Hirdetés
- Apple Watch
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Biztos elfogy neki az i5 és kell neki minimum 6 magos proci!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Milyen procival hajtod azt a gépet?
Én ma játszottam vele vagy 3 órát és mondhatni vaj simán fut nagyon ritkán érzékelni micro lagot, de ilyet ami a videón van az nagyon durva.
Csinálj egy rage profilt és állítsd be mer könnyen lehet az is, hogy rosszul állítja be nálad és kifutsz a vramból.
-
danih
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Leírtam ebben a topikban párszor, utoljára a tutorialnál amit csináltam.
AMD X3@2.8, 2 giga ram, HD 5750 1 gb. -
->Raizen<-
veterán
Gyakorlatilag az amd már a rendszerszintű integráció felé lépett hiszen sorra adja ki az apu-s chipeket. A nagy kérdés hogy most azokon is problémázik a rage? Tudom korábban írtad hogy nem teljesen elég ha a cpu és a vga egy tokban van meg hogy kb 2 éves késésben van a hardwer a rage igényeihez képest de mégis mi a helyzet egy combosabb apuval?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
gainwardgs
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Akk az is felejtős lesz
-
danih
veterán
Abu, ez esetleg növelhet a a sebességen?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Itt a fő elem, hogy az auto-balancer jól lője be a konfig képességeit. Az IMC-s prociknál amúgy sem nagyon lehet gond. Az FSB-s procikon meg túl lassú a rendszerbusz. Igazából az értelmetlenség a megatextúrázás ilyen szintű erőltetése. Sokat ad hozzá a világhoz, de a hardverkonfiguráció (és különösen a rendszerbuszok) oldalán nem gyenge követelményei vannak. Majd, ha minden integrálva lesz, akkor lehet terjeszteni, addig eléggé problémás lesz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Van persze. De a driverrel ezek kezelhetőek. Sajnos nem ez az első olyan OpenGL játék, ahol probléma van. Rengeteg olyan játékot írtak régen, amelyben nem gondoltak arra, hogy 200+ OpenGL kiterjesztés is lesz majd a driverekben. Amikor az NV és az AMD elérte ezt a határt, akkor több hónapig nem futottak a régi OpenGL-es játékok. Azóta már van kiterjesztéslimit, de emlékszem, hogy sok anyázás volt a fórumon. A gyártók meg is jegyezték, hogy elegük van abból, hogy a szar motorokat nekik kell driverből foltozni, amikor a játékra már nincs terméktámogatás. Szimplán szar volt az OpenGL string lekérdezés. A kiterjesztések ellenőrzésénél kifagyott az indítás 199-nél. Az ID motorokra kifejezetten jellemző volt. A mostani részeket nem tudom honnan vette az illető, de elég gáz, ha így van. Mindenesetre a driverben ez korrigálható.
-
rocket
nagyúr
Ilyen "jol" fut nalam fullscreen

-
->Raizen<-
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Azon az orbitálisan nagy 64 fős pályán amit linkeltem havernak 2500k procival 560 ti-vel volt néha 20 fps is.
-
gainwardgs
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Ja azt is próbáltam 2 maggal felejtős volt kb 25 fps-em
, előrendelve rage helyett 
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem az a fő baj a motorral, hogy nincs benne skálázhatóság. Tekintve, hogy a megatextúrázás nagyon érzékeny a rendszermemória és a proci sebességére, ez jó döntés, mert finomhangolni kell a teljes működést. A baj, amit az NV is írt. Az auto-balancer rendszer sokszor hibásan detektálja a PC képességeit, és rossz adatokat állít be. Ebben teljesen igaza van Andrew Burnes-nek. Ha a motor alulértékeli a PC-t, akkor ronda lesz a játk, ha meg túlértékeli, akkor a proci nem képes feldolgozni a megatextúrák frissítését, és akkor jön az, hogy laggol, meg a VGA nem képes dolgozni, így visszaveszi az órajeleket.
A legfőbb gond, hogy a megatextúrázást, nem a lassú buszokra tervezték. Sosem fog ezekkel jól működni. Teljesen integrált rendszer kell hozzá, vagy ha nem is integrált, akkor olyan, ahol a rendszermemóriát közvetlenül eléri a GPU is. Ez a mai termékek esetében csak az Xbox 360-ban valósul meg. Ezen a platformon van a legkevesebb baj. Ezt Carmack is mondta még a fejlesztés közben, hogy a Box a célplatform. Naná, csak ez a rendszer felel meg jelenleg a megatextúrázás igényeinek.Az ablak mód az sokban különbözik a full screentől. Elsősorban abban, hogy a driver nem kap felügyeletet a dinamikus vezérlésre. Ez az UVD miatt van, ami nem képes 400-500 MHz-nél magasabb órajelen üzemelni. Pontosabban megy, csak hibás lesz a videó. A full screen esetében a driver teljes konfigurálási lehetőséget kap, hiszen csak az adott programnak kell megfelelni. Minden más a háttérben, megjelenítés nélkül fut. Ablak módban azonban órajelzárás kell, mivel flash tartalomra le kell zárni az UVD órajeleit. Ennek a hagyatéka, hogy az ablak mód különböző tartalmak mellett órajelzárással működik.
Az NV esetében ez másképp van, mivel a rendszer hardveres órajelszabályzást használ, vagyis a driver nem parancsol a hardvernek. Ezért van az, hogy az AMD esetében a program futtatásával szinte azonnal visszavált az órajel, míg az NV-nél 20 másodperc kell ehhez. Az NV-nél természetesen az ablak mód is ilyen, hiszen a driver nem befolyásolhatja az órajelet. Egyedül a feszültség szabályzására, és a ventilátor vezérlésére van lehetőség. Az órajelugrások a GeForce-on jó ideje teljesen hardveresek.Csak elmondom, hogy mi hogyan működik. Ebből te is és más is tanulhatnak. Ez a célja a fórumnak. A vádjaidat pedig vissza kell, hogy utasítsam. Nem is tudom, hogy ez most miből merült fel, vagy mi ebben a mosdatás. Te próbálod mániákusan bizonyítani, hogy az ATI driver szar, amikor mindketten tudjuk, hogy mi a hiba forrása. Még az NV is reagált erre, mert ők is szenvednek az auto-balancer problémáitól.
-
Silenzio
addikt
Patch-csel majd lesz. Már készül.
Hagyjuk már ezt a témát, a cfg mindent megold. Nem is ez a baj. A baj, hogy elolvastam a külföldi értékeléseket, és hiába akar rpg-nek látszani a cucc, 9-10 óra alatt mindent kivesézve is végigtolható. 5 órája nyomom, és végig olyan érzésem volt, hogy most kezdődik, még nem lendült be igazán... Erre már a felénél járok? Hát menjenek a búsba a Tech 5-ükkel, ha nem képesek egy épkézláb játékot kiadni.
-
rocket
nagyúr
Carmack: "A driver-hibák miatt egy nagy rakás sz@r volt a Rage PC-s debütálása!"
Foleg az AMD oldalan igaz ez.
Persze azert ok is lottek bakot ezzel az enginnel, kapasbol kezdjuk azzal, hogy semmilyen skalazhato grafikai beallitas nincs a jatek menujeben, egyedul felbontas, kepmeret, es AA-t lehet allitani.
#777: Ablak modban mukodik normalisan, nem valtogatja az orajelet.
Ha megkerhetlek mostantol ignorald a hozzaszolasaimat (en is azt teszem a tieiddel), nem vagyok kivancsi az allando magyarazkodasaidra, ahogy az AMD-t probalod kimosni a sarbol. (csunyabb szo jutott elsore eszembe)
Biztos vannak akik isszak amit osszehordasz, de unom mar amikor tenyekkel probalsz vitatkozni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Valóban nem, de a játéknak ez nem számít, hogy a GTX 580 mennyivel erősebb. Kell egy erős processzor és gyors rendszermemória, ami ki tudja számolni a textúrák frissítéseit. Ha ez nincs meg, akkor teljesen mindegy, hogy a GPU 2D-s órajellel, vagy 3D-ssel futja az üres ciklusokat. A GTX 580 azért van szinte végig 2D-ben, mert hamarabb végez, amikor megjönnek az adatok, így többet kell várni a friss adatokra. Az új driverek mindkét oldalon nagyon jól érzékelik, hogy nincs terhelés, így leváltják az órajelet alacsonyabbra. Amikor lesz terhelés, akkor felugrik.
Ez alól egyedül az UVD a kivétel a Radeonoknál, mivel az egy külön egység, így, ha az a motor működik, akkor a driver órajelzárást ad ki (természetesen az UVD órajelekre), amíg az adott alkalmazás fut. 3D-ben már rég nincs órajelzárás. A terhelés megszűnésével az órajel levehető. -
->Raizen<-
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
A dual channel a lényeg. Meg a szandika mem vezérlője.

-
gainwardgs
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Pedig csak fos 1333 ramom van

-
rocket
nagyúr
válasz
proximus
üzenetére
Driver hiba.
Regen OC utan megmaradt a 3D clock idle , de mostmar intelligens lett a driver es visszaveszi (vagy a BIOS.)Ugyhogy egyelore a regi szep ATi idoket idezo dolog van, varni kell a mukodo drivert.
Szerencsere nalam ez az elso komolyabb driver hiba hosszu Radeonoso palyafutasom alatt, ugyhogy nem fogok a falra maszni tole, csak ne 12.4-es driverben javitsak majd
#768: A HD6850 nem egy GTX580.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Gyors VGA ide nem kell. Amin a megatextúrázás jó, az minimum három, de inkább négymagos proci, és a rendszermemória oldaláról úgy 20+ GB/s-os tempó. Javít még, ha a PCI Express kapcsolat közvetlen, vagyis a vezérlő a prociban van, de az új platformoknál az északi hidak összeköttetése a procival elég gyors, így ez nem jelent akkora problémát. A legjobb, ha prociba épített IGP-d van. Ott a CPU-> GPU feldolgozás késleltetése gyakorlatilag ns-os időtartam, vagyis szinte semmi.
A legrosszabb rendszer a Rage-re a régi FSB-s megoldások, ahol a memóriavezérlő nem a prociban van, hanem az északi hídban. Ott a lassú buszok okozta büntetés óriási. Itt jön az a probléma, hogy a játék vagy jól lövi be a grafika minőségét, vagy nem. Ha nem, akkor esélyed sincs változtatni, és kész, nézed a lagot. Ezért írta az NV az ID-nek a közleményben, hogy a bajt az ID Tech auto-balance rendszere okozza. Egyszerűen, ha túlméretezi a beállításokat, és nincs hozzá meg a géped, akkor nem tudsz rajta változtatni. Ha ez a rendszer jobb lesz, vagy az ígéretek szerint a patchben megérkezik a beállítások menübe a grafikai opciók paraméterezése, akkor az sok gondot megold. Mindez fordítva is igaz. Sokszor alulértékeli a program a rendszert, és csúcskonfigokra kioszt egy közepes grafikai szintet.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Nvidia kari meg sandy bridge kombó a legjobb most ennek a játéknak. Gyors ram sebesség gyors rendszerbusz gyors vga.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez általános. [link]
Azért van, mert a megatextúra frissítését a processzornak fel kell dolgozni és át kell tölteni a frissülő részeket a rendszermemóriából a videomemóriába. Amíg ezek az adatok fizikailag eljutnak a lassú PCI Express buszon keresztül, addig a kártyának nincs dolga, vagyis feleslegesen megy 3D órajelen (ezt a driver érzékeli, és levált 2D-be, vagy köztesbe). Minél erősebb kártyád van, annál többet fog az órajel ingadozni, mert annál gyorsabb egy-egy frissítés feldolgozása a GPU oldaláról. Ha ez megtörtént akkor a GPU az új adatokra vár, és csak üres ciklusokat fut, amíg a proci nem számolja le az új jelenetet és frissíti a megatextúrát. Azokat az üres ciklusokat természetesen felesleges max. órajelen futtatni.A lagot az okozza, hogy a játék motorja rosszul mérte fel a gép képességét, és amíg a az adat megérkezik a VRAM-ba, az időbe kerül. Ezért jön az új patchben a grafikai beállítások felülbírálása, hogy ha az automatikus beállítás rossz lenne, akkor legyen esélyed visszavenni, a procid és a rendszermemória sebességéhez igazodva.
(#764) proximus: Ez teljesen normális. A megatextúrázás egy olyan eljárás, ami még nem oldható meg hardveresen, csak a GPU oldaláról. Éppen ezért a teljes frissítési folyamatban oroszlánrész tartozik a processzor erejére és a rendszermemória gyorsaságára. A GPU oldalról nem kell ennek a játéknak sok, mert a grafika lényegében semmi extra post-processt nem tartalmaz. Csak a textúrázás megterhelő, és a frissítést jórészt a CPU végzi. Ezért nincs a combosabb GPU-kon magas kihasználtság. A VRAM foglalás a megatextúra részeinek minőségétől függ. Ezt a motor az indítás után automatikusan állítja, vagyis nincs rá befolyásod. Azt kapod, amit a motor jónak lát.
Ezért nem ért egyet az NV Carmack kirohanásával, hogy a driverek az okai mindenek. Pont, hogy a motor állítja be rosszul a grafika paramétereit, és a júzereknek a grafikai beállítások hiányában az AA állításán kívül nulla lehetőségük van ezen változtatni. [link] -
strebacom
senior tag
Segitsetek légyszi:
Mi a fasz baja lett lett ennek a szarnak, ha wellsprigsbe vagyok tökéletes, de ha ki akarok lépni onnan, wastelandba, vagy akár egy autós futamra megáll az egész játéktöltéskor ,de eddig nem csinált ilyet....kb 5 órát toltam minden hiba nélkül, már reinstall is volt de mégis ez van...
Köszi!! -
proximus
senior tag
Node ez hogy lehetséges? Ha a driver fölvált 3D órajelre egy ilyen alkalmazás kérésére, akkor annak ott kéne maradnia kilépésig nem?
Nálam is ez van, ráadásul sokáig 0% terhelésen van a GPU és csak néha ugrik 20-30% köré... A VRAM használat ugyan van, de az sincs "kicsordulva", 1GB/5-600MB foglaltság kb.Komolyan mondom, mintha valami házi feladat lenne programozásból egy 2-es tanulótól...

Megpróbálok valamivel ráterhelni a kártyára és mellette futtatom a rage-t.
-
rocket
nagyúr
Akinel nagyon laggol a jatek Radeon kartyan loggolja valamivel az orajeleket, nalam ossze-vissza valtogatja az orajeleket 2D es 3D kozott a Catalyst 11.9, a Rage performance driver, es a 11.10 Preview 2 is.
Bekuldtem a hibat az AMD-nek, kivancsi leszek foglalkoznak-e vele

-
gabo9201
senior tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Az nálam eddig nem jelentkezett (4 maggal) kopp-kopp

(#757) proximus:
Csináltam érdekességképp egy négy magos feladatkezelő screenshotot (bocsi a minőségért, de már kevés a tárhelyem a PH-n)
Majd még lehet lövök egyet három maggal is, de ebből szerintem az jön le, hogy 3 maggal már szépen kellene fusson 90%-os terhelés környékén.
-
gabo9201
senior tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
De most nem a textúra hibáról beszéltem, hanem az akasztott ki, hogy egy Athlon X2-n szinte játszhatatlan lenne

Persze a textúra hiba is nagyon zavaró, de ahogy mondtad meg kell várni a patch-et, ezt már én is elkönyveltem magamban.

(#756) proximus:
Ahogy mondod

Nekem is kitette, hogy nem válaszol, majd kis töltés után ment megint pár másodpercet "normálisan"
-
proximus
senior tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
"Várjatok a patch-re."
Jobbat úgysem tehetünk(ennyi hekkelés után)...
-
->Raizen<-
veterán
Gabo és proximus: Nektek az a probléma hogy ATI vga karitok van! Nem pedig az hogy AMD procitok van! Várjatok a patch-re.
-
proximus
senior tag
válasz
gabo9201
üzenetére
Na akkor ennyit a 2 mag (HT nélkül) + rage kombóról...
Pföjjj
Mentek volna inkább az unigine-hez játékmotorért. Érdekess...., a heaven a régi Athlon 64 3200+ -on ugyanazzal az 5770-el ugyanannyi pontott adott mint a mostani Athlon II X2 250-el(3Ghz). Jó mi?
A phenomra azért még kiváncsi vagyok az L3 cache miatt.
-
gabo9201
senior tag
Te nagyon el vagy tévedve

Az én procim alapból 4 magos, nem feloldott darab. Az L3 hiánya persze számít valamennyit, de ez a legtöbb esetben alig észrevehető.
Főként arra próbálok kilyukadni, hogy például ha valakinek van egy nem feloldható Phenom II X2-je az szív, mert a proci közel egy árban van az Athlon II X4-el (amilyen az enyém) viszont a játék mégsem megy neki.(#752) darky@:
Ez igaz, de azért ott is vannak nyitott helyszínek. Kíváncsiságból ki fogom próbálni a játékot egy E7200-on is. Hátha kétmagos Intellel jobban megy, mint kétmagos AMD-vel.
(#754) proximus:
Hát minden esetre szerintem is érdekes.
-
gabo9201
senior tag
Elég szomorú
Mellesleg grafikailag meg sem közelíti a Metro-t.Egyébként nekem tetszene a játék, csak hát elég érdekesen lett kivitelezve.
(#750) darky@:
Ha be van kapcsolva mind a négy mag nekem is simán repeszt 60FPS-el, ezért engem nem különösebben érdekel
. A kolléga kérdésére írtam egy olyan választ amit kérdezett.
De ez szerintem akkor is sz@r ügy, hogy ha valaki ezzel a játékkal akar játszani és kétmagos CPU-ja van le kellene cserélje. Mindezt úgy, hogy a játék semmi többletet nem ad a gépigényért cserébe. -
->Raizen<-
veterán
válasz
gabo9201
üzenetére
Inkább jól optimalizált mert mondom gyengének számító laptopokban is hibátlanul repeszt 60 fps-el.
Intel cpu-s laptopokra gondolok és nem feltétlenül HT-s darabokra.
Szlobig nem kell neki l3 cache se 4 mag csak egy 2 magos lehetőleg intel proci de amd is jó szerintem meg egy NVIDIA vga lehetőleg 8800 gtx utáni.
-
gabo9201
senior tag
válasz
proximus
üzenetére
Lekapcsoltam a BIOS-ban 2 magot az Athlon II X4-ből és sajnos nagyon förtelmes eredményt kaptam

A játék jóformán játszhatatlan lett. Egyfolytában megakad, a CPU pedig 100%-on jár:
Hogy lehet egy játék ennyire rosszul optimalizálva???

A Metro 2033 ami híres az atomerőmű igényéről (inkább VGA terén) egy azaz egy maggal is jóformán ugyanúgy ment, mint néggyel. (mikor összeraktam a gépet csináltam egy tesztet 5 vagy 6 játékkal, hogy melyik profitál a több magból, ki akartam tenni Logoutra, csak végül nem írtam meg)
Mod.:
(#741) gainwardgs:
Te most milyen kétmagos CPU-ról beszélsz? Mert egy Core i3-on el tudom képzelni, hogy jól fut (a HT miatt). De ahogy látom átlagos 2 magos CPU-n elég felejtős a dolog. Délután megnézzük havernál Phenom II x2-n is de szerintem az sem lesz sokkal jobb
-
$p@rr0w
őstag
Nincs valami info a végleges 11.10 Ati driver mikor jön, és a Ragehez még tartalmazni fog javításokat?
-
eL Geri
őstag
Lehet hogy így már nem lenne textúra hiba, de a 10.9 és 10.10-es Catalystban ennek megoldására valami olyan eljárást használnak, ami teljesen felemészti a kis gyenge CPUmat. Szóval ez is használhatatlanul szaggat / laggol.
Én jobban járok egy 10.8-as driverrel, semmi külön beállítással. Ilyenkor gyorsan, gördülékenyen fut, a textúra betöltés se brutál lassan csinálja, "csak" nagyon sok helyre tesz / majd elvesz rossz textúrákat, pfhh..... -
maross
nagyúr
mivel tudok nvidia vga kihasznaltsagot nezni? egyszeruen nem hasznalja a jatek, venti fel sebesseggel porog, pedig egy 3d tetrisnel is mar olyan mint egy turboporszivo. 60fps igy is megvan, mindenhol, proci 45-70% kozott mocorog.
-
rasoio
csendes tag
Gameplay:
[link] -
danih
veterán
Tutorial AMD-seknek a normális játékhoz:
1. Töltsd le és telepítsd a 11.10 preview2 drivert.
2. Hozz létre egy rageconfig.cfg fájlt a steamapps\common\base\ könyvtárban, és illeszd be a következőket:
vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 8192
vt_pageimagesizeuniquediffuseonly 8192
vt_pageimagesizeunique 8192
vt_pageimagesizevmtr 8192
vt_restart
vt_maxaniso 16
image_anisotropy 16
seta vt_lodBias "-1"
seta image_anisotropy "16"
seta image_usecompression 0
seta image_lodbias "-1"
seta image_ignoreLowQuality "1"
seta image_ignoreHighQuality "0"
seta image_useCache "1"
seta com_videoRam "1024"3. Steam library-ben jobb katt a játékon és a tulajdonságokban indítási paraméterként illeszd be ezt:
+vt_maxPPF 164. Catalyst programban érdemes lehet a vsync-et ON-ra és a Catalyst AI-t maxra tenni.
A vsync opcionálisan megadható indítási paraméterként is, ez esetben a +vt_maxPPF 16 után szóközzel elválasztva illeszd be ezt:
+r_swapInterval 1Ennyi, e sorok írójának X3-a van 2 giga rammal és HD5750-nel, és tökéletesen megy. 1 gigánál kevesebb memóval rendelkezők a 8192-ket írják át 4096-ra.
A Bethesda igérete szerint hamarosan kiadnak egy saját tweaker progit, amivel majd mindenki kísérletezhet, illetve várjuk a patch-et is. -
gabo9201
senior tag
Csináltam két rövidke videót, hogy nálam milyen.
Szerintetek érdemes próbálkozni a cfg szerkesztésével?
Valaki tudna linkelni egy olyan cfg-t ami javít valamit a játékon?(#733) LeslieG Jr.:
Érdekes. Nekem a 11.9-es driverrel sem akadozott jobban. Ott is megvolt a 60 körüli FPS. Persze a videón nem jön ki, mert a Fraps eléggé visszafogta a gépet

Viszont ahogy látszik is nekem a 11.9-el mocskosul rosszak voltak a textúrák. -
Dark KillerX
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Kb. olyan a Rage,mint egy kalandjáték(Myst) ,a karaktereken kívül szinte minden 2D-s vicc az egész játék!
-
LeslieG Jr.
őstag
Nekem ezzel a revision 2.0 performance 11.10 prev driverrel is ugyan az van mint a elötte lévő Rage performance driverrel. Az FPS szám teljesen korrekt lett töle de ismét vannak vilódzó nem oda illő kocka texturák amik eddig is voltak a Performance driverrel.
Komolyan minjárt összemixelek egy ATI 11.9(ezzel nem voltak vilódzó texturák, de az FPS szám nem valami simulékony volt) és egy performance drivert és akkor jó lesz.
Ha már a kedves Carmack bácsi és a driver készítő urak nem tudnak összhangban dolgozni. 
u.i: Írok minjárt egy drivert ehez a Rage-hez. Már nagyon kezdem unni. Pedig jó lenne már játszani vele. Kinomban már inkább felraktam a 11.9-es drivert és játszottam, de a szagatástól nem valami felemelő.

-
danih
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Akkor tetszett volna XBOX (vagy konzol)-exkluzívvá tenni a címet - de neeeeem...
Adjuk ki PC-re is, kaszáljunk még egy jót, ha gond van akkor meg mutogassunk a gyártókra. -
proof88
addikt
Egy másik fórumon egy srác, aki már sok éve tolja az OpenGL-t, azt mondta, hogy valószínűleg azért van ennyi probléma ATi-val, mert az jóval kevésbé tolerálja a hibás OpenGL kódot, mint az nV driverek. Azt írta h egy rakat hiba van a játékban. Ha ez mond valakinek valamit:
glEnable(GL_VERTEX_PROGRAM_ARB)
glEnable(GL_FRAGMENT_PROGRAM_ARB)
és
glUseProgram(115)
együtt
Aztán
glDrawElementsBaseVertex
vs
glColor4f(1.000000,1.000000,1.000000,1.000000)
Amin viszont vigyorogtam egy nagyot:
glEnable(GL_TEXTURE_2D)
glDisable(GL_LIGHTING)
Csoda, hogy van Atin kép :D -
danih
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Carmack tökéletesen tudja, mire képesek a piacon lévő videokártyák (ő a 3D gyorsítás születése óta végigkövette a fejlődésüket), ismeri az API-kat, mindent.
Aztán megír egy olyan játékot, ami ezen az architektúrán gyengén muzsikál, a PC még nincs erre felkészülve - és kiadja, pénzért.
Aztán a vga gyártókra köpköd.
Nekem ez enyhén szólva is furcsa. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Igen csak az zárt teres lövölde volt. A fejlesztőknek sokkal nehezebb dolga van ha valamennyire nyitott világú fps-t akarnak létrehozni. Hogy védjem egy picit is carmack bácsit de nem nagyon.

-
Dark KillerX
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Carmack egy idióta,mért nem nézi meg a BF3-at,vagy a Deus Ex-et!Amúgy anno a Riddick is Opengl-es volt,és milyen jó volt a graf a korához képest!

-
danih
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Ilyen mindig van, én sem láttam olyan játékot ami mindenkinél ment.
Lényeg a lényeg, hogy jó lesz ez, és a dolog az id hanyagságának köszönhető. Már most megy ati-val, a patch remélem a hab lesz a tortán. -
danih
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Na, ez így nem lehet igaz, mert akkor nálam x3-on 5750-nel nem mehetne tökéletesen...
Ez is bizonyítja, hogy fixálható gond van itt, és nem "ati-n nem megy és kész". -
proximus
senior tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Ha így van akkor bocsánat, nem szóltam.

Mondjuk én a kihagyást inkább "embertelen akadásnak" nevezem, mert 5sec-ig OK, utánna ugyanennyi "szünet"...
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
High texture pack is be lett ígérve.

Proxi már le lett írva párszor hogy pl egy 2 magos core 2 duon 9600 gtvel tökéletesen hasít a játék. Meg a legtöbb notebookon is. A probléma az ati-amd karikkal van! Azért terhelődik be a proci annyira. Egy x6-os thubant is be tud terhelni 100%ra mind a 6 magot ha ati kari van a gépedbe és kihagyás problémáid vannak.
-
proximus
senior tag
Még egy ilyen brutálisan CPU limites játékot nem láttam még ezideáig...

Athlon 2 X2 250 proci van a gépben, de csutkára terheli mind a két magot. Komolyan mondom, intel burn test (IBT) helyett ezt kell most már használni...

Ja igen, a videó terhelés (GPUZ) nagy ritkán "fölugrik" 30% körülire, de utánna megint sokáig 0%. Anyám borogass, berakom az 1MB-os sima PCI-os öskövület VGA-mat, azzal se lessz rosszabb...
Kikapcsoltam a feladatkezelőben az egyik magot a rage.exe -n, erre a durva szaggatásból brutális szaggatás lett. 
Próbáljátok már ki ti is, hogy 2-őt(x4 proci esetén), illetve 1-et (x2 esetén) letiltotok a magok közül. Kiváncsi volnék mit szólnak ehhez az új Inteles csodák, illetve a Phenom "akármik".
(Persze a full screen legyen kinyomva a játékban
) -
Dark KillerX
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Sztem az Id Software patch max javítani fog,de változtatni nem a grafon!Viszont egy külsős progiban reménykedek,mind pl ez:[link]
-
atidzsiforc
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Q3 is felkeszen jott ki, aztan lett osp mod!

-
danih
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Mondjuk én igénytelen vagyok ami a grafikát illeti, nekem az összhatás valahogy bejön...
-
Prosector
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Megneztem mindent sztem,de nem segit semmi.
Na mindegy,waiting for a patch...
Thx a helpet!
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Tudnátok segíteni nekem, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy ne laggoljon a játék? Nincs kedvem 7xx hsz-t végig olvasnom.
A rage driver feltéve illetve meg csináltam még azt ami a 257-es hsz.-be volt. Továbbá mit kell még tennem? -
danih
veterán
Kicsit még tweakeltem, én is leírom - nincs fagyás, textúratöltés, röccenés, mikrolag, semmi!!!
- cfg tweak 8192 textúramérettel
- +vt_maxPPF command line-hoz hozzáadva
- catalyst 11.10 preview2
- vsync catalystból erőltetve (nem command line-ban, ott akkor is volt kis tearing)
- catalyst ai maxonAzt kell hogy mondjam, hogy ez igenis egy jó és szép engine, jöhetnek a kövek

-
Źşë'
addikt
válasz
intercooler
üzenetére
érdekes, én dead islandot "rendeltem elő" onnan, megjelenés után kb 1 héttel és még akkor is akadt még belőle, a dlc volt a lényeg, mert a bloodbath arena kb 10€ lesz és így jobban jártam, de mondom nekem gond nélkül megjött, egy csajszi hívott h mikor tudják küldeni
-
->Raizen<-
veterán
Egy user tippje:
"4850 1gb, hd cfg, legújabb driver (11.10 preview) akadás és (látható) hibák nélkül megy, 40+fps-sel.
Phenom x4 925, 4gb ddr 2 van mellette.szerk: 1920*1200, 8x antialiasing, catalyst ai-nál nincs pipa, de a csúszka bal oldalon, és nincs pixelhibám, vsync on, triple buffer on. kilépés, fagyás, lag, nem volt eddig egyszer sem. Textúratöltéssem látható."
-
->Raizen<-
veterán
válasz
intercooler
üzenetére
Én a gamestartól rendeltem elő a duke nukem forevert és én se kaptam tőlük semmit se.

-
Źşë'
addikt
válasz
intercooler
üzenetére
ezt kinek írtad vagy mire, nem értem a hszt
-
Vistaboy
veterán
A coop-ról nem tudok mit mondani, mert én nem multizok.
Nekem már az is bőven elég lenne, ha nem állna meg 30 másodpercenként 10 másodpercre a játék, hogy legalább végig tudnám játszani, ha már megvettem.
(A fene vinné el...
).Képet majd úgyis csinálok mindenről a teszt folyamán, most azért nem szedem elő a tokból. Egyébként a poszteren a DVD borítón is látható kép van:
Új hozzászólás Aktív témák

- OTP Bank topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple Watch
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Jó állapotú Playstation 2 SLIM SCPH-70005 csomag eladó!
- Emc CX4-4PDAE STORAGE- adattároló - 15X 3TB - Több db van
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 4GB W
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15s Gen2 munkaállomás - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T500 4GB W
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, előrendelve rage helyett

Mellesleg grafikailag meg sem közelíti a Metro-t.
. A kolléga kérdésére írtam egy olyan választ amit kérdezett.
Intel cpu-s laptopokra gondolok és nem feltétlenül HT-s darabokra.
az elején mi az a zene? 

Nekem már az is bőven elég lenne, ha nem állna meg 30 másodpercenként 10 másodpercre a játék, hogy legalább végig tudnám játszani, ha már megvettem.