- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
Na látod ez sokkal találóbb példa. Ezt kellett volna hoznom elsőre is, mert itt tisztán látható a határvonal, így értjük egymást.
Indítsd keresőből, mert az milyen jó lett, beírod hogy fir nem jön a firewall, beírod hogy msfir nem jön, nekiállsz csillagozni mert rittig csak az nem jut eszedbe ami kéne, csillaggal kijön x találat nekiállsz mazsolázni hogy melyik az, na ez a pöcsölés, ha meg beírod futtatásba hogy firewall.cpl az meg egy megoldás ami rögzül benned, megjegyzed és haladtál valamit. Az utóbbi években szerintem azon kívül, hogy tízszerannyi lett a pöcsölés igazi megoldások terén nem fejlődött a win, csak tízszer pöcsölősebb lett, mert ami eredményt hozott arra van már megoldás, így nem kérem a pöcsölést, kell a francnak. Csináld netsh-val cmd-ből így meg úgy, értem, de ha egyszer már van megoldásom akkor miért pöcsöljek én ezzel? Miért nem mondhatom már rögtön a telepítéskor, hogy köszönöm nem kérem, mer' ez windóztűzfal, na és, ki nem carja le? Mi az az üzenet hogy veszélynek van kitéve a gép mert kinyomom ezt a szart, duplán pöcsölhetek vele, vagy magyarázkodhatok miatta annak akinek lövése sincs az egészről az üzenet miatt.
(#119) Doom
azon nem változtatnak, magukat nem copatják ne aggódj, csak mivel ha ők így indítják magasról lesajnálják hogy az előzőben hogy hívták meg az újban hogy hívják, észre se veszik hogy Ibolyka msfirewallt írt a súgóba vagy a keresőbe. -
priti
addikt
Szerintem meg egy baromság. Hát ha már meg kell jegyeznem valamit, akkor nem azt jegyzem meg, hogy a tűzfal az firewall vagy windowsfirewall ami egy teljesen lényegtelen verzióspecifikus infó és dughatom ha a következőben msfirewall-nak hívják, hanem megjegyzem azt, hogy firewall.cpl és indítom futtatásból egy lépésben az összesben aztán szevasz. Ha meg arra emlékszem hogy volt egy adatbázisfájlom ami k-val kezdődött és a mittom tárgyeszköznyilvántartó adatbázis része és az most kell nekem, akkor rákeresek a tárgyeszköznyilvántartó progi könyvtárán belül és nem pöcsölök a winfosos keresővel külön amikor úgyis a file kezelőben vagyok. Én ezekre a májkrémszaftokra nemtok ráállni, paranormális idegfelhőt bocsátok ki miattuk magamból amivel rontom a saját- és a környezetemben élők egészségét.
-
priti
addikt
Én ezt úgy látom, hogy az a helyes hogy ha védeni akarom az adataimat akkor alakítsam ki úgy a környezetet, hogy az védve legyen, teljesen rendben van, de ha nem akarom védeni akkor ne kelljen külön semmin állítanom egy ilyen bagatel dologhoz hogy írás olvasási jogom legyen egy másik gépen a meghajtóhoz, vagy ez vagy az, ennek így semmi értelme szerintem, meg hogy nem másolhatok file-t a gyökérbe, most ez mire jó azon kívül, hogy elvesz x percet az életemből amíg beállítom hogy másolhassak? Ne védjen meg tőle, nem az a dolga egy oprendszernek. Nem kérem, ez csak hátráltat, feltart, fölöslegesen elveszi az időmet, dühít, mert nem számítok rá amíg bele nem futok. Mindenre van külön tökéletes megoldásom és mindig az a legjobb, legtartósabb, legstabilabb amikor mindenre külön-külön van önálló megoldás. Ebben a "vonjunk össze minden szolgáltatást" című történetben sosem hittem és sosem működik rendesen.
Rugalmatlan vagyok tény, de attól még hogy új mondjuk így "szolgáltatásokat" találnak ki, mert szerintük attól lesz az oprendszer biztonságosabb, lehetne egy kicsit személyre szabhatóbb, például megkérdezhetné a telepítéskor, hogy én ezeket szeretném e, nem benyomom neki az UAC-ot aztán pöcsöljön vele, ha nem tetszik neki és máshogy oldja meg le van szarva majd kikapcsolja, de én a kikapcsolásával se akarok foglalkozni értesz? Mert nem kérem, ezredmagával nem kérem, köszönöm, nincs ezekre szükségem, de csak nyomják és nyomják és rámeröltetik mert ez milyen jó nekem, tanuljam meg hogy ez milyen jó nekem. Röhej. -
priti
addikt
De ti nem érzitek úgy, hogy pöcsöltök amikor ezeket a wines dolgokat használjátok? Egyszerűen nincs türelmem beleszokni ezekbe. Onnan hogy a gép nem pontosan azt csinálja amit akarok, nincs egy qrva sor amibe beírom, hanem minden szarér klikkelni kell árgh meg "felhasználóbarát" és automatizálja magát engem valahogy idegel. Mondok egy tök egyszerű példát. Ott van két gép kibelezve, egyikből kikapom a HDD-t és áttobom a másikba, akarok másolni a D partícióra és nem engedi a jogosultságos történet miatt, ez engem spec szénné tud idegelni, mert megszoktam hogy ezt lehet és úgy élem meg hogy én most pluszban pöcsölhetek a beállításokkal teljesen feleslegesen, hogy a végén megcsináljam ugyanazt, amit eddig pöcsölés nélkül. Minden rendeltetésszerűen működik, nincsen semmi probléma de P-Ö-C-S-Ö-L-N-I kell vele.
Úgy élem meg mostanában, (utóbbi 2-3 év) hogy minden csak egyre pöcsölősebb lesz, mindig mindent máshogy kell csinálnom hogy ne kelljen valamivel fölöslegesen foglalkoznom, mert nem azt akarom, de mégis muszáj vele időt pazarolnom mert anélkül nem tudom megcsinálni amit akarok és már olyan mint ha valami aknamező lenne amiben kerülgetem a csapdákat, mint ha az lenne a cél, hogy minél jobban megszopassanak, hogy minél több időmet vegyék el és nem az hogy ne kelljen semmivel szarakodnom, már trükkök százaival élem csak túl a munkámat, amit pár éve pofon egyszerűnek éltem meg. Jajj ezt így mer' ha nem akkor majd azzal fogok szívni áááh néha már nagyon elegem van és az egészben a vicc hogy ugyanazt csinálom, mint 5 éve, ugyanúgy építek egy hálózatot és üzembentartom. Néha már olyan szinten felbac hogy komolyan elgondolkodom rajta, hogy abba kéne hagyni és másba kezdeni. -
priti
addikt
Na látod azt nemtom, de én valszeg amiatt rühellem a wines keresőt, mert valahogy leragadtam a file kezelős csillagozásosdinál mint Kupik Lajos az üresüvegnél, nincs türelmem kinyomozni hogy mégis hogy tudok én adott kezdőbetűvel kezdődő xy kiterjesztésű file-t x könyvtáron és alkönyvtárain belül keresni például és a mai napig nem használom emiatt a wines keresőt, az nekem valahogy állandóan meghajtó választás után már keresni is akar, azt meg én ki nem várom, mindennél jobban rühellek várni, szakmai ártalom, persze biztos használható, meg tök szuper, de engem azért is fel kellett akasztani, hogy a Norton-ról átálljak a tcmd-re.
-
priti
addikt
Figyelj nem probléma, nyomoromban lassan már mindent kívülről fújok futtatásból, de még mindig bele tudok azért futni a tutiba, legutóbb legalább itthon szívtam, amikor akartam szimulátorozni egyet. Persze konkrétan a mai napig fogalmam sincs, hogy a játékvezérlők ikont hová a csába tették a hetesben, mert a vezérlőpultban nincs, fogtam futtatás joy.cpl aztán kész, tod ki szívjon, már meguntam keresni, de persze alaphangon a futtatás sincs benne a start menüben nehogymá' olyan jól érezd magad -
priti
addikt
jaaaj elég má' az egyszerre aktív winekből , állandóan keverik a nyamvatt opciók helyét, már azt se tudom hol vagyok, tudom mit akarok és az ideg szétver hogy a harmadik helyre megyek feleslegesen, mindig ott nézegetem a tálcát hogy na ez most éppen melyik win, de hogy mé' nem tudják ugyanoda tenni ha már megvolt az előzőben is
Ennél jobban már csak az office-os ikonkutyulást imádom, minden máshol van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest