS-t választ elsődleges platformként, és akármilyen platformot választanak a többiek. Ez csak idő kérdése volt, tudta mindenki, hogy ez törvényszerű, előtte a butatelefon piacot is majdnem legyűrték pár év alatt a belépéstől számítva, de az, hogy a számukra korábban szinte szűz területnek számító smartphone piacon való tarolás röpke 2 év leforgása alatt lezajlott, azért sokakat meglepett. Még engem is
-
cairojack
aktív tag
válasz
#13260800 #90 üzenetére
Bocsánat, rosszul fogalmaztam azt értetted félre. Maga a VÁLTÁS volt logikus lépés, hiszen addigra már iszonyatosan zuhantak a Symba eladások, és látszott, hogy ez csak rosszabb lesz.
Az hogy mire váltsanak, az nyitott kérdés volt, de az egész bizonyossággal, minden kétséget kizáróan látható volt, hogy MUSZÁJ váltaniuk valamire vagy csődbe mennek. Tehát az volt logikus, hogy váltottak, nem az, hogy mire (persze a WP mellett is szóltak érvek).Adott volt tehát a kérdés, hogy mire váltsanak.
Lehetett volna a MeeGo, de egy ismeretlen platformot a nulláról felfuttatni rengeteg idő és pénz. Főleg egyedül, úgy, hogy csak a Nokia vitte volna a hátán.
Az androidra való váltás szerintem is logikusabb lett volna, de ekkor már olyan hatalmas veszteségeket termeltek hónapról hónapra, hogy kellett a pénz. Ha akkor bekapcsolódnak az android bizniszbe, már úgy is nagy hátránnyal indultak volna. Nagyon elkésve léptek volta be, és ahhoz is idő kellett volna, míg felépítenek egy droidos palettát. Idő és rengeteg pénz, amit egy veszteséges cég nem feltétlenül tud rászánni egy projektre.
Arról nem is beszélve, hogy az anrdoidos piacon - pont a késői belépés miatt - jókora versenyhátrányban lettek volna. A többi gyártó előnyben volt.A Google meg nem feltétlenül adott volna (sőt valszeg nem) a Nokiának pénzt hogy az ingyenes rendszerét - amit addigra már tucatnyi cég használt - terjessze, propagálja. A Google-nek teljesen közömbös volt a Nokia sorsa, nem volt érdekük a megmentése.
Persze utólag már könnyen beszélünk (mondjuk én már akkor mondtam, de ez most mindegy), hogy akkor kellett volna valahogy összekaparni az ehhez szükséges pénzt, ha kell székház eladással, hitelfelvétellel, bárhogy. Sajnos a jövőt senki se látja, max következtethetünk rá. (Persze a menedzsereknek, CEO-knak pont ez lenne a dolga, hogy ezt jól csinálják, de ezt is hagyjuk.)A MS-nek viszont kapóra jött, hogy a Nokia "rájuk van szorulva" úgy gondolták, hogy majd a Nokia neve eladja a félkész, még nem piacérett terméküket.
Adtak nekik egy csomó pénzt, amiből kihúzták azokat a hónapokat, amíg kifejlesztették az első WP-s telókat.
Plusz a Nokiánál számíthattak arra is, hogy ha felfut a WP-s piac, akkor egyfelől egész jól jövedelmező üzletág lesz (addig meg számolatlanul önti nekik a pénzt az MS, amit a droid piacon senki nem tett volna meg értük), másfelől az MS majd kicsit kedvez nekik, harmadrészről ott nem lesznek versenyhátrányban a többiekkel szemben.Ott lett elrontva, hogy a WP7 borzalmasan elcseszett egy OS lett. Egyáltalán nem lett volna szabad egy annyira félkész, átgondolatlan, korlátolt OS-el a piacra lépni, és a platform kiforratlansága totálisan elriasztotta a vevőket. Ekkor meg jött még az ördögi kör is, kevés vevő = kicsi piac = kevés fejlesztő = kevés app = még kevesebb vevő, ami szintén nem javított a platform helyzetén.
Tehát a Nokia részéről is bőven voltak érvek a WP mellett, ha úgy tetszik volt ennek is egy logikája (vagy csak simán kényszerhelyzetben volt), és abban is reménykedhettek, hogy beindul az üzlet. Csak hát ez utóbbi nem következett be (legalábbis kellő mértékben).
És mivel ők voltak az egyetlen gyártó, aki rá volt kényszerülve a platformra, fejlesztettek is rendesen. Meg is lett az eredménye. Az alig létező piac 90+%-a az övék. Az még mindig majdnem semmi. (Egyébiránt ezért MUSZÁJ most az MS-nek felvásárolnia a Nokiát. Ha a WP piac 90%-ét kitevő Nokia elment volna androidot gyártani, akkor az a WP-nek a halálos ítélete lett volna).Az össze több gyártó meg, mikor látta, hogy a WP jókora bukás, átcsoportosította az erői az Androidra. Ki milyen sikerrel, sikertelenséggel. Kiadták a "kötelező" évi 1-2 WP-s telót, és nem sírtak, hogy a kutya se veszi őket, mert ott volt nekik az Android, mint bevételi forrás.
Persze ott is ment (megy) a verseny, és aki nem tud kellően vonzó lenni, az bukik droiddal is.. (Pl: HTC). Az sem garancia a sikerre.Az egyetlen gyártó aki nagyon megszívta a WP bukását, az a Nokia volt, mert ők semmi mást nem gyárthattak okos fronton. Bukott a platform, buktak ők is. Ennyi.
Igazából egyébként az van, hogy bár a menedzsmentnek tényleg látnia kellett volna, hogy mi lesz, azért utólag (meg kívülről) mindig könnyebb okosnak lenni.
Én úgy vélem egyébként, hogy a mostani helyzet osztott felelőség. Legalább annyira a Nokia hibája, mint az MS-é, és nagyon primitív dolog az MS-re kenni mindent. A Nokia is hibázott, az MS előtt is, meg az MS-el karöltve is.
Aki pedig elhiszi ezt az "Elop ellopta" dumát az szerintem ostoba. (De legjobb esetben is szűklátókörű/naív).Részemről száz szónak is egy a vége, én 3 éve kritizálom a Nokiát, de főleg az MS-t, és nem utálatból, hanem mert a felhasználójuk vagyok, és nem akarom, hogy olyan termékeket fejlesszenek, amik nem jók, nem jó őket használni. 3 éve mondom, hogy ez lesz a vége, és ez lett.
Most már el kell ezt felejteni, ez a múlt, és az MS-nek a jövőre kell koncentrálni. A WP8 egy jó irányba tett lépés a WP7-hez képest, de még jobbá, kezelhetőbbé, funkcionálisabbá, és főleg testre szabhatóvá kell tenniük a WP-t, és akkor majd elindulnak szépen az eladások.
Én nagyon szorítok nekik, mert Apple cuccokat utálom is, drágák is, a droidal sem vagyok kibékülve, szóval nagyon boldog lennék, ha az MS végre egy olyan platformot hozna ki, amit öröm használni (és meg tudom fizetni). Lehet tehát, hogy én leszek az első vevője a WP9-nek, de ahhoz olyannak kell lennie. Ha pedig továbbra is túlárazott, használhatatlan vackokkal próbálják hülyének nézni a fogyasztókat, akkor (ha utálkozva is) de maradok a droidnál és továbbra is trollkodom minden MS cikk alatt. (Nekem sem öröm ezt tenni, akár elhiszitek ezt, akár nem. Pusztán csak használhatóbb termékeket akarok látni, és nincs más módja, hogy hangot adjak az elégedetlenségemnek, ötletimnek, problémáimnak.) -
-
cairojack
aktív tag
No ehhez csak két dolgot tennék hozzá. Egyfelől a Nokia bevétele és a nyeresége is 2008-ban volt csúcson, utána egy kenyetlenül brutális mélyrepülésbe kezdtek. 2009-ben a Nokia nettó vesztesége 559 millió euró volt, és ez csak nőtt...
(És ekkor az MS még sehol nem volt ugye).A másik, az általad fejős tehénnek nevezett Symbian is ekkor kezdett brutális zuhanásba. Egy év alatt 15%-ot buktak és nem véletlenül. Elárulom, nekem volt érintőképernyős Symbás telefonom, és annál nagyobb hulladék telefonom se előtte, se (hálisten) utána nem volt.
Tudta ezt a Nokia is, tudták ezt az emberek is, és a szaksajtó is. A "gombos" Symbian a maga idejében jó volt, de nem sikerült átállítani érintőképernyőre (kb a Belle volt az utolsó utáni esély, de azt is elpuskázták).
Mindenki tudta, hogy az a rendszer rövid időn belül halott lesz, így logikus lépés volt leváltani.
Én konkrétan állva tapsoltam, mikor végleg leállították a Symba projektet, annyira meggyűlöltem.A WP egy logikus döntés volt az utódlásra, a baj az volt, hogy Nem vált be (többek között azért, mert a Symbához hasonló bajai IS voltak).
Reméljük az MS tanult a saját hibáiból, és végre elkezdenek összerakni valami használhatót.
Ez a felvásárlás egy jó lehetőség az újrakezdéshez. -
dabadab
titán
válasz
cairojack #86 üzenetére
"Anno, 2010-ben a Nokia nagy bajban volt, anyagi gondjai voltak"
Anyagi gondjai nem voltak, 2010-ben kb. hetmilliard eurojuk volt a bankban - ilyen ertelemben egyaltalan nem voltak raszorulva az MS penzere, ami nagyon hianyzott nekik, az az volt, hogy nyeresegesek legyenek.
Ehhez kepest Elop a burning platformmal jol fejbeverte a "fejostehen" uzemmodban mukodo Symbiant es belevitte a Nokiat egy olyan dupla vagy semmi jatekba, amin a Nokia nagyot bukhatott, nyerni meg igazan az MS nyerhetett vele. -
törölt tag
válasz
cairojack #86 üzenetére
"Anno, 2010-ben a Nokia nagy bajban volt, anyagi gondjai voltak, az MS adott neki pénzt, hogy propagálja a WP-t. A Nokia elfogadta, ezzel a sorság a WP sikeréhez kötötte. Nem jött be. Buktak vele, jó nagyot. Csak az MS akkor cég, hogy ez nem viseli meg túlzottan, a Nokia meg csődbe ment ebbe."
Amit egyik kezével adott, a másikkal szinte azonnal vissza is vette, meg még egy kicsit. Így nem csoda, hogy Nokia szemszögből nem volt egy fáklyásmenet a WP szekérre felszállni.
-
cairojack
aktív tag
válasz
#13260800 #82 üzenetére
És hol az ellentmondás a te véleményed, és az én véleményem között??? Ugyan ezt mondom én is.
Anno, 2010-ben a Nokia nagy bajban volt, anyagi gondjai voltak, az MS adott neki pénzt, hogy propagálja a WP-t. A Nokia elfogadta, ezzel a sorság a WP sikeréhez kötötte. Nem jött be. Buktak vele, jó nagyot. Csak az MS akkor cég, hogy ez nem viseli meg túlzottan, a Nokia meg csődbe ment ebbe.
Egyáltalán nem volt érdeke az MS-nek, hogy csődbe vigye a Nokiát. Amit most megvesz (ingatlanok, gyártósorok, stb) megvehette volna 3 éve is, vagy maga is felépíthette volna, kb ugyan ennyi pénzből. Amit nem tudott volna megvenni régen, 3 éve, az tényleg a NÉV volt, amit a WP népszerűsítéséhez használtak (volna). Nem a hardver gyártó részleg volt a lényeg, hanem a márkanév.
Ehelyett persze fordítva sült el a dolog, nem hogy Nokia népszerűsítette a WP-t, de a WP népszerűtlenitette a Nokiát.Igazából mindkét cég sokkal-sokkal-sokkal jobban járt volna, ha mostani szenvedés helyett egy valóban sikeres, keresett terméket tudnak létrehozni.
Szóval még egyszer mondom, egyáltalán nem értem azokat, akik szentül hisznek abban a hülyeségben, hogy az MS direkt tette tönkre a Nokiát.
És persze a látszat kedvéért összehoztak egy 1 milliárd dolláros bukást a tablet piacon is, meglakották minden idők legsikertelenebb Windows-át, átszervezik az egész MS-t, kirúgják a Windows részleg fejét, és a CEO-t is lecserélik. Mindezt csak azért, hogy tönkre tegyenek, majd felvásároljanak egy olyan gyártó részleget, amire egyfelől semmi szükségük, másfelől meg sokkal olcsóbban, kisebb macerával is hozzájuthattak volna. (Ne feledjük el, hogy a Nokia nevet nem veszik meg, s a szabadalmakat is csak licencelik. Szóval igazából semmi olyat nem vesznek most, amit ne tudtak volna megvenni, vagy létrehozni saját maguk 3 éve).
Ennek így semmi értelme, van aki komolyan elhiszi ezt a baromságot?
-
-
Csillag01
aktív tag
-
daniel909
addikt
az ős Nokia fanok biztos nem örülnek, viszont azért annyi jó van a dologban, hogy a csapat -elvileg- marad, és sokkal tobb penz lesz alattuk, ezért fejleszthetik nagyobb erőbedobással a platformot. sőt, több emberük is lesz, több dolgot tudnak egy időben csinálni.
én remélem, h történik valami a platformmal, mert jelenleg nem alternatíva még a konkurensekhez képest. iszonyat lassan fejlődött az elmúlt években. és természetesen csak a Nokia kis csapata próbálta előrébb mozdítani sürgősen a dolgot, ami a Nokia tulajoknak jó volt, a többieknek viszont nem. na most ez fog változni remélhetőleg. -
törölt tag
válasz
cairojack #62 üzenetére
Ne viccelj már. A Nokianak komplett kiépített kapcsolatai vannak a szolgáltatókkal, ezen kívül egy jól csengő márka még mindig. A volt Symbianosok jó nagy része továbbra is Nokiat vesz ez az a réteg aki márka hű legyen azon WP vagy bármi. Ezért is emelkednek az eladásaik főleg Európában ahol mindig is a legerősebbek voltak.
Na most ha annó a Nokia Androidra vált esetleg nem nyírja ki az egyéb platformait sem, akkor az MS még ott sem lenne ahol most van. Úgy kell - kellet neki a Nokia mint egy falat kenyér. Mostanra elfogyott a Nokia ha nem veszi meg az MS kénytelenek lettek volna Droidra váltani, hogy valami kis profitot össze hozzanak. Meg is jött gyorsan az MS felvásárlási ajánlata - szándéka. Ha kijöttek volna például egy PrueView Androidos csúcstelefonnal (amit azért csak nem lehet annyira nehéz összehozni ha mindenféle pistike tud saját romot készíteni lassan a hütőgépre is) akkor az MS jó időre kikerült volna a piacokról.
Szerintem ennyi.
-
Ádám16
addikt
válasz
Csillag01 #79 üzenetére
Mondd meg akkor a cimbidnek, hogy vegyen egy Androiddal felszerelt telefont, és tegyen rá valami csillogós témát, az izgibb lesz, mint ez a szar fos WP!Remélem, jó kezekben lesz a cég összes dolgozója az MS-nél. Az eddigi Lumiák engem nagyon meggyőztek, a WP alapjaiban véve pedig egy nagyon jó, letisztult, elegáns, smooth rendszer. Pár dolgot ha helyretesznek, váltok is vissza.
-
Csillag01
aktív tag
r.i.p. Nokia
teljesen biztos vagyok benne ha nem paktalnak le anno a ms-el hanem droid fronton tolta volna a Nokia,akkor most nem egy Samut tartanek a kezembe hanem egy Nokiat.
eddig is csak a Nokia logo adta el a csempes telefont.
az osszes cimbim akit a ms a Nokia logoval vett ra a vasarlasra az azt mondja tobbet nem vesz ilyet.
'1ik cimbi azt mondta annyira korlatozott a lumia teloja h unalmaban a menut gorgeti fel le mert egyszeruen semmit nem tud es egy unalmas fosfon'
nekem is volt wp7 telom kb1 honap utan orommel szabadultam meg tolle.
egyebkent nem maga a telefon kinezetevel van a gond sot!!! nagyon jol neznek ki a nokia telok csak hat az a franya wp os -
Lomha 8V
addikt
Na ennyi. Nehéz szülés volt.
-
törölt tag
válasz
hülyegyerek #61 üzenetére
Jó pár ilyet láttam már, mikor felvásárlás után minden CEO és egyéb tótumfaktum megy mondani, nem lesz változás, nem érint senkit, nem szüntetünk meg munkahelyet, nem zárunk be gyárat, stb. Aztán rendre a nagy bizonygatás ellenkezője következik be. Vagyis az akinek halálhírét keltik sokáig él fonákjában gondolkodom már felvásárlások terén, aminek fennmaradását fennen hirdetik, azt fogják bezárni elv szerint.
-
azopi74
addikt
"Ez így van, abban nem vagyok biztos, hogy elsők lennének, mivel később szálltak be és addigra a Samu azért az S és S2 vel nagyon meglépett,"
Annyira későn szálltak be, hogy soha
Egyébként Samu is elég későn (és harmatgyenge nyitással) szállt be az addig szinte kizárólag a HTC által uralt droid piacra, előtte inkább a sokszoros volumenű feature-phone-okra koncentráltak (Symbian és WinMo piacon sem voltak jelentős szereplők), de miután látták az iphone után jütt brutál okostelefon-boomot, és el kezdték komolyan venni a dolgot, kb 2 év leforgása alatt lenyomták az egész droid piacot, az egyik legfiatalabb játékosként.
Ahogy az okostelefon piaci menetelésük előtt is néhány év alatt a semmiből a második szereplővé nőtték ki magukat az akkoriban még aranytojást tojó tyúk butatelefon piacon is. -
flesli
tag
válasz
cairojack #62 üzenetére
Nyilván nem tette tönkre a Nokiát, és nem is hiszem, hogy ez cél lett volna, viszont kellett nekik egy név egy brand ami eladja a terméküket, és világszinten elismert. Próbálkozhattak volna saját hardverrel is de se a Zune se a Surface(eddig) nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, egyedül talán az XBOX ami sikeres tudott lenni, de ott egy háromszereplős piacra törtek be, és a Nintendo teljesen más irányba ment. Ott is csak a második gen-es konzol tudott sikeres lenni, nagyban köszönhetően annak, hogy a PS3 később indult és drágább is volt, a másik, hogy a Halo játék miatt szerintem sok ember döntött a 360 mellett. Mobil platformon sokkal több szereplő ellen kellett volna megküzdeni ez saját hardverrel nem ment volna, az Applenek sikerült viszont a neve szerintem felhasználó körökben sokkal "cool abb" volt mint a Microsoft. Ezért kellett nekik valami olyan gyártó aki kizárólag WP -re fejleszt és a neve telefonos körökben az apple -hez mérhető.
Sok lehetősége nem volt
Motorola esetleg bár akkor már lehet hogy a Google-el tárgyalt.
Alcatel már Kinai kézbe volt és azért soha nem csengett jól a neve a felhasználói körökbe,
Samsung talán ha őket megnyerik akkor hasonlót szakítanak mint a Nokiával, de a Samu a két galaxy s, és a nexusok után mikor már az apple nyomában voltak, tutira nem váltanak.
HTC kíváló termékeket gyártottak mégsem volt a nevük egyenlő a nagy gyártókkal.
Szóval a Nokia volt akit betudtak maguk mögé állítani, és a neve is jól csengett.
Azzal, hogy csak "segélyt" adtak nekik nem kellett még megvenni a telefonos részleget viszont kaptak egy remek nevet amit az emberek nem találnak meg Androidos fronton.
Bevezették a Lumia nevet ami egybeforrt a Nokia a nevével(hisz ez a típusa), és most mikor javulnak az eladások megveszik, ha nem sikerült volna növelni az eladásokat biztosra veszem, hogy nem veszik meg. Ezért kellett Elopot is a Nokiába beültetni ő előkészitette ezt az egészet.
Ha nem jön be a buli még akkor sem buknak akkorát rajta, mintha 3 éve felvásárolják az egész telefonos részleget, ha meg bejön akkor igaz drágábban már de nem zsákbamacskát vesznek, és az emberek nagyrésze ha Lumiaként fog tovább futni úgyis a Nokiára asszociál, holott már köze nem lesz hozzá.
Ezzel a Nokia bukhatott volna hatalmasat mert ha nem sikerül növelni a részesedést és a Microsoft kihátrál akkor már késő lett volna Androidra váltani valószínűleg. -
azopi74
addikt
válasz
#32839680 #70 üzenetére
"Szerény véleményem szerint, a Nokiának elég lett volna az Android is a sikerhez, és akkor lehet most nem a Samsung ücsörögne a trónon."
Ahogy azt számtalan példa mutatja ugyebár, kezdve a sort a sokáig egyetlen komolyan vehető droid-gyártó HTC-vel
A Samsung akkor is a trónon ücsörögne, ha a Nokia elsőként szállt volna fel az Android vonatra, és messziről elkerülte volna a WP-t, a Samsung viszont csak WP-s telefonokat dobott volna piacra, teljesen hanyagolva a droidot...
Ahogy mondod: "De ezt már valószínűleg sosem tudhatjuk meg".
Mindenesetre nem kevésbé tudományos ez az okfejtés, mint a tied -
hülyegyerek
addikt
Te megengedheted magadnak az ilyen negatív találgatást, mi már nem. Sokunk idegei bánnák, úgyhogy maradjunk annál a verziónál, hogy Stephen Elop, mint a Nokia jelenlegi CEO-ja (aki történetesen esélyes a Microsoft vezetői pozíciójára), bejelentette Komáromban, hogy semmilyen változást nem terveznek a gyár munkájával, feladatával kapcsolatban, csak a név fog változni Microsoftra.
-
=Mentor=
őstag
Masszív hülyeség amit írsz, nyilván a Nokia nem véletlenül rúgta ki az előző igazgatót, már akkor nagy volt a baj. Teljesen egyértelmű, hogy Elop a MS-al kötött megállapodás miatt került a Nokia élére, innentől az sem meglepő, hogy 100%-ig beálltak a WP platform mögé, ami egy jó oprendszer, csak sajnos nem tudott eléggé népszerűvé válni az Android ellenében. Választhattak volna más utat is, mondjuk az Androidot vagy a Meego-t 2010 végén, de a Nokiának bizony súlyos pénzügyi gondjai is voltak ezért esett a választás az MS megállapodásra.
-
azopi74
addikt
Amúgy nem elkeseríteni akarlak, de névváltás alatt, lehet, hogy azt értette, hogy Nokia helyett Jabil, Flextronics vagy Celestica lesztek, nem pedig Microsoft.
Sokkal jobban illene a MS profiljába, ha az akvizíció után az összes gyáregységet (beleértve a komáromi csomagolóüzemet is) eladná valamelyik EMS-nek, ahogy tette pl a Google is a Motorola vásárlás után.
Márpedig ezek az EMS-ek nem arról híresek, hogy nagyon nehezen, és lelkiismeret furdalástól gyötörve mozgatnák át a gyártókapacitásukat egyik földrészról a másikra, ha üzleti érdekeik éppen úgy diktálják. -
azopi74
addikt
válasz
hülyegyerek #61 üzenetére
"Én pozitívan látom a jövőt, hisz' nem véletlenül volt nálunk személyesen Elop megnyugtatni a kedélyeket. Ő azt mondta, hogy névváltáson kívül semmi változás nem lesz a szervezetünkben. Csak tartsa is be a szavát."
Ezt mint leköszönő Nokia CEO, vagy mint leendő MS Devices & Services üzletágért felelős alelnök nyilatkozta?
-
azopi74
addikt
"A Nokia már akkor is veszteséges volt amikor darabszámra még mindig ők adták el a legtöbb telefont a világon."
Sőt, a részvényesek szempontjából a Nokia már akkor brutálisan veszteséges volt a meredeken zuhanó részvényárfolyam miatt, amikor a Nokia még bőven nyereséges volt...
-
Воланд
titán
válasz
pauliboy23 #63 üzenetére
az tulzas, hogy kijelentette.
-
cairojack
aktív tag
válasz
#13260800 #57 üzenetére
Sosem értettem ezt a nézete. Az MS miért tette volna tönkre szándékosan a Nokiát? Plusz mellette megtépázták ezzel a 3 év szenvedéssel a saját és a WP nevét is.
Ha a hardvergyártás lenne a céljuk tudnának saját erőből gyártani, vagy akár OEM-ekkel is gyártatni, mint ahogy teszi az Apple, vagy ahogy a Surface-t is legyártatták mindenféle saját infrastruktúra nélkül is.
Nem sok érv szól ezen teória mellett.Cserébe most kénytelenek felvásárolni egy romokban lévő céget (egy részét legalábbis), mivel ma már szinte csak és kizárólag a Nokia foglalkozik a WP-vel. (Pont a platform sikertelensége miatt).
Azért a mostani helyzetből feltápászkodni nem kis erő, idő és pénz lesz. Mondhatni, innét szép a győzelem.Nem tudom, hogy mennyit "nyertek" anyagilag ezen az üzleten (feltéve egyáltalán, hogy áron alul vették meg a Device részleget), de hogy sokkal többet kerestek volna, ha kirobbanóan sikeres a WP (mert hát akkor ugye nem csak 1-2 cég licencelte volna, hanem mindenki, minden telefonra), az biztos.
Ráadásul a szabadalmakat is csak licencelik így még csak ezt sem lehet érvként felhozni.A lényeg az, hogy akkor mostmár tessék végre egy normális OS-t összedobni, és jöjjenek azok a Surface Phone-ok. Várom őket.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
bandras0226 #58 üzenetére
Köszönjük, jól vagyunk Komáromban. Én pozitívan látom a jövőt, hisz' nem véletlenül volt nálunk személyesen Elop megnyugtatni a kedélyeket. Ő azt mondta, hogy névváltáson kívül semmi változás nem lesz a szervezetünkben. Csak tartsa is be a szavát.
Szerintem minden dolgozó fellélegzett egy kicsit, hiszen mindenki túlélte a 3 körös leépítést, amit senkinek nem kívánok, és akkor még Nokiának hívták a céget. Mindenki abban reménykedik, hogy egy sokkal stabilabb anyagi helyzetű cégnél nem kell újra átélni az akkori helyzetet.
-
Engem jobban érdekelne hogy mi lesz a komáromi gyárral! A tulajdonos meg érdektelen, egyszerűen más fogja a korbácsot azt ennyi.
-
törölt tag
Elop elvégezte a munkáját (méghozzá gyorsan). Hamarosan ő lesz az MS feje azt is garantálom.
-
törölt tag
válasz
hülyegyerek #48 üzenetére
Rossz embert kóstolgatsz.
Szöveget értelmezni, vitázni, párbeszédet folytatni pedig kell bizonyos kultúra. -
Glenda
addikt
válasz
cairojack #46 üzenetére
Nem, az médiahack volt a haterektől, később bebizonyosodott. Sőt, most látszik, hogy a befektetők is mennyire szabadulni akarnak az egész kócerájtól már -- és szerintem ez megerősíti azt, hogy a jövőben nem akarnak telefongyártással foglalkozni.
Ugye ha akarnának, akkor lett volna egy 50-50 arány. Vagy bármilyen, csak nem durván 100%.
-
törölt tag
válasz
hülyegyerek #31 üzenetére
Jé, előző kommentedben nem ezt írtad. Illetve hozzád nem szólhat senki egy nyilvános fórumon, ha ott megjelensz, csak akihez te szólsz? Ha igen, akkor intézd privátban!
-
Crafter32
őstag
Nagyon sajnálom a Nokiát. Imádtam. Lehet ha nem ez a lakótelepi ablak dizájnnal felvértezett windows működne benne még mindig Nokia-m lenne. És most a telefonokról eltűnik a logo is. Nem tudok jósolni, de Microsoft telefonok nem hinném, hogy nagy sikerrel futnak majd tovább így. Nem gondoltam volna soha, hogy a Nokia erre a sorsra jut és még most is hihetetlen.
-
edward2
addikt
Anno emlékszem amikor elindult az iPhone őrület vártam, hogy mikor fog a Nokia reagálni. Ha akkor 2 évvel később nem indulok el inkább android vonalon valószínűleg a Nokiára mai napig várnék.
Ilyen ez a popszakma. Egyszer fent aztán amikor vége akkor mehetsz a süllyesztőbe. A Nokia képtelen volt reagálni ez lett az eredménye. Nagyobb Tech cégek is mentek már csődbe.
-
=Mentor=
őstag
válasz
hülyegyerek #34 üzenetére
Pontosítok, természetesen az okostelefon szekcióra értettem, ami Európában a legerősebb.
-
kecskebégető
aktív tag
válasz
hülyegyerek #31 üzenetére
Nézd a topikban eddig 2 full offod van.Mindenfajta kötekvés nélkül ezen gondolkozz el.
Szerintem teljesen normálisan regálta le mindenki a hírt1 trollon kívűl.(Máskor már szinte vér foylik mostmeg halál rendben a hangnem)Miért is ne tehetné?.....Te viszont látványosan túlreagálsz másokat.Felesleges. -
b4zsi-
őstag
Hát nem gondoltam, hogy ekkora arányban elfogadják.
-
cairojack
aktív tag
Én egész másként fogom fel ezt az egészet.
Először is a Symbian egy iszonyat hulladék rendszer volt tapicskolós telefonon. Az egy más szemléletű OS, más hardverre, más kor gyermeke. Gombos telefonokon egész jól működött, de nem a mai igényekhez fejlesztették anno.
Ahhoz, hogy az felhasználóbarát legyen (igazából annó én is ezt vártam) annyira meg kellett volna változtatni rajta mindent, hogy egyszerűbb volt a nullából elkezdeni egy OS-t. Plusz, mire rájöttek, hogy a kozmetika már nem elég, addigra maga a Symbian név is elkezdett szitokszó lenni.
Így logikus volt, hogy váltani kell, méghozzá valami újra.És ez lett a WP. No én erre mondom azt, hogy annak kellett volna felhasználóbarátnak lennie. Ha az a telefon OS nem úgy jelenik meg ahogy, ha nem olyan kötött és buta, hanem rögtön (nagyon-nagyon minimum) egy WP8 szintű ökoszisztéma jelenik meg, egész más lenne a helyzet. Pláne, ha nem úgy indult volna a platform, hogy méreg drágán, radikálisan túlárazva adtak volna gagyi hardvert. Ha lett volna választék. Több fél dizájn. Ha nem egy elavult kernelre kezdik fejleszteni. Így kellett volna indulnia, ahogy most van. Akkor talán már 2 számjegyű lenne a piaci részesedése, de lássuk be, nagyon elszúrták. Az MS-nél is és a Nokiánál is.
Hát az meg hogy az Elop lett a nagyvezír: ha valaki több száz millió dollárt tesz egy cég zsebébe, talán lehetnek elvárásai. Nem mondom, hogy jó választás volt (legalábbis Nokiás szemmel), de ilyen az élet. A Nokia egy lapra (csempére
) tett fel mindent, és nem jött be.
Szerintem ott rontották el, hogy aláírták a kizárólagosságot. Az a halálos ítéletük volt.
Ha Androidos telókat is gyárthattak volna... hát szerintem az a minimum, hogy mára konkurálnának a Samsunggal, de hogy őszinte legyek, szvsz le is nyomták volna őket.
Persze önmaga az Android sem megváltó és nem életbiztosítás, de ha annyi erőt öltek volna a fejlesztésekbe, mint a WP-s telók fejlesztésébe (amit az MS sokszor meg is torpedózott) akkor már fényévekre lennének.Szóval ennyit a Nokiáról. Az MS csődbe vitte, pont.
A WP sikere pedig mostantól csak és kizárólag az MS-en áll vagy bukik. Remélem értelmes irányba mennek el.
-
Wa2x_
veterán
Van bent igazság, de inkább úgy fogalmaznék, hogy néha előbb kap meg egy-egy modellvariánst az USA, de ide is jön ugyan úgy minden idővel vagy épp először. Az természetes, hogy ott próbálják meg erőltetni, hisz a Nokia nem túl kelendő az óceánon túl. Btw, én úgy látom, hogy a fejlesztés üteme az MS színrelépése óta csak nő.
-
=Mentor=
őstag
Még ha marad is a csapat (tudtommal sokan kiléptek már), a Nokia filozófiáját nem lehet 100%-ban átültetni és szerintem nem is akarják... Ráadásul az MS mindenáron az amerikai piacot erőlteti, prioritást élvez, holott teljesen egyértelmű, hogy Európa a legfőbb bázis. A Nokia brand eltűnésével tartok tőle, hogy az európai eladások zuhanni fognak, de ha csak lassul a növekedés üteme már az is bukás a MS szempontjából....
-
dabadab
titán
válasz
hülyegyerek #24 üzenetére
"Hol voltak az előző 2 és fél hónapban azok, akik most írogatják a Nokia miatt aggódó hozzászólásaikat ?"
Nekem ugy remlik, hogy a Nokia jovoje miatt eleg regota megy az aggodas a topikokban (Elop szerepe miatt meg legkesobb a Burning Platform memo ota).
-
nightshadow
veterán
válasz
nightshadow #10 üzenetére
Eddig nem arról volt szó, hogy csak a Lumiákról kerül le, s a butafonokon még 10 évig használhatják a nevet?
Jól emlékeztem: "Microsoft will continue to use the Nokia brand name on feature phones—i.e. non-smartphones—such as the Asha range..."....."Microsoft can use the Nokia brand name on “current mobile phone products” for the next 10 years." forrás: [link]
-
Wa2x_
veterán
Én csak a nevet sajnálom, s remélem, hogy a csapat marad és a cégnek is jót fog tenni ez az egész.
-
hülyegyerek
addikt
Hol voltak az előző 2 és fél hónapban azok, akik most írogatják a Nokia miatt aggódó hozzászólásaikat ? Szeptember 3.-án volt a bejelentés....Sebaj, lehet gyűjtogetni a hsz-eket.
-
Воланд
titán
"At an extraordinary general meeting in Helsinki, the chairman of the meeting said 99.7 per cent of investors to have voted before the meeting had approved the transaction. " [link]
a helyszinen meg 99,8% fogadta el, hogy ha jol remlik, de ezt most nem talalom, hogy hol olvastam.
-
flesli
tag
Azért a Microsoft szépen átjátszotta magához a Nokiát és szabadalmait.
Nem tudom csak nekem tűnik úgy, hogy ez okosan ki lett találva el is mondom mire gondolok.
Apple megcsinálja az Iphonet (nagy siker stb).
Microsoftnak is tetszik ez az ötlet viszont kell egy jó név amit az emberek szeretnek, és ismernek.
Itt jön képbe a Nokia, hogy hogy nem pont a Microsoft volt embere kerül a Nokia vezetői székébe, és fel is adják a harcot az Apple ellen, holott kezdetben a Symbian "okosabb" volt mint az Apple rendszere, csak nem volt annyira felhasználóbarát. Szerintem ha 2008 2009 ben kijön a Nokia egy felhasználóbarát Symbiannal nem jutottak volna ide, de valamiért ez nem történik meg, nem hinném, hogy hülyék lettek volna a mérnökeik, hisz előtte is bizonyitották nem egyszer ennek ellenkezőjét.
Ekkor jön a Microsoft aki egy kis KP-ért cserébe "segit" a Nokiának, cserébe WP -re váltanak, amit megint mindenki értetlenül fogadott, hogy ebbe miért mennek bele, ha már kukázzák a saját rendszert akkor miért nem Android, hisz 2010 11 ben váltanak ha nem is elsők de szerintem másodikak lehetnének a Samsung mögött, sokkal több telefont eladva mint most.
A microsoft pedig megvárta, hogy milyen lesz a fogadtatása, mielőtt nagyobb összeget invesztálnak a Nokiába, és mivel látszik, hogy lehet jövője és a Nokia bejáratta a Lumia nevet a köztudatba, igy már a Microsoft örömmel megveszi.
Viszont ha esetleg nem sikerült volna az eladásokat növelni, akkor azzal a lendülettel kukázta is volna.
Lehet hülyeség amit irtam de én igy látom. -
shaeriff
újonc
2 év és olyan jövedelmező lesz a nokia mint még soha. Licenszeli majd a technológiáit mindenkinek aki megfizeti. A hardware manapság nem jövedelmező. Mindenki arra játszik, hogy a szolgáltatásait el tudja adni, mert abban kevesebb ráfordítással nagyobb profit érhető el.
-
DaveJr
őstag
válasz
nightshadow #10 üzenetére
Nekem is az rémlik h a név marad még egy darabig. Mondjuk követhetné az AMD példáját. Szép lassan kivezetni a felvásárolt nevet.
Durva azért látni hogy a mobil korszak nagy öregje így végzi. Anno szinte mindenkinek Nokiája volt.
-
margithid
veterán
Én nem bánom, hogy felvásárolták, legalább egy cégtől jön a hardver és a szoftver is.
A név meg egyáltalán nem érdekel, csak az, hogy jó telefonokat fognak kiadni.
Nagyon csalogat a samsung ativ s, de szeritnem megvárom a microsoft telefonokat. -
Spancho
senior tag
Nem kell fosni.
Itt lesz nekünk a Jolla a Sailfish OS-el. -
FET-MEN
veterán
nemár ..
-
Nordic
Közösségépítő
R.I.P. Nokia
-
maggi1886076
addikt
R.I.P.
-
nightshadow
veterán
"jövőre végleg lekerül a Nokia logó a telefonokról és táblagépekről, hiszen a Nokia márkanevet azt követően csak a hálózati és navigációs divízió használhatja."
Eddig nem arról volt szó, hogy csak a Lumiákról kerül le, s a butafonokon még 10 évig használhatják a nevet?
-
dabadab
titán
"azoknak a 99,7%-a fogadta el, akik reszt vettek a szavazason"
Nekem nem volt teljesen vilagos, hogy ez csak a helyszinen szavazokat jelenti, vagy az osszes szavazot, mindenesetre a szavazasra jogosultak 78%-a elozetesen leadta a szavazatat, aminek 99%-a "igen" volt.
Nagyon ugy nez ki, hogy mindenki ugy latja, hogy a jelenlegi helyzetbol ugy tudnak a legtobb penzzel kiszallni, ha a Microsoft megveszi a telefonos reszleget.
-
kecskebégető
aktív tag
R.I.P.
(#6) DJosef
Nem marad legalább is nem a régi formában.Sokan leléptek pl Jolla fejlesztőnek. -
kiki89
aktív tag
Ohh jajjj! Az utolsó európai harcos is elesik?
-
AS
félisten
Ha nem lesz Nokia logo nagyon nagy baklövés lesz az.
-
Воланд
titán
"hiszen a finn gyártó befektetőinek 99,7 százaléka "
azoknak a 99,7%-a fogadta el, akik reszt vettek a szavazason.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest