- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Magisk
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gabek_ #20313 üzenetére
Csak a cikk kibővítése miatt próbálgattam. Sose próbáltam szétszedni(+nincs is mibe átrakni), ez egy Aldi-s 1TB-os külső lemez.
Az -y-ra ez a válasza:
/dev/sda:
issuing standby command
SG_IO: bad/missing sense data, sb[]: 70 00 05 00 00 00 00 0a 00 00 00 00 20 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00Az -l-t este megnézem, köszi a tippet!
Primary92
+egy mikroUSB-normál USB adapter, és a normális rögzítése sem egyszerű. -
vargalex
félisten
válasz
gabek_ #20118 üzenetére
Ha jól emlékszem, nálam egy 16 GB-os Toshiba van most éppen az RPi 2-ben (Arch linux-ot használok):.
[gavarga@alarmpi ~]$ sudo hdparm -tT /dev/mmcblk0
/dev/mmcblk0:
Timing cached reads: 748 MB in 2.00 seconds = 373.67 MB/sec
Timing buffered disk reads: 64 MB in 3.01 seconds = 21.29 MB/secMindent alapórajelen használok.
-
Beni2360
félisten
válasz
gabek_ #20116 üzenetére
Hdparm-al mit mutat neked a raspberry-n magán?
A parancs: hdparm -tT /dev/mmcblk0p1
Aranyos vagy de nekem ez már olyan mint aki küldte az rpi2 Kínai.
Már 1x megpróbáltam megemelni az USB terhelhetőség és meghalt a rendszer.
Ezt a lehetőséget meghagyom már a fiataloknak.
Ui: Parancsolgatni inkább a kutyámnak szoktam de azt is inkább kérés formájában továbbítom felé. -
Beni2360
félisten
válasz
gabek_ #20090 üzenetére
Nem hiszem, hogy egy ilyen kis billentyűzet arra való, hogy gyorsírási versenyt rendezzenek rajta.
Én még úgy ahogy két újjal a laptopomon gépelek. Evvel csak bizonyos címek beírását eszközölöm.
Nem, nem szakad meg és azonnal a lejátszó bekapcsolása és a rendszer fel állása után használható.
Háttér világítása nincs és az ellmút 25 év alatt egyik billentyűzetemen sem volt, még a commodore 64 sem, túl éltem.
------------------------------
Nincs mit Sanyi. -
zichie
senior tag
válasz
gabek_ #19940 üzenetére
Létezik olyan SD kompatibilitási táblázat, ami RPi3-ra jó? Van egy Maxell 8 gigás Class 10-es microSD kártyám, ami a kompatibilitási táblázat szerint használható. Ez a kártya a régi RPi1 B+ -ban tökéletesen működik, de az RPi3-ban már nem. Itt az Ubunu Mate felbootol, majd mindenféle hibát dob, elérhetetlen lesz a fájlrendszer, majd végül kifagy az egész. Adata 8 gigás Class 10-es kártyával nincs gond RPi3 és Ubuntu Mate esetében. A Maxell több image-el RPi1-en tökéletesen működik, RPi3-on viszont használhatatlan.
-
Beni2360
félisten
válasz
gabek_ #19814 üzenetére
Nincs mit.
-----------
Jól tetted, hogy lecserélted! - még nem cseréltem le a mai napig evvel megy. Kb 14.h bekapcs éjfél felé kikapcs. NAS-ról kap mindent délben sorozat, este nagyfilm és csak langyi a táp és van belőle 2 db ki sem tudom használni mert közben vettem egy blitzwolf Q...micsodát 2 portosat.
1 db HDD (Gondolom laptop) - igen van egy 750 gb ami eddig egy USB2 házban vígan ment. Átraktam USB3 házba nem akaródzik nagyon menni rásegítés nélkül. való színű az USB 3 elektronika több energiát igényel. -
artiny
őstag
válasz
gabek_ #19794 üzenetére
koszi a valaszt!
A pulzus merot valahogy a csuklora kene rakni,mint az orakon van gondolom. Ha legegyszerubben akarnam ezt megoldani akkor bluetooth(vagy wifi) + pulzusmero + aruduino nano kene hozza hogy synchronizalja a Pivel?
FTDI alatt mit ertesz
Ha három funkcoioban gondolkozok:1. homerseklet/paratartalom (kornyezeti homerseklet) - ez lenne a legegyszerubb
2. pulzus
3. lepesszamlalo - ez lenne a legnehezebb megvalositani ? -
Beni2360
félisten
válasz
gabek_ #19808 üzenetére
De miért állítod ugyanezt egy teljesen másik típusra? - én nem állítottam hanem kérdeztem, hogy nekem ne keljen utána bányászkodnom, ha te már voltál olyan kedves és megosztottad a tapasztalataidat.
Hát ezt használom és erre küldték a linket. csak a rpi2+ van rjta NAS-ról kapja az anyagot. csak néha rádugok egy 2.5 vincsit és mióta átraktam USB3 házba nem hajtja meg. USB2 házban vígan vitte. Na mármost ide volna jó egy plusz kimenet. De azért nem esek kétségbe mert a NAS-ra dugom és ott megy szóló vezetékkel. -
ht42
senior tag
válasz
gabek_ #19796 üzenetére
Az okostelefonok akksijában vezérlőelektronika van, amivel kommunikál az okos, pontosabban félhülye töltő. Próbálna ő a pivel is kommunikálni, de az kussol a miniusb-n. Így aztán a töltő nem tudja mit csináljon. Gondolom töltője válogatja, hogy mi történik ilyenkor, de lehet, hogy áramkorlátozás lép életbe.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
gabek_ #19706 üzenetére
Én ilyet használok és minden megy rajta.
2.4G Mini Wireless Keyboard Mouse with Touchpad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nintendo Switch 2
- Háztartási gépek
- Gumi és felni topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged