- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7531 üzenetére
Ehhez a festékhez semmi nem kell, ha kicsit jobban meghajlik a kaszni, lejön magától is, mert ez elég merev cucc, a body meg rugalmasabb.
(ez is jópár éves kép amúgy, már nagyrészt átlátszó a verda...) Most én is Tamiya semi-hard kerekekkel nyomom, a hard már nem jó, mert semmit nem tapad betonon. Teremben nyilván jó lenne az is, de ott nincs partner driftelni.
Ez is valami 15k volt asszem 7-8 éve és van hozzá minden földi jó, matricaszett, maszkoló, foncsorok, spoiler, tükör, ablaktörlő, kipufogó, bár utóbbiak sosem voltak fent a kocsin, csak a lámpatesteket használom.
Lehet, én is rámegyek egy killerbody cuccra. Ezt már többször is néztem, hogy sokan - ahogy te is a videó alapján - levágják a lökkösöket festés előtt, aztán meg visszateszik, ennek mi értelme van?
-
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7524 üzenetére
Az aplastics-et néztem én is, de nekem sajnos az M3 forma csípődött be.
Élőben tud szép lenni egy csilli villi állapotú sedan vagy coupe is, de RC-ben ezek annyira nem győztek meg.
A rocket bunny-t én is néztem, az még nem is tűnik annyira rossznak, csak az a szárny ne lenne rajta gyárilag... De most asiatees-en ráadásul 24 EUR, az ajándék
Nekem on road-ra kell, arra jó a 190-es is, de nem baj, ha szélesebb.
Van egy R34 Skyline Tamiya kasznim, az ég és föld a HPI-hez képest. Igaz, nem is annyiba került -
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7522 üzenetére
Elég vagány lett.
Én is filózom egy E30 M3-n, de nekem olyan kellene, amit be lehet foncsorozni teljesen. Van egy HPI, ami már eléggé odavan és csak első lámpája van amúgy is...
Ha jól emlékszem, te nem Tamiya kasznikkal operálsz, hanem valami más márkával. Van abban ilyen? -
peet137
tag
Nekem mondjuk a szervo elég gyors, de jelenleg CS-s a gép, nem RWD, de kíváncsi lennék így is, milyen lehet egy gyro, esetleg tesztre lekötni az első hajtást és meglesni úgy is. Csodát nem várok, nyilván a kormányszögem közelében sincs annak, ami egy RWD drifthez kellene...
De ez kb 12k-ért ajándék... Az egyik monster távja úgyis döglődik, pont rá lehet fogni a "cserét"A gyroját lehet "finomhangolni" is?
-
peet137
tag
Ha már ennyire durva lett az áttétel a driftgépen, gondoltam megnézem mi a kocsi vége ezzel a setuppal. Visszarakom az 50:50 hajtáshoz szükséges középső tengelyt és a nyitott hátsó diffit, meg egy szett gumikereket.
Van egy használaton kívüli telóm, azzal terveztem mérni, milyen progit érdemes használni erre? Van vagy 100 app, próbáltatok már valamit, ami be is vált? -
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7468 üzenetére
Nincs benne boost funkció.
Az áttétel módosítása alap, körül kell néznem kisebb pinion ügyben, ha jól emlékszem 17-19 körüli van valahol itthon. Most 24 - 92 pár van, de ez nagyon sok. Ha nem találok, akkor rendelni kell, meg ahogy néztem, megint farigcsálni kell a motortartón, mert nem fognak összeérni a fogasok
Dragbrake-ből nincs 0, csak 3, de érzésre ez is bőven jó, simán hagyja kifutni az autót, ha elengedem a gázt, még keresztbe sem fordul, pedig elöl szabadonfutó van.
Brake force nincs ezen az esc-en (csak minimum brake 3 - 50%), de ha jól értelmeztem a leírást, minél sűrűbb a mintavétel a féknél, annál finomabban lehet adagolni, vagy ez nem így van? Amúgy 1 - 8 khz a skála. -
peet137
tag
Sikerült összerakni a drift gépet, úgy tűnik, a rövidebb pinion csavar + nagyon pici loctite jó lesz egy ideig. Viszont az áttétel nagyon mellé ment
Kezelhetetlen lett a vas, kell egy sokkal kisebb pinion. (vagy egy ügyesebb user
)
A kérdés, 4WD driftnél milyen esc setup javasolt? A drag brake-t már levettem 3%-ra, ez a minimum, min brake is a lehető legkisebben, brake frequency a lehető legsűrűbb (8khz), minimum drive is a legkisebben, viszont a throttle curve beállításban nem vagyok biztos. A hardver egy 1,5-ös CS, 4 WD autó, most épp exponenciális gázgörbével. Lehet, hogy kicsit visszaveszek a CS-ből, de tegyük fel, hogy marad. Ezesetben melyik jobb a lineáris, vagy az expos throttle? Van ilyen tapasztalata valakinek? -
peet137
tag
válasz
belaazallat #7428 üzenetére
Ahogy JoolsNOS is írta, a töltő nem téma, bármelyik usb-s liion töltő jó hozzá, aminek ilyen a csatija. Nekem a gyerekek összes "olcsó" távirányítós autója ezzel jött.
A távval viszont tényleg bajban leszel, ha van affinitásod hozzá, én a helyedben átalakítanám a belét, hogy fogadjon standard ESC + szervo kombót és akkor mehet bármilyen távval. Bár ez anyagilag biztos nem éri meg, ellenben jó móka -
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7422 üzenetére
Ez azért elég vagány. Nézegettem én is közben, kezdésnek egy 1:43 (bburago méret) 4wd is jónak tűnik és azok elég jó áron vannak (30 - 40 EUR). Ebből tutira kettő kellene, mert a kölyök lenyúlja
A bömbi szép lett. Mióta nyomod az rwd-t? Mennyi gyakorlás lehet kb, mire ide eljutsz?
A piszkos anyagiakat hagyjuk is... Igen, nálam is így szokott kezdődni, "keresek valami olcsó gépet kipróbálni"...
Mondjuk ez nem csak az RC-re igaz, úgy általában a barkácsolós dolgaim is így szoktak végződni
-
peet137
tag
Gondoltam, kicsit autozunk a kölykökkel, de úgy fest, az egyik akksim feladta a küzdelmet. Monsterben volt, kb 10 percet ment, aztán az autó megállt... Gondoltam, töltők egyet, de beszólt a töltő, H alacsony fesz. Rámértem csipogoval, egyik cell 2.8 másik 4.4 volt. Ha jól sejtem, ennek annyi. Zárlat lehet?
-
peet137
tag
válasz
Skillet #7402 üzenetére
Én egy egyszerűbb traxxas-t javasolnék, akár használtan is, bár szerintem rettenetesen túlárazottak.
Viszont minden van hozzá jó minőségűek az alkatrészeik és elég durva bántásokat is kibírnak
Én épp most keresek lengőkar tartó "izét" a jamara gépre, egyelőre nem sok sikerrel, de rajzolni tudok, meg van NC-s ismerős is, úgyhogy ha más megoldás nincs, akkor gyártatok egyet. -
peet137
tag
válasz
Skillet #7399 üzenetére
Én olcsóval akartam kezdeni, mert nem voltam benne biztos, hogy ez a vonal is bejön. Amikor elkezdtem, volt több hbx és himoto gép is, azok jók voltak, innen jött az ötlet az offroadra is. Gondoltam, megnézem és ha bejön, akkor keresek vmi komolyabban, traxxas-t, vagy hpi-t. De ahogy most látom, erre a hobby játékra nekem felesleges a drága gép, talán később. Havernak van egy Traxxas maxx, az amúgy elég jó cucc, de nagyon nem olcsó. Nekem van egy jamara monsterem is, de azt nem ajánlom, nehéz hozzá alkatrészt találni... Viszont masszív cucc, de a gyári kefès elektronika egy kalap...
Én amúgy autógépészmèrnök vagyok, úgy gondolkozom, mint te, ez ugyanaz, csak kicsiben. -
peet137
tag
válasz
Skillet #7397 üzenetére
Lehet, hogy 428 volt... Igazából az tetszett benne, hogy 2 sebessèges, az tuti király lehet, de most már az is közel 80 rugó, kefesen... Annyit nem ér, sztem. Én belefutottam egy nagyon jó ajánlatban helyben egy monsterre és egy buggyra, azokat behúztam, és eddig Nem kellett csalódnom. A mosteren egy gólyaláb hajlott el, de azt is sikerült megmenteni. A buggy meg ráadásul BL, a kettő együtt nem volt még 60 se, igaz használtan, de ez nem tart vissza semmitől, ha valamit kell rajta alakítani, megoldom házilag, azt úgy is szeretem.
-
-
peet137
tag
válasz
HummeRC #7383 üzenetére
Kizárt, ez egy elég kemény, edzett tengely. Tamiya gép, jó 20 éves kb, ebben még volt anyag.
No gond, minden segítséget jonèven veszek.
Elgondolkoztam amúgy, hogy lehet el kellene engedni ezt a rollert, de annyi melom van már benne, hogy nem szívesen. Minden eredeti alkatrész megvan hozzá, amit cseréltem, vagy csináltam hozzá, lehet, visszaépitem sima onroadra a fiamnak, én meg meglepően magam egy Sakura d5-tel. Már régóta nézegettem... -
peet137
tag
válasz
HummeRC #7381 üzenetére
Én is úgy szoktam, most is úgy csináltam. De mivel kicsit üt a tengely, nem lett tökéletes. Még átmegy köztük a papír, de ki még nem lyukad.
Elég sokat kellett már faragni a motortartón, mert nem ilyen áttételre tervezték ezt az autót, ezért már nem olyan egyszerű beállítani rajta a hèzagot. -
peet137
tag
-
peet137
tag
összedobtam a driftgèpet, de nem vagyok megelègedve vele. Elég darabosan mozog a fogaskerék kombó. Még nem vittem ki, csak kicsit megforgattam távval bakon, elég zajos. Van egy kis görbület a spuri tengelyèn, az is lehet az oka, hogy nem tudtam normálisan belőni a hèzagot, pedig szemre jó, de fülre kicsit szorul...
Lehet, hogy tényleg érdemes lenne váltani 64p-re?
A hajtás amúgy hibátlanul fut, megnéztem spur nélkül. -
peet137
tag
A 48P és a 0,8 mm modul között van némi (minimális) eltérés matek alapon, de egy csomó helyen ezeket együtt adják. Tartósabb lehet, ha mindkét fogas tutira 48P-s?
-
peet137
tag
Most nézem, lehet, hogy 7,5t, nem is 6,5, de a lényegen nem változtat.
Ez a szett: [link]
-
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7348 üzenetére
Ez több, mint 10 éve megvan, ha jól emlékszem
A verda meg még annál is idősebb, csak sokat pihent a polcon kihasználatlanság miatt. Szeretek egyedi dolgokat tervezni - nem csak RC-ben - úgyhogy pár éve elővettem újra, mert eredetileg sima 50:50 drift volt. Kapott egyedi fém szíjkerekeket, előre saját tervezésű szabadonfutót, meg 50% CS-t.
Idő hiányában minden nagyon lassan történik a változtatásokkal, de jó móka
Eddig csak épülgetett, mert a drifthez nem sok partner van, inkább tapadóztunk, vagy buggyztunk, de most már a gyerekek is kezdenek érdeklődni iránta. (egyre több a javítanivaló minden autón)
Gondoltam rá, hogy lecserélem a szettet, de igazából minek? Tökéletesen elégedett vagyok vele. Egy gyári HPI távszettel használom (Futaba cucc, HPI felirattal), teljesen jól megvagyunk. Ereje bőven van ezzel az áttétellel.
-
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7345 üzenetére
Most épp aszfalt a leggyakoribb, de van műanyag is. A kerék tamiya félkemény drift. Alapból ez is 0.6ossal jött, de akkor még gumi kerék volt rajta és tapadóztam egy 9t-s szenzor nélküli szettel. Most Novak Slydr Drift spec szett van benne, 6.5t szenzoros. A régi BL átment a Sakura zero-ba tapadózni.
De már minden autóban 48p-t használok, a buggy is azt kapott, meg a monsterek is.
-
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7341 üzenetére
A többi gépen mindenhol műanyag a spur, csak itt használok fémet, mert ez a legerősebb setup és a műanyagokat mindig megette hamar.
Sajna az említett típusokból nem találtam jó fogszámot, mind kevés. Nem csak az áttétel miatt, hanem mert így is már faragtam a motortartón, hogy egyáltalán felmenjen a mostani, mert gyárilag ezen 0,6-os modul volt, az meg kb percekig bírta a terhelést
Valami más típus esetleg? -
-
peet137
tag
Van valami ötlet, mi lehet az oka, hogy folyamatosan lelazul a pinion a motorról és mivel lejjebb tud csúszni a tengelyen, ezért kb 3 mp alatt végzi ki mind a spur, mind a pinion fogait... mindkettő alu. Sakura zero spurjár használom, mert annak pont jó a fogszáma/átmérője, de a gép egy Tamiya TA04 (volt, mielőtt átalakítottam driftre), 6,5t-s, szenzoros BL szettel, vagyis fordulat van bőven, de eddig nem volt gond vele, ezt mostanában kezdte el. A pinion hernyócsavarja nincs beragasztva, de eddig sem volt, nem is szeretném, ha nem muszáj, mert egy tortúra utána leszedni.
Most épp 92t spur és 22t pinion van, ha ez esetleg számítana, bár nem hinném, mert nem szenved a technika és kb 1 órát megy az 5600-as akksival, szerintem az áttétel ok. -
peet137
tag
Van egy monsterem, egy monstertronic kütyü, aminek a vevője valamiért nem hajlandó működni. 2,4-es, viszont nem lehet a távot máshoz bindelni, javított már valaki vevőt? Mit érdemes benne nézni? Áram megy bele, mert villan egyet, de valamiért nem vesz jelet és a szabályzó is safe módba vált azonnal. Másik táv+vevő kombóval megy, úgyhogy tuti ott a bibi. A madzag jónak tűnik, bár szét még nem szedtem.
-
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7265 üzenetére
Nem, ez is szenzoros. Bocs, lemaradt, hogy Drift Spec a szabi.
De amúgy igen, 4WD, 1,5 CS-vel. Kicsit "sok" a 6T amúgy, én is érzem, bár ez nekem még mindig tanulós, nincs annyi idő, amennyi kellene rá, a gyerekekkel inkább offoradozunkTamiya "félkemény" kerekekkel megy most épp amúgy, de vannak rendes kemény kerekek is, azzal még nem tudok egyelőre menni
Próbáltam tapadós kerekekkel is pusztán kíváncsiságból, de mivel a diffi zárva, nem igen tudott mit kezdeni a nyomatékkal, mindkét szíjat letépte -
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7257 üzenetére
Nem tudom, miért van ez amúgy, én nagyon elégedett vagyok az enyémmel. ok, ez nem fut sokat, meg nem is nagyon van "megfeszítve", olyan áttétel van, hogy kezelhető legyen, sztem 60-nál nem megy többet így, viszont kb 1 óra egy akksi. Nem mellesleg van hozzá kb egy másik autónyi alkatrész
-
peet137
tag
Olyan nagyon sokkal nem volt több
Viszont az alkatrész necces hozzá, ezt aláírom, bár szerintem ritkábban is kell... Legalábbis remélem, eddig csak a spur+piniont kellett cserélni a BL teszt után, mert kicsit erős lett a gyári áttételhezViszont nagyon könnyű szerelni, ellenben pl a másik himoto monsterrel, ahol egy sima motortávolság állításhoz le kell bontani a fél hátsó futóművet, mert minden is útban van a csavarnak.
-
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7255 üzenetére
Most már igen, én kb 2010-12 körül kezdtem ezzel foglalkozni, akkor ez még nem volt ennyire alapvető. Plusz nyilván sikerült kiválasztani a legritkább modelleket, a Tamiya-k közül mindenki TT-kkel nyomta, én meg nem akartam kardánost, a szíjas szimpatikusabb volt. Nem mellesleg jóval csendesebb is.
-
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7253 üzenetére
Az a baj a tamiyákkal, hogy - legalábbis akkoriban, mikor még kellettek - sokáig tartott hozzá minden alkatrészt beszerezni, pedig azért az elején törtek a dolgok. Meg nem is volt olcsó...
A Sakurát én amúgy drifre terveztem, de annyira kezes volt on-roadnak, hogy úgy maradt és a TA04 "alakult át"Egy Zero S volt amúgy, de már eléggé sokmindenben upgradelt, gyakorlatilag majdnem sima Zero.
-
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7249 üzenetére
Én pl Tamiya gépekkel kezdtem és nagyon elégedett voltam velük. Anno TA03F volt az első gép, az pl orrmotoros volt, akkoriban haverok többsége HPI sprint 1-2-vel tolta. Utána lett a TA04 (ez azóta is megvan, csak már nem hasonlít önmagára a sok saját ötlet + CNCs alkatrész miatt
), de volt TA05 is, most meg az Onroad pl egy Sakura, ez is kellemes csalódás volt.
Én pl azért néztem a gyerekeknek is inkább használt gépet, mert van egy rakat akksim 1:10-hez és a "kezdő szettek" általában ennél kisebbek, én meg nem akarok több méretű akksival operálni... -
peet137
tag
Én a nemsokára 5 éves fiamnak pl tavaly vettem egy használt Jamara Ice Tiger Monstert. Fém alváz, viszonylag masszív felépítés, pivot-s első felfüggesztés, igen jó bolt volt. Masszív, pont annyira gyors, amennyire kell egy 5 évesnek, később meg lehet hozzá mindenféléket bővíteni. Próbáltam pl egy brushless settel, nagyon megy
A lányom most 9, de már 6 évesen terelgette az onroad verdát a focipályán.Nyilván 20-25%-ra lelassítva.
Persze, ehhez az kell, hogy apának is legyen egy kis affinitása a "játékhoz". -
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7228 üzenetére
Ez a része nem para, műanyag iparban dolgozom, terveztem is jó pár ilyen szerszámot korábban. A lexannál vannak jobb anyagok is, pl a PP, ami sokkal rugalmasabb, könnyen is lehet formázni, csak nem olyan szép átlátszó... Ez már megfordult párszor a fejemben, h ki kellene próbálni...
-
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7211 üzenetére
THX!
Hmm... Nyárra lehet ez lesz a project, egy jó kis E30 kasztni. A HPI-nek is jó anyaga van, csak nekem hiányzik belőle egy jó világítás
A driftes Skyline be van ledezve, állatul is néz ki.
A diffik nekem - szemre - nem eresztenek, a telókról nem tudok nyilatkozni, azokat akkor meglesem majd. Van driftgép, tapadós (on road), monster és buggy is, egyelőre úgy fest az irányítást befolyásoló gondok nincsenek a futóműben, de úgyis régen szereltem autókat, itt az ideje -
peet137
tag
Lassan nekem is elő kel szedni a gépeket, kicsit átnézni, felkészíteni őket. Milyen gyakran szoktatok telóban, diffiben olajat cserélni? Van erre valami szokás? Annyira nem vagyok pro, nem érzem, hogy szükséges lenne, bár a tapadós első diffije határozottan keményedik, abban eleve vastagabb olaj van.
A telók meg sztem évek óta nem voltak szétszedve egyik autóban sem. A driftesé konkrétan szerintem sosem volt -
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7167 üzenetére
Szép. A videóban is a ti pályátok van? Mert oda az én autóm tényleg nem az igazi, bár a saját gyártású szabadonfutó kicsit segít a terhelésváltásokban, de nekem egyelőre "lassabb" pálya a tuti, még szokni kell a kézifék-gyors keresztbe-gáz játék kombót.
Én amúgy Tamiya gumikat használok asztfalton kint (nyilván nem télen), de van kemény drift kerék is, azzal egyelőre nem vagyunk barátok. Már rég megvan a verda, de valahogy nem sikerül annyi időt tölteni a gyakorlással, amennyit kéne.
-
peet137
tag
A driftes verdában használok MG995 szervot, ami brutál gyors és most volt alin MG996r nagyon jó áron, rendeltem belőle 3-at, kipróbáltam egyelőre beszerelés nélkül, csak rákötve egy szabira, de nem vagyok hasra esve a sebességétől. Okés, a fogaskerekek fémek, az is valami
Van valakinek tapasztalata ezekkel? Szokás "hamisítani" kínában ezt is?Az adatlap szerint ezt tudja:
0,17 sec/60° (4,8V)
0,14 sec/60° (6V)És ez a 995
0,2 sec
0,16 secDe szemre az utóbbi fényévekkel gyorsabb... 2 cella LIPO amúgy, nem tudom, számít-e.
-
peet137
tag
válasz
Levi123 #7095 üzenetére
Én is ilyen (CNHL) akksikat használok, de még nem mertem innen rendelni direktben, mert nem tudtam, lesz-e vám/áfa miegymás. Plusz elvileg az akksik szállítása is necces sztori, pedig igenjó áron vannak cuccok.
Ezek szerint simán lehet innen rendelni. Észben tartom.
Többször is rendeltél már? -
peet137
tag
válasz
boyka003 #7071 üzenetére
Ha játszik használt is, akkor inkább keress valami tömegmodellt, így ha valami törik - előbb-utóbb fog
- akkor könnyebben találsz hozzá cuccokat. Ahogy írták többen is, a wltoys kütyük elég jó áron mennek és van hozzá minden is. Én biztos inkább kicsivel többet szánnék rá, de tartósabb lesz a gép. Ja és mindenképp olyat nézz, ami 2,4 GHz-es távval van.
-
peet137
tag
Igen, olyan ESC kell hozzá, ami szintén szenzoros.
Vagy esetleg teszt jelleggel kipróbálhatsz egy hosszabb áttételt is, azzal is kb ugyanazt a hatást éred el, persze ha van lehetőség még kisebb motorfogasra. Nekem pl a driftgépen kicsit faragni kellett a csavarok nutján, mert a megfelelő áttétellel nem értek össze a fogasokDe megérte, azóta is pöpec a cucc.
-
peet137
tag
Megjött a moci a buggyhoz, be is szereltem, fullra ugyanaz, mint a surpass hobby, hasonlónak tűnik a sebesség is vele. Viszont nekem kicsit zajosnak tűnnek a fogasok (spur/pinion), ezeket ti hogy szoktátok illeszteni? Papírral? Évekkel ezelőtt egyszer olvastam, h akkor jó, ha a papírt még épp ki tudod húzni a fogaskerekek közt és ez eddig bevált.
-
peet137
tag
7500ért van alin 3900-as bl moci. Szemre olyan, mint ami nekem van. Surpass hobbynak tűnik... Érdemes azt megvenni?
-
peet137
tag
válasz
chris-v #7028 üzenetére
Nekem olyankor szokott rángatózni a szervo, amikor már kezd merülni az akksi, vagyis nem kap elég áramot/feszt. Én a helyedben először megnézném a csatlakozókat, nincsenek-e valahol eloxidálódva, offroad verdán megesik az ilyen
Vagy valahol egy kábeltörés is lehet esetleg, én ezzel kezdeném, mielőtt szervot cserélek, vagy érdemes lehet másik autóban is megnézni, mit csinál másik esc-kel, ebből is kiderül, ki a ludas. -
peet137
tag
válasz
HummeRC #7025 üzenetére
Sajnos én is erre jutottam fejben, mert még nem értem rá szétszedni. De az a fura, hogy lehúztam róla a piniont és gázt adtam, de "csapágyhangja" nem volt. Érdekes a szitu... Mindegy, ránézek, max motorcsere lesz a vége, addig meg pihen a vas. Vannak még autók, de most ez a buggy a legfrissebb játszótárs.
A forgórészcsere sztem nem játszik, annál ez olcsóbb cuccnak tűnik. Tényleg nem láttam még ilyet eddig, pedig ennél sokkal komolyabb (értsd nagyobb fordulatú) BL motorjaim is vannak, igaz, azok on-road és drift gépekben, azok nem kapnak ekkora ütéseket. -
peet137
tag
Bakker, ilyet még nem láttam, tegnap kivittem a verdákat kicsit meghajtani őket és a buggy egyszercsak megállt... Motor megy, a verda nem. Kilazult a motor csavar és elmozdult. A fogaskerekek szemre túlélték, de a motor tengelye (!) elhajlott... Rendesen 1-2 mm ferdeség van benne. Természetesen BL... Van erre esély szerintetek, hogy ezt "kiegyenesítsem", vagy ez felejtős? Még nem néztem, szétszedhető-e a motor...
-
peet137
tag
Összeraktam a buggyt, igen jó lett, de van vele 1-2 apróság...
Pl nekem is van egy kis lógás a futóműben, úgy fest a féltengely része, ahol a csapágyban forog, ott van egy kis kopás. nem veszélyes, de van. Szerintem ezzel együtt tudok élniViszont nem mindig akar egyenesen menni a terepen... Feljebb megtárgyaltuk, szerintem nekem is elég laza a diffim, ez lehet az oka valszeg.
-
peet137
tag
Hétvégén remélhetőleg összerakom a Himoto Buggyt, kíváncsi vagyok, milyen lesz ezzel az áttétellel
-
peet137
tag
válasz
HummeRC #6976 üzenetére
A "hajtás" alatt a spur/pinion párost érted? Ha oda vékonyabb zsírt teszel, akkor azt nem fogja felcsapni a házra?
A másik, hogy pl buggynál ha a diffit szorosabbra állítod, akkor ha pl asztfaltra keveredsz, ami azért megesik, én pl pont ezért vettem a buggyt, nem fogja szétkapni a diffi belsejét? A tiszta offroad nyilván más eset, egy valódi terepjárónál sem véletlenül hangsúlyozzák, hogy ne zárd a diffit aszfalton, mert össze-vissza töri a hajtást, ha nem hagyod differálni... -
peet137
tag
válasz
HummeRC #6971 üzenetére
Köszi az infokat. Ezek szerint nekem az összes offroad verdám "rosszul" van belőve.
Nekem is van otthon valódi autóba való gépzsír, de én azt eddig "vastagnak" találtam a diffikhez, mert szinte semmi elforgást nem enged. De ki fogom próbálni.
A golyós diffikkel, ahogy említetted, valóban ez a legnagyobb baj, ennek ellenére ég és föld onroadban egy jól beállított golyós és egy sima fogaskerekes diffi egymáshoz képest. Mikor nekem utoljára futott a TA03F-pro - nem tegnap volt - akkor még kb fél óra játék volt egy 3000-es, akkoriban elég nagynak számító, lipo, ebből kettő volt. Annyit kibírt a diffi, utána úgyis töltés, vagy arra a napra vége, addig pont be lehetett újra lőni a gépet.
Utána TA04 lett, abból épült a drift gép. Meg voltak tanuló /tévút/ autók kardánnal, onroadra, pl TL01. -
peet137
tag
Esetleg vadászhatsz golyós diffit is, azt tudod állítani. Nem tudom, ezt divat-e használni offroadban, ill lehet-e a tiedhez kapni, nekem az onroad TA03F-en elég jól sikerült beállítani, de egy idő után mindig "fellazult".
-
peet137
tag
válasz
chris-v #6964 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék, hogy offroad gépben mennyire hagyjátok "lazára" a diffit. Van értelme a hátsóban másfajtát tenni, hogy kicsit seggtolósabb legyen? Nekem most a buggyn is meg a monstereken is elég lazán vannak, nem tudom, ez-e a normális.
A tapadós gép első diffijében sűrűbb a zsír, az nehezebben differál, viszont cserébe úgy veszi az ívet, mint a kisangyalA típusokra sajnos már nem emlékszem, mert évek óta benne van és annyi időm sajnos nincs játszani, hogy elfogyjanak a tömítések belőle...
A driftverdában egészen speciális zsírt használtam a hátsó diffiben, Loctite pillanatragasztónak hívjákés az a durva, hogy ideiglenes megoldásnak indult, amíg kitalálom az áttételt és csináltatok egyedit, de végül a belseje maradt a gyári tamiya fogaskerekes, mert a ragasztó nem akarja elengedni így kb 5 év után sem...
-
peet137
tag
A ventikből már nekem is kinyúlt több is, de eddig mindig rászerkesztettem egy mobile rack ventit, ami kicsivel nagyobb, de gyorsabban is pörög. Az volt kéznél
Ezeken a nyomorult méretű ventiket csak rendelni lehet, legalábbis én így tudom, de javítsatok ki, ha tévedek!
Amúgy jól fest a gép, látom, kapott bőven tuningotAlis kiegészítők vannak rajta, ha nem titok...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Tőzsde és gazdaság
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Spórolós topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest