- iPhone topik
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- MWC 2026: Óriásakkut tuszkoltak egy szupervékony hajlíthatóba
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tg44
csendes tag
Többször gondoltam rá hogy ezt egybe le kéne írni, de nem akarok egy egycikkes blogot indítani csak emiatt

Broadcastolás:
Kell valami amiről jön a hang, ezt a legegyszerűb ha összefogjuk egy streambe, ugyanis a következő program csak mikrofonbemenetről vagy inampról vagy nyers forrásról tud lejátszani. Én erre ezt használtam, van többféle, hasonló képességekkel, ennek egyszerű a felülete, pár kattintással működésre lehet bírni. Érdemes átállítani hogy ő legyen az elsődleges kimenet, mert különben nehézkes rátolni a hangot.
Kell valami ami pedig feladja ki csomagokban, és virtuális rádiót csinál. Ilyen pl ez. Na ezen kell configolni hogy a megfelelő sourceból vegye a hangot, meg parancssorból kell elindítani a configfileal paraméterezve.Amennyiben mind a 2 progid fut a saját ip-d begépelve egy böngészőbe el lehet érni a generált playlistfilet amit egyből be is lehet lökni az mpd-nek, és csodák csodájára működik.
Valójában ez a módszer egy internetrádiót készít, és kikerüli azt a megkötést, hogy a rádió vagy a gépen levő forrásból vagy mikrofonból szól, internetrádiót meg mindenki tud már lejátszani kb. Nyilván ez felvet pár dolgot, pl egy router alatt legyetek, jelenleg kirak minden hangot, amit nem akarsz azt némítani kell (nem értem mért nem tudták azt beleírni a winbe hogy az alkalmazásokat lehessen dobálni a hangeszközök közt).
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 3800X + RTX 2080 SUPER + 32GB RAM Gamer PC (AORUS / RM750x)
- Asztali PC i7 13700K RX 7900 GRE 32GB DDR5 1TB NVME
- ROG Core PC - ROG X570, Ryzen 7 3700X, 16Gb RGB, ROG RTX 2060 Super 8Gb, 500Gb M2 SSD - Windows 11
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i5-12600KF/ASRock - Z790 PRO RS/D4/MSI RTX 3080 Suprim X 10GB/32 GB DDR4
- Asztali PC , i5 12400F , RX 9060 XT , 16GB RAM , 1TB NVME
- MSI Thin GF63 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 4050 - Garancia - MAGYAR
- LG 86QNED913PA / Mini LED / 86" - 217 cm / 4K UHD / 120Hz & 3ms / 900 Nits / HDR Dolby / HDMI 2.1
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4665, 100% AKKSI
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann