Hirdetés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Gear S3 - második kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Aranyérmes szelfimóddal érkezett egy gyönyörű flipes telefon
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeniL
tag
Sziasztok!
Segítsetek, rég nem jártam már errefelé, időm sem engedte, hogy a Pi-vel játszadozzam, de újra nekiállnék.
Régen medialejátszónak használtam, de ahogy lett egy smart tv itthon és lejátszik minden "hülyeséget", lassan fölöslegesnek érzem. Viszont ha már smart tv, akkor jó lenne elérni a vinyóimon lévő mediatartalmakat.Tehát amolyan NAS féleségnek szeretném (tudom, nem megfelelő, lassú, alkalmatlan, egy vezérlőn ül az USB/LAN stb), viszont szegény ember vízzel főz. Openmediavaultot tettem fel, meglepően jól konfigurálható, tetszetős disztróra sikerült.
2x320GB, 1x500GB vinyók ülnek rajta (majd később RAID0-ban akarom a 2x320-ast, bár ezt sem tudom érnék-e el vele jelentős sebességnövekedést).
A vinyók EXT4 formátumúak, torrentezni 500-1100kB/s között tudtam elérni ( ez már nálam haladás, régen Raspbmc alatt 3-600kB/s volt a max), de még így is elég "lassú". (Transmission plugin Openmediavault alatt).
Sambán a vinyókra való írás 2,3 MB/s, az olvasás 3-4MB/s körül van. Na ez az ami elég gyér, utánaolvasgattam kicsit a fórumokon, és ahogy látom mások többet bírtak belőle kihajtani, írásra minimum 5+ MB/s-et, van aki 10-et is.
A config fájlok alapértelmezettek, ahogy az openmediault defaultjai.
A Pi-m megvan húzva 950Mhz-re.
Gondolkodtam hogy beszerzek egy 32-64GB-os sd kártyát, ott nagyobb mértékű sebességnövekedést érhetnék el ha oda torrenteznék és onnan másolnám le?
Van valakinek valami tapasztalata, tippje, beállítása, hogy miként lehetne elérni nagyobb sávszélességeket az említettett hálózati aktivitások során?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A Windowst és a macOS-t is váltaná a Google Aluminium OS
- Videó stream letöltése
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Napelem
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- Eladó egy komplett erőbázis ami bármilyen csatára felveszi a harcot a megfelelő kártya mellett.
- Dell R730xd 2U Xeon 2650v3 CPU 80GB RAM 2x400GB SAS SSD 12LFF+2SFF
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Számítógép - Gamer PC! Csere-Beszámítás! R5 5600G / RTX 4060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 27% - GAMER PC! i5-14600KF / RTX 4070 Ti / Z790 / DDR5 32GB / 1TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év garancia
- APPLE Watch Series 10 42mm rose gold
- Corsair VENGEANCE Pro 32GB (4x8GB) DDR4 2800MHz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann