Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
Jó napot urak.
Volna egy kis gondom
Megvettem ezt a játékot, lemezen, aktiváltam a steam kódot letoltottem a steam oldalról, el is indul a játék, de vissza akarom venni 4k felbontasrol FullHDra, és össze ugrik a kép a kicsire.
A Windows alapból 4k felbontasu, de bár mit is csinálok, csak kis ablakban jelenik meg.
A laptop képen is a hdmivel összekötöt tévén is, és bármit állítok a beállításokban a képen belefagy a játék.
Kisablakban be tudom zárni, de ha 4k felbontasban indul el a játék akkor lefagy az egész steam és csak az újra indítás segít.
Szóval nem tudom mi tevő legyek.
Windows 10 az op rendszer, szerintem a gép hardverrel sincs gond [link]
KKomolyabb játékok is mennek rajta, de ez az istennek nem megy...
Előre is köszönöm a tippeket és tanácsokat
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok!
Valaki esetleg tudja hogy lehet lentebb venni az egér sensyt a minimumtól is lentebb?
Illetve a menüben nagyon furi az egér, akadozik mint állat.
Előre is köszönöm! -
s912
aktív tag
válasz
vorosmarti
üzenetére
kb. +2 órát kapsz a DLC-ért (attól függ végigfutsz-e vagy nézelődsz is)

-
vorosmarti
senior tag
Ha olvassa valaki...
A Rage: The Scorchers DLC a sztorihoz mennyit ad, játékidőben mennyire jelentős? Érdemes megvenni ha vkit most kezdi az alapjátékot? -
hubai1979
őstag
A probléma szerintem a driverrel lesz.Készült külön a játékhoz driver,azt szed le és probáld meg.
Ha nem akkor Driverbooster 3.5 verzió vagy ujjabb,na az majd rendbe teszi a gépedet.Van neki egy olyan Super game boost nevű programja amit külön lehet telepíteni,abból indítsd a játékot és menni fog szépen, az annyi erőforást ad neki amennyire szüksége van.
Kiegyensúlyozatlan egyébként a játék, nekem is bőven megvolt a gépem hozzá és fojton akadozot, de a driver megoldotta.
-
Wa2x_
veterán
Sziasztok!
Lapim van, szeretnék játszani, de veszettül szaggat az egész, ami egész komikus azért, nem mai darab a játék és mégis.
i5-4200M, Intel HD4600, 8 GB RAM.Ötletetek?

-
Hunork
veterán
Üdv Urak!
Remélem még olvassa valaki ezt a topikot. Sürgős segítség kellene honosítással kapcsolatban:
Korábban már működött a honosítás, most sehogy sem. Steam nem fut, írásvédettség megszüntetve, Win restart, és mindig angol. Megnéztem, a Base mappában eddig is ott volt a fájl, ami patch fájlként van jelen. Mégsem működik. Sőt, ugye a módosítás dátumának változni kéne, ha valami új kerül bele. De nincs, a telepítő lefut, aztán semmi. Anarchy kiadás, 3 DLC van fent. Van valami megoldás? Cfg szerkesztése, bármi?
Aztán gondoltam egyet, Játék törlés, mentések, minden, reinstall. Mégsem megy a honosítás.
Amúgy a honosításról meg nem készül reg bejegyzés. Fontos, WIN 8 alatt ment korábban, most Win 10 van. Remélem, ez nem akadály, vagy ha igen, magamhoz nyúlok... 
Szóval mit kell csinálni?? Miért ment régebben?
Szeretem a játékot, és bár vágom az angolt, de az ilyen sokrétű gammáknál szeretem, ha magyarul szólít meg. (lásd Fallout 3, Deus Ex...) A segítséget előre is köszönöm!
-
chungee
addikt
Napot!
Steam-es a játékom. Egyszerűen nem indul el, semmi hibaüzi

ASRock Z77 Pro4 || i3-3220 Ivy NO TUNING || XFX7870 2GB Ghz Edition DDR5 || G.SKiLL RiPJAWS 2x4GB 1600Mhz || Corsair Vengeance 1x4GB 1600Mhz || Chieftec 600W CTG-600-80P
-
Sziasztok!
Előszedtem a játékot egy kis nosztalgiából,és rögtön az első küldetés végén,mikor kilépek vissza a sivatagba,ez a kép fogad,és innen semmit nem tudok csinálni. Próbáltam mindent, külön a patchekkel is (1.1, 1.2, 1.3) de mindháromnál ugyanúgy ugyanott ez a kép fogad:
Valaki tud erre megoldást? (Win 7 64bit,GTX980)
-
.OM.
aktív tag
válasz
doncsicso23
üzenetére
Szia,
Csak ötlet, a konkrét játék nincs nekem feltelepítve most,:
- játékon belül más audio nyelv (tehát nem felirat, hangsáv) vagy eszköz választása lehetséges?
- lehet, hogy a hangok felülírtak vagy nulláztak párbeszédeket vagy effekteket? Esetleg ellenőrizni, hogy mennyit foglal a játékon belül egy audio v hasonló mappa, ha van.Remélem bejön,
.om. -
doncsicso23
újonc
Sziasztok!
A segítségetek kérném abban, hogy feltelepítettem a játékot minden patch-el és magyarosítással.Minden szuper.Szuper a kép és szuper a magyarosítás.De a hang az katasztrófa.Amikor beszéd lenne akkor sistergő hangot hallok csak.

Kérlek titeket segítsetek.
A hangkártyám intel 82801gb ICH7-es alaplapi kártya.Tudom nem a legjobb,sőt.... de eddig soha nem volt egy játékkal sem gond.
És nagyon szeretnék játszani ezzel a játékkal.Segítségetek előre is köszönöm.
-
_stick_
őstag
Hali!
Előszedtem újra a játékot, de 64-bites módban kb. 15 perc, mire betölt a játék. Sokáig úgy tűnik, mintha lefagyott volna, de végül betölt. Normál módon indítva nincs ilyen hiba.
Mit gondoltok mitől lehet?
-
flash-
veterán
egyik dlc-ben elakadtam tudna valaki segiteni?
néztem yt videókat de azokban trükkösen átugrották a részt
szóval schorchers base rész, amikor a nagy repülőgépet kell szétlőni a gond hogy nem elég 24 rakéta lővedék..
elfogy de még van egy kis csík a repülőnek..
ötlet? -
flash-
veterán
a Rage complete editionnak mekkora hely kell??
-
killer095
őstag
Valaki tud segiteni? win7en már 2x kijátszottam de most win8.1 (64bit) intro videó utána mikor kezdődne a pálya kifagy...
-
Tom5
addikt
válasz
Kareszovics
üzenetére
Egyetértek.

-
törölt tag
Na az imént értem végére 33 óra volt kereken

-
törölt tag
Metrós városban, hogyan lehet kinél a fegyvert fejleszteni?
-
mad1
veterán
Itt egy kep a 2002 es hsz ert xDé

1kerdesem lenne csak:a postalak mire valok?
-
Hunork
veterán
Hali!
Rég nem voltam erre, de egy kérdés felmerült: a korábbi igen idegesítő dolgok az AMD kártyákkal még mindig előfordulnak, vagy ez már a múlté? Egy R7-260 vagy 270x amit kinéztem, ezért kérdezem.
Remélem, lesz aki még olvassa ezt a topikot és felvilágosít! Előre is köszönöm!
-
Tom5
addikt
Azt irja a játék használjam a távbeszélőt. Minden gombot végignyomtam, semmi. Irányítást átnéztem ott sem irja mi az a távbeszélő...
WTF? -
törölt tag
Eltunt az egerem a jatekban. Barmit csinalok nem mukodik.
Valami otlet?
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok, rákérdezek nálatok is. most vettem egy rage-t, indításnál ezt kapom. van ötletetek?
-
Gyuri44
aktív tag
Megvettem a játékot.
Hogy lehet a gránátot és a bumerángot beállítani egy egér vagy bill gombra?
Illetve steam-ből való indításkor kétféle raget lehet indítani a sima nem indul kifagy a bethesda videónál,a másiknál meg ezt írja:play rage 64-bit with mods (unsupported) ezzel már indul a játék és játszani is lehet vele.
A kérdés a play rage indításakor miért fagy ki? -
Gyuri44
aktív tag
Elég csak a steamon aktiválni a rage,vagy kell hozzá games for windows fiók is?
-
Kareszovics
addikt
válasz
killer095
üzenetére
Ez simán működött haver magyar dobozos változatával.
Hacsak valami régiómutyi nem történt időközben.

-
killer095
őstag
Valaki megtudja mondani nekem hogy a the scorchers DLC -t STEAMEN hogyan tudnám megvenni.
Mert azt irja hogy a te régiódban nem elérhető és mindenképpen kellene.
Vagy ajánljatok valami olcsó helyet, de elsődleges lenne a STEAM mert azon van pénzem !
Előre is köszönöm -
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Na megvan.... SLI-nél Nvidia Control Panelben a játéknál le kell tiltani a CUDA-t a második kártyáról. így a benchmark is felugrott 455 Mt-re, plusz közel sem esik be annyira és aktiválható a GPU transcode is.
(#1984) pilóta: Közben kigugliztam, elment egy csomó idő vele, de megérte

-
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Vagy végigpróbálgatod azokat a beállításokat, amikkel tele van a topic, vagy beletörődsz

-
ForRedGlory
félisten
Itt is rég volt hozzászólás

Lehet ezen a szutykon valami "performence tuningot" végrehajtani, hogy buggy közben ne kezdjen el néha szaggatni? lol, hogy a gépemen akad, és kissé frusztráló is. A benchmark szó szerint kiakad olyan jó eredményt dob, de én sem tudom bekapcsolni azt a gpu dolgot... mert hogy vagy nem támogatja a kártyám (GTX 780 SLI...), vagy kevés a memória (3 GB... aha
)Vagy törődjek bele és játsszak így.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A tescoba leárazták a játékot így meg vettem 1990Ft-ért ennyit szerintem simán megér.
Szeretném veletek megosztani a tapasztalataimat a játékkal kapcsolatban.
Öszzeségében szerintem egy jó játék lenne ha nem lennének a grafikai hibái.
Rengeteg problémám volt a játékkal még a második patch felrakása után is + a legujjabb driver-el is.
Gépem: C2D e8400, 3gb Ram, HD 4850 512Mb, WD Caviar Black 1Tb, Win7 32bit
Sok utána olvasás, kisérletezés és youtube oktató videó után sikerült szinte hiba mentessé varázsolnom a játékot ezen a konfigon.
Ezt szeretném veletek meg osztani.
Ez az eljárás Ati Radeonosoknak szól.
Nvidia karinál nem tudom hogy lehet meg csinálni vagy hogy egyáltalán kell e mókolni valamit.1. A Játék telepítése után menj a c:/Felhasználók/Felhasználó neve/AppData/Local
mappába készíts egy id software mappát, azon belül pedig egy rage mappát.
Ezzel aktiválod a játék Cache mappáját, így folyamatosabban tud futni.
Ahoz hogy ellenőrizd hogy jól csináltad e el kell indítani a játékot majd kilépni belöle és ha működik a létrehozott rage mappán belül kell lennie 2 file-nak.
(Ahoz hogy megtaláld be kell kapcsolnod a rejtett mappák megjelenítése opciót).2. A Catalyst Control Center-be/Játék/3D Alkalmazások beállításon belül kapcsold be a Triple Buffert (ez a leg lényegesebb).
A Catalyst A.I.-t ne kapcsold ki! Mert szétesik a játékban a kép.
Ha bekapcsolva hagyod van két funkció Normál és Speciális (én a speciális-t ajánlom de ez nem létfontosságú)3. A Játékot ezekkel a paraméterekkel indísd:
+vt_pageImageSizeUnique 8192
+vt_pageImageSizeUniqueDiffuseOnly 8192
+vt_pageImageSizeUniqueDiffuseOnly2 8192Ezt Steam-be a Rage-re kattintva jobb klikkel/tulajdonságok/Indítási opciók beállítása menüpontban adhatod meg.
4. A játékon belül állísd be a következő opciókat:
A vsynic-et kapcsold be.
A Texture Cache-et Large-ra.
A texture Detail-t pedig off ra.Nekem ezekkel a beállításokkal elég jól fut. Csak a nagyon távoli dolgok töltődnek be kicsit lassabban de az is csak akkor ha hirtelen 180 fokot fordulok.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Még mindíg rage.Most olvastam utána a beállításoknak, és már végképp belezavarodtam.Most akkor mi a jó? Ha be van kapcsolva, vagy ha nincs a Vsync? Sok különbséget mondjuk nem tapasztaltam...
A másik amit nem tudok, hogy a texture cash-nek be, vagy kikapcsolva kell lennie, ha a gép elbírja?
Valamint a textura méreteknél a nagy, vagy a kicsi az ideális?
Előre is köszi!
Dodo -
Scooby Dou
aktív tag
sziasztok!valaki találkozott már olyan problémával (ATI kártya) , hogy a textúra elemeit vonalakkal kirajzolja?
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Konfigom a teljesség igénye nélkül
X3 460 3400mhz
2x2gb 1600mhz ram
7750oc vgaA játékot ma telepítettem. Nagyon tetszik, mindent maxra húzva40-60 közötti fps-t produkál. 1280x1024 max felbontása a monitoromnak. Viszont a Vsync-et hiába állítom be, és mentem, a következő video menübe lépéskor ki beállítás fogad. Van valami 5letetek, hogy miért lehet?
Ja, és miért nem engedi a gpu átkódolást? Ram kevés, vagy a Giga 7750OC sovány?Köszi!
-
FLATRONW
őstag
Sziasztok!
Érdemes a játékot SSD-re telepíteni? -
Hunork
veterán
válasz
muxi-muxi
üzenetére
Ugye-ugye?

Jó kis játék, sőt, az ID-től szokatlanul komplex is. A PC verzió kellemetlenségei valóban aggasztóak, vagy már csak voltak, bár nekem az elejétől flottul ment.
És hát jobb, mint egynémely B vagy C kategóriás esztelen lövölde...(jó, nem egy Fallout 3, de minden nem lehet az...
) -
muxi-muxi
senior tag
Nekem marhára tetszik, és kettes update-tel nem sok kellemetlenség van (bár a textúrák egy kicsit későn töltődnek be). A látványvilág nagyon jó, a posztapokaliptikus világ "csodaszép" lett (már ha lehet ezt mondani). Sajnos a MegaTexture-nek hála, a legtöbb helyen nagyon elmosódottak a textúrák, ám a modellek és a design nagyon rendben vannak.
Ami viszont nagyon piszkálja a csőröm, az az elképesztően lineáris helyek, helységek, valamint az ostoba-telibescriptelt ellenfelek. Úgy látszik, erre már nem maradt kapacitás.
Gratulálok az ID-nek és a Bethesda-nak is, mostanra már egész játszható, és a kezdeti hűvös fogadtatás miatt olcsó. (game.co.uk-n 13 font, szerintem annyit megér.)
-
karakpecze21
senior tag
válasz
intercooler
üzenetére
Nekem anno a Witcher 2-ben volt képvillogásom.Nekem akkor egy régebbi driver visszapakolása oldotta meg.Bár esetedben nem biztos.
-
intercooler
őstag
válasz
karakpecze21
üzenetére
Magával a játékkal nekem sincs bajom, jó kis hangulatos meg minden. 5870-en szépen ment cfg-vel stb.(azért is vettem meg) De 7970-en nem bírom működésre bírni
Már annyit elértem hogy játszható a sebesség, textúrák se annyira vészesek csak a kép villog 
-
bitmad
aktív tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Érdekes, nekem Nvidia van és a GTX590-nél is azt írja ki hogy nem támogatja vagy kevés a memóriája.

Viszont a tesztelés opciónál 80 MegaTexel/mp feletti értéket érek el, ami a kiváló kategória, de a GPU Transcode-t nem engedi bekapcsolni.
És így is játéknál látszik, hogyha gyorsan fordulok valamerre, akkor rajzolja ki a textúrákat, de nem zavar.
Pedig legújabb nvidia driver (301.42), a játékhoz Update 2 van feltéve.
Mindez i7 2600K procival, 16GB memóriával. -
karakpecze21
senior tag
válasz
intercooler
üzenetére
Én anno havernál kipróbáltam a játékot, és nála is ez volt a helyzet.Rohadt lassan rajzolta ki a textúrákat stb.Azért kipróbáltam és maga a játék nagyon megtetszett.
Akkor volt PS3-am és arra meg is vettem.Azon hála az istennek nem voltak ilyen textúra gondok.(persze ott nem volt olyan szép a grafika, de legalább nem rajzolgatott) -
Hunork
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Üdv!
Driver ügyben az AMD oldalán nézz körül, vagy keress rá a hsz-kben, de próbáld meg a Video options-t így:
Resolution: 1920x1080
FSAA: 4x
Vsync: ON
Texture cache: Large
Texture Detail: OFF
AF: Low (ezzel lehet kísérletezni...)
GPU Transcode: EnabledMuszáj mennie valahogy jól!!!
Majd írj, hogy sikerült-e! Remek játék, főleg így, magyarul!

(mindez vonatkozik úgy, hogy nekem eredeti példány van!) -
intercooler
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Nagyon sz@r
Kezdtem 1 újat, hát kicsit csúszik a kép lassan rajzolja ki a textúrát.
De az alt+f4-et az adta meg mikor a buggy-ban leesett az fps tartósan 20 fps alá

Lehet valamit mokolni, megpróbálom de sok esélyt nem adok neki

-
intercooler
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Kipróbálom én is most hogy van magyarosítás!
Kíváncsi leszek kb 1forma a gépünk.
Mentés vissza illesztésére van valami megoldás? Mert én ott hagytam abba hogy újra raktam a gépet, visszatettem a mentést és nem látta
Kezdhettem volna előröl
Na meg még mit nem aztán itt hagytam abba ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ricshard444
veterán
Feltettem ismét ennyi idő után hátha stabil játékot kapok. Patch nélkül:
Be be akad sokszor,és villog a kép
1.2: Szétesik a kép, szaggat mint állat és villog a kép ugyanúgy színesen
7970+ i7 + 8GB ram
Kár érte ellettem volna vele
-
Hunork
veterán
Ezer hála a fordítóknak, kiváló munkát végeztek!

-
Jó a fordítás, értelmes, magyaros mondatok. Gratula

-
válasz
Bluerainbow
üzenetére
Nem működik.
Telepítem, de nem történik semmi, minden angol maradt.
Steames, de magától megtalálta hol van a játék telepítve. -
válasz
Bluerainbow
üzenetére
Köszönjük

Honnan lehet letölteni, hogyan települ stb. ? -
Bluerainbow
Közösségépítő
válasz
Bluerainbow
üzenetére
Megjelent a magyaritas
-
Bluerainbow
Közösségépítő
A magyaritás tesztelése múlt héten véget ért. Nagyon kevés hiba volt benne. Valószinüleg hamarosan jön a végleges verzió. A forditás kompatibilis a dobozos és a steames verzóval egyaránt , az 1,2 patch szükséges hozzá . Müködik a sima és az Anarchy Edition-nal is.
Tesztkonfig : Intel core 2 duo e8400 (4000mhz) , 4 gb ddr2 (1066 mhz) , ati Radeon 5770. Max beállitásokon simán , bugmentesen futott.
Egy kis izelitő -
Memora
senior tag
Akkor úgy tűnik ez esetben nálam (is) van a hiba...
A játék nem a windows partícióra van telepítve, de ez sem okozott eddig soha problémát.
A texture cache-t sem tudom már large-ra átállítani újabban, mert akkor megint jön a "kockajáték"
Megpróbálkozok a radeon driver újratelepítésével (a windowst azért nincs kedvem újrarakni...)
Megkérdezhetem, hogy neked milyen beállítások alatt fut a játék? Én igyekeztem mindent a minimumra húzni a driver-ben. -
Memora
senior tag
Sziasztok, nem tudna valaki segíteni, tanácsot adni, hogy hogyan lehetne JÁTSZHATÓ formába hozni a game-t a konfigomon: Intel i7 2600k, ASRock P67 pro3, 4GB 1600 Kingston ram, HDD: Samsung HD103UJ, Samsung HD204UI, Gigabyte radeon HD6950 2GB. Már szinte az összes beállítást kipróbáltam (alapból 1080p-ben játszanék) 720p-ig, de minden esetben jobban akad, mint hogy élvezni lehetne...
Nemrég megcsináltam a cache mappát is (C:\Users\felhasználó\AppData\Local\id Software\Rage), bele is pakolt a game, de semmi sem változott. A cfg file szerkesztését még egyenlőre hanyagoltam, mert amit olvastam róla, nekem úgy tűnt, hogy az inkább a garfika minőségének fokozására lenne jó, nem pedig teljesítménynövelésre.
Nálam még mindig ezt jelenti a Rage:

-
Jakesz
addikt
A játék magyarítása már tesztfázisban van, szóval legkésőbb 2 hét múlva már lehet magyarul játszani a játékot.
-
Chp
őstag
Ne már, hogy most hal ki a topik!
-
Chp
őstag
Az miért van, hogy a rageconfig.cfg-m teljesen hatástalan? Bármit írok bele, egyszerűen nincs következménye a játékban. Természetesen a base mappában van.
-
Hunork
veterán
válasz
UnConnecteD
üzenetére
A kártyánk egyezik, nézd meg a beállításokat, nekem ilyen, és nincs kimaradás:
Texture Detail: OFF
AF: Low (ezzel lehet kísérletezni...)
GPU Transcode: Enabled -
UnConnecteD
senior tag
most, hogy nem ATI kartyam van, tudok vele jatszani. E6750 cpu, 4 Gb ddr3, es 550 GTX Ti 1 G ram-os kartyaval. elegge szepen megy nem szaggat, viszont vannak olyan reszek, ahol 5-6 masodpercre teljesen leall a jatek, van, hogy kb. 1.5 percen keresztul aztan meg ujra jo lesz, olyan, mintha nem birna rammal. lehet a hdd a lassu? mit kellene ellenorizni?
-
Jakesz
addikt
Köszönöm a válaszokat! Az a lényeg, hogy nem lesz bugos.
-
Jakesz
addikt
Valaki meg tudná mondani, hogy ATI Radeon HD4850-nel normálisan futna-e már a játék a kezdeti nehézségek után? Mert, ha igen, akkor megvenném.
-
exedoc
senior tag
Mint régi quake / doom engine ismerőjét többen is kérdeztek tőlem dolgokat, néhányra tudom a választ, de azóta a motor sokat változott.
1. Hogyan lehet eltüntetni a HUD-ot? Screenshot-okat akarok készíteni menü nélkül,de nincs cg_draw2D opció.
Válasz: g_showhud 0 ("g_showhud 1" -el visszakapcsolja. Érdemes gombra bindelni ha sokszor kell. Pl. "bind w g_showhud 0" Ilyenkor a "w" gomb megnyomására eltűnik.)2. Lehet-e demót felvenni?
Válasz: Igen lehet. "demorecord" paranccsal. "demostop" parancs leállítja a "demoplay" parancs indítja. Kell neki adni egy nevet is, tehát pl.így kéne kinéznie: "demorecord teszt"
Helye: C:\Users\Neved\Saved Games\id Software\Rage\base\demos
Ugyanis automatikusan csinál neki mappát.3. Be lehet-e bindelni hogy változtatni tudjam a fov-ot?
Válasz: Természetesen igen. pl. "bind i g_fov 90" vagy "bind o g_fov 100" Ilyenkor az i gomb megnyomására 90-es fov-ot állít be, az o gomb megnyomására pedig 100-at.4. Milyen felbontásokat támogat a játék?
Válasz: Milyen monitorod van?
Konzolba írd be "r_mode" majd nyomj TAB-ot, és kiadja az összes (monitorod által is) támogatott opciót. -
jozzef87
csendes tag
Hamarosan jön a DLC is skacok. Bár a mappájában vagy egy DLC mappa, ami extra kis küldetésekre utal, mint a barlangos rész például, de lehet, hogy csak a DLC támogatás lenne ez a mappa.
Én mellesleg nagyon vártam a játékot, tetszett is, de a vége befejezetlenül maradt vagyis nem méltó befejezése ennyi év fejlesztés után...
Én csak reménykedem, hogy kapunk befejezést is hozzá és szabad kóborlást a vége után, mert még maradt mellékküldetés, de az a mentésem már nincsen meg. A DLC e hónapban érkezik.Még 1: Valaki tudja mit kell csinálni ennél a küldetésnél, még az elején Sally-nek kell csinálni: A "Mutant Alert"-nél, mikor írja hogy menj ide...talán Sewer-be, de nem biztos.
Persze ha elkóborlok máshova, akkor failed üzenetet kapok. -
exedoc
senior tag
Szerintem az egyik legszebb játék a piacon a Rage. Az Unreal engine-el ellentétben itt többszáz textúrát látok a terepen, ilyet nem hiszem hogy tud a régi hagyományos terrain editorral rendelkező Unreal motor. Hogy bármilyen textúrát odabiggyeszthetek bárhova elmosva a széleit, külön kezelve a bump map / normal map és a diffuse channel-t, ez egészen egyedülálló. A Rage egyetlen hibája, hogy úgy került piacra, hogy sok pc-snél gyakorlatilag el sem indult, és emiatt elkezdték lehurrogni. Ha ezzel a motorral kinyomnak egy Doom 4-et, sőt még csiszolnak is rajta, asszem behalok akkor.
-
cellpeti
nagyúr
12.3mal tolom 5850vel és nekem nincs gondom a játékkal.
Illetve Jackie valakivel kell beszélnem, meg valami Cuprino is van a dologban

-
Jani18
aktív tag
nem rossz játék
-
szasanyi
félisten
Érdekelne, hogy a napokban HD6870 (esetleg 6850) VGA-val, és az új Catalys 12.3 driverrel próbálta-e vki a játékot? Nemrég még játszhatatlan volt a textúra hibák és popup miatt, ellenben az NV GTX kártyáival és driverével (ahol nem, vagy csak minimális gond volt).
-
XCube
tag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Köszönöm szépen.
Általában nem szeretek fércműveket kiadni a kezeim közül, szóval biztosra veheted, hogy a teljesség igénye vezértelt
. Persze lehetne még javítani rajta, de így is megállja a helyét szerintem
. -
XCube
tag
Írtam a játékról egy elemzést Logout -ra, akit érdekel olvassa el és ne legyen rest megosztani a véleményét
. -
Ricco_hun
senior tag
Nekem nem segített a 12.1a preview driver sem. Szóval ment vissza a rendes 12.1-es driver, a játék meg a levesbe. (a Bethesda meg oda, ahova gondolom)
-
athomi
veterán
válasz
huskydog17
üzenetére
frissebb driver megoldotta, köszi

mondjuk a játéktól nem vagyok elájulva.. -
Hunork
veterán
Még annyit, hogy az új menüben a Video szekcióban kapcsold ki a Texture detail-t. Hátha segít.
AMD kártyák amúgy is "veszélyeztetve" vannak, nézz utána alaposan, ahogy írták is felettem.
Neked is szól Ricco_hun!
Van egy AMD Rage specifkus driver az AMD honlapján, ha jól tudom, de hülyeséget nem akarok mondani, nekem NV kártyám van. -
Ricco_hun
senior tag
Szevasztok!
A tényállás a következő.
Konfig:
i5-2400
HD5830 @ 12.1-es catalyst (tehát a jelenleg legfrissebb)
8GB DDR3A játékon rajta az 1.2-es patch. Elindítom a játékot, végignézem a felvezető videót (eddig minden rendben), majd amikor töltené be az első pályát (küldetést stb.) már a pálya nevét is szaggatva (a zene is szaggat alatta) írja ki. Kb 2 perc mire kiírja a pálya nevét és utána is olyan mintha kb 0.1 fps lenne. Nem hogy játék közben szaggatna, hanem el se jutok addig, hogy játszhassak. HELP!
-
huskydog17
addikt
Hogyhogy csak az 1.1-es patch van fent? 1.2 a legfrissebb verzió, amit a steam automatikusan telepít. Na mindegy, 1.2 legyen a játék verziója!
Ezen felül a driver túl öreg, nem up-to-date, azt is frissíteni kell, méghozzá a Bethesda kifejezetten a 12.1a preview driver-t ajánlotta, szóval leginkább ezzel érdemes próbálkozni.Ezekkel már gond nélkül kell majd mennie a játéknak!
-
athomi
veterán
Üdv!
nagyon gyatrán megy a játék még visszavett grafikával is (17-21 FPS), a textúrák nagyon lassan töltődnek be, nem tudja vki mi lehet a gond?
az első patch fent van.Intel C2Q Q9200 2.7 Ghz
2x2GB
Radeon HD4850 (Catalyst 11.9)
Windows7 64bit
-
XCube
tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Szerintem lesz, de nem mostanában. Carmack most a Doom 4 -hez csiszolgatja a technológiát és emellett a következő generáción kísérletezik
.Mellesleg ha a Doom 3 -ból indulok ki, akkor gyakorlatilag belső tereken alkalmazott nagyobb felbontásó megatexture- t várok a Doom 4 -től. De nem tudhatjuk mi lesz belőle, úgyhogy ez csak puszta egyéni spekuláció
.Az is lehet, hogy a Hell obn Earth második részét kapjuk, ami nagyban változtat a helyzeten
.Minden esetre nekem a Megatexture eljárás bizonyított minden jelenlegi gyengesége ellenére. Olyan részletességi szintet képvisel, amit dinamikusan évekig nem fog tudni produkálni egyetlen motor sem.
-
huskydog17
addikt
Az a gond, hogy a Rage szempontjából még teljesen bizonytalan az AMD PRT technológiájának a támogatása. John Cramack már bejelentette, hogy a Doom 4 már támogatni fogja a PRT-t, de hogy a Rage-hez készítenek-e egy újabb patchet ami majd beteszi, még nem tudni.
Nagyon remélem, hogy a Rage-hez is adnak PRT supportot! -
XCube
tag
válasz
changbácsi
üzenetére
A vonalak eltüntetéséhez vedd le az AF -t driverben és használd a játék paramétereit (ha cfg -ben 16 -ra állítottad, akkor vedd le legalább 8 -ra de méginkább 4 -re).
Egyébként ha nincs nagyon gyenge hardver a gépedben, akkor eleve 8k -s textúrákat használ, azt is felesleges force -olni a cfg -ben.
-
changbácsi
tag
Hi all.
Nekem nagyon tetszik ez a játék. Leköt valahogy. Megpiszkáltam. 8k-s textúrákkal játszom.
Transcode be van lőve, de így is akadozik gyors forgásoknál, de nem vészes. Viszont miért kék néhol a távolban a kép? Meg amikor autózok, akkor a távolban furán téglalaponként pakolgatja ki a textúrát. Erre valami?
Ellenben kellemesen csalódtam a játékban. Nagyon élvezetes és hangulatos. Szerintem szebb sokkal mint a doom 3. Anno nagyon régen olvastam azokat a kaland játék kockázat c. könyveket..na Az országút harcosa c. volt a kedvencem. Ez majdnem olyan. Fallout-al simán megférnek a piacon. Méltatlanul van leszidva szerintem. Meg a mai játékpiacon mi újat lehet már kitalálni?? Mindent megcsináltak már. Valahol olvastam, hogy minden fps olyan, mint a doom...csak pepitában. -
Hunork
veterán
Mondjuk azt azért most hozzáteszem, hogy ez az 1.2 patch sem hozott eget verő változást... Tulajdonképpen amolyan szemcsés felületet feszítettek a textúrákra, ami még mindig szebb, mint az eredeti, de még most is azt mondom, hogy a korábbi engine zárt tereken sokkal jobban teljesített, mint itt. (Doom 3) Azért sajnálom ezt az egészet, mert feltétlen tisztelője vagyok az ID-nek, és John Carmack egy példakép, de egy ekkora cégnek kellett volna időt és pénzt áldozni arra, hogy egy 30-40 gépen leteszteljék, különböző konfigurációkkal. Ehhez kellett volna 20 teszter 1 hónapos munkára a játék végleges verziójának kiadása előtt...
Mindegy, remélem az év végén megjelenő Doom 4 már sokkal jobb lesz a mai hardvereken, ti. az is a Rage motorjával készül... -
huskydog17
addikt
válasz
Varázslóó
üzenetére
Ahogy azt előttem a kolléga is helyesen megjegyezte, ez így nagyon nem igaz, ugyanis a játék még CUDA esetén is (GPU Transcode) a teljes munka kisebb részét végzi el a GPU, a játék a számítások oroszlánrészét még NV VGA esetén is a CPU-n és a memória-alrendszeren végezteti.
-
XCube
tag
válasz
Varázslóó
üzenetére
Tévedsz. nvidia kártyán sem kap meg mindent a GPU, csak a stream -elést csinálja. És ez sem váltja meg a világot sajnos, még így is látható marad a betöltés, csak nem olyan durván, mint az első időszakban. Nálam egyébként HD 5870 -en Q9450 -el teljesen jól megy a játék, néha gyors fordulatoknál ugyan lassan tölt be néhány távolabbi textúra, de nem olyan vészes, hogy a beleélés rovására menjen.
-
Varázslóó
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
Hát ATI nál CPU , de Nvidiánál ha benyomod szinte mindent a GPU számol !

-
Varázslóó
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
Mivel mindent a GPU számol bőven elég
persze gondolom nem 8000x8000 texturával játszik 
-
huskydog17
addikt
Ebben abszolút semmi meglepő és furcsa dolog nincs, nálad úgy megy minden, ahogy mennie kell. Mivel neked NV kártyád van, így a GPU Transcode segítségével jóval gyorsabban mehet végbe a texture streaming, mint anélkül. Ez megmagyarázza a kiváló sebességet. A képminőség javulását kizárólag az 1.2-es patch-nek köszönheted.
Amúgy nagyon szépen köszönöm az információt, ugyanis megnyugtató látni, hogy egy Core i3-2100 SB CPU-val az 1.2-es patchben debütált, a textúrák minőségét feljavító Texture Detail gond nélkül megy, vagyis nem okoz látható sebességcsökkenést. Emiatt aggódtam kicsit, ugyanis natív Quad-Core CPU-t ajánlott itt az id Software, de ezek szerint elegendő egy jó erős Dual-Core CPU is ehhez az opcióhoz. -
Hunork
veterán
Na, kérem, az update 2 tanulmányozása után az alábbi beállításokra jutottam, így sokkal szebbek a textúrák, és nincs akadozás, és a sebesség is megfelelő:
Texture Detail: ON
AF: Low
GPU Transcode: EnabledVGA: GTX550Ti.
Hátha segít valakinek valahol... -
huskydog17
addikt
Köszi, utánanéztem én is ennek a GPU Transcode opciónak és valóban az NV CUDA felületét használja. Ez az opció a textúrák streamelését tudja gyorsítani, ami szerintem nagyon hasznos dolog. Nagy kár, hogy egy a CUDA-ra ültették a GPU alapú gyorsítást és nem OpenCL-re. Maga a GPU Transcode opció a játékban a képminőséget semmilyen mértékben nem befolyásolja.
AMD videokártyák esetében az opciót nem lehet aktiválni, így a teljes stream eljárás a CPU-ra hárul. -
XCube
tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Itt: Link
A MT lapok beolvasása, és transzkódolása a feladat. Véleményem szerint megoldható lett volna más módszerrel is, de nem fordítottak rá elég időt és energiát.
Emellett azt is látható, hogy maga a technológia nem működik igazán hatékonyan olyan késleltetett környezetben, mint amit a jelenlegi PC -k képviselnek.
-
mokus1
addikt
válasz
huskydog17
üzenetére
Olvasni én csak azt olvastam hogy nvidia only

-
XCube
tag
Igen jól olvastad, a GPU Transcoding csak nvidia kártyákon működik. Nemes egyszerűséggel azért, mert CUDA -ban fut. Elvileg megírták C -ben OpenCL -re is, de siralmasan futott, így inkább hanyagolták.
@ Hunork: A régi RAGE Driver -t nem érdemes fölrakni, mert minden benne van belőle az újabb Catalyst -ekben is.
Új hozzászólás Aktív témák

- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- Minecraft
- Battlefield 6
- Le Mans Ultimate
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- IttEladó egy Huawei GT3 okos óra Dobozzal tőltővel
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB,Uj, Dobozaval,12 hónap garanciával
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

i5-4200M, Intel HD4600, 8 GB RAM.

WTF?

)

Na meg még mit nem aztán itt hagytam abba