Hirdetés
- Apple Watch
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
Tudom jol, hogy automatikusan allitja, 22 colos monitoron nem lattam kulonbseget a grafikaban a kezdo helyszinen.
Persze kulso terepen lenne igazan jo osszehasonlitani, de odaig nem jutottam el a HD6850-nel annyira laggol jatek, teljesen ertelmetlen barmit is csinalni.#495: "Ezen már driver nem fog segíteni. Amit driver oldalról bele lehet pakolni, azt az AMD és az NV is megtette."
Akkor maga az ID elnoke is rosszul tudja, mert o jelentette be, hogy jon egy uj ATi driver

#499: Kiprobaltam azt is soka masikkal egyutt amit a #488-ban irtak, semmi valtozas.
-
proof88
addikt
viszont HD5650-nel jól fut, laptopon próbálta ki haverom, és teljesen el van ájulva, hogy röccenés nélkül megy a laptopján, és jól is néz ki, persze ha rángatja a kamerát akkor láthatók h késik a frissítés, de nem olyan mértékben mint vmelyik videón hogy 1-2 mp-et kell várni mire megérkeznek az éles textúrák. Azért ez a része is elgondolkodtató, hogy egy középkat radeonon viszont jól megy.
szerk.: igen valszeg ott lesz a gond, hogy azért is kell buherálni cfg-ket, mert rosszul lövi be a dolgokat bizonyos rendszereken a motor.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
És milyen grafikát állítasz be? Mert a Rage automatikusan méri fel a PC képességeit, és állítja be a minőséget. Sajnos ez a motor egyik problémája, hogy sokszor túl óvatos, sokszor meg nem az. Mivel a beállításokat az ID nem engedi módosítani, így ha a motor az indítás előtt rosszul állította be, akkor meg vagy lőve, semmi esélyed csökkenteni a minőséget. Még a felbontást is dinamikusan állítja, vagyis hiába állítasz be a Full HD-t, a motor ezt az értéket akár HD-re is csökkentheti. [link] - ezt a technológiát használja. Az NV szerint ezzel is probléma van, mert nem mindig dönt jól a rendszer. Valamikor csökkent indokolatlanul, míg valamikor nem csökkent, pedig kellene. Elvileg ez is át lesz dolgozva a patchben.
Hihetsz a szemednek, de a probléma sokkal komplikáltabb annál, mint ahogy te látod. Ezernyi panasz van, NV és AMD oldalról is, de a probléma a motorban van. Az AMD még nem válaszolt, de az NV-t már kérdeztem, és ők mondták, hogy látják, hogy nincs rendben a dolog, és dolgoznak a patchen. A driver oldalon nem tudnak mit csinálni, mert az akadásos gondokat az okozza, hogy a motor nem méri fel jól a PC képességeit, és a játékon belül nem tudod állítani a minőséget, vagyis ha többnek értékelte a géped, mint amit tud, akkor akadni fog. Amikor alulértékeli, akkor az a jobbik helyzet, de az sem jó, mert nem tudod felemelni a grafika minőségét. Szintén hasonló probléma van a dinamikus felbontásállítással. Ha például a VGA csak 512 MB memóriával rendelkezik, akkor az natív felbontás sosincs aktiválva. HD van temporálisan felkonvertálva. Sajnos persze előfordul, hogy a dinamikus felbontásállítás nem képes aktiválódni. Ez egy ismert hiba szintén.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Brutális bakot lőttél. A Rage textúrafrissítési sebességét pont az AMD javította fel.
Carmack: "... the worst thing that kills Rage on the PC is texture updates. Where on the consoles we just say “we are going to update this one pixel here,” we just store it there as a pointer. On the PC it has to go through the massive texture update routine, and it takes tens of thousands of times [longer] if you just want to update one little piece. You start to advertise that overhead when you start to update larger blocks of textures, and AMD actually went and implemented a multi-texture update specifically for id Tech 5 so you can bash up and eliminate some of the overhead by saying “I need to update these 50 small things here,” but still it’s very inefficient." - [link]
Nem megoldás, de legalább nem 10000x lassabb a konzolos szintnél, mint ahogy eredetileg meg volt írva. Persze ahogy Carmack is megjegyezte még mindig nem elég hatékony, de az API limitációi mellett ennyi a max, amit el lehet érni.
A probléma a Rage-ben nem a GPU oldalán keletkezik, hanem ott, hogy a rendszermemória nagyon messze van fizikailag a GPU-tól. Márpedig a megatextúrázást jelenlegi GPU-k nem tudják megcsinálni hardveresen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ateszzero
üzenetére
Ezen már driver nem fog segíteni. Amit driver oldalról bele lehet pakolni, azt az AMD és az NV is megtette. A patch segíthet. Az NV-vel éppen beszéltem, nekik is sokan panaszkodnak, amire ugye született egy cikk is, hogy hogyan lehet a hibákat eltüntetni.
Jönni fog egy patch a napokban. Ami a kétmagos procik esetében jelent előrelépését. Redukálja a laggolást, de az a baj, hogy a megatextúrázás nagyon drága a rendszermemória és a proci oldaláról.
GeForce-on van egy parancs amivel lehet próbálkozni. A GPU transzkódolás eredetileg autón van, de kényszeríthető a vt_useCudaTranscode 2 paranccsal. Érdemes kipróbálni. Persze lehet, hogy nem válik be. Ezt az opciót a GeForce 500 sorozathoz tervezték, így a régi termékeken problémák lehetnek. A vt_cudaBudget 16 parancsot is érdemes kipróbálni. Alapértelmezetten 14 ms-ra van állítva, de mivel a rendszer fix 60 fps-sel fut, így a 16-os paraméter még belefér.
Igazából a lényeg, hogy a Rage-hez nem erős VGA kell, hanem olyan, amin sok VRAM van. 1-2 GB. 512 MB nem elég. A rendszert a proci és a rendszermemória oldaláról kell kigyúrni. A minimum gépigény kétmagos ajánlását el lehet felejteni. 3 mag inkább a minimum, és a memória esetében is kell úgy minimum 20 GB/s-os throughput. Ha ez megvan, akkor teljesen mindegy, hogy mit tud a GPU, mert a feldolgozás kis részét csinálja. Ezért nem váltanak fel a GeForce GTX 580 karik állandó 3D órajelre. A kihasználtságuk alacsony, mert a proci és a rendszermemória csinálja a munka oroszlán részét. Ezért fos most a PC-n ez a megatextúrázás, mert a GPU-k még nem alkalmasak rá, majd ha el tudják érni a virtuális memóriát akkor lesz ennek értelme. A Kepler és a GCN generáció ilyen lesz. Egyébként az ígért High-Res textures is ezekhez készül. Működni fog persze mindenen, de virtuális memória GPU oldali elérése nélkül 6-8 magos proci és úgy 30 GB/s-os throughput a rendszermemória oldaláról.
-
rocket
nagyúr
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Evek ota ez megy az akkor meg ATi mostmar AMD haza tajan, szoval semmi uj nem tortent, en mar csak dolok a rohogestol, hogy ekkora balf@sz brigad iranyit egy multi milliard $-os ceget

-
Ateszzero
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Már meguntam a több órányi olvasást, és próbálgatásokat. Elég volt.
Én itt be is fejezem és rád hallgatok, megvárom a következő drivert vagy patch-ot. -
rocket
nagyúr
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Azoknak se ert semmit se.
Elvileg ma/holnap jon egy ujabb driver.Szokasos AMD minosegu tamogatast nyujtottak ismet, tojnak a fejlesztes alatt a jatekra, aztan mikor megjelenik megy a kapkodas, magyarazkodas, masra mutogatas.
Valaki irta 9600GT-n tokeletesen fut, megtudom erositeni, nem kellett meg az uj NV driver se, minimalis textura elmosodas van hirtelen fordulasoknal, akadas nincs, megvan a 60fps.ATi-n a tobbseg akarmit allit, olyanokat laggol, hogy kozben meglehet inni egy kavet

-
Jimy83
aktív tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Még annyi hogy nekem a driver annyit segített hogy megszűnt a szaggatás.De a textúra ugyanúgy nem volt a helyén és villogott a kép , ezen segített ez a cfg file.
De ez amúgy egy vicc hogy így kiadták . -
Jimy83
aktív tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Rage / Base ide jöhet egy cfg file ezzel a tartalommal /rageconfig névvel /:
vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 8192
vt_pageimagesizeuniquediffuseonly 8192
vt_pageimagesizeunique 8192
vt_pageimagesizevmtr 8192
vt_maxaniso 4
image_anisotropy 4
vt_restart
set fc_maxcachememoryMB 2048driver : 11.9
Így stabil 60fps 1900x1200 , 8x simítás.
A driver és a cfg file nélkül nálam , villogás , szaggatás volt hogy 20 fps-ig is leugrált , texturát nem töltötte be , megállt a kép egy időre mintha lefagyott volna.
Szóval nálam a leírt dolgok használtak .
Na feltöltöttem a cfg file-t:
[link] -
Ateszzero
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Igen , megcsináltam már, de semmi változás. Próbáltam mindegyik élsimítással, de ahogy váltom nagyobbra a szorzót, úgy sűrűsödik a jelenség.
(486) : Ezt én is olvastam, de azt a drivert már lecseréltem a 11.6-ra és azóta folyamatos a játék. Az a része még hagyján is. Most ez idegesít. Játszhatatlan. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Ateszzero
üzenetére
Mivel 4850-es karid van ahhoz nem tartozik gondolom a rage optimalizálás írják is hogy csak 5xxx 6xxx-hez van a rage optimalizáció\gyomlálás a legújabb beta driverben!
Jimy a fizika nem léte dolog engem is kiakaszt pedig már a doom3-ban is voltak mozdítható tárgyak!
Atesz az aláírásodon röhögtem vagy 2 percig!

-
Jimy83
aktív tag
Új driver és CFG file segítségével szépen megy , viszont akadnak itt más gondok is.
Fizika nem létezik , sebzés model szintén , unalmas lövölde vakon térkép nélkül.
Lehet hogy később jobb lesz , de ez az egész nagyon fapadosnak tűnik így elsőre.
Ahhoz képest amennyire vártam + videók alapján hát ..
A story /?/ is izgi . -
Great_Muta
tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Igen, de semmi változás. Azért köszi hogy ilyen lelkesen segítesz itt mindenkinek

-
Ateszzero
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Mindíg be van kapcsolva.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Great_Muta
üzenetére
Ezt mindet megcsináltad? [link]
-
Great_Muta
tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Textura villogásra valami ötlet? Olyasmi, mint amikor túlhúzod a kártyát és hibákat produkál.
Megjegyzem más játéknál nincs ez, szvsz nem a kártyám rossz
-
Ateszzero
őstag
Sziasztok.
Megcsináltam a Sonja Által megtalált cfg beállítást, és feltettem Sto1911 javaslatára a 11.6-os drivert. A megállást már nem produkálja, nagyjából elég folyamatosan fut a játék, viszont a lennt látható hibákat más nem írta hogy jelen van. Egyfolytában ilyen négyzeteket dobál mindenfelé. Ha kitörlöm a rageconfig cfg-t akkor is csinálja.
Ezzel lehet valamit kezdeni?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Great_Muta
üzenetére
Nincs épp lesz@rva mert azoknak is löktem egy kis helpet jó pár hsz-el visszább. -
danih
veterán
Huhh mennyi hsz, meg kéne nézni AMD karikra mi van, az utolsó geforce-om egy mx440-es volt, és ez még jó ideig így is marad...
-
Great_Muta
tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére

ATi meg le van xarva...
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Great_Muta
üzenetére
Azért nem oldott meg semmit mert én főleg geforce karikra löktem a tippeket.

-
Great_Muta
tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nálam semmit sem oldott meg, ezért nem érzem hasznosnak. Mosott a textúra, majd fél másodpercre rá betölti rendesen... milyen ez már.
Nekem csak ez a gondom a játékkal... vsync és egyéb betegsége nálam nincs. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Great_Muta
üzenetére
Sok embernek megoldja a problémáit a cfg file. A mosott textúrákat mindenképpen meg a vertikális szinkronizációs hibát! Csak tudod nem mindenki olyan türelmes hogy kivárja a patch-het ha van rá lehetőség saját maga javítgatja ki a hibákat.

-
Great_Muta
tag
Sztem felesleges drivereket cserélgetni, főleg visszarakni a régieket...ezért az egy játékért. Majd csak lesz patch...
Nálam simán fut full hd-ben, egyedül a textúrabetöltés szar. Várni kell valami hivatalos javításra... a CFG-s beírogatások semmit nem oldanak meg. -
gainwardgs
veterán
Na felraktam én is semmi probléma texturajavitással 32xxaa 60fps gpu streaming on

-
Ilsyde
őstag
Nekem a legutóbbi config nem segített semmit sajnos. Erre gondolok:
seta com_videoRam "512" //sets the Video Card memory Set this to the amount you have in MB
seta com_maxfps "60" //limits the frames to 60 can be changed to what you desire
seta image_anisotropy "4" //you can set as 2, 4, 8 or 16
seta image_usecompression 0
seta image_filter "GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR" //filtering for light maps
seta image_preload "1" //Use preload images when ever possible
seta image_lodbias "-1" //LoD settings
seta image_ignoreHighQuality "0" //Sets up for using HQ gfx
seta image_ignoreLowQuality "1" //ignores the low textures
seta image_useCache "1" //Enabled Cache to allow the textures to load properly without popping
seta image_cacheMegs "125" //Cache size in Megabytes
seta image_cacheMinK "50" //Cache minimum size in kilobytes
seta r_aspectRatio "2" // 0=4:3, 1=16:9, 2=16:10, 3=5:4 TFT, -1 custom
seta r_fullscreen "1"
//seta r_customAspectRatioV "10"
//seta r_customAspectRatioH "16"
seta r_swapInterval 1 //VSYNC 1 enabled, 0 disabled
seta r_useHighQualityPostProcess "1" //Force High Quality post proccessing
seta r_shadowsHighQuality "1" //Fore High Quality shadows
seta r_displayRefresh "0" //keep it so the engine doesn't double render a frame
seta r_renderer "best" //highest rendering options
seta r_multiSamples "16" //Set this to 16 or 8 if you're having low-fps as 32 is the Max Multi-sampling
seta r_useHBAO "1" //Ambient occlusion
seta r_useRenderThread "0" // 0 Disable or 1 Enable threaded rendering useful for newer cards to increase performance.
seta r_visDistMult "1"
seta r_useMotionBlur "0" //use blur
seta r_skipBump "0"
seta r_skipSpecular "0"
seta r_skipNewAmbient "0"
seta r_shadows "1"
seta r_cgFragmentProfile "best"
seta r_cgVertexProfile "best"
seta vt_lodBias "-1" //LoD settings
//below is cache settings
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "8192"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly "8192"
seta vt_pageimagesizeunique "8192"
seta vt_pageimagesizevmtr "8192"
seta fc_maxcachememoryMB "2048"
seta vt_restartCsak annyit csinált hogy kb. fél percig 2 fps-el megy a játék, aztán után felugrik 30-ra.
Ezzel viszont nem toltoget semmit és mindenhol 60 fps:
vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 8192
vt_pageimagesizeuniquediffuseonly 8192
vt_pageimagesizeunique 8192
vt_pageimagesizevmtr 8192
vt_maxaniso 4
image_anisotropy 4
vt_restart
fc_maxcachememoryMB 2048
cg_usecompression=0
cg_useprecompressedtextures=0
r_swapInterval 1Csináltam screenshotikat is hogy biztosra menjek:
felso config, akadás meg 30 fps mellett: lépcso1 ugyanez az also configgal, akadásmentes 60 fps: lépcso2
felso config, akadás meg 30 fps mellett: város1 ugyanez az also configgal, akadásmentes 60 fps: város2
felso config, akadás meg 30 fps mellett: garázsajtó1 ugyanez az also configgal, akadásmentes 60 fps: garázsajtó2Fura, nem?
A konfigom: C2D 2,6GHz ; GeF9800GTX+ ; 4GB DDR2 ; Win7 64bit -
sto1911
veterán
RAMdisk hasznalataval sokkal folyamatosabb jatekot kaptam, a vinyot igy is tekeri, de talan kisebb mertekben. Akit erdekel, itt egy hazi hasznalatra ingyenes program, hozzon letre vele egy min. 1GB-s ramdisket, majd csatoltassa a windows-al a C:\Users\<usernev>\AppData\Local\id software\rage\ mappaba.
-
Enton
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Ezeket milyen beállításokon csináltad?
VAgy csak gyorsan forgás után lőtted a screent?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
sto1911
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Siker! ATI-sok 11.6-os driverrel megy a jatek, a textura pop-in csekely mertekben van jelen csak. A ket CPU mag 70-100 kozott ugral, folyamatosan, tuskekben, egy picit mintha keves lene az FPS neha, meg tweakelem a cfg-t.
HAnggal annyi problemam van, hogy a ficko neha elharapja a szovege veget, vagy egyaltalan nem mond semmit... Meg jo, hogy van felirat. -
keIdor
titán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
De Xbox360-on a Crysis 2 megy 20-25 fps-el, nem a Rage.
-
maszi99
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Akkor szó szerint TERRA byte hdd kell, mert a kisebbek elavultak lesznek

Földméretűek
A végén még ezzel is az lesz, mint a Dragon Age 2 esetében, annyira fos lett, hogy a következő részt teljesen máshogy írják meg, visszatérnek a sikeres gyökerekhez![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De bocsánatot azt nem tudtak kérni a mai napig sem a vásárlóktól
-
maszi99
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
A 7 évre meg: a jó munkához idő kell, a foshoz meg még több

Látom betartják rendesem a jó mondásokat
-
adrian23
csendes tag
Nekem bejön így 2 óra játék után. Először kipróbáltam az okosítások nélkül, bekapcsolva a gpu transcodingot. Kicsit érezhető volt a texture streaming, de tényleg alig. Aztán megcsináltam az itt leírt segédlet alapján, amit kellett, és még jobb lett. Legújabb béta driver van fent. Szal semmi gond. Tetszik ez a világ. És látszik, h igazi ID software game. Ha ati-éknál ennyi gond van, akkor tényleg kereshetnének jobb programozókat, mert nekem buhera nélkül is jó volt. A megatexture hátránya egyenlőre az alacsony felbontás, de ha az összképet nézzük, akkor sztem qrva jó. Minden textúra egyedi, és nagyon hangulatos az összkép. Sztem tökéletes lesz a hi res pakkal. Csőjáték, dehát id software na.

-
maszi99
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Felvetődik a kérdés, akkor mi a fenének fejlesztjük a gépet

Beugrik a filmcím: VISSZA a JÖVŐBE
-
sto1911
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Allitolag van, akinek a 11.6-os driverrel jol megy, most teszem azt fel, aztan jelentkezem. De azt is irtak valahol, hogy kb. 2 nap a patchig. (Halkan megjegyzem, hogy csinaltak vagy 5 evig)
-
sto1911
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nalam ezzel sem jo, ugyanugy megall a kep par masodpercenkent.
Masodik nekifutasra gondoltam leveszem a felbontas minimumra, de a ceges logonal csontta fagyott...
Utolso probalkozas: regi driver. -
losi73
senior tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
üdv ezt gyorsan meg is csináltam mint ez eddig itt olvasotakat mind

-
->Raizen<-
veterán
Az nvidia ajánlása optimalizálásra(lényegében már belinkeltem beszúrtam ide).: [link]
-
keIdor
titán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Crysisban vannak mutánsok?

-
losi73
senior tag
üdv csak hogy legyen valami pozitivum is nálam tökéletsen fut a játék igazábol semilyen bugal nem találkoztam eddig .15 ora gém.

-
Ilsyde
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Viszont a jatekok PC-n futnak. Jovobeli doom-gloom kilatas miszerint PC-re egyre szarabb jatekok lesznek a konzolok miatt => Onlive is PC-s jatekokat hasznal => Onlive-re is szar jatekok lesznek => mehet mindenki Xbox-ot meg PS-t venni
-
keIdor
titán
Nálam elég stabil a szolgáltatás általában, de sokaknál még nem és falun vagy kisvárosokban sokáig nem lesz még 100mbit-es net senkinek. Ez nyugaton sincs másképp, hiszen bár hihetetlenül hangzik, de Magyarország elég jól áll ilyen téren. Dél-Korea meg Japán az ami kivétel, de az ugye nem is Nyugaton van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
darky@ Fene tudja, nem bízom ebben a technológiában. Az AMD megoldás tetszik inkább amit az API helyére akarnak. Azt támogatom és abban bízom.
-
keIdor
titán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Az valami felhő féleség? Áhh attól egyelőre a hideg kiráz. Remélem az API helyére nem jön felhő. Mert akkor tényleg vége a dalnak PC-n.

#429: Ilyen technológiára szerintem nem lesz normális net lefedettség még legalább 10 évig.
-
->Raizen<-
veterán
-
Ilsyde
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Az a baj hogy az Onlive is PC
Egyebkent okos megoldas, de ugyanugy sinylodni fog mint a PC. -
Great_Muta
tag
Hát.... Nekem villódzik a kép néha és textúrabetöltés is késik. Szaggatni nem szaggat, de ez így nagyon béna...
-
Silenzio
addikt
A belinkelt ragecfg beállítással megszűnnek a grafikai bugok, de minek? Tps-nek megfelelne, fps-nek viszont gyengébbek a textúrák, mint anno a Half-Life 2-ben. Asszem ezt a megatexture dolgot hanyagolni kéne egy pár évre.
-
keIdor
titán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Felesleges belekeverni, hogy mit tud még a PC. Az akkor is lenne nekem is, ha innentől nem adnának ki rá játékot, csak nem ilyen erős. Most csak a játékokról beszélünk.

-
->Raizen<-
veterán
Írosgatják fórumokon egyre többen hogy főleg ati kártyákkal van a probléma mert egy 9600 gt-vel is tökéletesen fut bug nélkül a játék.
-
keIdor
titán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Azt nem tudom, tegnap néztem meg havernál milyen PC-n és tetszett amit láttam. Én konzolon játszottam azzal is.
-
->Raizen<-
veterán
A deus ex is az elején rendkívül bugos volt.
A pc-nek nem csak az az egyetlen előnye hogy most pl erősebb mint a konzolok a közepesnél erősebb gépekre gondolok most hanem számtalan más is hatalmas tároló kapacitás bővíthetőség nagyon sok féle program és op rendszer fut rajta stb stb! A fejlesztők az aktuális hardverekkel dolgoznak főleg cross platform fejlesztéskor biztos vagyok benne hogy elavult pc-kre nem tesztelik a kódot.
Ezeket úgy írtam hogy nekem volt 2 xbox360 és 2 ps3 is már szóval egyik pártján sem állok.
-
keIdor
titán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Elvileg a fejlesztők kapnak mindig sample-t a nextgen hardverekből, magyarul van Kepler meg AMD GCN sample náluk. Kétlem, hogy ez lenne az oka. A Deus Ex-et meg tudták pl. igényesen csinálni. Itt semmi más nincs a háttérben szvsz csak az, hogy nem foglalkoznak a platform-al, mert ott a legkevesebb a bevétel.
sto1911: Áhh nem hiszem. Egyszerűen csak a mai világban a pénz az első, a második meg az idő.
A konzolra a legolcsóbb és legegyszerűbb a játékot megírni és ott van a legtöbb bevétel is. Kb. az eladások 85-90% konzol és a maradék PC, ahol a legidőigényesebb és emiatt a legdrágább a fejlesztés.
Szerintem csak ennyi áll a háttérben. A következő konzoloknál a grafika is szebb lesz megint, mint PC-n, szóval a PC egyetlen előnye is elszáll(hat). -
Pikari
veterán
A PCI-E-n (agp-n) keresztüli adatmozgatás szánalmasan lassú a drivereken át, sokkal lassabb mint az elméleti max sávszélesség. Erről elsősorban nem az api tehet, hanem a fos driverek.
-
->Raizen<-
veterán
-
Pala
veterán
"de nem kötelező megvenni!"
Ezt Carmack szájából is szeretném hallani.

Keldor: Na hát ezaz, hogy én pl. nagyon érzékeny vagyok erre. Ezért is mondtam, hogy ez egy teljesen szubjektív dolog.
Egy halom dolgot fel tudnék sorolni, hogy én miért nem játszanék konzolon, de ugyanakkor lehet, hogy ezek csak számomra problémák, más meg lesz@rja őket. 
-
->Raizen<-
veterán
A probléma a dedikált vga illetve az API-k okoztak korláthegyek. Gyors rendszermemória kell a RAGE-nak illetve a legjobban akkor működik ha a vga és a cpu 1 tokba van integrálva és közösen használják a memóriabuszt lásd xbox360. Pc-s vonalon egy sandy bridge rendszer a legoptimálisabb nem csak az integrált vga miatt hanem mert veszett gyors a memória busz és a pci-express vezérlő valamint majdnem minden a cpu-ba van már integrálva és így a legkevesebb az input lag. Valaki kipróbálhatná már egy amd fusion apu-s rendszeren is igazán hogy mit produkál a rage. Fórumokat olvasgatva egy csomó noti tulajnak is simán megy a játék 60 fps-el.

-
keIdor
titán
"@(#404) Keldor papa: hogyne latnank az elonyet, nagyon is. Csak nincs penzem (kedvem) konzolt venni egy jatek miatt. Emiatt en lennek a hibas?
FPS-t meg nem lehet kontrollerrel olyan szinten jatszani, mint egerrel, barmennyire is jo vele."Az a baj, hogy nem egy játékkal van ez, hanem a sokkal. Azt nem mondtam, hogy a user (te) vagy a hibás, de a gyártók a konzolt nyomják. Mit tudsz tenni ellene? Semmit. Beállsz a bólogatok sorába és csinálod amit mondanak, ha játszani akarsz.
Ez van. Persze maradhat a PC, csak akkor ez várható továbbra is, mint a Rage-nél. Nem akarok vészmadárkodni, de a Skyrim is tele lesz bugokkal PC-n előre látom. Mert Bethesda az mindig is ilyen volt az utóbbi éveknél.Pala: Ez igaz, de 20-25fps-el is lehet játszani, single-ben mindegy, persze attól függ ki mennyire érzékeny erre.
-
-
Pala
veterán
Tegyük hozzá, hogy az, amit egyik ember előnynek gondol, az nem biztos, hogy másoknak is az.
Nekem nagyon ritkán van problémám PC-n bármivel is. Egyébként meg konzolon sem mindig igaz, hogy berakja az ember a lemezt és felhőtlenül élvezi a játék adta örömet. Lsd. Crysis 2, Boxon és PS3-on is átlag 20-25fps mellet "fut". Bár inkább szaggat, és még tenni se tudsz ellene.
Hibák vannak itt is, ott is. Nyilván, mivel a PC egy komplexebb rendszer, több hiba adódhat.Én személy szerint végleg leállnék a játékkal, ha mondjuk teszem azt ezentúl minden csak konzolra jelenne meg. Nagyon be van oda limitálva az ember. Ezt meg nem szeretem. Más meg észre sem veszi vagy nem érdekli. Nincs ezzel semmi baj.

-
proof88
addikt
Srácok!
Most szívás van, ez van.de ne a vásárlók pénzén - de nem kötelező megvenni!
Viszont amikor 1-2 év múlva aktuálisabb lesz a téma, Carmacknak legalább kiforrottabb motorja lesz. Legalábbis, ezt egy techdemónak kell felfogni, bár van akinek ez is tetszik, mint játék.

-
sto1911
veterán
Francba, feleslegesen gepeltem ennyit...
Na mindegy. 
Amugy probaltam mar, FPS/TPS-t iranyitoval, TPS meg elment, de szamomra (es nekem ez a legfontosabb
) egyaltalan nem fekudt. Mondjuk ez biztos azert van, mert egy-ket oraig probalkoztam, egerrel meg ~15 eve.@(#407) Chiller: lentebb valaki asszem 20G-rol irt konzol eseteben, ez sajnos tobb mint duplaja a 8-nak. De egyebkent szerintem ez a helyzet, amit irtal.
@(#409) darky@:: a minimumot meg csak meguti, viszont az elobb irtam, hogy 2.3-rol 3.3-ra huzva SEMMIT nem valtozott a problema, ergo nem emiatt van. Nem banom, ha nem max grafikan jatszok vele, de ennyire nem kellene lagosnak lennie.
-
Chiller
őstag
Ha hülyeséget beszélek javíts ki

Tehát az a fő gond, hogy lassú a 16x PCI-E 2.0 sávszélesség (8GB/s)?
Mert pld. egy DDR3-1333 az tud 10.6GB/s-t, és hiába tud egy jobb VGA GDDR5-ramja akár 140-150GB/s-et, ha abba az 1GB-os memóriába be is kell tölteni folyamatosan az adatokat, de az meg csak 8GB/s-el történhet max.
Ennyit számítana az a 2-3 GB/s? (meg az, hogy csak 1GB az átlagos VGA RAM mérete, 4GB illene gondolom)
Vagy még más probléma is közrejátszik?És a PCI-E 3.0 akkor megoldás lesz erre? (16GB/s)
-
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Megnézem este, köszi.

-
keIdor
titán
Nem akarok egy újabb kört ezzel kapcsolatban már lefutni, #389-ben említettem mi az előnye, berakod, megy, happy vagy és a grafika se rossz.
PC-n szebb az esetek 90%-ban, oké, de nem mindenkit érdekes a grafika fétis.
Amíg a konzolos meló után hazamegy, berakja a lemezt és játszik, addig a PC-s hazamegy és lehet 2-3 órát is szenved mire sikerül játszani is a játékkal. Közben meg elmegy egy napja tök feleslegesen. (vagy több, SzlobiG a hang miatt most se tud játszani a játékkal pl.)Aki nem veszi észre a konzolnak ezt az előnyét, azt túlságosan elfogult már a PC-vel és nincs miről beszélni vele. Pont.
Akinek nem tetszik a controller irányítása azt megértem, de ott is gyakran csak a hozzáállással van baj. -
sto1911
veterán
Mert hogy allok hozza? Hogyan alljak hozza? Nezzuk a legalis utat: megveszed, hazaviszed, felrakod, es egy A4-es oldalnyi olyan hibaval talalkozol, ami ellehetetleniti a jatekot. Nem aprosagokrol beszelunk, hanem az oriasi textura-lagrol (az UT3-nal volt hasonlo, de ott a playa elejen becachelte az osszeset, aztan jo volt), az azonnali fagyasokrol, a 10 masodpercenkenti megallasrol stb.
Semmi gond, biztos driver gondja van, hisz kinn van hozza az uj. Felrakom az uj drivert, ugyanugy hibazik es megallogat.
Biztos keves a gepem, mert visszaraktam gyari frekvenciara a procit. Sebaj, mar 50%-al tobb kraftot kap. Eredmeny: ugyanaz, tehat nem ott volt a gond.Ezek utan megis hogy alljon hozza az ember?
@(#399) darky@: irtam en is korabban, hogy o egy programozozseni, de most nem újat, hanem ujjat mutatott nekunk, meghozza a kozepsot. Orulok, hogy konzolon mindenkinek megy, elviselem a minosegbeli kulonbsegeket egy PC es egy konzol jatek kozott, de ez mar tul sok volt. Ha ennyire eloramutatot alkotott, akkor inkabb ket ev mulva jott volna ki, amikor ott tart a szamtech, hogy el is fut mindenkinel. Mert most perpill az a helyzet, hogy 90%-ban annal se fut, akinek tobbszazezres konfigja van.
@(#404) Keldor papa: hogyne latnank az elonyet, nagyon is. Csak nincs penzem (kedvem) konzolt venni egy jatek miatt. Emiatt en lennek a hibas?
FPS-t meg nem lehet kontrollerrel olyan szinten jatszani, mint egerrel, barmennyire is jo vele. -
Pala
veterán
Igazából én sem szeretek konzolon játszani. Nem csak fps-t, semmit. Pont az tetszik a PC-ben, hogy buherálható, testreszabható, ezerféle más dologra is használható univerzális "izé".

Előnyét a konzolnak igazából nem látom, az árát leszámítva. Ezen kívül szvsz csak hátránya van. Sokan sokszor említik, hogy fotelben ülve, nagy tévé előtt hátradőlve milyen kényelmes játszani. Nos, semmi nem akadályoz meg abban, hogy rákössem a gépemet a plazmatévére, odahúzzak elé egy kanapét és rádugjak egy kontrollert, szóval ezt a gyakran hangoztatott álláspontot sem tudom elfogadni.

Új hozzászólás Aktív témák

- Apple Watch
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Jó állapotú Playstation 2 SLIM SCPH-70005 csomag eladó!
- Emc CX4-4PDAE STORAGE- adattároló - 15X 3TB - Több db van
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 4GB W
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15s Gen2 munkaállomás - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T500 4GB W
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! Samsung C27F396FHR 27 VA FHD 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nincs épp lesz@rva mert azoknak is löktem egy kis helpet jó pár hsz-el visszább.