Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Biztosan emlékeztek még rá, hogy pár napja panaszkodtam az RPI 4 (eth0) letöltési sebességére. Akkor Stretch-röl upgrade-eltem Buster-re és úgy voltam vele, hogy egy clean install majd szépen megoldja a problémát, nos nem így lett.
Korábban már futtattam a vason HDD read/write tesztet ahol is szépen hozta a számokat (több mint 100MB/s etc) szóval a lánc ezen részével biztosan nincs semmi probléma, viszont tegnap este fogtam és a gyári kis 4GB-os SD kártyára felhúztam egy friss buster-t amire ezúttal csak a transmission-t tettem fel.
Jött is a nagy meglepetés: 10-12MB/s a max, illetve időnként vannak 20-22MB/s peak sebességek.
A settings.json-be cache méretét 4-ről 16-ra növeltem, illetve kikapcsoltam a titkosítást, de érdemi változás nem történt, így szerintem máshol keresendő a probléma.
A 20-22MB/s peak sebességekből kiindulva arra tudok még gondolni, hogy itt bizony az OpenWRT köp egy nagyot a levesbe, és nagyjából ennyit lehet kihozni belőle, viszont akkor nem értem miért nem jár folyamatosan 20-30MB/s környékén, mert például Steam alatt simán repül avg 33-35MB/s, szóval a kliens kihozza a maxot az OpenWRT-t futtató router-ből.Mit gondoltok, szerintetek is az OpenWRT a probléma?
- Raspberry Pi 4 with Buster
- Archer C7 gigabit with OpenWRT 18.06.4
- CAT6 kábel
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- PlayStation 5
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- Nyaralás topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Prémium Lian Li O11 Gamer/Workstation PC - Ryzen 9 5950X, RTX 4070 Super, brutális teljesítmény
- Vízhűtéses egyég adatközpontokhoz - Schneider Electric RC ACRC301H - új ára 4,5 Milió Ft
- Ryzen5 5600X/ RTX 3060Ti/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- !!AKCIÓ!! GAMER PC AMD Ryzen 5 5600X/MSI MPG B550 GAMING PLUS/GeForce RTX 4070 DUAL 12 GB/32GB DDR4
- Qnap TS-463U, 4 magos AMD CPU, 2x2TB WD Red, 8GB, 2x10GB sfp, 4x 1GB LAN
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3766, 100% Akksi
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G2i - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann