- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nincs megállás akkuméretben
- Netfone
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
cégnél kaptam egy olyan taskot, amelyben egy alkalmazást kéne fejlesztenem. Ennek az alkalmazásnak annyi lenne a lényege, hogy rengeteg szerverről különböző információkat gyűjt és hiba esetén egy - a programon keresztüli script futtatásával szépen egy zöld gomb megnyomásával megoldjuk az adott problémát.
Egy központi szerverről futna a dolog.
Perl-ben és Bash-ben viszonylag otthon vagyok, illetve html/css/némi php még megy, de egy kicsit nagynak érzem ezt a falatot.
Az ötletem az lenne, hogy a szerver és a kliensek (a valós szerverek) egy "Agent" rendszeren keresztül kommunikálnak az esetleges adatküldést pedig SSH/SCP-n oldanám meg.(pl.: scriptek szétszórása, más egyéb funkciók) A lényeg,hogy az adat lekérést (aktuális terheltség,memória használtság, stb..) egy socketen keresztül szeretném intézni. Tehát a központi szerveremen egy TCP Socketet megnyitnék, amire az agentek/kliensek küldik az adatokat.
Tehát, kliens lefuttatja a bash scriptet, ami kiírja az adatokat. A kimenetet pedig ezen az agenten keresztül átdobom az én központi szerveremre, az felolvassa és kiértékeli. Erre a részre ha SSH-t használnék, félek túl nagy lenne a kapcsolatok száma és elérnék egy limitet. Ezért nem használhatok mindenre ssh-t.
Erre a munkára JAVA-n kívül milyen programnyelvet ajánlanátok, illetve ezt az "Agent" rendszert Ti hogyan oldanátok meg? Esetleg ha bashben ez megoldható, az lenne az igazi
Előre is köszönöm!
Egyébként mezei Sysadmin vagyok, nem programozó.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Metabo PowerMaxx 12V akkus gépek és szettek 1/2
- Eladó ZTE MC888A 5G + router LTE Sim kártyás
- Dell Latitude 5450 14" FHD IPS ULTRA 5 135U vPRO 12 Mag 16GB RAM 512GB NVME SSD 2028-ig Gar
- 2x LG 27GP850-B UltraGear / 1-3 ÉV GARANCIA!
- Dell Latitude 5500 i5-8365u / 16gb ddr4 / 500gb m.2 ssd / jó akku / töltő
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung 9100 PRO 4TB Villámgyors NVMe SSD 14.800 / 13.400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D / RTX 5070Ti / 32GB DDR5 /1TB SSD
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest