Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Redmi Turbo 5 Max, az első telefon Dimensity 9500s-sel
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeniL
tag
Sziasztok!
Segítsetek, rég nem jártam már errefelé, időm sem engedte, hogy a Pi-vel játszadozzam, de újra nekiállnék.
Régen medialejátszónak használtam, de ahogy lett egy smart tv itthon és lejátszik minden "hülyeséget", lassan fölöslegesnek érzem. Viszont ha már smart tv, akkor jó lenne elérni a vinyóimon lévő mediatartalmakat.Tehát amolyan NAS féleségnek szeretném (tudom, nem megfelelő, lassú, alkalmatlan, egy vezérlőn ül az USB/LAN stb), viszont szegény ember vízzel főz. Openmediavaultot tettem fel, meglepően jól konfigurálható, tetszetős disztróra sikerült.
2x320GB, 1x500GB vinyók ülnek rajta (majd később RAID0-ban akarom a 2x320-ast, bár ezt sem tudom érnék-e el vele jelentős sebességnövekedést).
A vinyók EXT4 formátumúak, torrentezni 500-1100kB/s között tudtam elérni ( ez már nálam haladás, régen Raspbmc alatt 3-600kB/s volt a max), de még így is elég "lassú". (Transmission plugin Openmediavault alatt).
Sambán a vinyókra való írás 2,3 MB/s, az olvasás 3-4MB/s körül van. Na ez az ami elég gyér, utánaolvasgattam kicsit a fórumokon, és ahogy látom mások többet bírtak belőle kihajtani, írásra minimum 5+ MB/s-et, van aki 10-et is.
A config fájlok alapértelmezettek, ahogy az openmediault defaultjai.
A Pi-m megvan húzva 950Mhz-re.
Gondolkodtam hogy beszerzek egy 32-64GB-os sd kártyát, ott nagyobb mértékű sebességnövekedést érhetnék el ha oda torrenteznék és onnan másolnám le?
Van valakinek valami tapasztalata, tippje, beállítása, hogy miként lehetne elérni nagyobb sávszélességeket az említettett hálózati aktivitások során?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen monitort vegyek?
- Tesla topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Assetto Corsa EVO
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ÚJ ASUS CORE I5 14400 GAMER ERŐMŰ PC 32GB DDR5 RAM 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3080 10GB DDR6 2ÉV GAR
- Dell Precision 3660 Workstation, i7-12700K,32GB DDR5,256 SSD,NVIDIA RTX A2000 6GB DDR6,WIN11
- Asztali PC , i5 9400F , RTX 2060 , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Dell R730xd 2U Xeon 2650v3 CPU 80GB RAM 2x400GB SAS SSD 12LFF+2SFF
- Komplett PC - Ryzen 5 GTX1650 Super 32GB RAM + monitor
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 1000GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann