- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
dabadab #18396 üzenetére
Fú erre a korszakra emlékszem, minden nap volt egy bomba hír Portfolion, hogy "A Boomer&Boomer Bank is elindítja tokenizált blokkláncalapú kriptovalutáját" aztán igazából annyi derült ki a cikkből, hogy csinálnak valami játékpénzt ami annyit sem ér mint a SuperShop meg meg van kötve a kezük a törvények által amúgy is, de most ezek a buzzwördök.
-
válasz
dabadab #18160 üzenetére
Szerintem egyszerűbb appokat angol leírás alapján meg fog tudni csinálni, és esetleg változtat is majd rajta.
Az advent of code első pár feladatát már most is megoldja.
Nyilván neked nem kell aggódnod, de az Upwork-rol eltűnhet az emberek jó része.
Játssz vele egy kicsit, félelmetes. Szerintem nagyobb dolog, mint a Google volt, amikor megjelent.
-
coco2
őstag
válasz
dabadab #18092 üzenetére
Hát, 80-as évek végéről én c128-asra emlékszem, meg a 1541-es floppy drive-ra, pedig mi nem voltunk gazdag népek. És igen, jellemző esetben első parancs a "go 64" volt
90-ben már AT-t használtam. Játékra jó volt lakosságnak (én mondjuk turbo pascalt meg assembly-t tanultam rajta), és azon túl céges környezetben a dbase-es nyilvántartások addigra már terjedtek, meg érkezett a Clipper. A vax-okhoz képest megváltás voltak az AT-k. Hogy drágák lettek volna? Én nem emlékszem, mibe kerültek, gyerek fejjel azt én még nem néztem, de túl drágák nem lehettek.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
dabadab #17877 üzenetére
a hogyan tudták volna jobban csinálnit én úgy tudom elképzelni, hogy egy valódi penetration tesztet csinálnak és a rendszerben magában találnak hiányosságot, pl valahol egy CSRF cookie hiányzik az egyik aldomainen és ennek segítségével át tudják bármelyik fiók felett venni az irányítást. egyszer megcsinálja, pl a barátja accountjában átírja a nevét vagy valami, ledokumentálja, beküldi és ráír egy árat, hogy helló, ezt javítsátok ki és én úgy érzem, hogy megdolgoztam ezért az 1 misiért, szóval légyszi ennyivel honoráljátok. ha nem honorálják elmegy telexhez és elmeséli, hogy mekkora suttyó fukari g*cik
a cég dolgozói ellen nem indítsz phisinget, valszeg úgyis bedőlnek de ez social engineering, nem hacking, jobb helyeken ilyesmire maga a cég bérel fel külsős céget és kontrollált környezetben próbálja meg a saját dolgozóinak megtanítani a dolgot.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #17871 üzenetére
Nekem majdnem mind1, hogy milyen kommenteket* látok. Pl. az egyik példakódom ezen kód alapján készítettem. Az első dolog volt, hogy a kommenteket kiszedtem belőlük(csak felhigítják a kódot).
* a "kommenteket" kifejezés sem jó, hiszen vagy comment-eket, vagy megjegyzéseket. A komment olyan semmilyen nyelv...
-
fatal`
titán
válasz
dabadab #17871 üzenetére
Azzal szerintem magyar cégnél, magyar projekttel nincs gond, nálunk is szokás, de nemzetközi projektekbe (vagy olyan szoftver, amit nemzetközi cég is használ) angolul commentelünk.
De ez az MD5 jelszó hash, meg "SQL Injection védelem" elég is volt.
Vannak páran azért, akik letöltötték az egészet és most azzal kínozzák magukat.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #17856 üzenetére
Na látod. Itt van a nagyon nagy különbség köztünk. Akiket ti "fórumos vérpistikéknek", "személyiségzavaros hülyegyerekeknek", stb... neveztek, nekem határozott véleményem, hogy nekik is joguk lenne példakódokat látni. Sőt! Nem csak nekik, hanem pl. az enyhén értelmi fogyatékosoknak is(akik erre még képesek).
-
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #17824 üzenetére
Szted. 1 figyelmeztetés és 2 kitiltás(amelyek ráadásul nem is a C topic-ból való kitiltások voltak) után jogos volt a C topicból való végleges kitiltás?
-
cucka
addikt
válasz
dabadab #17759 üzenetére
Szerintem nem emiatt akar mindenki konténereket használni,
Nyilván, de túl sokszor láttam már olyat, hogy tök fölöslegesen konténerizáltak valamit.
Ez csak egy példa volt, hogy lehet viszonylag normálisan menedzselni dependenciákat konténerek nélkül is. Tehát létezik köztes megoldás a globális összeakadó dependencia pokol és a mindent dockerbe megközelítés között félúton.nem nagyon látom, hogy az általad javasolt megoldás milyen lényegi ponton különbözne a konténerektől
Hát azért az én megoldásom jóval fapadosabb.
Az egyik fő hátrány, hogy minden a saját userspace-emben fut, tehát valójában nincs semmi izolálva.
A másik fő hátrány, hogy ez devops szempontból lábbal hajtós megoldás. Egy konténert bedobsz az ECS-be, Kubernetesbe, stb.
További szívás, ha van a környezetbenv valami, amit háttérben kell futtatni, konténerizálva teljesen triviális, hogy mondjuk 3 eltérő mysql fut a gépeden daemonként, a fapados megoldásnál kicsit több munka. -
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #17755 üzenetére
Ebben sok igazság van. Viszont ezt így is lehet fogalmazni:
Ha azt hiszed, hogy ha (fél)kész(szádba repülő) kódok "azt csinálják, amit te akarsz vagy amit te hiszel"*, akkor engedd meg, hogy kiröhögjelek.* és akkor még az optimalizálásról nem is beszéltem.
@#17750 JoinR:
>a többség meg hát mégse csak unalmában foglalkozik ezzel.Jó lenne, ha sok unalmas, érdemben felhasználható időm lenne. De sajnos a betegségem miatt nem vagyok képes még csak közepes időtartamra sem koncentrálni/figyelni. A megosztott figyelemről, valamint a fizikai fáradékonyságról nem is beszélve. De tisztában vagyok vele, hogy ez egyéni szoc. problémám, ami valszeg senkit nem érdekel...
-
bambano
titán
-
dqdb
nagyúr
válasz
dabadab #17617 üzenetére
Sajnos (vagy szerencsére) nem tudom. Szinte kivétel nélkül generált PDF-ekkel kerültem kapcsolatba olyankor, amikor a belsejükből ki kellett valamit nyerni, és azoknál már sokszor az is csodaszámba megy, ha nem sértik meg a szabványt úgy, hogy az egyes szoftverekben megjelenítési/működési problémát okoz. Olyan úri huncutság, mint ligatúra, ezeknél elképzelhetetlen
Maga a szabvány pedig egy akkora massza a maga 800+ oldalával, hogy csak azokat a részeket néztem meg alaposan eddig, amelyekre tényleg szükség volt, és a renderelés nem ez a terület, így arról az oldalról sem ismerem ezt a témát.
Ha tudsz linkelni olyan dokumentumot, amiben van, akkor rá tudok gyorsan nézni, ez egy eléggé hasznos kis tool a dokumentum szétszedéséhez, aztán már csak az opcode-okat kell nézegetni.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #17604 üzenetére
Nem is tudom, hogy ki képzeli magát helikopternek...
Lehet kritikát megfogalmazni, de 1 fórumozó programozónak(tehát aki fórumozik is, és programozónak is tartja magát) illene megfogalmazni/megindokolni, hogy miért is az a véleménye az illetőről, ami.. Sztem. ez hozzá tartozik az alap műveltséghez. De az ilyennel:
>Ismét el lehet mondani, hogy mindenki tökre ostoba, csak te vagy helikopter.
nem tudok mit kezdeni. Ez nem 1 művelt ember írása, mert indoklás nélkül van.Pl. nekem erről is megvan a véleményem. Én szorítok, hogy NE vegyék fel, vagy remélem, hogy nem vették fel senior pozícióba(legalábbis, ha nem változott meg jelentősen az utóbbi 1 évben).
De én meg is indoklom, hogy miért ez a véleményem. Meg kell nézni ezt a hozzászólását. Én vmi. ilyesmit várném el egy senior programozó jelölttől:
>Ezt a feladatot így és így lehetne megoldani goto nélkül, de ez a megoldás rosszabb, mint goto-val ezért és ezért és ezért stb... stb... stb...Ehelyett azt várta el tőlem, 1 nem programozótól, hogy én mondjam meg, hogyan lehet goto nélkül megoldani.
Itt meg többek között ezt írja:
>A laposföld-hívőkkel nem tudok mit kezdeni így feladom. Ezzel együtt felveszem az interjú kérdéseim közé a goto kérdéskört, mert többet ér az idegrendszerem ennél.Ezek szerint az ilyen emberke még interjúztat is(tehát ő döntötte el, hogy kit vesznek fel, és kit nem). Most meg senior akar lenni (több) milláért, és azon aggódik, hogy lecsúszik a zsíros állásról(hát nem tudom sajnálni...)
Mondjuk attól megpróbálom tartóztatni magam, hogy valakit beskatulyázzak(ezért írtam az előbb is, hogy "legalábbis, ha nem változott meg jelentősen az utóbbi 1 évben").
Bocs a hosszú(és sokak számára nem szimpi) post-ról. De ezt meg kellett írnom még akkor is, ha ezért kitiltanak 1/2/3 hétre, vagy 1 hónapra(esetleg véglegesen - erre szerintem nem adtam okot). Bár azt sem bánom, ha véglegesen kitiltanának. Ebben az esetben csak az oldalamon írogatnék. Esetleg erre az oldalra néha. -
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #17592 üzenetére
>meg hasonló kifejezések úgy olvasódnak, hogy "kevés pénzért".
És ezzel mi a baj? Az árat a kereslet/kínálat határozza meg. Magyarul: ha mind a 2 félnek megfelel az általad "kevés pénz"-nek mondott ár, akkor létrejön az üzlet, egyébként nem. Saját szubjektív véleményem a "könyv + aktív tanulás" szisztéma(legalábbis, ha nem szükséges papír). Tehát speciel én kidobásnak tartom az óránként 30-40-et. Úgyhogy velem biztos nem jön létre ilyen üzlet...
-
Con Troll
senior tag
válasz
dabadab #17592 üzenetére
Köszi a tippet.
Félreértés ne essék; nem azért nem írtam árat, mert majd alkudozni akarnék, meg minél olcsóbb annál jobb. Egyszerűen fogalmam sincs mi a reális tarifa 1 óra tanításért. Meg aztán ahány ember, annyi féle elképzelés, hogy neki mennyiért éri meg a dolog.Szóval ha valakit esetleg ez tartana vissza: minőségre megyek, aminek nyilván ára van, de mivel fontos lenne a dolog, nem ezen fogok spórolgatni.
-
martonx
veterán
válasz
dabadab #17552 üzenetére
Egy ilyet találam közben: Public Holiday API Documentation (theapiguy) | RapidAPI
Havi száz hívásig ingyenes.
Google Calendar is jó ötlet, csak hirtelen nem tudom, azt hogy lehetne C#-ba legkönnyebben beemelni, míg egy json-t visszaadó API result beimportálása csukló mozdulattal meg is van. -
cucka
addikt
válasz
dabadab #17277 üzenetére
Hát nem tudom, nekem csak a szívás jut vele.
Az npm és az egész mikro package elképzelés egy határ szar. Az nem normális, hogy egy viszonylag egyszerű szoftvernek 2-300 dependenciája van.
Aztán ha nem megy vele valami, akkor sok sikert. Néha az a hiba, hogy adott package csak globálba telepítve megy. Vagy beszarik a node-gyp. Vagy rossz a node verzió. De türelmesen próbálkozz a 8 magos gépeden, mert ez a szar egy szálon fut.Aztán ott van, hogy itt mindenki preprocesszort meg fordítót akar írni. Typescriptet fordítunk. CSS-t fordítunk. Template-et fordítunk. Aztán az egészet becsomagoljuk. Sőt jönnek a php-s hülyék és ők sem akarnak kimaradni a jóból, ezért a csomagolóra írnak egy saját csomagolót (laravel mix). És az egészre egy futtatót, mert hát az felháborító lenne, hogy írjunk egy build scriptet, hát nem vagyunk mi állatok. De egy futtató nem elég, legyen több, az "industry standard" az ilyen lefordíthatatlan szójáték. És fontos, hogy az egyik package ezen dependáljon, a másik meg azon.
Na és ez a tooling, berakod a projektbe, hoz mindegyik magával 100 dependenciát meg úgy 300 nyitott bugot. Te futottál már be typescript fordító hibába? Mi igen.
Na és ezekkel fogod és elmerülhetsz a frontend fejlesztés mocsarában. Ahol mindenki annyira okos, hogy saját virtuális dom-ot meg event loop-ot ír, mert hát biztos jobban megoldja javascriptben azt, amit a böngésző fejlesztők C++ban megírtak. Sok sikert ahhoz, hogy találd meg, hol leak-el a memória, mert valahol leak-elni fog.
Bocs a rantért, de szerintem az ipar egyik rákfenéje mostanában pont a javascript ökoszisztéma, annak a minősége, és az a tény, hogy kenyérpirítótól desktop appon át szerverig mindenki mindent ebben a szarban akar lefejleszteni.
-
cucka
addikt
válasz
dabadab #17274 üzenetére
Hát nem tudom, mi javult benne. A böngésző mint platform végül is eléggé kiforrott.
De az egész javascript ökoszisztéma az egy igazi foskazal, nekem lábrángásom van, amikor az a munka, hogy ahhoz hozzányúljak.Régen a php és a ruby on rails köré gyülekeztek a hülyék a szoftveriparból, azóta a javascript utcahosszal átvette a vezetést.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #17219 üzenetére
>nem megy
Lehet, hogy igazad van. Te, mint rizsázó, lehet, hogy jobban tudod...
Hasonlítsd össze ezt a hozzászólásod, és az itt lévő elfogadott megoldást! Te csak rizsázol/dumálsz/szövegelsz a dijkstra algoritmusról, míg a másik nick egy példán mutatja be a gyakorlati alkalmazását. Melyikőtöknek milyen a hozzáállása? Ki is rizsázik? Bővebben a webhelyemen írtam erről. Nem linkelem be, azt az írásom, mert úgyis törölnék. De meg tudja akárki nézni(te is, ha egy kicsit is kíváncsi vagy rá), hogy miről beszélek(illetve írok). Te a nyomába sem érhetsz annak a nick-nek!A másik meg az, hogy 5 percen belül válaszoltál. Nem tudom, ti folyamatosan a gép előtt ültök állandóan frissítgetve? Munkaidőben! Mikor én(vagy valaki más) kérdez, akkor meg órákig, napokig nincs válaszotok. És azután is csak esetleg rizsa.
sztanozs: Csak a kérdezőnek válaszoltam. Nem kérdeztem semmit.
-
coco2
őstag
válasz
dabadab #17204 üzenetére
Nem Dél-Koreában vagyunk, hogy 62 órányi folyamatos - anfetaminnal megtámogatott - raidelés után a kiszáradásba belehaljunk. Csak privát vélemény ugyan, de azoknak a népeknek szerintem nincs ki mind a négy kerekük.
A wow kezdetben arról szól, mint egy szöveges játékban a küldetések. El kell olvasnod a dolgokat, és megértened. Vagy csak megfigyelned, mit csinálnak körülötted a többiek, és haladni az áradattal. Aztán amikor beszélni is akarsz velük valahogy, legalább a játékbeli igényeidről, akkor elkezded megkeresni a módját, hogy lefordíts ezt-azt.
-
bambano
titán
válasz
dabadab #17085 üzenetére
a google docsnak vagy minek volt az első eula-ja az, hogy amit a google docsba írtál, az a mienk.
a meltdownnak meg az a köze a githubhoz, hogy a githubon levő anyagot szerencsés esetben csak a github üzemeltetője tudja elolvasni, rosszabb esetben ha melléd költözött a szerverre valaki, akkor ő is. de megértettem, hogy nektek, programozótoknak nem fontos a forráskód titkossága.
-
bambano
titán
válasz
dabadab #17075 üzenetére
nem emlékszel a google első felhasználói szerződésére?
abban is ez volt, míg el nem törölte a népharag. abban egyetértünk, hogy ez egy görény történet, csak a probléma, hogy történet és nem fud.a megbízhatósághoz nálam a bizalmasság is hozzá tartozik. elhiszem neked, hogy a github rendelkezésre állása jobb, mint amit átlag wannabe linuxos összehoz, de az csak az egyik paraméter.
teljesen biztos, hogyha én egy olyan programot írnék, ami több, mint egy crud, esetleg lényegi érdeklődésre tarthatna számot, akkor biztos nem tenném cloudba. másrészt az én cuccaimnak a mért rendelkezésre állása jobb, mint a nagy cloud szolgáltatóké, de nem tőlem akarnak githubot rendelni...
szerk: ja, közben jutott eszembe: meltdown. spectre. hajrá mindenki a felhőbe!
-
dudikpal
senior tag
válasz
dabadab #17068 üzenetére
Ahh franc...
Igen, természetesen elírtam ahogy kell, de a kódban helyesen pöcörészem, ahogy írtad:(?=((\w)((?!\2)\w)\2))
Viszont a három elemű tömböm mind három eleme üres string lesz ezzel, nem pedig['zaz', 'zbz', 'bzb']
Már próbáltam matchAll()-lal is, meg persze simával is, de nem bírom kicibálni belőle. -
Mike
veterán
-
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #16919 üzenetére
Link. Nem ez a lényeg? Én nem klónozni szerettem volna a kódot, hanem hogy lehet-e optimalizálni. És azért határozottan lehet. De érdekes módon pl. azt az oldalt nem fikázzátok, ahonnan az algót vettem. Meg a többi atoi(...)-t és itoa(...)-t hiányosan megvalósító oldalt sem(pedig van egy-pár). Csak a pmonitor-ét(aki én lennék).
-
Gyuri16
senior tag
válasz
dabadab #16798 üzenetére
Mint a regi szep idokben:
"We cut megabyte after megabyte, and after a few days of frantic activity, we reached a point where we felt there was nothing else we could do. Unless we cut some major content, there was no way we could free up any more memory. Exhausted, we evaluated our current memory usage. We were still 1.5 MB over the memory limit!
At this point one of the most experienced programmers in the team, one who had survived many years of development in the "good old days," decided to take matters into his own hands. He called me into his office, and we set out upon what I imagined would be another exhausting session of freeing up memory.
Instead, he brought up a source file and pointed to this line:
static char buffer[1024*1024*2];
"See this?" he said. And then deleted it with a single keystroke. Done! "
[link]
The Programming Antihero resz a cikk aljan -
axioma
veterán
válasz
dabadab #16731 üzenetére
Nekem forditva, a fizikai kalendariumrol jutott eszembe hogy adventofcode
(eddig oitm-eztem, pont vege, erre megint lesz program melo utanra)
De amugy ja, miutan rajottem hogy megvan a tavalyi leaderboard, mar figyelemfelhivo cellal nem toroltem az egesz hsz-t hanem hagytam itt, hatha leszunk kicsit tobben iden... -
-
don_peter
senior tag
válasz
dabadab #16482 üzenetére
Most a legtöbb esetben a Flutter jön szembe, kereszt platform tekintetében lehet jobb lenne ebbe az irányba elmozdulnom? A Dart nyelvről olvastam, hogy JS alapú illetve arra hasonlít legjobban, viszont a kód védelemről nem igen olvasni. Hogy oldják meg azt, hogy mondjuk egy adatbázis kapcsolati adatok ne kerüljenek ki? Vagy mondjuk fordítást követően már nem lesz nyílt a forráskód?
-
Ispy
nagyúr
válasz
dabadab #16166 üzenetére
Hát első körben php volt és kotlin, de végül node.js és flutter lett a befutó, mivel most indult az éles teszt, itt már nem lesz váltás egy darabig. Én egyébként furcsa mód élveztem .net után a php-t is, de javascriptel sincs bajom. Ts is szóba került, mert eddig igyekeztünk ms vonalon maradni, de a mobil oldalon a xamarin nem volt opció, maradt a natív react, kotlin és flutter, végül a flutter nyert a crossplatform miatt. Szerencsére ezt a vonalat nem én csinálom, szóval a dart még nem lesz az önéletrajzom része.
-
coco2
őstag
válasz
dabadab #16108 üzenetére
Van külön _wsystem(), annak kell wchar_t*
Linux alatt nem találtam hasonlót.
-
pube111
senior tag
válasz
dabadab #16016 üzenetére
Akkor lehet, hogy el vagyok tévedve.
Ffmpeg et akarok kezelni gui val. File szelektor kellene bele, amivel kiválasztom a .vob fájlokat, amiket konvertál mp4 be. Azt hittem, erre (is) jó a yad. A zenityt ismerem, de egy ablakban akarom megoldani az egészet. Meg az nincs mac re.
Azt sem tudtam, hogy linuxon is van yadm. -
-
Demertin
tag
válasz
dabadab #15876 üzenetére
És #15877
A katonai pálya abszolút nem vonz. Ahogy írtátok is, nagyon le vannak szűkítve a lehetőségek. Maga tisztán a szoftverfejlesztő pálya sem cél. Engem tényleg tisztán a járműipari gépészet vonz, bár így akkor jobban járnék, ha elmennék egy járműmérnöki szakra. Mondjuk ezáltal ugrik a support az osztálytól, meg egy lassan lecsengő felmondással is felér
-
Livius
őstag
válasz
dabadab #15783 üzenetére
Áhh erre a MXC_SPI_BUF_RX makrós dologra már emlékszem, ebben kellet pacthelnem, hát ötletes meg minden, de nem volt baráti a dolog számomra, főleg azért mert olyan dolgot kellett beleraknom, amitől már nem lehetett sablonos, és nem volt alkalmas erre a spórolva megírt módhoz, úgy hogy egyesítve kezelhető legyen minden típushoz.
Az X és Y koordinátás dologra értem, hogy csak erőltetés és oda felesleges az ilyen _u32 vagy ilyesmi jelölés. De nekünk a SW 90%-ban HW eszközöket kezel, tehát pont olyan dolgok jönnek be mint az "spi_imx_buf_rx_u8" és társai csak akár már változókra is, nekünk ezért kellene elsősorban. Ha általános matematikai számolásokról szólna vagy szimulációkról a SW-ünk, akkor tényleg semmi értelme nem lenne ezeknek a var_u32 utótagoknak. -
Livius
őstag
válasz
dabadab #15772 üzenetére
Ezt a template programozást arra érted, hogy előre fel van töltve pár típus struktúra különböző SPI controllerek fv pointereivel meg konfigjaival? Ez tényleg okos, bár sajnos a C++ hiányát próbálja megoldani praktikusan.
1. nincs camelcase, underscore van
C-ben mi az ajánlott? Camelcase nekem eddig a C#-ban és C++-ban otthonos, C-ben erre az underscore-ra szavaznék.2. minden függvény neve az a scope, ahol érvényes
Oké ezt értem, hogy akkor ami spi_imx-vel kezdődik az a fv az csak az spi-imx.c-ben van felhasználva. De mi van akkor, ha lenne egy olyan fv amit más scope is használna mert úgy van tervezve (tehát egy include-val más forrás is használhatja), milyen nevezék lenne jó rá?3. a függvénynevekben csak tök elterjedt (tx, rx, clkdiv, buf) illetve a domainspecifikusan egyértelmű (pl. wml) rövidítéseket használ, minden más ki van írva
Más kernel forrásban úgy emlékszem van olyan postfix sokszor a változóknak, hogy _u64, _s32, ez itt egyáltalán nincs, pedig nálunk erre nagyon lenne majd igény.4. ha boolt adnak vissza, akkor eldöntendő kérdés a függvény neve
Ezt én is szeretem már használni az is_xxx() fv nevet vagy változó nevet, a C#-ból és a C++-ból rám ragadt. Van értelme a fv-nek valami post vagy prefixében azt is bevezetni, hogy milyen típusú a visszatérő értéke? -
Livius
őstag
válasz
dabadab #15769 üzenetére
Az NI LabWindow CVI az csak és kizárólag C-ét tud fordítani, és abból is max a C99-et. Hiába van benne egy clang fordító, az NI fórumán is közölték már sok kérdezőnek hivatalos NI support emberek, hogy az a clang az NI-által már módosított, és kivan belőle szedve a komplett C++ képesség. Ezt a fránya LabWindow CVI-t és így a C-ét csak azért kell használnunk, mert a LabViewban is használható, ma már nagyon szépnek sem mondható GUI-is van benne, és azt nem tudjuk lecserélni (vagyis letudjuk, de akkor lehet újrakezdeni mindent a nulláról C#-ban). Szóval semmi esély a C++-ra, sajnos. Max annyi esély lenne, hogy egy CVI-ban buildelt dll, az nyilván egy g++-val vagy msvc-vel fordított C++-ban használható lenne, de nekünk már maga a GUI is ebből a CVI-ból származik, ami 100%-ig C-ben van, így innentől kezdve nincs C++ lehetőség mert ez a GUI vagyis Framework azt nem tudja.
Amúgy valami jó "state of the art" Linux kernel forrást tudsz mutatni? Én nemrég pathcelgettem magunknak ebben az spi-imx.c forrásban, de azért én erre nem merném kimondani, hogy annyira patent, közelebb áll a vacakhoz mint a tökéleteshez. Én pl nem tudok rájönni mi lehet a nevezéktan ebben, kb semmi, valami rövidített random kitalált nevek vannak, amik valamit elárulnak a működésről és ennyi, de ez nekünk így kevés lenne, jó alapnak. -
Livius
őstag
válasz
dabadab #15767 üzenetére
Sajnos pedig valami szabályokra épülő változónév és fv név is kell (sőt főleg ez kéne), mert nem csak egy ember csinálja az ilyenben a coderefactoringot, és itt ha nincsenek vagy nem lesznek szabályok, akkor csak a rendetlenséget fogjuk növelni, és jobb semmi sem lesz így a kódban átláthatóság terén.
Python-ra, C++-ra, C#-ra tök jókat találok GitHubon, de ugye mind az objektumokra van kitalálva. Baromira áldom ezt az NI-t hogy még mindig nem tudta C++ képessé tenni a szar CVI fordítóját és Frameworkjét, lassan 20 év után se. -
Livius
őstag
válasz
dabadab #15763 üzenetére
Nézegetem, de ez a kernelére van igazán, pár cucc lehet jó lesz belőle, de pl a naming fejezetet úgy leírja, hogy szinte semmit se írt le, hogy akkor most mit kell használni a változókra.
Egyelőre ez ami hasznos első olvasásra
"Functions should be short and sweet, and do just one thing." -
Livius
őstag
válasz
dabadab #15754 üzenetére
Azért kellene nekem egy ilyen, mert a kedves National Instruments-nek a HW cuccait nem csak a saját LabView nyelvével lehet programozni, hanem van nekik egy C-és Frameworkjük is GUI-val és sok-sok lib-vel a HW-jeikhez, ez a LabWindows/CVI. Sajnos van egy +10 éves SW ami ebben van megírva, és életben kéne még tartani, de akkor már jó lenne valami kultúrát is bele vinni, mert az már nem sok maradt benne.
Amúgy C99-hez vagy annál újabbhoz kéne, valami értelmes, nem beágyos. -
K1nG HuNp
őstag
válasz
dabadab #15565 üzenetére
ne haragudj de továbbra sem értem a dolgot. Ha egy API-ról szedi bármilyen frontend megoldás az adatokat akkor nem tudsz gyorsabb lenni a http kéréseknél, vagy itt most nem apival dolgoznál hanem valami lokális fájlokkal?
Meg amúgy optimistic UI, Reactben nagyon gyakori pattern az, hogy az user interakciókra frontenden azonnal válaszolonk, a frontend oldali cache-t mutáljuk pontosan úgy mint ahogy azt tennénk amint visszajön a 200as http valasz, viszont közben paralell elküldjük a http kérést is. Ergó arra optimalizálunk hogy minden küldött kérésünk 200al tér vissza és ebben az esetben teljesen 0ra visszuk le a valaszidot..
Nem latom hogy a flutter most miert jobb vagy..? Ha valami akkor bloated szar es 16 megas frontend oldali bundlejeid lesznek, nekem egy macbookon laggol a belinkelt oldal ..Szoval hogy nem teljesen vagom a koncepciodat es ha gondolod irhatsz meg rola, de ezek a megoldasok ha nem nezzuk az elso betoltest (ahol szamit a bundle size) akkor pontoan olyan gyorsak, marmint itt konkretan sub nanosec browser re-renderekrol beszelunk..
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest