Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• modder
    aktív tag

Sziasztok!

Szeretnék megtanulni legalább egy nyelven programozni. Teljesen kezdő vagyok mondhatni, max php alapjaim vannak. Abból is csak egy kicsi.. Szóval az elképzelés az lenne, hogy egy kezdőknek bevehető nyelvet szeretnék tanulni,amivel haladhatok tovább később. Leginkább linux alapokon érdeklődnék. Azt hiszem python,C++ az, ami ilyenkor először az eszébe jut az embernek,de tudtok olyan nyelvet mondani,amit otthon is meg tudok tanulni valamilyen szinten és linux alatt még hasznát is veszem?? Tudom kicsit a fellegekben járok,de elszánt vagyok.. ;]

attól függ, mi a célod. ha csak meg akarsz tanulni programozni, hogy hasznos toolokat csinálj esetleg, akkor a python jó. Minden linux gépre egyszerűen telepíthető, gyorsan lehet vele fejleszteni, még webalkalmazásokhoz is fogod tudni használni Django keretrendszerrel. Ha közelebbi kapcsolatba szeretnél kerülni a linuxszal, akkor C. C-ben később írhatsz kernel modulokat, fájlrendszert, drivert, akármit.

A Python eladhatóbb tudás, ha például rendszergazdai feladatokat szeretnél ellátni, mert jóval egyszerűbb abban összehozni egy szkriptet valamilyen feladat automatizálására, mint C-ben. Például fájl soronkénti beolvasása, reguláris kifejezésre illesztés, szöveg kicserélése jóval egyszerűbb Pythonban.

Ugyanakkor szerintem egyiket sem nehezebb megtanulni a másiknál. C-től sokan félnek, de a Pythonnak is megvannak a buktatói, ahogy minden nyelvnek. Előbbivel annyi előnyre teszel szert, hogy kicsit közelebb kerülsz a számítógéphez, és jobban meg fogod érteni, hogyan működnek a programok: típusok, pointerek, egy objektum memóriaképe, heap, stack, memóriaszivárgás. csupa jó dolgok :D

szerk.: C++-t csak C után, de lehet, hogy nem is érdemes vele bajlódnod, mert az egy külön állatfaj. Én is csak mostanában jöttem rá, hogy mennyire bonyolult nyelv, és az átlagos C++ programozó a nyelv lehetőségeinek a felét használja ki.

Új hozzászólás Aktív témák