Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murdock1981
tag
válasz
balaaazs
üzenetére
3b+-t használok erre és még sok másra és elég a teljesítménye (1 giga ram és usb 2.0). Megosztásra van Samba, ftp, mini dlna és ami szerintem a legjobb:plex.
Hűtés: hűtő borda szettet raktam rá, plussz van egy 6centis venti, ami 5 voltot kap, így hangtalan és 40-45 fok között tartja a pi-t, esetleges plex transzkódolásnál megy 50 fok felé kicsivel. -
Zozzer888
addikt
válasz
balaaazs
üzenetére
RP2:
Nekem egy desktop rendszerrel van felrakva, onnan indítom a KODI-t. Transmission így tud a háttérbe futni, sőt még netezni is lehet róla. Youtubeot Kodi alól intézem.
Netezni amúgy nem olyan vész vele, sokkal inkább alkalmas rá, mint a netbookom
(Na jó...ha nem is sokkal inkább, de legalább annyira) -
cigam
titán
válasz
balaaazs
üzenetére
Már hogy ne tudnál róla/rá másolni. Nemrég linkeltem, hogy le és fel is megvan a 10MB/s sebesség, vagyis a 100-as hálókártya megy mint a szélvész.
xxlongikaxx
A torrentezés "sima liba", a vpn-t nem teljesen értem, nem egyszerübb egy ssh?
Persze a vpn is megoldható, pl. [link] -
collstock
csendes tag
válasz
balaaazs
üzenetére
Szerintem tegyél rá egy HDD-t. Külső HDD-hez át kell írni a config-ot, a belső rack-kel simán megy. Nekem fájl és torrent szerverként működik, teljesen tökéletes. De hálózaton keresztül ne akarj róla másolni... Ahhoz inkább húzd le a vinyót. Letöltésekhez viszont bőven elég az átviteli sebesség, az egész rendszer fogyasztása pedig nevetséges. A pendrive is jó ötlet lehet, de mire elég manapság pl. 64 GB?
-
cigam
titán
válasz
balaaazs
üzenetére
Ezeket kb már most is tudja, ill a kodi kiegészítők között megtalálod ami kell (vagy nem)
A "kodi" a médialejátszó program amit sok körítéssel kapsz meg. Van konyhakész megoldás, mint az openelec, vagy osmc, de magad is összefaraghatod egy alap linux-ot feltéve, és az igényeid szerint telepítve programokat..ll-kobe
Igen, sokan használják itt is így.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- PLC programozás
- Gyúrósok ide!
- Samsung kuponkunyeráló
- Autós topik
- Konteó topic
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Rackszekrény - APC NetShelter SX 48U, Fekete, 2258H x 600W x 1070D mm TAA
- Új Fehér Gamer Gép - ASRock X870, Ryzen 7 9800X3D, 64GB DDR5, RX 9070 XT 16GB, 1TB SSD, 1000W
- Intel Xeon E3-1265L v3 (4 mag / 8 szál / 45W ) // 32 GB DDR3 (4X8GB) // ASRock Z97M Anniversary
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Montech XR TG FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(Na jó...ha nem is sokkal inkább, de legalább annyira)
wassermann