- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
K1nG HuNp #14588 üzenetére
bocs a link lemaradt az egesz szervert egy lambdaba tevos toolro, az egyik kedvenc indie hackerem alkotasa
https://github.com/apex/up -
K1nG HuNp
őstag
válasz
Szab02 #14585 üzenetére
konyvet nem de szerintem nem is letezik ilyen, ha azert kerdezted mert nem megy az angol akkor szvsz minel hamarabb ulj neki mert massal is gondok lesznek, am itt egy brutal hasznos kis tool
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
Ezekiell #14575 üzenetére
en pont serverlessel irok fórumot
szerintem perfekt match, eleg basic rest endpointok csak mindegyik 1-1 lambda, jo kis dynamodbvel backelve, statik frontendel, egesz verhetetlen stack, 0hoz konvergalo added complexitivel (sokak hitevel ellentetben..) es legalabb nyugodtan fogok aludni este hogy nem fog lehalni, sem 10 sem 20k userrel, nem mintha hasznalna 5nel tobb ember ever, de nem is ez volt a cel. egyetemre keszult ontevekeny korbe mutgatni az ujoncoknak, aztan mar fel eve elkattingatom, en is sokat tanultam belole.
de amugymeg aki keruli a szerverlest es nem akar 15 sor yamlt irni hogy a fajlaid kulon lambdaba menjenek fel deploynal, meg annak is melegen ajanlott a lambda, irsz pl egy jo oreg express szervert, figyelve hogy stateless legyen es egy reverse proxyval 1:1ben beleteszed egy lambdaba, microseces a reverse proxy + latencyje, cserebe tenyleg semmi ujat nem kellett tanulnod es megis minden egyes useredet egy kulon instance szolgal ki
-
K1nG HuNp
őstag
github edu package pl jar bmen, abban benne van 100 dolcsi aws raadasul olyan accot kapsz amihez nem kell szamlaszamod megadni,
bar alapbol is nagyon durvan jo az always free tier awsen, dynamodbt hasznalok szinten minden itthoni projektemhez, izgalmas a noSQL, sokak tevhitevel ellentetben joval nehezebb adatot modellezni benne, mint sima SQLben, de a vegeredmeny nalam pl egy sokkal vegiggondoltabb es jobban felepitett struktura lett minden esetben,
az 1 millio ingyenes lambdarol nem is beszelek, hogy azokkal mit lehet
szerk.: plusz nem zavarja az awst az sem ha ujraregelsz accot, ugye uj regnel van az always free cuccokon kivul pl mysql db 1 evig, s3 tarhely, reddit alapjan vannak emberek 1 cimmel 1 bankkartyaval 40+ accon, en egyelore csak 2on
Ha tudod mit csinalsz es nem kuldod el vicces gyerekeknek a publik s3 upload cimedet akkor valszeg nem fogsz varatnalnul fizetni, ha ez megtortennek akkor pedig TB-nkent 1 dollar, ami valszeg a feltoltonek jobban faj mint neked -
K1nG HuNp
őstag
válasz
#95561216 #14139 üzenetére
gratulalok a stigmazashoz, meseld mar el mivel kevesebb egy hozzaerto webfejleszto mint egy rendes "mernok"? mivel kell kevesebbet tanulnia vagy atlatnia? miert eppen html textboxba irtad be a kommentedet es nem egy javaban fejlesztett csodalatos swinges alkalmazasba?
de nyugi, node.js mar van a BME-n es a Reacttol sem allunk messze
ja es ott a mobweb, hogy egy kotelezo targyat is emlitsek, ahol angulart tanulnak a nepek
-
-
K1nG HuNp
őstag
attol fuggetlenul hogy en pl egyetemre jarok semmit sem tanultam ott amit nemileg is kamatoztatni tudtam a webes palyafutasom soran, talan a komhal1 tcp-s laborjat, hogy ertsem mi van a chrome devtools network tabjen
ugy tanulsz ha csinalsz majd kerdezel majd javitasz, illetve nekem ami nagyon erdekes volt az masok source-codejanak az olvasgatasa, nagyon sokat lehet belole tanulni, hogy mit hogyan is erdemes pontosan
amit en lattam hogy egy fiatalban keresnek az az elhivatottsag, jo munkakornyezetben junior/trainee kent ugyis alap feladatokat kapsz, 0 nyomassal es van vegtelen idod tanulni
es egyaltalan nem szabad felni semmitol, nekem nincs 2 eve hogy megirtam az elso sor javascriptem, meg az elso tick-tack-toe react appom, fogalmam sem volt hogy mit latok vagy csinalok de nagyon magaval ragadott, azota kb az egyetem masodvagonra kerult, keltem fekudtem a webbel es azota van commitom a next.js-ben meg kodom a sziget.hu-ban
a legszebb az egeszben h az egyetemhez is sokat hozzatett ez, a legjobb atlagom abban a felevben lett amikor mar dolgoztam es meg amelett is mindig kattogtam valami kis itthoni projekten es abban a fentmarado 2-3 oraban meg fokusszal tanultam ahelyett h egesz nap azzal szenvedtem volna ami hidegen hagy.
-
K1nG HuNp
őstag
Amugy engem is erdekelne, mi a baj a reactel?
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
K1nG HuNp #14060 üzenetére
De akar ugy is hasznalhatod a cuccost hogy a vegtermekedbol teljesen kiszeded a javascriptet, a gatsbynal pl erre egy sorral van lehetoseged, igy ebben az esetben tisztan arra hasznalod a frameworkot hogy egysegesen egy rendszeren belul kezeld a kimeno html es css-edet, illetve merfoldkovekkel megkonnyitsd a raw adatod feldolgozasat, htmlbe onteset.
Hasznaltam react elott sima js melle par templating libet de egyik sem volt annyira kezenfekvo mint egy gatsbyn atfuttatni az adatodat es a reactban egybol hasznalni. -
K1nG HuNp
őstag
Sokkal szarabb lenne az osszes modern webapp ha meg jquery futna alatta, nem hinnem hogy pont a react lenne a hdd, minimalis az apija es nem talalkoztam meg az overheadjevel nagyon edge-casek kivetelevel ahol azert volt egy page lassu mert szimplan szar volt a react kod, az pedig nem a fw hibaja
Az meg hogy kinek mi katyvasz az szubjektiv, a reactban van a leheto legkevesebb magic a 3 nagy fw kozul, minden szintiszta js a te oldaladrol. dolgoztam vue-val es nekem nagyon nem fekudt a htmlbe random vue-s attributumok irkalasa
Szerintem a deklarativitasa miatt szeretik ennyire emberek, pofon egyszeru es nagyon keves kodot igenyel a legtobb reaktiv dolog, sokkal jobb megkozelitest hasznal a hook-ok ota mint a tobbi megoldas, vegre nem a keretrendszer fuggvenyeit kell megtanulnod es azokra lebontanod a feladatod, hanem egysegbezart egy adott tevekenyseget teljesen lekezelo effekteket stb hasznalsz.
Ha megnezed az uj facebookot, a twittert, barmely nagyobb netes ujsagot, a netflixet vagy a mostmar eleg nagy szamu random marketing landing paget, mindenek csak nem lassuak -
K1nG HuNp
őstag
Hat nemtudom skacok, BME mernokinfo, baratnom 2 oraval az egyetemvalasztas elott rakta egyel feljebb a bmet mint a sote orvosit.. semmi koze nem volt soha a programozashoz vagy barmilyen infohoz, erre lazan kenterbe veri (velem egyutt) a felev 3/4-et, mert a matekos targyakat kisujjbol vagja, a tobbit meg megtanulja.
En valahogy atkuzdottem magam a matekon es most a spectol varom majd a nagy csodat, hogy megmutassa a "rendes" progot, mert most meloban a weben kattogok es valszeg maradok is ezen a front (end
)en, ergo onerobol sosem fogok leulni c#ban vinfos formokat irni
tl;dr semmi koze az egyetemnek az infohoz sokaig, elso evben semmikepp. ahol progozni tudsz az az ontevekeny korok vagy otthon magadnak, en is igy tettem a javascripttel es azota mar masodik cegnel csapatom es brutal elvezem
-
K1nG HuNp
őstag
A CSS pont olyan volt szamomra mint a JS, vannak fura dolgai, de imadom hogy mennyire deklarativ es nagyon keves sorral lehet elkepesztoen jo dolgokat irni. Bele kell razodni, megtanulni de utana elmeny szerintem.
Par olvasnivalo, hogy miert hasznaljatok inkabb valami nativ, build time css megoldast (css modules ha react, jo oreg .css fajlok ha nem frameworkoztok).
[1] [2]A legrosszabb amit tehetsz az az hogy a bootstrap es tarsaid hasznalod majd addig utod a htmlbe a 3 szinten nested diveket amig kb jo nem lesz. Ebbol tanul az ember a legkevesebbet.
Ha html-be akarsz mokolni akkor legalabb Tailwind, annak szuleteserol itt egy beteg jo cikk [3]
----
Amit en eddig tanultam az az, hogy a kevesebb mindig tobb webdesign szempontjabol, jo tipografia, egyseges, letisztult designal sokkal jobb lesz a felhasznaloi elmeny mint a sok bullshit parallax meg floating cuccal.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
martonx #13907 üzenetére
Nemtudom, nekem nagyon bejott a serverless, marmint a valodi AWS Lambda funkciok serverless.
0 forintba kerult pl a kis egyetemes projektem amit csucsidoben 500 golya hasznalt.
Lambdak rendereltek server side a reactem, AWSen futott a mongom es minden sor "backend" node.js is lambdakban volt.Nem halt meg semmi 1x sem es nem volt lassabb csucsidoben 1 ms-el sem
Nem igazan lattam eddig a hatarait a serverlessnek, marmint hogy mikor lenne jobb egy szerver helyette. CDN-en tolod a statik kontentet. lambdan az esetleges server side renderinget meg a backendet, ha nem nezik az oldalad nem fizetsz, ha nezik akkor is fillereket egy eleg nagy thresholdig
Szerintem ez a jovo, de don't take my word for it, mar ebben az evben is a harom legnagyobb fesztival honlapja mogott lambda van (lett volna lol)
-
-
K1nG HuNp
őstag
Ez engem is elszomorit picit, de szerintem meg igenis vannak olyan webfejleszto csapatok ahol az elittel dolgozhatsz, en is egy ilyet celoztam meg egyetem utanra / esetleg mar szakmai gyakra.
Ha nem a webfejlesztes erdekelne akkor nativ appokat irnek de kb-nativ appokat mar most is irhatok a kis reactommal, akkor meg miert is ne tolnam ezt ahelyett hogy belebuzulnek a kotlinba meg a swiftbe? Ne ertsetek felre, en tenyleg imadom a szobatarsam aki masrol sem aradozik csak a sajat lambda nyelverol meg a kotlinrol es mindig jo egy hackerrankon dobozrendezessel eltoltott delutan, de en sokkal jobban elvezem a webet. hamarabb fogjak a weblapom millioan (onszantukbol) nezni mint a javaban megirt nav nyomtatvanykitoltom
Nem is vagom, aki a leheto legnagyobb ivben elkeruli a webfejlesztest (es akkor valszeg a mobil app fejlesztest is) akkor mi marad amit meg a megszokott java c# tarsai nyelveken lehet irni? windows alkalmazasok? belso rendszerekhez valami cucc? mert gondolom ami halozat az mar nem java, ami low level / iot az mar nem java ( java helyett barmelyik masik altalanos nyelv)
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
#95561216 #13364 üzenetére
en adom a v3as pillangot, most az van a 2019es modelleket es az eddigi ~3 ev cherry mc black utan is teljesen elvezheto, tacktile, nincs az az uvegen nyomkodsz erzese mint az elozo verzioknak. touchbar nincs airen csak touchid ami meg pont patent - szvsz a 2019 air best buy 350 ert most, en legalabbis ezzel terveztem tulelni az egyetemet
-
K1nG HuNp
őstag
-
K1nG HuNp
őstag
azert a gatekeeping elég erős bennetek
biztosan azért használja az összes valamirevaló webes alkalmazás szinte 100%ban a js-t frontenden és nagyrészt backenden.
Minden nyelvben lehet valamit szarul megirni, csak javaban meg a jol megirt moka is doglassu, 3x annyi kod es cserebe kulso megoldas nelkul kurva nagy szopas az integralasa.
Illetve azt megint nem ertem, hogy objektiven hogyan lehet preferalni az xmlbe szerencsetlenkedest mavenben egy npmhez kepest
Szemelyes megjegyzeskent meg csak annyit tennek hozza, hogy en sajnalom, hogy a bootcampes "programozok" miatt akik az esetek tulnyomo reszeben webet tanulnak, ilyen lett a webfejlesztok megitelese, szerint a szakma legüdébb, legtöbb alkotói teret adó és egyik leghasznosabb része. Mármint én 10ből 10szer dolgoznek kis startup cegnel ahogy tettem elozo nyaron is mintsem valami szar corporateben ahol 10 eves legacy hanyast kell irni java7ben mert ahhoz tul csorok, hogy kifizessek a feljesztoi orakat a refaktorra de ahhoz pont nem hogy valami kis feature mindig kelljen.
Tobb ertelmes dolog szuletett mar script kiddiek kezek munkaja miatt mint a tied miatt flimo az 100%ha nem igy gondolod ugorj be barmelyik pesti js meetupra vagy jovore a confra.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
#95561216 #13313 üzenetére
Miert nem piszkalnad az utobbi evek toronymagasan vezeto, legtobbet fejlodo es legnagyobb tamogatottsagat elvezo nyelvet es a korulotte levo okoszisztemat?
Mar reg nem viccnyelv a js amivel idegesito felugro ablalokat csinalsz meg kekrol pirosra allitasz hattereket.
Valaszolva a kerdesre, mongodb - spring (boot, legfrissebb) - vue.js volt a stack. es a valasz hogy megis mit keres itt java es spring ahol semmi ertelme -> hat mert igy kezdtuk anno meg tipusbiztos. Persze a napi szinten DTO mappelgetessel meg json oda vissza szerialazalassal semmi baj sem volt... (ja de)
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
Vision #13301 üzenetére
en pl elozo nyaron ugy kerultem be ceghez, hogy elmondtam interjun, hogy 1 sor javat nem irtam meg. es mire vege volt az internshipnek kiderult, hogy kb. nem is szarmazott hatranyom belole. mi spring backend - js frontend stackel csinaltunk webalkalmazasokat es pl. sokkal fontosabb volt a tervezesi mintak ismerete es az, hogy hogyan kell valamit ertelmesen strukturalni ahelyett, hogy mennyire ismerem a javat.
szoval veszekednek azzal, hogy pont a nyelvismerettel de semmi massal mar meg lehet csipni egy junior pozit, bar amekkora munkaero hiany van manapsag meg ossze is johet..
--
amugy en azt nem ertem, hogy miert javat tanitanak egy ilyen helyen. ha valahol javaig el akarnak jutni ertelmes szinten azt c-nek kellene kezdeni, onnan c++ es onnan java, vagy kulonben el sem tudom kepzelni, hogy hogyan ismerne meg egy ember behatobban a programozas alatt huzodo dolgokat.
en siman inkabb jst tanitanek es nodejs backendel mar lehet azert kalapalgatni dolgokat, amire a frontend meg mondani sem kell hogy mar ismeros lesz legalabb a nyelv miatt. foleg ugy, hogy manapsag mar a legdurvabb oldalak alatt is node kattog, pont most mutatta be a head of development arc a sziget/strand/balatonsound alatt futo kis node motort egy eloadason egyetemen, amit csucsidoben 0,5millio user tolt es kb egy macbookrol vigan futott.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
Csaby25 #13287 üzenetére
Bocsi kozben lejart a szerk.
Ha nem akarsz firebaset hasznalni hanem meg a backendedet is sajat kezuleg irni akkor siman csatlakozz be "hozzank".
Most van nekem is egy JSes targyam egyetemen, minden eloadas publik fentvan youtubeon, feladatkiirasok elerhetoek stbstb.
http://malna.tmit.bme.hu/vitmav42/
Nekunk is annyi a feladat h egy az elozoekben leirt kaliberuhoz hasonlo kis webalkalmazast kell osszedobni back-frontendel egyutt..
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
Csaby25 #13287 üzenetére
kis vallalkozasok promo weboldalra pont kb 0 javascript kell
nem kell feltetlen masnak dolgoznod. itt egy random otlet:
firebase alapu (ergo lesz authentikaciod es databased) webshop, ami kezelheto egy admin feluletrol, ergo ha adminkent lepsz be tudsz elado cumokat feltolteni, azoknak arat, kepet, mennyiseget stb allitani.
ha kesz (nyugi el leszel vele) akkor megcsinalhatod a masik oldalat, azaz laikus vasarlokent is mukodjon a dolog, meg tudd venni az adminkent feltoltott itemeket.
elmehetsz egeszen addig h emaileket kuldesz ki.Szerintem egy ilyen atfogo, de nem a designra fokuszalo dologbol rentgeteget tanul az ember. A funkcionalitasra, a clean codera fokuszalj es a leheto legkevesebb (de kezzel irt!!) css-t hasznalj.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
Csaby25 #13282 üzenetére
Pont a JS nem fog semmit tanitani neked az alap programozasi fogalmakrol, a jo kodrol es a helyes mukodesrol, mert jsben barmit es barhogyan ossze tudsz hanyni es a vegen mukodni fog. Neked kell eldontened hogy milyen programot szeretnel irni. Dekstop, command line vagy valami webes tema, es ahhoz ezkozt valasztani.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
Csaby25 #13274 üzenetére
Legyszives ne...
Vegyel egy kurzust aminek tetszik a promo videoja es told vegig.
A programozas onszorgalom, semmi mas, senki semennyi penzert nem tud megtanitani ra ha te magadban nem teszed bele az orakat a gondolkodasba, a dolgok atlatasaba es megertesebe. De ehhez nincs szukseged egy random tanarra aki mond dolgokat, minden ami kell hozza fentvan a neten vegtelen ingyenes es par fizetos tutorialba. A legtobb ilyen fizetos cucc is azert fizetos mert az ipse osszegyujtotte neked az ingyenes tartalmakat es keritett hozza egy szep csomagolopapirt. Kurzus vegere siman ra fogsz jonni hogy valo-e ez neked vagy nem. Ha igen akkor ho-ho, valszeg epp ott leszel egy programnyelv / keretrendszer kapujaban amirol pont annyit ertesz hogy vegre valami kicsi de sajat es egyenit alkoss. Amint elkezdtel egyenit alkotni fel fognak jonni ujabb kis dolgok amiknek ujra utananezel es mar meg is vagy.
En egyetemen tolom, ott nem tanitanak JS-t de engem erdekelt, elkezdtem autodidaktn tolni az egyik felevem alatt, nyar vegere lett egy internshipem meg valos cuccokon dolgoztam - de az egesz egy random tutorialnal, 1 konyvnel es vegtelen googlezasnal kezdodott.
Most minden fos ceg sajnos ezen a programozo kepzesen lovagol es hanyjak ki magukbol a "betanitott" programozokat akik, na mindegy inkabb el sem kezdem.. ne dolj be
-
K1nG HuNp
őstag
inkabb megy privatba -
K1nG HuNp
őstag
Hali!
Mi lehet a gond, mit keressek a kódomba (C) ha az szépen lefut windowson, linuxon meg dob egy SIGSEV-t..
Nem szívesen másolnám be ide a cuccost mert megtalálja a tanár plágiumkeresője.
Elég sok pointerrel dolgozom, ott működik valami másképp linuxon és windowson? -
K1nG HuNp
őstag
Rá kellett jönnöm, hogy C-ben megoldani az emelt érettségi feladatait felesleges szopással jár, ezért az egyik csoporttársam ma egy feladat erejéig megmutatta a C++-t.
Egyáltalán nem szeretnék belemélyedni a nyelvbe, főleg nem rossz beidegződéseket szerezni, csak néhány pontot összekaparni a programozás résznél az érettségin. Erre így megfelelő lesz a C++ vagy keressek tovább?
A legtöbb feladat áll egy txt beolvasásából majd az abban rögzített adatok módosításából esetleg azokkal való számolásból.
-
-
K1nG HuNp
őstag
Hali!
Egy nagyon apró kis kérdésem van a 2017es érettségi egy feladatával.
Feladat:
"Az adatbázis által rögzített első és utolsó kezdőév, azaz 1942 és 2010 között több olyan év is volt, amikor nem indult osztály. Készítsen lekérdezést, amelyet a zárójelbe írva megadja a fenti évek közül az elsőt!SELECT MIN(kezdeseve+1) FROM osztaly
WHERE kezdeseve+1 NOT IN ( … )"a kezdeseve oszlopban évszámok vannak
A helyes megoldás a megoldókulcs szerint ennyi, ezt kell beírni a (...) helyére és kész, maxpontos a feladatod:
SELECT kezdeseve FROM osztaly
Ha kiszedem a +1eket akkor semmilyen választ nem ad a lekérdezés.. Az első kódrészlet a feladatba van írva és csak megakadt a szemem rajta, érdekelne, hogy miért írták úgy és hogy miért nem működik +1ek nélkül a feladat.
-
-
K1nG HuNp
őstag
Az ELTErol vagy a BMErol kerulnek ki atlagosan jobb diakok? A jovo ev eleji listamra lenne esedekes ez a kerdes, jelentkezesi sorrendet kell felallitanom. Tisztaban vagyok vele, hogy mennyi mulik rajtam is, de azert biztos van valami kulonbseg a ket intezmeny kozott ami jobba/rosszabba teszi a masiknal.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
K1nG HuNp #11559 üzenetére
Oké ezt megoldottam javascripptel, igy:
<script language="javascript" type="text/javascript">
var eur = 310.21025;
var tds = document.getElementById('szamolos').getElementsByTagName('td');
var sum = 0;
for(var i = 0; i < tds.length; i ++) {
if(tds[i].className == 'szamoljmeg') {
sum += isNaN(tds[i].innerHTML) ? 0 : parseInt(tds[i].innerHTML);
}
}
document.getElementById('kiiros').innerHTML += '<tr><td colspan="2">∑</td><td>' + sum*eur + ' €</td><td>total</td></tr>';
</script>ott van az az "eur", találtam a neten a fixer.io api-t. JSON formában elvileg kitolja az aktuális átváltási rátát. Hogy tudnám ezt beilleszteni oda, hogy mindig friss értékkel számoljon az oldalam?
-
K1nG HuNp
őstag
HTML-ben a "sum" classal jelölt számokat kellene összeadnom.
...
<td class="sum">2</td>
...
<td class="sum">6</td>utánanéztem a neted, de csak őskövület posztokat találtam. Az számomra is fix, hogy scriptel kellene, javascript/jQuery
, de eddig jutottam. valaki ki tudna segíteni?
Köszönöm előre is!
-
K1nG HuNp
őstag
Építem a pyhton reddit botomat. Most egyelőre minden működik úgy ahogy szeretném. Egy sráccal dobtuk fel az ötletet /r/hungary-ban, hogy kommentekre válaszolgasson random "poénokkal". Szóval adott egy komment, ezeket csekkolgatja folyamatosan, és ha megtalálja az adott szöveget a kommentben akkor ő maga ír egy választ rá. Én ezeket most csak fixként tudtam megadni és ezen akarok változtatni.
if "y" in comment.body and comment.id not in kommentek_amire_valaszoltunk:
komment = ("x")
comment.reply(komment)
kommentek_amire_valaszoltunk.append(comment.id)
with open("kommentek_amire_valaszoltunk.txt", "a") as valami:
valami.write(comment.id + "\n")
time.sleep(10)így néz ki jelenleg ez a része a kódnak. az "y" és a "x" helyekre kellene dinamikusan beilleszteni dolgokat. Az lenne a legjobb ha egy kulso txtbol tudnek random x-eket szedni, vagy ha kicsit komplikaltabban is tudná valaki, akkor adott yhoz csak egy bizonyos xet tenni, egy y2höz pedig csak adott x2et tenni
-
-
K1nG HuNp
őstag
most picit beleunva a c-be szétnéztem a python háza tájékán. ajánlott, megéri, vagy mit kell tudni róla? maradjak inkább c vonalon és próbáljam azt a fejembe verni, mert az egyetemen ugyis csak(?) az lesz, vagy nem gond ha mással is próbálkozom.
az pl bejön, hogy kevesebb dolgot kell "megmagyaráznom" neki -
K1nG HuNp
őstag
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <string.h>
int main(){
char name[20];
char korkt[6] = "korkt";
char help[5] = "help";
char input[10];
int osszevethelp;
printf("Hogy hivnak?\n");
scanf("%s", name);
printf("Kedves %s, miben segithetek?\nAz elerheto parancskhoz irj helpet.\n", name);
scanf("%s", input);
osszevethelp = strcmp(input, "help");
if(osszevethelp == 0){
printf("Jelenleg elerheto parancsok: korkt");
}
else{
printf("Nincs ilyen parancs.\nAz elerheto parancskhoz irj helpet.\n");
}
}Jelenleg így nézek ki. Ha valahol több kódot írtam a kelleténél, és az adott dolgot rövidebben is meg lehet oldani akkor kérlek jelezzétek.
Most azt szeretném elérni, hogy ne csak a helpet ismerje fel, hanem a "korkt"-t illetve bármely később hozzáadott funkcio nevét. Ezt megoldható most valami egyszerűen bővíthető sémával?
Illetve még annyi, hogy nem marad nyitva a cmd ablak, hisz már nincs a kódban semmit, ezt egy "scanf"-vel megoldhatom a legutolsó sorban? Vagy erre mit használnak?
Előre is kösz!
-
K1nG HuNp
őstag
Szóval, picit elakadtam. Egyelőre 2 dolgot szeretnék megoldani.
Adott egy "help" és egy "körkerülete" funkciom. Ezeket a kódom elején
char help[4] = "help";-el tároljam el, hogy később az strncmp össze tudja hasonlítani az inputtal?#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <string.h>
int main(){
char name[20];
char korkt[5] = "korkt";
char help[4] = "help";
char input[10];
printf("Hogy hivnak?\n");
scanf("%s", name);
printf("Kedves %s, miben segithetek?\nAz elerheto parancskhoz irj helpet.", name);
scanf("%s", input);
return 0;
}Eddig így állok, most kellene összehasonlítani a kód végén bekért inputot a "help" vagy a "korkt" szavakkal. És ha eggyeznek akkor elinditani néhány újabb kódsort. Ide gondolom if + strncmp.
-
K1nG HuNp
őstag
C-ben szeretnék egy programot írni ami magában foglal néhány matekos funckiot, pl körrel való számolás stb. Magukban működőképesek ezek az apróbb funkciók, most össze kellene őket hoznom. Először ki kellene írnom, hogy "ird be a kivánt funkciót, vagy írj helpet az elérhetők kilistázásához." Ez eddig ok.
Hogyan tudok pontosan (vagy megkozelitoleg pontosan, pl "Kerület" és "kerulet" is mukodjon) szavakat felismerni az user inputbol majd ha megvan az input elinditani a funkciot?
-
K1nG HuNp
őstag
Köszönöm a segítséget. Megvan a matektanárom, elvileg a legjobb a környéken, járnak hozzá hétvégente haza egyetemisták, velük is elbánik. Reménykedem, hogy sikerül a cél. Addigis, hogy az önszorgalmam fejlesszem, találtam egy elvileg Harvardos courset, a CS50-et. Ajánlott? Nekem laikusként profinak tűnnek a 1,5 órás előadások és a rengeteg extra körítés
-
K1nG HuNp
őstag
Egy kis off: A BME-n 375, az ELTE-n 360 pont volt az állami és az önköltséges is. Mennyi + pont kell ehhez képest, hogy fixen államis legyen az ember? Ez az első félévet kipróbálom és ott majd döntök dolog nem hangzik rosszul.
-
K1nG HuNp
őstag
Középiskolában szarul menő matek után van értelme programtervezőre menni? Vagy nincs, és ha elmegyek akkor is csak azért tartanak bent fizessek? Az angolom príma viszont az önszorgalmam 0.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
norbert400 #11138 üzenetére
ha rájöttél hogyan kell, leírhatnád az eredményeket ide is, engem érdekelne
-
K1nG HuNp
őstag
Codecademy ajánlott? Esetleg van más, jobb alternatíva?
-
K1nG HuNp
őstag
Köszönöm a sok hasznos infót, lövésem se lenne az egészről nélkületek
Akkor maradok az ütemtervemnél, meghúzom ezt a két évet, szeretnék minden érettségi tantárgyból 4-5 lenni (ami eddig sikerült is) aztán debrecenben/pesten megpróbálok egy proginfót. Majd akkor jövök újra, talán kevesebb spammel
Ezer hála
-
K1nG HuNp
őstag
Debrecenbe járt valaki? Ajánlott? Vagy inkább menjen pestre az ember? Már ha felvesznek koliba..
-
K1nG HuNp
őstag
Ha kibuksz infó egyetemről akkor mivan? El is felejtheted a felsőoktatást egy jó időre?
-
K1nG HuNp
őstag
Mi szokta megölni az embereket? A matek része?
-
K1nG HuNp
őstag
Program/mérnök infora felvettek innen valakit minimumhoz közeli pontszámmal? Vagy nagy volt már akkor is a tuljelentkezés?
-
K1nG HuNp
őstag
C++-t tanulóknak személy szerint melyik volt az a forrás(könyv, weblap) ami a legtöbbet segített? Vagy az egyetemen prímán leadták?
-
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
martonx #10366 üzenetére
10 évnyi gép előtt gubbasztott délután és suliban való szorgos tanulás után is kezdem úgy érezni, hogy nem ez lesz az álomszakmám, és akkor még az egyetemre sem vagyok felvéve..
Ez most nem hirtelen abból fakad, hogy feladatot kell majd megoldanom a melohelye, szimplan: miota ide jarok nehanapjan kerdezni, tanacsotkerni, egyre jobban csak azt latom, hogy mennyire 0 tudasom van az egeszhez, es hogy mennyire 0 lesz akár még azután is, hogy diplomát szerzek.
-
K1nG HuNp
őstag
Kicsit elhatárolódva a jelenlegi témától kérdezném, hogy magyarországon hogyan megy egy interjú a munkáltatóknál? Bevett szokás itt is a feladatmegoldás? Ha van személyes tapasztalat azt is szívesen fogadja mindenki szerintem
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
PumpkinSeed #10345 üzenetére
Top1 volt a bookline számtech szekciójában, úgyhogy hezitálás nélkül bedobtam a kosárba. Amikor megjött már a paintes borítóról ordított az olcsósága, beleolvasva pedig mintha egy alsós tankönyvet olvasnál, ami próbálja a szádba rágni, hogy mi az az internet
-
K1nG HuNp
őstag
Erről a könyvről hallott-e már valaki? Humbuk?
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
dabadab #10313 üzenetére
Igen mondhatni kevés tudásnál tartok
Harmadikos vagyok gimiben, emelt infó faktal, az emelt érettségiből az office dolgok kérdés nélkül mennek, a weblap, programozás megy jelenleg, illetve az előrehozottra készülés. Önszorgalmat eddig nem sokat fordítottam a dologra, és mivel van kismillió oldal/könyv ha nem nagy kérés egy kezdőpontot megadnál?
-
K1nG HuNp
őstag
Sziasztok!
A közelmúltban egyetemre került infósoktól (főleg mérnök/programtervezőktől) kérdezném, hogy mennyi programozási tudással indultatok? Ha kevéssel akkor most milyen a helyzetetek?
+ Az ECDL vizsgák érnek valahol valamit? Vagy kidobott pénz az ablakon?
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
f(x)=exp(x) #9994 üzenetére
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy be lehet-e jutni úgy az egyetemre és elvégezni azt, hogy a középiskolában 0 programozást tanultal
-
K1nG HuNp
őstag
Nekem ez a cord dolog nélkül is tökéletesen fut, eddig ennyi a kódom, fapados, de konzisztensen működik]#n::
Loop {
if (BreakLoop = 1)
exitApp
MouseClick, left, 684, 369
Mouseclick, left, 693, 553
Send, {LShift down}
Send, {A down}
MouseClick, left, 145, 728
Send, {A up}
Send, {A down}
MouseClick, left, 164, 713
Send, {A up}
Send, {A down}
MouseClick, left, 128,716
Send, {A up}
Send, {A down}
MouseClick, left, 105, 711
Send, {A up}
Send, {A down}
Mouseclick, left, 88, 725
Send, {A up}
Send, {LShift up}
Send, {Ctrl down}
Send, {r}
Send, {Ctrl up}
Send, {Ctrl down}
Send, {e}
Send, {Ctrl up}
Send, {Ctrl down}
Send, {u}
Send, {Ctrl up}
MouseCLick, left, 934, 483
Mouseclick, left, 1112, 730
Mouseclick, left, 1112, 730
sleep 30000
}
#m::BreakLoop=1Mostmár csak azt kellene megoldani, hogy ez, a játékkal együtt sandboxban vagy valami hasonloban fusson, tehat tudjam használni mellette a gépet rendesen is.
-
K1nG HuNp
őstag
-
K1nG HuNp
őstag
Sziasztok!
A napom eddigi részét guglizással töltöttem, de rá kellett jönnöm, hogy ilyen dolgokat nem raknak fel ingyen a netre. Egy programot(
)/scriptet szeretnék írni egy játékhoz. Egy teljesen ártalmatlan farm-scriptet. Annyi dolga lenne, hogy 3 helyre kattint és centralizálja az egeret, majd ezt megismétli percenként. Azt is meg szeretném oldani, ha lehetséges, hogy ez csak a megadott programhoz legyen hozzácsatolva, és alt-tabozva tudjam továbbra is használni a gépet, ez viszont már csak egy másodlagos dolog lenne.
Hol kezdhetnék ennek neki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged