- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Mobvoi TicWatch Pro 3 - Wearzióproblémák
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Ma próbálgattam a friss openelec-et úgy, hogy tévétuner is arra a pire van dugva.
A tanulság: aktív usb hubbal jól működik a tuner akkor is,ha induláskor már be van dugva.Nem tudom mi lehet a pontos oka, mert ugyanezen a hardveren a raspbian még max_usb_current bekapcsolás nélkül is jól kezeli hub nélkül.
Megpróbáltam azt is, hogy a firmware fájlokat átmásoltam a raspbian alól az openelecre, hátha a config.txt alkalmazásával van baj az újabb kiadásban, de nem változott.
Sőt, még passzív módban bekötött hubbal is próbáltam, hátha csak a modulok betöltésének sorrendje kavarja meg.
A pi nem panaszkodik kevés áramra sem. Szóval érdekes, hogy az openelec kernelével miért nem tudja meghajtani a pi a tunert induláskor. Hacsak nem a kernel is belenyúkál a gpio állapotába és kikapcsolja a magas táp módot.Kiolvastam mindkettőn a 38-as gpio állapotát, ami elvileg a magas terheléses opcióval szinoníma és egyezett, szóval elvileg be van kapcsolva mindkét esetben.
Szóval végülis a tanulság, hogy oprendszerenként is lehetnek olyan eltérések, amelyek elsőre nem tűnnte logikusnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 91% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Samsung Galaxy S25 Blueblack 120 Hz AMOLED, AI-kamera, erős teljesítmény 12/128 GB Új
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

wassermann