- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
McSzaby #9310 üzenetére
A hobbi és a praktikum találkozása az igazi. A set-top-box az inkább hobbi volt, mert nem használok normál tévét. A stream szerver oldala viszont praktikum, mert pécéről és android eszközökről onnan nézem a tévéműsorokat.
Múltkor antennát is építettem, próbálgattam, hogy mivel lenne stabilabb a vétel, mert a gyári megoldások nem voltak megfelelőek.
Neked nem tudom melyik van, talán az egy magos változat. A linkelt topicban szó esik 2-4 magos cuccokról is. Persze nas kapcsán nem árt figyelni, hogy natív sata és lan legyen rajta, mert a 8 magosok közt is soknak usb-re kötött cuccai vannak, az meg komoly hátrány. Hiába, ezeket elsősorban tabletbe szánják
A linkelt topicban van pár ígéretes (a solid-run cuccai tetszenek nekem, a hummingboard olyan alakú, mint a raspi rev2, de 1 - 2 vagy 4 magos som modult lehet rá tenni).
-
azbest
félisten
válasz
McSzaby #9308 üzenetére
Azért akad pár. Van itt egy szomszéd topic, ami jobban passzol a cubieboardhoz [link], érdemes lehet oda írnod, ha valamiben segítségre van szükséged.
A konyhai tv most darabokban van, érdeklődés hiányában nem sokat volt használva. Most egy androidos tabletet viszek magammal, ha mégis tévéznék főzés közben. A raspi alapú set-top-box-omat is teljesen szétbontottam. Hardveresen teljesne összeállt, de az usb problémák miatt nem volt megbízható. Valamelyik allwinneres (cubieboard, olinuxino), vagy iMX6-os (hummingboard, cubox) board már elbírná, erősen gondolkodtam is rajta... csakhogy 18-40 eft körüli plusz kiadás úgy, hogy igazából a meglévő t61-es noti teljes mértékben képes ellátni a feladatot, csak kicsit kevésbé kompakt. Azért dolgozik a kisördög....
-
azbest
félisten
válasz
McSzaby #9306 üzenetére
Annyit érdemes még tudni, hogy nem biztos, hogy minden felbontást szeret egyformán. Bár ez lehet inkább a képet kiadó eszközön múlik. Példa kedvéért: az 1280x800-as monitort a pc dvi-d kimenetére kötött aktív vga átalakítón át teljesen jól kezelt. Ugyanazt az átalakítót raspire kötve, ugyanazon a monitorral nem jól állította be a felbontást, azzal a 720p, 1080p és hasonló felbontások mentek szépen. De ismétlem, a pécével jól ment mind. A raspivel meg mintha csak a CEA módok mentek volna jól, a DMT módok meg nem.
-
azbest
félisten
válasz
McSzaby #9304 üzenetére
Az első linken lévő fajta kb ilyen árban megy. Valószínűleg mindkettő megfelelő, úgy látom tápot mindkettőre lehet kötni. A hang kimenetes akkor előny, ha az analóg kimenet a boardon kevésbé jól szól (pl pwm-es trükkel ad hangot), vagy a progik nem támogatják az analóg hang + hdmi kép módot.
A hozzászólásomban lévő képek egyben linkek is, az egy közismert kínai webshopra mutatnak. Onnan vettem a sajátomat.Két félét használtam eddig, az egyszerűbbet tápmoddolás után raspivel [link], aztán androidos stickkel a másikat is [link]. Egyébként ebayen is találni belőle [link], de sok más hasonló is van.
-
azbest
félisten
válasz
McSzaby #9293 üzenetére
Van, de nem a (#9297) Den által javasoltat ajánlom. Hasonló nekem is van, működik is, de gyárilag nincs rajta plusz tápbemenet, ami miatt kárt tehet a hdmi portban, amiről használod, az enyémet megmoddoltam hogy kapjon tápot.
Viszont már lement az ára a komolyabb fajtáknak is: 10 dolcsi alatt lehet kapni olyat ami hdmi -> vga + hang imenet mellett tápbemenete is van (usb-ről tápolható pl).
Egyébként az allwinner A10 / A20 alapú cuccoknak, mint a cubieboard is, van natív vga kimenete is tüskesor formájában általában. Azt nem tudom neked melyik változat van és hogy azon ez hogy van.
(#9294) sad_Vamp:
DVI-I -re jó a passzív átalakító, mert azon alapból ott az analóg vga, csak ki kell vezetni dsubra. A DVI-D esetén szintén aktív átalakító kell -
Mezga Aladár
veterán
válasz
McSzaby #7138 üzenetére
"20-30 megás másolási sebesség a filmek streamelése miatt"
Folyamatosan kevered a MBps és a mbps értéket. A BD szabvány szerinti max bitráta 48 mbps, ami 6 MBps.
Ezt egy 100 hálózat röhögve kiszolgálja.(#7137) vargalex: Ha valaki a win világából jön, akkor nem biztos. Én is a saját bőrömön tanultam meg.
-
vargalex
félisten
válasz
McSzaby #7132 üzenetére
Szia!
A 3600-al biztos, hogy jobb eredményt el lehet érni hálózaton másolással. Persze azért elvileg a Raspberry-n is jóval több, mint 15-17 mbps. Mondom én úgy, hogy nekem nincs rajta HDD, csak NAS-on futó NFS-hez kapcsolódok.
-
Peter789
senior tag
válasz
McSzaby #7129 üzenetére
Régebben hasonlóan gondoltam a Pi-re én is: elavult, miért nem frissítenek? De közben itt többen is rávilágítottak hogy jó ez így, mert ha frissítenének azzal feláldoznák azt a nagyszerű szoftveres hátteret és támogatottságot, messze nem fejlődne úgy mint amit eddig sikerült elérnie. Arra remek amire szánták: oktatás. Egy Pi-t az is kézbevesz aki azt se tudja mi az az ssh konzol, csak a grafikus felületen mer kattintgatni először, de utána ha igazán érdekli akkor hamar elkezd egyre mélyebbre menni a lelkivilágában, vele párhuzamosan rengeteg elektronikai ismeretre is szert tehet mások projektjeit tanulmányozva / utánépítve, stb stb... Aztán ha már megvan a lendület akkor persze lehet idővel más vas után néz, de a Pi nélkül lehet soha nem mert volna belevágni ebbe a világba...
Azt továbbra is úgy érzem, hogy sokan többre akarják használni mint amire igazából képes - torrent szerver, NAS, hardcore multimédia stb stb - persze ennek is vannak fokozatai mind igény, mind tanulás szempontjából. Megcsinálja Pi-n, majd rájön hogy azért ez kevés és végül más vasak felé fordul, de a tudás már az övé...
-
Peter789
senior tag
válasz
McSzaby #7127 üzenetére
Sajnos ezt nem tudom hogy mennyire rugalmas ilyen szempontból az A20 illetve maga a nyákterv - képes e máshonnan is venni a bootloader-t mint az onboard flash, de nem kell tőle félni, szerintem kellően gyors és strapabíró a hozzá való fájlrendszerrel - mint írtam ilyen a yaffs és a jffs2 is, de lehetnek még alternatívák. Minél nagyobb a flash és minél több a szabad hely, annál hatékonyabb a wear leveling. Természetesen torrentezés amúgy sem ajánlott közvetlenül a flash-be, de arra az SSD és az eMMC sem igazán alkalmas - rendszer a saját flash-ben, a mennyiségi adat pedig mehet egy SATA HDD-re
-
Peter789
senior tag
válasz
McSzaby #7104 üzenetére
Ha ilyesmikben gondolkodsz, nézd még meg a cubieboard3 cubietruck-ot is... Natív gigabites LAN és SATA port, sok ram, dualcore, egyebek. Persze ennek is van kis "fogyatékossága": a Wifi egyrészt csak SDIO illesztésű, másrészt az egyetlen antennája is csak onboard chip típusú, nem ad normális lehetőséget a külső antenna illesztésére...
-
Peter789
senior tag
válasz
McSzaby #7124 üzenetére
Nem mindegy hogy milyen médiáról beszélünk...
Ha egy pendrive-ról vagy SD/egyéb memóriakártyáról, akkor abban elvileg a beépített vezérlő felel a wear-leveling funkcióért - egyenletesen terheli a szektorokat, hiába törölsz írsz törölsz írsz "ugyanoda" valamit, az a gyakorlatban mindig elcsúsztatott szektorba kerül. A hibás szektorokat egy darabig transzparens módon pótolja egy erre fenntartott %-ból, de ha ezek elfogytak akkor már a fájlrendszer szintjén is megjelennek a bad sector bejegyzések
Ha a NAND / flash közvetlenül a procira van kötve, akkor a linux kernelben az MTD layer felel az alacsonyszintű kapcsolatért. Teljesen normális jelenség ha egy nagyobb flash-ben már gyárilag is van pár hibás szektor, ezek előre be vannak jelölve egy flag-el, ha menet közben újabb hibás szektorokat ismer fel a rendszer akkor szintén megjelöli. A wear leveling viszont a fájlrendszer feladata - ezért nem ajánlott hagyományos fájlrendszereket tenni az ilyen eszközökre mint FAT, EXT*, hanem ezek helyett vannak pl a yaffs, jffs2 megoldások amelyek biztosítják az egyenletes írást szoftverből
Természetesen ha elfogynak a használható szektorok akkor marad a kuka, de azért általában nem egyszerre dőlnek be így egy jódarabig használható marad. Kritikus pont lehet az első szektor - sok proci azzal kezd hogy innen tölti be a bootloader-t. Az, hogy hibás flag-el rendelkező első szektor esetén képes e átugrani és megkeresni a sorban első nem hibásat az már hardverfüggő lehet, de a bootloader-t általában nagyon ritkán bántja az ember és read-only, kicsi az esélye hogy "elfogyjon" pont az a szektor...
-
moli.hu
őstag
-
McSzaby
őstag
válasz
McSzaby #5650 üzenetére
Akkor a beígért másolatok.
lsusb:
root@raspbmc:/home/pi/samsung# lsusb
Bus 001 Device 002: ID 0424:9512 Standard Microsystems Corp.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp.
Bus 001 Device 004: ID 046d:c31d Logitech, Inc.
Bus 001 Device 005: ID 0d8c:0102 C-Media Electronics, Inc. CM106 Like Sound Devicelsmod:
root@raspbmc:/home/pi# lsmod
Module Size Used by
bcm2708_wdog 2740 1
ipv6 232892 31
xt_state 660 1
iptable_mangle 736 0
iptable_nat 2408 0
nf_nat 10526 1 iptable_nat
nf_conntrack_ipv4 8768 4 nf_nat,iptable_nat
nf_defrag_ipv4 716 1 nf_conntrack_ipv4
nf_conntrack 51300 4 nf_nat,xt_state,iptable_nat,nf_conntrack_ipv4
iptable_filter 616 1
ip_tables 10480 3 iptable_filter,iptable_mangle,iptable_nat
x_tables 10436 5 ip_tables,xt_state,iptable_filter,iptable_mangle,iptable_nat
spidev 3932 0
snd_usb_audio 94612 2
snd_usbmidi_lib 24056 1 snd_usb_audio
snd_rawmidi 15764 1 snd_usbmidi_lib
snd_hwdep 3900 1 snd_usb_audio
i2c_bcm2708 2872 0
snd_pcm 58784 1 snd_usb_audio
spi_bcm2708 4380 0
i2c_core 20536 1 i2c_bcm2708
snd_page_alloc 2976 1 snd_pcm
snd_timer 17448 1 snd_pcm
snd 40140 10 snd_usb_audio,snd_hwdep,snd_timer,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_usbmidi_lib
joydev 8808 0 -
harry
veterán
válasz
McSzaby #5647 üzenetére
És mennyi idő alatt töltött fel?
Teszem azt, egy iPadhez 2A-es töltőt adnak, mégis tölti az 1A-es is, csak jóval lassabban (talán sima USB port nem... de erre már nem emlékszem).
Szóval a töltő azért más, kisebb árammal is tud működni, itt viszont kéne annyi, amennyi - nézd meg a hangkártya specifikációját, hogy az mennyit ír.Persze ettől még lehet, hogy tényleg szoftveres a gond, vagy teljesen máshol kell keresni, de legalább a hw rész legyen rendben.
-
harry
veterán
válasz
McSzaby #5641 üzenetére
Adapter méretétől függetlenül, korlátozva van az USB porton leadható áram értéke, ami, míg egy normál PC esetén 500mA, addig egy Pi-nél 100mA (vagy 140?), ami könnyen lehet, hogy kevés, én bármi egér/bill/esetleg pendrivenál komolyabb USB-s perifériát egy aktív hubra kötnék.
Vagy összekötözöd magadnak, szétvágsz egy USB kábelt, a két adat vezeték megy Pi-re (nem tudom, lehet nem ártana a földet itt is bekötni...?), a két másik meg egy tápra. -
Proci85
senior tag
válasz
McSzaby #5635 üzenetére
Van olyan is, hogy melyik legyen az elsődleges.
A /proc/..../cards/card0
card1
elnevezéssel kilistázza a látható hangkártyákat és megadható, az adott hangkari modul felhúzásakor, hogy melyik legyen az elsődleges (index=0)
Nézz rá ilyen irányban is. Lehet, hogy ez lesz a gond. -
UsagiYojimbo
tag
válasz
McSzaby #5618 üzenetére
Nem <back> taget kell átírni, hanem azt a gombot, amit backre akarsz állítani.
Az egyik korábban belinkelt oldalon a <skipplus> taget írták át (NEXT gomb), de én akkor már inkább a <skipminus> taget javaslom (PREV gomb).
Vagy ami szimpatikus... -
azbest
félisten
válasz
McSzaby #5601 üzenetére
Valószínűleg a cubiebord-ról beszélsz, azóta már az egy magos változat azt hiszem meg is szűnt, már árálltak a kétmagos alwinnerr a20-ra, ami lábkompatibilis az előző a10-zel. Persze nem feltétlen jó választás az sem. Mármint a hardveres grafika gyorsítás az mindnél problémás. A videolejátszás még úgy-ahogy általában menni szokott, de a sima linux asztal már neccesebb. Ha befejezik a wayland-es grafikát, akkor lesz majd hétköznapi desktop progikhoz is használható sebességű. Persze inkább csak kisebb programok és nagyon benne van a "ha befejezik", mert sok mindent félbehagytak már. Persze ebből lehet majd profitál a cubieboard is.
Egyébként találkoztam már más komolyabb boardokkal is. Az odroid 4 magos 1.7GHz-es, 2GB ramos, mégis erősen húzza a belét a linux desktopon. Ott állítólag az sdkártya a szűk keresztmetszet, mert illene venni hozzá spéci flash modult.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
McSzaby #5601 üzenetére
Az elképzelés nem rossz, nekem is van, szeretem is, csak néhol k.rva nagy lehúzást érzek benne. De igazából lehet ügyeskedni...pl a múlt héten 2 dollárért nyertem egy aukción, szállítással két soros LCD kijelzőt hozzá az ebay-en...szintén ott, egy dollárért ultrahangos távolságérzékelőt.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
McSzaby #5599 üzenetére
Hát egy kameráért nem sok, de egy ilyen kamera modulért, ami önmagában nem is működőképes, igen sok. Viszont szent meggyőződésem, hogy ez a nagy "fejlődőországoknak szánt" szöveg egy k.b.szott átk.rás és ez az egész egy iszonyatosan jó marketingre alapul. Ha belegondolunk, akkor kis egyszerű biszbaszok is rohadt drágák hozzá, vagyis valahogy pont a fájdalmas de még megvesszük határon vannak. De könyörgöm, 4k-ért lehet venni egy fos számítógépes atx házat, ehhez meg 2-3ezer egy műanyag szar. A kameramodul a másik kérdés....9k...brrr...És igazából minden kis biszbasz, amiből lehet legózni, az aránytalanul drága egy kész termékhez képest.
-
xAttilax
őstag
válasz
McSzaby #5596 üzenetére
most van a málnapc-nél 9-ért. Ennél jobban nagyon akkor sem jössz ki ha farnell vagy RS-től rendeled. de tény, hogy nem olcsó.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
McSzaby #5553 üzenetére
A piros teletext gomb feletti...
Tegnap gondoltam még egyszer végignyomkodom....de az a sejtésem, hogy bizonyos gombok, bizonyos helyzetben vagyis inkább helyen működnek és/vagy másképp. Legalábbis átnéztem pár ilyen config.xml tartalmat és ott legörgetve bizonyos gomboknál helytől függően, más - más funkció volt beírva. Aztán meg az is lehet,hogy ki tudja.
Én úgy próbáltam, hogy videók/fájlok/...belépkedtem a hálózati meghajtóra, bele a mappára, rá a .....avi-ra és ott nyomtam és megy.
Öröm a bódottá van.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
McSzaby #5530 üzenetére
Hát én úgy tudom, hogy a HDMI CEC csak a AC1 és MPEG licenszek vásárlásával megy...vagy egyik megvásárlásával...de ezt megerősíteni nem tudom, mert én első perctől megvettem és használtam. Ja, itt olvastam. Volt 1200 a két licensz a gyári oldalon...nem volt kérdés és egy-két óra alatt küldték is.
-
vzoltan
aktív tag
válasz
McSzaby #5524 üzenetére
parancsolj
24/7ben megy a vas, ezzel pedig hofookot nezheted
pi@raspbmc:~$ cat /bin/temp
#!/bin/bash
GOV=`cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor`
MIN=`cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq`
MAX=`cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_max_freq`
echo "$GOV $MIN $MAX" | awk '{ printf "Governor: %s\nMin Freq: %4dMhz\nMax Freq: %4dMhz\n\n", $1, $2/1000, $3/1000 }'
while [ true ]; do
C=`cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_cur_freq`
T=`cat /sys/class/thermal/thermal_zone0/temp`
echo "`date +%H:%M:%S` $C $T" | awk '{ printf "%s: %4dMhz, %-.2fC\n",$1, $2/1000,$3/1000 }'
sleep 2
donepi@raspbmc:~$ temp
Governor: ondemand
Min Freq: 700Mhz
Max Freq: 950Mhz17:33:40: 700Mhz, 49.77C
17:33:42: 700Mhz, 50.84C
^C
pi@raspbmc:~$ -
harry
veterán
válasz
McSzaby #5508 üzenetére
Én sokat nem várnék tőle, legalábbis nekem az tűnt fel, hogy van egy alapzaja a hangfalamnak, ha rákötöm az RPi-re. Ha kihúztam, nem zúgott a hangfal. Mondjuk egyelőre egy legegyszerűbb kábellal néztem csak, komolyabb most nincs kéznél, no de akkor is...
joysefke: szerintem a videólejátszás több mindentől is függ azért... de pl. volt egy 1080p sample, ami simán ment, de van egy killa semple is, ami már nem (megjegyzem, az tényleg durva). 720p-s Game of Thrones mkv nem jelentett gondot, aránylag gyorsan tudtam lapozni is, de szerintem ez is változhat. Ez amúgy egy Raspbian és omxplayer alatt, lehet xbmc alatt más (bár talán az is ezt a lejátszót használja...?)
Linux alól le tudod kapcsolni (pl. sudo halt), nem tudom, így mennyit fogyaszt, no de eleve nem sokat... mindenesetre a power led világított továbbra is, áramtalanítva biztos nem volt.
Másolásnál gondolom a 10-12MB/s olvasás nem jelenthet gondot, de majd kipróbálom. Mivel csak 100Mbites, ezért ennél többet nem várnék.
Amúgy ezekre a kérdésekre biztos találsz választ keresővel, kezdésképp ezt nézd át: [link]
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
McSzaby #5498 üzenetére
Elvileg 1 GB elég lehet, de az XBMC médiatára is itt lesz tárolva. Érdemesebb a Raspbmc honlapján utánaolvasni.
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
McSzaby #5495 üzenetére
Amúgy "legjobb" nincs, legfeljebb valaki által favorizált: nekem ez tetszik/ezt használom, más meg mást...
Ha megmondod, hogy a cron mire kell, akkor tudunk pontosabbat. Ha "csak" médialejátszásra kell, akkor openELEC. Ha mást is akarsz futtatni rajta (pl. torrentet, LCD kijelzőt, stb), akkor inkább Raspbmc vagy xbian.
Én speciel csak a Raspbmc-t ismerem, ezt használom. Egy CD játékos dobozába szeretném beültetni, így lenne hely optikai meghajtónak, (első körben semmi, majd DVD, végül BD), lenne benne VFD/LCD kijelző, infravevő a távhoz (HDMI CEC / LG SimpLink van, de nem olyan hú-de-jó), kb. 15 nyomógomb, füles kimenet, stb. Erre az openELEC nem igazán alkalmas.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
McSzaby #5103 üzenetére
Szegényember, vízzel főz! - egy pillanatig sem lebeszélni akartalak, inkább csak figyelmeztettelek a gyenge pontjaira. Nehogy csalódás érjen.
Nálunk pl. a családban szeretik, a tövviek, de tudják hogymindig ott vagyok: ha összeomlik negyedóra alatt, úgy is helytepofozom a backup-ból
-
wassermann
Topikgazda
válasz
McSzaby #4549 üzenetére
Voltak, akik próbálták PC-helyettesítőnek, de nem vált be... a belsejét tekintve ez inkább egy mobiltelefon!
Ha 5,25V-os tápot és hűtőbordákat raksz rá jól lehet tuningolni, lehet rá külső SSD-t rakni hogy gyorsabb legyen, de mivel teljesen különböző a hardveres felépítése, mint egy PC-nek így sosem válik azzá.
-
Honkydoo
őstag
válasz
McSzaby #4549 üzenetére
Háát, nem tudom hogy jó 5let e.
Igaz nekem nincs ilyenem, viszont egy atomos gépet használok asztali PC-nek, és ha jól be van lakva a rendszer, azért néha kell várakozni.Szerk.: Ubuntu az OS.
Egy kis segítség Ahogy nézem nagyon low end körülmények között használható asztali pc-nek. De nekem inkább az Arcade gép tetszik.
Ha lenne hely itthon biztos felújítanék egyet.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
McSzaby #4547 üzenetére
Ha szeretsz építgetni, vacakolni tetszeni fog. Első próbálkozásnak egy sima mikroUSB-s telefontöltő is elég lehet hozzá. Arról is elmegy ha csak egér, billentyű van rákötve. Próbálkozni lehet a médialejátszó szoftverrel (XBMC) a saját Linux-os oprendszerével vagy az erre fejlesztett játékokkal. Később programozhatod a ki- és bemeneteit, lemásolhatsz bármilyen herkentyűt amit már mások megépítettek belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged