Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz wassermann #10818 üzenetére

    Első benyomás a tvheadend-del nagyon pozitív a raspi2-őn. A kulcslépéseket igyekszem összegyűjteni itt egyelőre (még nem végleges).
    Igaz, még csak kezdek belejönni, egyelőre csupán egy tuner van rákötve és még a kártyaolvasós bugot sem teszteltem. Az biztos, hogy egy tévéadás streamelése a tabletre éppen csak megmozgatja az egyik magját.

    Úgy látom a raspbian alapból úgy van beállítva, hogy a régi és új pi számára is használható binárisokat fordítson. A rendszer is armv6-os, csak a kernelben lehet különbség.
    A frissen fordított és telepített tvheadend még armv6-os rendszerű a parancs kimenetelének vége alapján:
    readelf -a -W /usr/bin/tvheadend

    Szóval a raspi2 még közel sem teljes sebességgel dolgozik, mert a raspbian rendszeren nincs kihasználva az armv7+neon utasításkészlet. Az utóbbi pedig transzkódoláshoz is elég jó teljesítményt adhat. Egyébként láttam nyomát a weblapjukon, hogy valaki dolgozik a raspi video encoderének transzkódolásra való használatán. Ez annyit jelentene, hogy például egy tévéadást szinte proci terhelés nélkül képes lehet átkódolni kisebb sávszélességűre (pl ha távolról mobilneten át néznénk rá a műsorra).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák