- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sequadon
tag
válasz
azbest #16743 üzenetére
A raspi egy 1,3A-es tápról megy, szinte biztos vagyok benne hogy az elég neki. A HDD pedig egy külső tápos USB HUB-on keresztül csatlakozik. Másképpen el sem indult.
A vinyó problémát pedig inkább az okozza, hogy tétlenség esetén szépen leáll magától (spindown) és nem indul el újra (csak ha kihúzom-bedugom az USB-t vagy újraindítom a raspit). Próbálom most ezt megcsinálni, de hiába csinálom végig amit ír, még mindig előbb indul mint hogy a hálózat fölállna és ezért nem érhető el a webes felület. Valaki meg tudná mondani hogyan tudom beállítani, hogy a transmission csak akkor induljon ha már van IP-je a Pi-nek?
-
Sequadon
tag
válasz
futizoli #16734 üzenetére
Közben megtaláltam. Köszi, kipróbálom este.
-
Sequadon
tag
-
Sequadon
tag
Sziasztok!
Új vagyok a RasPi/Linux vonalon és belefutottam pár dologba, amivel nem boldogulok.
Adott: RasPi2 (Raspbian), külső HDD indulásnál automatikusan mountol + samba megosztás, transmission szintén indul
1. 2,5 külső HDD-t a monitoromba épített HUB-on keresztül csatlakoztatom a Pi-re, egyelőre így tudom csak a tápellátását megoldani. A problémám az, hogy ha nincs művelet x ideig a vinyón, akkor leáll és nem is érem el többé. A könyvtár ahová be van csatolva üres. Csak újraindítással tudom orvosolni. Windows vonalon ez úgy nézett ki, hogy leállta vinyó, ha viszont megnyitottam a meghajtót akkor 5-10 mp felpörgés után elérhető volt. Erre van valami megoldás? Azt nem szeretném ha éjjel nappal menne, de ne is kelljen minden leállás után újraindítanom.
Update: tegnap filmet néztem a RasPi-ra csatlakoztatott HDD-ről hálózaton keresztül és egyszer csak megállt a film, a meghajtó nem volt elérhető. Pedig a lemez pörgött és olvasás is folyamatos volt, ugye ment a film. Ezt nem igazán tudom hova tenni, azt sem tudom egyelőre hogy két külön probléma, vagy a kettő összefügg.2. Transmission web interface időnként nem elérhető, mobilos alkalmazás szintén. Status-ra active/running-ot ír. transmission-daemon stop, majd transmission-daemon start kelti csak életre újra. Ezt vajon mi okozza? Log errort produkál, de tudtommal ez nem akkora gond és pláne nincs köze a webes interface-hez. Semmi error, csak simán nem elérhető a webes felület (a keresett oldal nem található). Az androidos app dob valami hibaüzenetet, de azt hiszem az is csak arról szól hogy a kiszolgáló nem található.
Bármi segítséget előre köszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Autós topik
- Google Pixel topik
- Path of Exile (ARPG)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest