- Hivatalos a Poco X8 Pro Max gigantikus akkukapacitása
- Alumíniumba öltözött a Nothing Phone (4a) Pro
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Fotók, videók mobillal
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- iOS alkalmazások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- MWC 2026: csápolt a robot, majd dobott egy hátraszaltót
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
McSzaby
üzenetére
Én sokat nem várnék tőle, legalábbis nekem az tűnt fel, hogy van egy alapzaja a hangfalamnak, ha rákötöm az RPi-re. Ha kihúztam, nem zúgott a hangfal. Mondjuk egyelőre egy legegyszerűbb kábellal néztem csak, komolyabb most nincs kéznél, no de akkor is...
joysefke: szerintem a videólejátszás több mindentől is függ azért... de pl. volt egy 1080p sample, ami simán ment, de van egy killa semple is, ami már nem (megjegyzem, az tényleg durva). 720p-s Game of Thrones mkv nem jelentett gondot, aránylag gyorsan tudtam lapozni is, de szerintem ez is változhat. Ez amúgy egy Raspbian és omxplayer alatt, lehet xbmc alatt más (bár talán az is ezt a lejátszót használja...?)
Linux alól le tudod kapcsolni (pl. sudo halt), nem tudom, így mennyit fogyaszt, no de eleve nem sokat... mindenesetre a power led világított továbbra is, áramtalanítva biztos nem volt.
Másolásnál gondolom a 10-12MB/s olvasás nem jelenthet gondot, de majd kipróbálom. Mivel csak 100Mbites, ezért ennél többet nem várnék.
Amúgy ezekre a kérdésekre biztos találsz választ keresővel, kezdésképp ezt nézd át: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Xbox Series X|S
- Crimson Desert - Íme a végleges gépigény
- Facebook és Messenger
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Robotporszívók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Gaming PC GTX 1660 Ti / 16GB RAM Azonnal vihető (CSGO,LOL,VALORANT,FORTNITE)
- AI Workstation RTX 3090 24GB / 32-128GB RAM / I5 13400F / 1000W
- AMD Ryzen 7 Gamer! Ryzen 7 5700X / B550 Aorus Elite/RX 6600 XT 8GB OC / 500GB M.2 SSD+HDD /700W/LED
- Ryzen 5 Gamer! Ryzen 5 3400G PRO / 16GB DDR4 / Nvidia GTX 1660 Ti 6GB OC / SSD+HDD / 600W /RGB LED!
- 6.Gen i7-es Gamer! Core i7 6700 / 16GB DDR4 / Nvidia GTX 1660 Super! 6GB OC / SSD+HDD /600W/FULLRGB
- Lenovo X390 i7 8665U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann