- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Elődjéhez képest sokat változott a Redmi Note 15
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
Nekem azért van raspbian rajta, mert netbeans-t akarok rárakni. Nem vágom a témát semennyire, most próbálok megindulni benne. Olyan programot akarok írni rá (java van tervben) ami magán a Pi2-n fut és a Pi2-re dugott hőmérő szenzorok adataival dolgozik. Ezért gondoltam azt hogy akkor netbeans. Önállóan kellene működnie, úgy hogy funkciókkal lehessen bővíteni, pl. adatbázisban tárolja a hőmérsékleti adatokat hőszenzoronként, és előbb kiírja a program futás közben egy ablakban, ami frissül folyamatosan, aztán meg tovább fejlesztve kitolni az adatokat egy weboldalra. Dióhéjban, ez a terv. Nem tudom máshogy hogy lehet megoldani a java programozását az eszköznek. Az a része nekem nem világos, hogy ha nincs rajta oprendszer amire felrak az ember egy IDE-t, akkor még is hogyan lehet programozni, ezért maradtam ennél a megoldásnál.
(#23282) vargalex: Na közben pont leírtam.
Azért kell a távoli elérés hogy úgy tudjam kezelni a Pi2-t, és ugyanazt lássam, Pc-röl elérve, mint ha magára a Pi2-re dugnám a monitort és az egér+bill.-t. Itt van a gép mellett a Pi2 de ha nem lesz távoli elérés akkor vennem kell még 1 egér+bill.-t hozzá hogy ne kelljen átdugdosgatni + monitoron állandóan kapcsolgatni source gombbal a bemenetet (kzben gépen keresem az infókat, ill. fórumozok).
(#23283) petya220: Köszi, minden tippnek, hasznos oldalnak örülök!
Új hozzászólás Aktív témák
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- DraXoN: Budget kategória Xeon 2678v3 VS Ryzen R5 5600X
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Bittorrent topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- AliExpress tapasztalatok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Apple iMac 27" 5K 2017 1TB
- I7 4790K - Radeon R9 290 a Gamer PC
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RTX 5060 / A620M / 16 vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB+1TB M.2 SSD/ Win 11
- Gaming PC eladó-i7-9700K / Nvidia GeForce gtx 1660 Super / 16GB RAM / 1TB SSD
- Extrém teljesítményű gamer PC (AMD Ryzen 7 5700X, Radeon RX 7900 XTX) LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNY!
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest