- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Skillet #7728 üzenetére
Szia.
Kézzel tudod tekerni a motort? Nem csak megszorult esetleg egy kavicstól, vagy valamitől? Azért 6v-on (ha lassabban is), de meg kellene indulnia a motornak.
Ha kézzel tudod tekerni, de nem megy, akkor lehet tényleg megsérült. Ha kézzel sem tudod tekerni, akkor tuti megnézném, mitől szorult meg, mielőtt pénzt költenék. -
-
peet137
tag
válasz
Skillet #7402 üzenetére
Én egy egyszerűbb traxxas-t javasolnék, akár használtan is, bár szerintem rettenetesen túlárazottak.
Viszont minden van hozzá jó minőségűek az alkatrészeik és elég durva bántásokat is kibírnak
Én épp most keresek lengőkar tartó "izét" a jamara gépre, egyelőre nem sok sikerrel, de rajzolni tudok, meg van NC-s ismerős is, úgyhogy ha más megoldás nincs, akkor gyártatok egyet. -
peet137
tag
válasz
Skillet #7399 üzenetére
Én olcsóval akartam kezdeni, mert nem voltam benne biztos, hogy ez a vonal is bejön. Amikor elkezdtem, volt több hbx és himoto gép is, azok jók voltak, innen jött az ötlet az offroadra is. Gondoltam, megnézem és ha bejön, akkor keresek vmi komolyabban, traxxas-t, vagy hpi-t. De ahogy most látom, erre a hobby játékra nekem felesleges a drága gép, talán később. Havernak van egy Traxxas maxx, az amúgy elég jó cucc, de nagyon nem olcsó. Nekem van egy jamara monsterem is, de azt nem ajánlom, nehéz hozzá alkatrészt találni... Viszont masszív cucc, de a gyári kefès elektronika egy kalap...
Én amúgy autógépészmèrnök vagyok, úgy gondolkozom, mint te, ez ugyanaz, csak kicsiben. -
peet137
tag
válasz
Skillet #7397 üzenetére
Lehet, hogy 428 volt... Igazából az tetszett benne, hogy 2 sebessèges, az tuti király lehet, de most már az is közel 80 rugó, kefesen... Annyit nem ér, sztem. Én belefutottam egy nagyon jó ajánlatban helyben egy monsterre és egy buggyra, azokat behúztam, és eddig Nem kellett csalódnom. A mosteren egy gólyaláb hajlott el, de azt is sikerült megmenteni. A buggy meg ráadásul BL, a kettő együtt nem volt még 60 se, igaz használtan, de ez nem tart vissza semmitől, ha valamit kell rajta alakítani, megoldom házilag, azt úgy is szeretem.
-
-
Levi123
senior tag
-
Levi123
senior tag
válasz
Skillet #6796 üzenetére
De fogta, de kis használat után már nem, gondolom szétcsapta a fölösleget
A fogaskerék házát elméletileg nem is tudod teljesen feltölteni, a fogaskereket szoktam bekenni, de az a következő tisztításnál is látszik a fogak között...
Max a difinél lehetne teletömni, de oda kell a spéci szilikonos zsír? -
Levi123
senior tag
válasz
Skillet #6755 üzenetére
Azt nem tudom mi az előírás az ilyen modelleknél, de én a kínai wltoys-nál és a traxxas maxx-nél a lithium ep2 kék kenőzsírt használom a fogaskerekeknél, ez hőálló és jó mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, meg van is belőle itthon, mert használom máshol (bringa, csapágyak stb.) én vettem egy 400 g-os tubussal és az sokáig elég (nem itt vettem, nem reklám, csak rákerestem: [link]
A differenciál műben ha jól tudom valami spéci szilikonos zsír van, bár a traxxas-nál még nem szedtem szét, a kínaiba tettem kéket, örült neki, mert csont száraz volt az is -
Levi123
senior tag
válasz
Skillet #6753 üzenetére
Szia!
A közepes erősségű szerintem megfelel a célnak amit írtál, mi a cégnél loctite rögzítőket használunk. Ebből a közepes szilárdságú oldható szerelésnél normál kéziszerszámmal, de nagyon kell figyelni lazításnál, mert a belső kulcsnyílású imbusz csavarok kisebb méretű fejeit (pl. 1,5 - 2 mm kulcsméret) könnyen "el lehet nyírni/nyalni", utána nehéz oldani, de főleg hernyócsavarnál bevált a közepes szilárdság. A loctite nagyon jó minőségű ipari termék, ezért az ára magas. Szerintem próbáld ki amit linkeltél, mert simán lehet jó, a mannol olaj termékeit használom én is és elégedett vagyok vele.
Itt egy rövid videó miért fontos a menetrögzítés [link] -
peet137
tag
válasz
Skillet #6393 üzenetére
Előre kb 4 volt, hátra kb 6-7 terhelve. Motor nélkül egyforma 7V. Polaritás cserével elég jól megy. De kb 4 voltot benne hagyott a lipoban cellánként. Még bőven mehetett volna, de meg állt. Pedig lipo módban van, elvileg. Nem voltak fullra feltöltve az akksi, de ez akkoris gáz... Kb 10 percet ment vele. A bl szettjeim egy óra alatt merítik le.
-
JoinR
őstag
válasz
Skillet #6292 üzenetére
Akkor el kell dönteni, hogy melyik fontosabb, az olcsón vagy a gyorsan
Ez a motor szerintem méretre jó, de nézd meg.
Ez meg a legolcsóbb szervó, amit találtam.
Itthon nem találtam pont ilyen motort, de ha lenne is, biztos drágább lenne, mint a teljes szervó kintről. -
JoinR
őstag
válasz
Skillet #6290 üzenetére
Ez egy N20-as motornak tűnik így képről, de egyszerűbb új szervót venni (főleg a fogaskerékcsere miatt). Van fém fogaskerekes is, de nem biztos, hogy megéri próbálkozni vele, én anno találtam olyat, aminek csak a kilátszó fogaskereke volt fém, a többi műanyag
Vagy ha van saját távirányítód, akkor adja magát az ESC + 3 szálas szervó upgrade
-
peet137
tag
válasz
Skillet #6282 üzenetére
Ez Liion vagy Lipo akksi? Mert a cellafeszültségük nem egyforma, nem tudom, mit lehet az ESC-n beállítani, de én ezt azért megnézném. Vagy ha nem lehet módot váltani, akkor marad az őr... Eggyel feljebb leírtam a véleményem róla, de ha nincs más mód, akkor csak így tudod az akksit "megvédeni". Nekem többnyire 4-5 évet szoktak elmenni az akksijaim, pedig a BL szettek adnak nekik rendesen. Persze sokat tudsz kímélni egy jól megválasztott áttétellel is. Nálam az autók 5200-as és 6000-es Lipokkal kb 45-50 percet mennek, persze nem nyélgázon. Sebességben tudnának többet is, mert a hajtáslánc bírná, de minek... Kipróbáltam, jó móka, de ki akar alkalmanként kereket cserélni
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
Skillet #6277 üzenetére
Nem jol erted. Van egy C szama az akunak, az azt mondja meg, hogy a kapacitas hanyszorosaval meritheted le. Ha mondjuk 20C es 1500mAh, akkor a maximum kisuto aram 30A. Ha ezt az aksit 45A-rel merited, akkor eleg hamar tonkremegy. Ha az altalad linkelt hengeres aksit, fogod meriteni 45A-rel, akkor melegedni fog, mint allat, es az is tonkre fog menni. Azt kene tudni eloszor, hogy az autod mennyit vesz fel.
Amugy, ha mondjuk 5 perc alatt lemerul, az nem annyira jo neki szerintem...
Nem melegszik az aksi benne? Az eleg jo indikatora a tulterhelesnek. -
JoinR
őstag
válasz
Skillet #6277 üzenetére
Nem tudom milyen elektronikát tudsz felhasználni az utángyártott akksiból, ezek nem cellavédett akksik általában.
A gyári motorral ha le lehet meríteni 5 perc alatt (nekem anno 6-7 perc alatt sikerült), akkor arra érdemes méretezni - na meg ha elakad, indításkor a motor ideiglenesen jóval többet tud felvenni, szóval ha az ESC nem akkor adja meg magát, akkor az akksi lesz púpos.
Plusz ha az akksiból folyamatosan max erővel húzod ki az erőt, gyorsan csökken az élettartam, ezért is illik nagyobbat választani.
Az LG H40 már jobbnak tűnik, ha nem sajnálja rá az ember az időt összepakolni. -
tvamos
nagyúr
válasz
Skillet #6274 üzenetére
A kerdes az, hogy valojaban mit tudhat az a sz@r cella, ami a
gyaribanpot aksiban van. Szerintem 5C-nel nem tud tobbet, ami (5*3=) 15A, az meg nagyon karcsu annak az autonak.A kerdes az, hogy egy valoban combos cellaval mi fog tonkremenni legeloszor...
(#6275) JoinR
Szerintem azok, amiket ezekhez az autokhoz adnak nem birnak 20C-t a valosagban. A potaku meg meg annyit se. "A kinai 20 valojaban csak 10." -
JoinR
őstag
válasz
Skillet #6274 üzenetére
Biztos, hogy kevés, ez nem arra van. A gyári akksi még ha gagyi 20C-s is, akkor is tud 30A-t.
Vannak 25-30A-es cellák, azokkal lehet próbálkozni (elektromos rollerekhez árulják pl.), de még ott is az akksi lesz a szűk keresztmetszet (+rövidített élettartam).
Vagy veszel gyári 2200-ast, az tuti jó és bírja. Hobbyking-en is rendes akksik vannak, ilyet nem érdemes aliról (vagy max ismert, megbízható eladótól). -
tvamos
nagyúr
válasz
Skillet #6272 üzenetére
A kerdes, hogy ez a parameter eleg-e a modelnek:
"Folyamatos áramleadása 8A, szakaszos max 4 másodpercig 13A"Ebben a modelben 540-es motor van?
Mert ha 540, akkor annak szerintem kene egy 30-40 Amperes aksi!Vagy valami Brushless settel is lehet ezt venni?
Mert akkor minimum 45 A-t javasolnek.De amugy lehet, hogy jo lesz.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Skillet #5605 üzenetére
Hát akkor jó esetben elég az a kis fogaskerék, meg a kardán.
Amúgy most nekem is hátsó kardán híján van. Poén elsőkerékkel is
Nálam a csuklóknál szálltak el a csapok amiket azok a kis kulcstartókarika szerű rugók fogtak. Egyelőre nem tudom mivel pótoljam mert kb 5 perc után mindent kiszór amivel próbálkoztam... -
JoinR
őstag
válasz
Skillet #5581 üzenetére
Akkor nincs más hátra, mint előre
Azért, hogy a matek meglegyen:
2x4 db LADDA: 4600 Ft
+ 1-2 töltő, hogy egyszerre 8-at tudj tölteni: 2500-5000 Ft
Össz: 7100-9600 Ft3 db Li-ion (legolcsóbb, rendes erőt nem tud leadni, de játékba elmegy): 3900 Ft
Innen nem tudom megmondani, hogy neked mi van otthon, de alapból kéne hozzá töltő: 4000 Ft (ennyiért találtam legolcsóbban, ami tud 3-at tölteni).
Össz: 7900 Ft
És akkor még ott tartunk, hogy a gyerek első dolga lesz túlmeríteni, szóval kéne egy akkuőr, ahhoz csatlakozót forrasztani, vagy a fent linkelt elekronikát megvenni, várni 1 hónapot és utána forrasztgatni.Aztán miután 2 hónap után a gyereket már nem érdekli, vagy tönkremegy az RC, lesz pár akksid a következő távirányítójába vagy akárhova. A Li-ion azért nem annyira praktikus, legalábbis én itthon nem sok helyen tudom felhasználni őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Könyvajánló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Medence topik
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Horgász topik
- Spórolós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest