Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- 7000 mAh-s aksit kapott a Motorola Moto G57 Power
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
Hali!
Anno amikor a DOS-os Pascalból (TP) átírtam egy progimat D3-ba én is találkoztam ezzel a problémával. Input + output célból volt egy rekordokból álló tipusos fájlom ami TP alatt tökéletes volt, de D3-ban nekem is elcsúszott beolvasáskor. Én magamtól rátaláltam a megoldásra, csak most kapásból nem emlékeztem hogy mi volt az.
De egy kis keresgélés után megtaláltam hogy melyik volt az a progi, és mivel szerencsére kommentelni sem felejtettem el (!) így az én megoldásomat most el tudom mondani. Fordítási direktívákkal (!!!) kellett játszani, na nem sokat de célirányosan.Én ezt a kettőt állítottam be a program elején, lehet később is de legkésőbb a fájlkezelés előtt:
{$H-} // default is ShortString
{$A-} // NOT Aligned record fieldsA Project Options/Compiler menüpontban is le lehet szedni a 2 pipát a checkboxból, de így a programból kiadott utasításként hosszabb távon biztosabb a siker ...

A {$H-} sem árt, de főleg a {$A-} a lényeges, mert az alapértelmezett "+" valami automatikus szóhatárra illesztést végez, tehát 4 byte-os határra "tol" adatokat a rekordban (igazából nem tudom hogy mi célból), kikapcsolva meg nem tologat semmit, nekem így megszűnt az elcsúszás. Sajnos a "+" a default. Nekem gyanús hogy ez lesz a megoldás Nálad is, tehát ez(eke)t ki kellene kapcsolni.
Egy próbát megér.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Dell Latitude 7430 x360 Ütésálló Érintős Hajtogatós Profi Ultrabook 14" -60% i7-1265U 16/512 IRIS Xe
- HP E24m G4 Monitor FHD IPS webkamerával, Windows Hello-támogatással
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/16GB/512SSD/FHD/garancia!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th i7-1165G7/16GB/512/FHD/Magyar
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3501, 90% Akkumulátor
- LG L192WS monitor eladó: 19" 1440 900
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i5 13400 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ÚJ Zalman T4 Plus FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De egy kis keresgélés után megtaláltam hogy melyik volt az a progi, és mivel szerencsére kommentelni sem felejtettem el (!) így az én megoldásomat most el tudom mondani. Fordítási direktívákkal (!!!) kellett játszani, na nem sokat de célirányosan.