Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco M3 - felújított állomás
- iPhone topik
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
balaaazs
senior tag
válasz
Murdock1981
üzenetére
Onmagaban annyit nem toltok, hogy kelljen ilyen dedikalt medialejatszo, ha jol ertem a plex az. Boven eleg, ha amit leszed arra ra tudok kattintani, par nap mulva ugyis torlom...
es viszi rendes sebesseggel a torrenteket?
-
balaaazs
senior tag
Sziasztok! Torrent celra (le- es feltoltes), illetve a tartalmak lejatszasar a raspberry 4 jo lesz ugye? Illetve eleg-e a 2gb, vagy inkabb a 4gb-s verzio.
plusz hozzakotnek egy kulso hdd-t, azt valahogy szerintetek meg tudom oldani, hogy az arra a raspberryvel letoltott dolgokat mas eszkozrol (laptop, pc, tablet) elerjem?
koszonom!
-
balaaazs
senior tag
Sziasztok!
Gondolkozom egy PI 3 vásárláson, hogy TV-re kötve tudjam használni, egy kérdésem lenne. Ha felteszem a raspbian op rendszert, akkor pl HD videókat gond nélkül le fogok tudni játszani? Hardveresen/szoftveresen elég erős hozzá?
Köszönöm,
Balázs -
balaaazs
senior tag
Sziasztok!
Nagyon új még nekem ez a raspberry téma, de egy media center lehetőségen elgondolkodtam. Ez jól hangzik, de már alap dolgokon is megkérdőjelezem magam. Odáig megvan, hogy belemegy a raspi-be egy SD, arról fut ha jól tudom a rendszer. De mondjuk az ott letöltött fájlok tárolásához mit tudok használni? Ha nem akarok egyszerre túl sok mindent rajta tárolni, akkor elég lehet egy nagyobb pendrive is? Vagy küldő vinyó kellene hozzá? Illetve egyből erre lehet például letölteni?
Vagy ha nem vagyok nagy igényű, akkor vegyek egy 64 gigás SD-t, és menjen arról az egész?
-
balaaazs
senior tag
Sziasztok!
Megindította a fantáziám a Pi 3 -asról szóló hír, lenne egy-két nem biztos pont a dologban, tudnátok ebben segíteni? Elképzelhető az alábbi történet?
- Egy független, netre rákötött RPI futattása (HDMI-vel TV-re kötve, vez.nélküli bill és egérrel), amin lehet torrentezni, illetve az avi/mkv fájlokat lejátszani.
- Ugyanezen kliensen böngészőn keresztül streamelt videókat nézni, és itt nem feltétlen youtube-ra gondolok, hanem egyéb forrásokra (sorozatbarát pl.)Ha megoldható, melyik disztro lenne alkalmas erre? Illetve megéri-e erre a célra az újabb vasat venni?
Köszönöm és bocs ha noob kérdések ezek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Horvát fricska Elon Musk önvezető Tesláira
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kompakt vízhűtés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SSD kibeszélő
- World of Tanks - MMO
- Call of Duty: Warzone
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- GAMER PC - RTX 4070 SUPER - i8700k (4.70 GHz) - 32GB DDR4 RAM - 2TB M2 SSD
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5800X / RX 9060 XT 16GB / B550M WIFI / 32GB RAM / 1TB M.2 NVMe SSD / 650W
- Eladó Konfig Ryzen 7 3800X 16GB DDR4 1TB SSD RTX3060 12GB!
- Garanciális (!) 1 éves Gamer PC / Ryzen 5 5500 / RTX 3050 8Gb Eladó
- Prémium Lian Li O11 Gamer/Workstation PC - Ryzen 9 5950X, RTX 4070 Super, 32GB RAM, 1.5TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9480m - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i3-7G I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Klassik másfél gigás avi/mkvkrol lenne szó részemről, semmi minőségi rongyrázás
wassermann