Hirdetés
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyi08
csendes tag
válasz
toth_janika
üzenetére
Üdv!
Én a napokban alakítottam ki hasonló rendszert, 2 db 1 terés HDD van rákötve USB-n. Én használok USB hubot is külső táppal, mert a második HDD már nem kapott elég áramot, de 1-el jól működött.
Ezt a leírást követtem: https://pimylifeup.com/raspberry-pi-nas/ Ez után hálózati meghajtóként lehet csatlakoztatni pc-n a tárolókat. A probléma annyi, hogy USB2-es porttal rendelkezik a Pi, ezért nem a leggyorsabb, illetve az összes fizikai USB port ugyanazon az interface-en keresztül megy. Ez 1 HDD esetén szintén nem releváns. Gyakorlatban, úgy, hogy a Pi kábellel van a routerre kötve, a pc pedig wifin, kb 6-7 mb/s-es sebességet lehet elérni.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 512GB 1 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann