Hirdetés
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabek_
tag
válasz
artiny
üzenetére
Szia,
FTDI?
Lényegében USB soros csatlakozási legetőség a computer-edhez.
Tudsz vele FW-t feltölteni és sorosmonitort olvasni/Írni live. (KB.)
HA nincs a board-on FTDI chip akkor még mindíg csatlakoztathatsz hozzá: [link]
Vagy ha nem kell soros monitor akkor AVR programozóval is tudsz rá feltölteni. (Debug-hoz elengedhetetlen az FTDI!)
A lgolcsóbb az USBASP: [link]------------------------------------------------------------------------
Igen BT-al is lehet pl ha írsz rá monjuk egy Android alkalmazást akkor tudsz kommunikálni az arduino-val live.
Itt egy BT modul: [link]
Ez is soros komunikációt tud. (TX/RX)
Wifihez szerintem a leghatékonyabb amit már írtam is (esp8266).
Ha nem kell sok port akkor nem kell arduino board sem. Egyszerűen rátöltöd a programodat is erre a kis chip-re. Illetve van olyan verziója is amin több port is ki van drótozva!
(Kisebb lesz a kütyüd)Amúgy Arduino chip-et vehetsz külön is! (Kevesebbet fogyaszt a regulátor/ledek stb nélkül)
[link]Ez ugyanaz a chip mint a legtöbb Nano-n is van csak más tokozás.
Itt van hozzá egy foglalat is ha kiszedhetőre akarod: ([link])
Azok közül amit írtam csak a HR sensort nem használtam még így nem tudom megmondani működik e csuklón. (Vagy hogy pl mennyire megbízható egyáltalán)
Ugyanakkor rendeltem egyet én is, miért ne alapon!

Ha lesz egy órám mikor épp nincs mit csinálnom kipróbálom.
Amiket itt összeírtunk az ilyen 25 óra lehet kb egy átlag hobbistának, tapasztalattól függően.
Ha nincs ilyesmivel tapasztalatod akkor sokkal többre készülj! 4x -esére talán, de ezt nehéz megjósolni. 90% Google 9% elektronika puzzle és 1% kódolás
Üdvözlettel,
Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Milyen nyomtatót vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- ZIDOO médialejátszók
- PlayStation 1 / 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HP Compaq Elite 8200 SFF (i3, 5GB DDR3, 250GB HDD, Win 10 kulcs)
- AZONNAL JÁTSZHATÓ Battlefield 6! CSAK 20E Ft.
- Octominer X8 Ultra + 5db Nvidia CMP 90HX
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Ryzen7 5700x/ RTX3080/ 32GB DDR4/ 1TB SSD alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo L14 Thinkpad Gen2 FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro WiFi6 Garancia
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

wassermann