- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Poco F7
- Apple Watch
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Poco M7 Pro 5G - ellenfél a Redminek, de minek
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sequadon
tag
Sziasztok!
Új vagyok a RasPi/Linux vonalon és belefutottam pár dologba, amivel nem boldogulok.
Adott: RasPi2 (Raspbian), külső HDD indulásnál automatikusan mountol + samba megosztás, transmission szintén indul
1. 2,5 külső HDD-t a monitoromba épített HUB-on keresztül csatlakoztatom a Pi-re, egyelőre így tudom csak a tápellátását megoldani. A problémám az, hogy ha nincs művelet x ideig a vinyón, akkor leáll és nem is érem el többé. A könyvtár ahová be van csatolva üres. Csak újraindítással tudom orvosolni. Windows vonalon ez úgy nézett ki, hogy leállta vinyó, ha viszont megnyitottam a meghajtót akkor 5-10 mp felpörgés után elérhető volt. Erre van valami megoldás? Azt nem szeretném ha éjjel nappal menne, de ne is kelljen minden leállás után újraindítanom.
Update: tegnap filmet néztem a RasPi-ra csatlakoztatott HDD-ről hálózaton keresztül és egyszer csak megállt a film, a meghajtó nem volt elérhető. Pedig a lemez pörgött és olvasás is folyamatos volt, ugye ment a film. Ezt nem igazán tudom hova tenni, azt sem tudom egyelőre hogy két külön probléma, vagy a kettő összefügg.2. Transmission web interface időnként nem elérhető, mobilos alkalmazás szintén. Status-ra active/running-ot ír. transmission-daemon stop, majd transmission-daemon start kelti csak életre újra. Ezt vajon mi okozza? Log errort produkál, de tudtommal ez nem akkora gond és pláne nincs köze a webes interface-hez. Semmi error, csak simán nem elérhető a webes felület (a keresett oldal nem található). Az androidos app dob valami hibaüzenetet, de azt hiszem az is csak arról szól hogy a kiszolgáló nem található.
Bármi segítséget előre köszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B760M DS3H DDR4 + Intel I5 14400F + Corsair 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B760M DS3H DDR4 + Intel I5 12400F + Corsair 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Dell ReadyRails 2U PowerEdge R520 & R720 Szerverhez
- Eladó HP Pavilion Gaming PC - RTX 3060, Ryzen 5, 16 GB RAM, 144 Hz monitorral
- Asztali PC , R7 5800X , RTX 3090 24GB , 32GB DDR4 , 960GB NVME
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Prémium dizájn, AI-élmény a zsebedben 12/512 GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest