- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hatodik bétánál jár a Galaxy S25
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Yettel topik
- MWC 2026: Óriásakkut tuszkoltak egy szupervékony hajlíthatóba
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
birno
addikt
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy mivel lehet/szokás viszonylag egyszerűen s gyorsan egy algoritmus lehetséges állapotait megtervezni, úgy, hogy a végén lehetőleg minél átláthatóbb legyen az egész?
Kezdő vagyok, eddig nagyobbrészt olyasmi feladatokat kaptam amiket azért fejben át lehetett gondolni, de most egy olyasmi layout kezelő algoritmust kellene írni mint amilyen az androidban is van, a kétlépcsős measure/layout rendszer s pl. egy LinearLayout szerű megoldásnál is már elég sok lehetséges állapot van ahhoz, hogy ne lehessen mindet fejben tartani s úgy tervezgetni.Gondolom legtöbben azt mondanák, hogy valami diagram szerkesztő progival dobjak össze egy ilyesmi ábrát, de egyrészt az ilyenek általában egy osztály vagy teljes folyamat leírására vannak, nem pedig egy függvényen belüli lehetséges állapotok kielemzésére, másrészt mikor sulihoz kellett ilyeneket csinálni a hajam kihullott tőle olyan nehézkes volt a használata(persze lehet csak rossz progit használtam), harmadrészt meg sajna egy tipikusan olyan cégnél vagyok, ahol kiadnak egy feladatot s tegnap a határidő, szóval nem tudok napokat eltölteni egy ilyen diagram összerakásával.
Tudom, ez így sok mindent kizár, de hátha valakinek van valami jól bevált módszere ami segíthet vagy esetleg tudna példát linkelni/mutatni amin el tudok indulni.

Már nekiálltam megírni, de annyira belezavarodok egy idő után így hogy nem látom az összes lehetőséget s nem tudom, hogy mikor mire kellene odafigyelni, meg nem látom, hogy egy lehetséges állapot hogyan befolyásol egy másikat s miként kellene ezeket kezelnem, úgy hogy ne is legyen kód duplikáció, meg ne is legyen lassú, mivel ezek a függvények nagyon sokszor lesznek meghívva, de minden esetben jó eredményt is adjon, hogy azt se tudom a végén fiú vagyok-e vagy lány.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Sorozatok
- Túlélnél egy generációs űrhajón? MIO: Memories in Orbit teszt
- PlayStation 5
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A cégvezetők látják az AI költségeit, csak azt nem hogyan lesz ebből haszon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mazda topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- TUF A15 FA507UV 15.6" FHD IPS Ryzen 9 8945H RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- TUF A17 FA707NV 17.3" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- TUF A15 FA507NV 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- GIGABYTE Z790 EAGLE +2x16GB 6400MHz CL32 PATRIOT VIPER VENOM DDR5 kit egyben eladó! GAR/SZÁMLA!
- Seagate Exos X20 20TB SATA3 (ST20000NM007D) HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4325, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4649
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest