Hirdetés
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android szakmai topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy mivel lehet/szokás viszonylag egyszerűen s gyorsan egy algoritmus lehetséges állapotait megtervezni, úgy, hogy a végén lehetőleg minél átláthatóbb legyen az egész?
Kezdő vagyok, eddig nagyobbrészt olyasmi feladatokat kaptam amiket azért fejben át lehetett gondolni, de most egy olyasmi layout kezelő algoritmust kellene írni mint amilyen az androidban is van, a kétlépcsős measure/layout rendszer s pl. egy LinearLayout szerű megoldásnál is már elég sok lehetséges állapot van ahhoz, hogy ne lehessen mindet fejben tartani s úgy tervezgetni.Gondolom legtöbben azt mondanák, hogy valami diagram szerkesztő progival dobjak össze egy ilyesmi ábrát, de egyrészt az ilyenek általában egy osztály vagy teljes folyamat leírására vannak, nem pedig egy függvényen belüli lehetséges állapotok kielemzésére, másrészt mikor sulihoz kellett ilyeneket csinálni a hajam kihullott tőle olyan nehézkes volt a használata(persze lehet csak rossz progit használtam), harmadrészt meg sajna egy tipikusan olyan cégnél vagyok, ahol kiadnak egy feladatot s tegnap a határidő, szóval nem tudok napokat eltölteni egy ilyen diagram összerakásával.
Tudom, ez így sok mindent kizár, de hátha valakinek van valami jól bevált módszere ami segíthet vagy esetleg tudna példát linkelni/mutatni amin el tudok indulni.
Már nekiálltam megírni, de annyira belezavarodok egy idő után így hogy nem látom az összes lehetőséget s nem tudom, hogy mikor mire kellene odafigyelni, meg nem látom, hogy egy lehetséges állapot hogyan befolyásol egy másikat s miként kellene ezeket kezelnem, úgy hogy ne is legyen kód duplikáció, meg ne is legyen lassú, mivel ezek a függvények nagyon sokszor lesznek meghívva, de minden esetben jó eredményt is adjon, hogy azt se tudom a végén fiú vagyok-e vagy lány.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az Intelt is utolérte az USA új exportkorlátozása
- Futás, futópályák
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Fűnyíró topik
- Sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i3 Proci
- Lenovo Legion 5 (16IRX9) Intel Core i5-13450HX, RTX 4060 (3 év Prémium Lenovo Garancia)
- ÚJ HP Elite SFF 600 G9 Core i5 13500 /8GB DDR5 //512GB SSD /Windows 11 + gyári gari dobozos!
- Fujitsu Primergy RX300 S7 + 2xE5-2620 + 64Gb RAM + 6 HDD CADDY + LSI MegaRAID SAS 2208+BBU + RAILKIT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest