Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Srácok, használ valaki Openelec vagy libreelec alatt sima pi analóg hangkimenetet? Nem is gondoltam, hogy ennyire sistereg az analóg jack.
Én már nagyon régóta egy viszonylag normálisabb usb hangkártyával használtam, de hétvégén kellett volna csak magában a pi. Viszont, amikor kipróbáltam fejhallgatóval a pi2-met Libreelec alól, akkor egy igencsak erőteljes fehérzajt hallottam alapból a hangon. Amikor aktív a hangkimenet a jacken, akkor sistereg. Alapból 1 percig tartja aktívan a hangkimenetet, szóval ha egy idő után elnémul, akkor ez azért van mert lekapcsolja a pwm-es hang generátort 1 perc után.
De a lényeg. Kicsit utánakerestem ennek és bár kevés panaszt olvastam kifejezetten erről - úgy tűnik sokan külső hang megoldással használják vagy hdmi-n át. Ellenben meglett a megoldás a zajra.
"I've reimplemented the original PWM-based 11-bit audio @48kHz as 7-bit 2nd-order Sigma-Delta modulated at 781.25kHz. The effective noise floor with this scheme approximates that of CD-quality audio DACs." [link]
Úgy február környékén bekerült a firmware-be egy új opció, ami a régi pwm hanggenerálást egy fejlettebb algoritmusra cserélni.
Libreelec 7.0.2 alatt próbáltam és teljes siker, nem hallani zajt vele.
A config.txt-be be kell tenni ezt a sort:
audio_pwm_mode=2Raspbian alatt vagy más médiás rendszer alatt is lehet használni, attól függ milyen régi a fw rész. Ha régi az adott rendszerben, akkor manuálisan lehet frissíteni a boot partición. (persze backup előtte)
Nekem, szubjektív véleményem szerint az a tapasztalatom, hogy a hang teljesen kitisztult. Ellenben egy hajszálnyit talán gyengébb a basszus.
Régi pi-n nem próbáltam, gondolom ott is működik, de lehet jobban eszi a procit, mint a zajos változat.
Itt írnak néhány lehetséges negatív hatást: [link], A tuningolásnál instabilitást okozhat, a vpu jobban van terhelve ezért más szintén azt terhelő megoldással együtt akadhat (sok csatornás hang downmix vagy deinterlacing).
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen autót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Spórolós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Direct One (műholdas és online TV)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- !!AKCIÓ!! GAMER PC AMD Ryzen 5 5600X/MSI MPG B550 GAMING PLUS/GeForce RTX 4070 DUAL 12 GB/32GB DDR4
- Qnap TS-463U, 4 magos AMD CPU, 2x2TB WD Red, 8GB, 2x10GB sfp, 4x 1GB LAN
- Eladó gamer pc, intel i7, GTX 1080 TI
- INTEL PC ULTRA 7 265KF - RTX 5070/5080 - 32GB DDR5 - 2 TB M.2 SSD - 360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB RGB DDR4 / 1TB SSD
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
wassermann