- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Határtalan erő - szabadjára engedve
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
balaaazs
senior tag
válasz
Murdock1981 #41367 üzenetére
Onmagaban annyit nem toltok, hogy kelljen ilyen dedikalt medialejatszo, ha jol ertem a plex az. Boven eleg, ha amit leszed arra ra tudok kattintani, par nap mulva ugyis torlom...
es viszi rendes sebesseggel a torrenteket?
-
balaaazs
senior tag
Sziasztok! Torrent celra (le- es feltoltes), illetve a tartalmak lejatszasar a raspberry 4 jo lesz ugye? Illetve eleg-e a 2gb, vagy inkabb a 4gb-s verzio.
plusz hozzakotnek egy kulso hdd-t, azt valahogy szerintetek meg tudom oldani, hogy az arra a raspberryvel letoltott dolgokat mas eszkozrol (laptop, pc, tablet) elerjem?
koszonom!
-
balaaazs
senior tag
Sziasztok!
Gondolkozom egy PI 3 vásárláson, hogy TV-re kötve tudjam használni, egy kérdésem lenne. Ha felteszem a raspbian op rendszert, akkor pl HD videókat gond nélkül le fogok tudni játszani? Hardveresen/szoftveresen elég erős hozzá?
Köszönöm,
Balázs -
balaaazs
senior tag
Sziasztok!
Nagyon új még nekem ez a raspberry téma, de egy media center lehetőségen elgondolkodtam. Ez jól hangzik, de már alap dolgokon is megkérdőjelezem magam. Odáig megvan, hogy belemegy a raspi-be egy SD, arról fut ha jól tudom a rendszer. De mondjuk az ott letöltött fájlok tárolásához mit tudok használni? Ha nem akarok egyszerre túl sok mindent rajta tárolni, akkor elég lehet egy nagyobb pendrive is? Vagy küldő vinyó kellene hozzá? Illetve egyből erre lehet például letölteni?
Vagy ha nem vagyok nagy igényű, akkor vegyek egy 64 gigás SD-t, és menjen arról az egész?
-
balaaazs
senior tag
Sziasztok!
Megindította a fantáziám a Pi 3 -asról szóló hír, lenne egy-két nem biztos pont a dologban, tudnátok ebben segíteni? Elképzelhető az alábbi történet?
- Egy független, netre rákötött RPI futattása (HDMI-vel TV-re kötve, vez.nélküli bill és egérrel), amin lehet torrentezni, illetve az avi/mkv fájlokat lejátszani.
- Ugyanezen kliensen böngészőn keresztül streamelt videókat nézni, és itt nem feltétlen youtube-ra gondolok, hanem egyéb forrásokra (sorozatbarát pl.)Ha megoldható, melyik disztro lenne alkalmas erre? Illetve megéri-e erre a célra az újabb vasat venni?
Köszönöm és bocs ha noob kérdések ezek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam Deck
- Apple asztali gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Háború Izraelben
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videó stream letöltése
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- GAMING PC! Ryzen 7 5800x , Radeon RX6700XT, 32Gb RAM
- PCLab Pro P-689 Ryzen 7 9700x / 32GB DDR5 / RTX 5070 - halk, prémium 1440p/4K gamer PC
- PCLab Gamer G-386 Ryzen 5 5600 / 32GB RAM / RTX 5060 - profi összeszerelés gamerekre hangolva
- Mini PC - HP EliteDesk 800 G3 DM / i5-6500T / DDR4 / NVME M.2 / USB Type-C / több db / 27% számla
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RX 9060 XT / B550 / 32GB RAM 3600MHz / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 700W
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3115
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" Gorilla Glass TouchScreen 1 év garancia
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest