Hirdetés
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
Powerdvd 14 nem adja le a dts hangot,csak a stereo-t,régebben jó volt.
-
Memora
senior tag
Közben próbálgattam, de úgy néz ki, ezután is csak ritkán fogom használni a PDVD-t

Csak "full" BD (és DVD?!) lejátszása esetén ajánlja fel/vált át automatikusan 24p-re. Csináltam profilokat a Catalyst-ben, de egyszerűen így már túl körülményes az egész. MPC-HC-ben csak nagyon-nagyon ritkán érzékelek "zakkanást", csak azóta figyeltem fel erre az egész 24p mizériára, amióta kipróbáltam a PDVD-t, mivel ez rögtön olyan szaggatással játszotta le a BD filmeket, hogy lehetetlen volt nem észrevenni... -
McSico
senior tag
-
Memora
senior tag
Közben kipróbáltam, tényleg működik, a TV kijelzi a 24Hz-re való váltást, viszont a PDVD csak akkor érzékeli hogy 24p-s videót játszok le, ha azt BD-ként olvastatom be vele (és nem csak a fő film m2ts file-ját), amúgy vígan lejátssza szaggatva...
Így sajnos nem sokat érek vele, mert a külső felirat hozzáadása csak így működik. De majd azért még átnézem, hogy a saját playlist-jébe belistázva, majd onnan indítva a filmet, érzékeli e.
Érdekes módon az MPC-HC nem szokta átváltani a TV képfrissítését 24p-re, mégsem nagyon érzékelek szaggatást (talán egy nagyon picit, néha).
Érdemes esetleg talán egyénileg megoldani, és a VGA driverben létrehozni egy elő-beállítás profilt 24Hz-re, amit automatikusan hozzárendelek a PDVD-elindításához? -
Memora
senior tag
Szia, köszi a választ!
Akkor csak arra az időre állítja át, amíg megy a PDVD, jól értem? A TV-m amúgy 100%, hogy tudja ezt, anno amikor vettem 2009 végén, nagyon alaposan utána jártam minden kis apróságnak, úgyhogy egész biztos hogy tudja a 24p-t, mivel ez alapkövetelmény volt már akkor is.
Ez a TV-m: Samsung LE55B650Update: kis google-zás után megtaláltam, hogy van ilyen funkciója a leírás szerint: "1080 24p Real Movie"
-
McSico
senior tag
Hali.
Ez a funkció azt csinálja, hogy a durván 23 képkocka/mp-es filmet 24Hz-en küldi ki a tv-re nem pedig 60Hz-en.
Nálad azért rándul be, mert 60Hz-en nézed a 24Hz-es filmet. A 60 meg ugye nem egész számú többszöröse a 24-nek, így előfordul, hogy kimaradnak képkockák. Ha a tv-n még pluszba be van kapcsolva a 100Hz-es felskálázás, akkor még az is rádob egy lapáttal erre az anomáliára.Tehát, ha a tv-d támogatja az 1080p/24Hz-et, akkor bátran nyomhatod a PowerDVD-nek, hogy küldje ki a filmhez illő optimális kimeneti formát.
-
Memora
senior tag
Sziasztok!
Én PDVD15-öt használok most, és egyszer rákérdezett valami olyanra, hogy a megjelenítőm nem a megfelelő HZ-re van állítva a BD filmek tökéletes lejátszásához, átállítsa e? Én persze rögtön rányomtam, hogy ne, csak ne állítgasson semmit vakon nekem egy ilyen felhasználói program a gépemen. Természetesen nem írt ki semmi konkrétat, hogy pontosan mit is akarna, csak ennyit. Nem igazán örülnék neki, ha valamit összekutyulna nekem...
Viszont sokszor látok mikro akadásokat, szaggatásojat BD nézés közben, és kissé zavaró. A TV-m a VGA driver (Catalyst) szerint max 75Hz-t tud (2009-es 1080p-s Samsung, 100Hz-s), az "asztal" 1080p @60Hz-re van állítva (úgy hallottam anno, így a jó, ill. a driver is így állította be alapból).
Mit kéne csinálnom, hogy jó legyen? Alapból MPC-HC-vel nézek BD filmeket is, az érdekes módon tökéletesen, akadásmentesen lejátsza, de a PDVD sokkal jobban kihozza a trueHD hangsávokat. -
Tybike81
őstag
Powerdvd 14nél minek van az ha 3d tvre van kötve, és sima 2d filmet 3d-re konvertalva játszok le akkor a tvn van hang, de csak feketeség van. A tv átvált 3dre de nincs kép

-
eastone1
senior tag
Külön külön nem kapcsolom ki egyszerűen csak kiveszem a pipát a globális beállításoknál.
Az viszont érdekes, hogy a powerdvd beállításaiban a nem az r9 290x es kártyát olvassa be hanem az amd procit illetve az igp jé. Listázza hogy miket nem tud. pedig azokat mind tudja a 290x.IGP bios ban letiltva.
-
eastone1
senior tag
Hali. Itt kérdezném meg hát ha valaki belefutott már ilyesmibe. Power dvd vel játszok le egy BD50 es filmet.
Menet közben átvált magától teljes kitöltésre aztán meg kis idő elteltével visszavált szélesvásznúra. Ha be van állítva a stretch to fit, ha nem. Amikor kitölti a kijelzőt képváltáskor a bal oldalon hagy egy fél centis függőleges sávot következő képváltásnál meg kitölti. Hardveres gyorsítás van beállítva illetve a catalyst globál ban kipipálva a támogatott lejátszók. -
thomasz01234
csendes tag
Most raktam fel a Power DVD 12-est.
Ezen keresztül akarom nézni a Blu Ray 3D ISO filmeket tv-re kötve a gépet.
Amit eddig mondtak nekem, hogy a lenti 3D gombra kell kattintani az aktiválásra hogy tv felismerje a 3D-t és igy bekapcsoljon.
De mellette még a beállításoknál állítani kell dolgokat.
Ennél a Display Device beállításoknál nekem csak 3 lehetőség van, de mindenhol láttom hogy van több, pl hdmi 1.4 3d, de ilyeneket nem láttok, igy kiválasztani sem tudom.
Most a program maga rossz, hibás?Tud valaki tippet adni hogy miért nincs benne ilyen kiválasztási lehetőség, miközben mindenhol irnak róla?
-
DeanRain79
csendes tag
Szia!
Egyvalamire tudok gondolni,hogy lehet a windowson keresztül tölthettünk le valami hivatalos microsoft frissítést ami gátolhatja a lejátszó tört verziójának használatát. Más ötletem nincs.:-/ Lehet hülyeséget írtam,de nem jut eszembe más ok a hibára. Nem tudom ,hogy ki használhat eredeti verziót!Lehet senki.Ha még is akkor a fenti ok kilőve.
-
Csaby25
őstag
válasz
DeanRain79
üzenetére
Szia!
Nekem is ugyanez, de nem a windows 8-al van gond, mert win 7-el is ugyanigy jartam.
Jo lenne ha valakinek lenne otlete.... -
DeanRain79
csendes tag
Hali!
Elég kihalt ez a fórum topic..annyiból öröm,hogy sokaknak ezek szerint nincs a programmal problémája vagy egyáltalán nem is használja azt.
Nekem annyi lenne,hogy a 13 verziós nem akar elindulni.(win8 64 bit)Elvileg kompatibilis.
Eleinte ment még..jó pár hónapig semmi gond nem volt.
Most meg ráklikkelek az indítóikonjára,és semmi. Főmappájában is próbáltam. Kompatibilitást állítottam,rendszergazdaként is,de semmi. Töröltem,újraraktam,de még mindig nem indul.
Valakinek ötlete van esetleg,hogy mi baja lehet? -
McSico
senior tag
Üdv mindenkinek!
Valahogy rá lehet venni a power dvd-t, hogy asio kimenetet használjon?
Szeretném a windows hangkezelőjét megkerülve közvetlenül a hangkártyát meghajtani.
Várom az ötleteket.
-
frici69
tag
Sziasztok! Fenn volt a gépemen a Power dvd 10 -es verziója amikor frissíteni probáltam kérte,hogy a régebbit töröljem, ez megtörtént.De most sem engedi feltenni,mert azt írja ki,hogy uninstallozzam a régit.Érdekes,hogy a 9-es verzió felmegy.Mindíg ezt írja ki:
Cyberlink Power DVD10 was detected on your system.Please uninstall first.
Do you want to uninstallPower dvd10 now?
Ha az igen nyomom ezt írja ki:
X Error.The product definitation file lost!
Valaki tudna segíteni? -
beni883
csendes tag
Sziasztok!
x-fi hangkártyám van coax összekötve spdif-en keresztül logitech digitális hangfallal.
A problémám,hogy power dvd-vel nem tudom beállitani az spdifet,hangszóró választásnál fel sem ajánlja.Más lejátszókkal múködik,csak power dvd-vel nem akar.
Mit kell beállitani ill. mi lehet a probléma? Ha valaki tud,kérem segitsen,köszönöm. -
z0d1AK
nagyúr
bár már 4 éve lehalt a topic, de hátha ír ide még valaki választ...
van egy filmem, ami az asztali lejátszón, is a media playerben is tökéletesen megy, a power dvd-ben a menüig nincs gond, de azután a kép fekete-fehér lesz!
mi okozza a gondot? hogyan orvosoljam?
Ebből a filmből kellene kivennem képet, de azt is színesen!
előre is köszi, ha valaki még megtalálja ezt, és ír is
-
cintula187
addikt
Hali!
Power dvd 7.3 ultra val szeretnék megnyitni blu ray filmet. xp és most vista alatt is azt irja ki film megnyitáskor hogy nyitva van a lejátszo tálcája.

-
Tomate
veterán
Lenne egy PowerDVD 8 Ultra-val kapcsolatos kérdésem. Van a gépemen egy 20 gigás Blu-Ray film. Ha arra megyek, hogy film megnyitása mappából megnyitja elindítja tudok hangot választani, feliratot, írja is hogy blu-ray lemez de a kép méretét nem tudom állítani és a kép sem szép. Viszont ha csak a mappában lévő 20gigás fájlt nyitom meg, tudok állítani képarányt (kirakom teljes képre) és a kép is szép. Viszont hangot meg feliratot nem enged választani, így csak az 5.1 es Dolby Digital magyar hang van. Ha valaki tudna segíteni megköszönném. De ha tudtok jobb lejátszót szívesen várom! Köszi!

-
methyl
tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nemtudom, még 8-ast nem próbáltam, de azt el tudom mondani, hogy a 7-es Power DVD egy nagy kalap f*s .... annyi bugja van Vista x64 alatt mint az állat. (hogy más alatt is ennyi van e neki azt megerősíteni nem tudom)
pl.: ilyeneket csinál, hogy nem reagál a hangosítás - halkításra, még a némításra sem (mute), egy gondolatra bekapcsolja subtitlest, ha kérem , ha nem.... Amikor átrakom TV-outra a képet, akkor nagy feketeség lesz a powerDVD ablakában, vagy megfagy a powerDVD.
meg egyéb nyalánkságok...ezekután csoda lenne ha a 8-as működne....
-
Beowulf_78
addikt
Power DVD 8-ban ki lehet e kapcsolni ha leállítasz egy filmet, ne ugorjon fel a "rate this movie" ablak?
Rohadt idegesítő... 
-
wolfman
veterán
Lenne egy problémám. Látom régóta senki nem írt ide, de csak megpróbálkozom vele.
A jelenség az, hogy mikor elindítok egy filmet, akkor a menü szürke képet ad, ha a filmet magát elindítom akkor ok, de ha feliratosan nézem, akkor amikor a felirat látszódik akkor is beszürkül a kép. Ilyenkor mi van? Nekem eddig nem csinálta, de valamitől előjött.
Mentsetek meg!

-
netboy
senior tag
up
-
netboy
senior tag
Hali, nem tudja valaki, hogy miért csinálja a power dvd, hogy be van pipálva az spdif de nem adja ki a hangot és az informáciokban ez szerepel:
SPDIF Output Device: Creative SBLive! (not in use) -
Dilikutya
félisten
A PowerDVD a screenshotokat hova teszi?
-
firewolf
tag
Hello!
Nekem olyan problémám van a power dvd-vel, hogy ha a tv-n akarom megnézni a filmet, amit a power dvd-vel indítok el, akkor nem megy át a kép, csak a hang. Ezt azért sem értem, hogy miért csinálja, mert ha pl a bs playerrel játszok le 1 filmet, akkor az simán átmegy a tv-r is... Tudna nekem valaki segíteni?
előre is köszi:
FireWolf
[Szerkesztve] -
DewiL
senior tag
hasonló gondom van mit amit már fentebb is említettek a fórumtársak
valakinek valami 5lete

-
evko
aktív tag
up
-
evko
aktív tag

Sziasztok!
Tök mind1, hogy milyen Power DVD-t rakok fel, nincs hang, kép jó. Mi lehet a baj, ez előtt volt hang, de most nincs. Nincs kedvem a codekeket leszedni egyenként, stb.. órákig próbálkozni, akkor inkább reinstall minden, az is gyorsabb.
Ha valakinek van ötlete, szóljon léci!
Sürgős lenne..

-
Vangelis
félisten
Jó reggelt. valaki más?!
-
Vangelis
félisten
Ezt jól meg azt dumáltam

-
Vangelis
félisten
Up..mert fontos

-
Vangelis
félisten
Valakinke ötlete???
-
Vangelis
félisten
Jah és a media payer is csak simán játsza.
-
Vangelis
félisten
Vóna egy kérdése,m.
Unokaöcsémenk most üzemeltem be egy live 5.1 et..
a kérdés. mié nem tudom a power dvd-t beállítani 6 hangszóróra???
mert mindig visszadobja 2 -re vagy ha beállítom 8hangszóróra...akkor azon marad , és ott szól mionden hangszóró. de szeritnem nem is tfull 5.1
A creative live ban tesztben működik az 5.1 vagyis az öt hangszóró ...de a mélyet nem teszteli. -
Vangelis
félisten
MONNMAN Bővebben: link
kolega segített sokat, és itt is köszönöm mindenkinek....a segítséget. -
vtechun
veterán
-
Vangelis
félisten
Hát ismét nem lettem okosabb

-
Vangelis
félisten
Ave...
Volna egy gondom az asztali Pc-men valmaiért szaggatnak a filmek, lejátszás közben.
Nem nagypon de néha egy pillanatra megtorpan a film és tovább megyen, mint vinyóról mint dvd romról....és nem nagyon tudom hogy miért?!?!
Ugyanaz a film a laptopban tökéletesen lejátszható, vagyis akármelyik filmet rakom be az asztali pc-m be...nem jó most...

Szerintetek mi lehet a gond? -
peti2
csendes tag
sziasztok!
lenne egy kérdésem.Megkaptam 1 queen koncert dvd-t.Amíg a dvd menüben vagyok,addig van hang,de amikor el akarom indítani a koncertet,rögtön nnincs hang.Mondták már nekem,hogy codec probléma,én nem tudom.Szerintetek mit csináljak?
pls segítsetek,mert nagyon fontos lenne -
Pickman
csendes tag
kedves Fauszt:
Hálistennek megoldódott a DMA beállítási gondom.
A BIOS-ban egyszerűen nem lehet engedélyezni/tiltani a DMA-t. (ABIT NF7-S2-nél egyszerűen nincs ilyen a Chipset features alatt). Gondolom azért mert az Op rendszer kezeli magától a dolgot. Tegnap miután a windows-ban engedélyeztem a DMA-t a Power DVD-m még mindíg sajnálkozott, hogy nem lehet engedélyezni a DMA-t ennek ellenére -és ez az amit elfelejtettem leellenőrizni- DMA-ban működik a dolog hisz a DVD-t mostmár le tudom játszani, tehát a window eszközleíró mutatja a helyes állapotot. Vaószínű a POWER DVD meg a BIOS-t kérdezte le, ami -gondolom- nem tudott nyilatkozni DMA-ról.
Lehet hogy megint hülyeséget mondok, de egyenlőre más magyarázatot nem tudok.
Köszönöm a segítséget!
(Most vettem csak észre hogy a cd íróval javasoltál nekem egy diagnosztikát lefuttatni. Nem rossz ötlet, meg is próbálom, így utólag is tanulságos lehet.) -
Pickman
csendes tag
Köszi, de nem a Power DVD-vel van gond. Időközben rájöttem hogy az egész DVD meghajtó nem DMA módban működik. Még egy sima másolás is iszonyú lassú.
Sajnos ez SW kérdése. Azt a fülest kaptam hogy valahofy a windows-ban kellene a DMA módot engedélyeznem. Sajna nem igazán tudom hogy. Vagy valami driver hiányzik? Melyik fórumban kéne ezt megkérdeznem? -
Pickman
csendes tag
Kösz az eddigi segítséged!
Rájöttem hogy a DVD rom egyszerűen lassú, és ezért akad a hang! Mi lehet az oka? Elavult Driver? Vagy tényleg a DMA nincs beállítva a bioszban? Sajna a bioszban nem találtam hol kéne beállítani. Az alaplapom ABIT NF7. -
Pickman
csendes tag
Jó kérdés!
Ha hazamegyek megnézem.
Ott lehet enedélyezni vagy tiltani?
(Bocs, egy kicsit tapasztalatlan vagyok e téren, és most nem tudom megnézni, mert itt linuxom van.)
[Szerkesztve] -
Pickman
csendes tag
Úgy hogy a Power DVD 4.0-ban van egy olyan ablak hogy enable DMA. (Gondolom én Direct Memory Access) és miután kiválasztottam, -és újraindítottam a gépet- a PowerDVD-be azt írja a DMA engedéslezés nem sikerült. Az sem kizárt hogy a DVD írónak kellene egy jobb driver (windows 2000-t telepítettem service pack nélkül.).
Ha a filmet DA nélkül játszom le pattogás hallatszik a hangban lejátzsáskor. -
Pickman
csendes tag
Sziasztok!
Új dvd lejátszót vettem és a Power DVD-n nem tudja a DMA-t engedélyezni.
Upgrade-elnem kéne a Power DVD-met?
A jelenlegi felállás:
PowerDVD Version 4.0
Pioneer DVD-RW DVR-109 16X
Válaszokat előre is köszönöm! -
Frenky89
addikt
Mire jó a Media Player Classic-ban a File.../Open file... menüben a Dub... menü?
-
Fauszt
senior tag
IFO: információs fájlok, a BOP szerintem BUP, amik meg backup fájlok az ifokról. Nos ezek ha szépen megvannak mind a vobokkal egy könyvtárban, akkor próbáld meg úgy lejátszani, hogy a könyvtárat add meg a powerdvd-nek, mint a dvd-videokat tartalmazó könyvtárat. Hogyhogy nem tudod milyen codecek vannak fenn?
. Ja és mi az hogy 4-féleképpen megvan ugyanez? Bitre ugyanazok a fájlok mert akkor nem sokra mesz veluk -
Frenky89
addikt
Nem hiszem, hogy hibásak lennének mert havernak is megvannak és nála műkszik. Van ahol 4 féleképpen van meg ugyanaz és nem hajlandó elindítani.
Vannak hozzá valami IFO meg BOP fájlok azok micsodák? Media Player Classic-ot még nem próbáltam és tudomásom szerint nincsenek fönt a codec pack-ek.
[Szerkesztve] -
Frenky89
addikt
Valamilyen filmet akarok elindítani ( VOB formátumúak ) és a PowerDVD 5.0 ezt írja ki: ''DVD-Video playback graph building failed.'' Mi lehet a baja ezekkel a filmekkel? Már próbáltam a BSplayer is de az se tudja megnyitni őket. A Winamp meg a Media Player nme játssz le ilyen fájlokat.

-
X@b3e
addikt
UPpp -
X@b3e
addikt
#16 ?!? Csak nekem okoz ilyet?
-
X@b3e
addikt

-
X@b3e
addikt
Minden DVD-lemeznél ezt csinálja, bármit teszek bele..
Nero DVD speed eredmények :
Sebesség: Átlagos 6.30x, indítás: 3.50x, vége: 8.42x
Keresési idő: Véletlenszerű: 128ms, 1/3: 157ms, teljes: 306ms
CPU használat : 1x: 7%, 2x: 13%, 4x: 23%, 8x: 50%
Interfész: Burst átvitel, 25 Mb/sec
Típus: CAV
Jah, amúgy Pioneer 107, 1.21 FW -
X@b3e
addikt
Nálam a Power DVD egyszerű újratelepítése megoldotta a ''le nem játszási'' bugot.
Nekem az lenne a gondom, hogy ha HDD-ről nézek DVD filmet, 6 csatornán kíválóan szól a hang. Viszont ha lemzről nézném, akad a kép és a hangok, nem játsza le rendesen, csak ha visszaállítom 2 csatornára a hangot. A DVD természetesen DMA módban van és a legfrisebb NForce driverek is telepítve vannak.
Ez vajon mitől lehet ??
UI: WinDVD detto ezt produkálja..
-
törölt tag
Hello!
Power DVD 6.0 Deluxe-al akad problémám. Beteszem a DVD lemezt (eredeti és nem karcos), elinditom, kb. két percig megy szépen, majd másodpercekre leáll, hang elmegy, utána a lejátszás akadozva folytatódik. (A hangot SPDIF-en küldöm ki..)
A program a teszt részében 14-15 fps-t mutat. (Amikor ilyen szinpompás izét látni a képernyőn, sokszor egymás után, és mindig valami mást tesztel, pl.: YUKK, vagy, nem tudom mit, ezt csak hasból irtam
)
Miért van ez igy? Ha jól tudom a Power DVD, belső codec-et használ, az pedig csak nem hibázik. (Külön codec-et nem is tettem fel.) Ami furcsa, hogy a Windows Media Player-el simán mennek a lemezek, csak azt nem szeretem, mert beindul az egér, alul-felül beugranak azok a csikok, fúj, nem jó az!
Ha DMA kiosztás zavarja, azt hol lehet állitani? -
BLiNk3r
senior tag
egy elkeseredett esti UP...
-
BLiNk3r
senior tag
UP!
Még mindig áll a probléma... -
BLiNk3r
senior tag
UP!
-
BLiNk3r
senior tag
UPPsza!
Túl késő van? Próbálkozzak máskor?
-
BLiNk3r
senior tag
na suxxol a Power DVD. Eddig műxött jól, mondjuk régen néztem már vele DVD-t. Most próbáltam DVD-t lejátszani, aztán sima .avi-t, de mindig ezt a hibaüzenetet lökte ki: ''DVD-Video playback graph building failed''
Nem tudom mi a problemo, arra gyanakszom, hogy a TV tuner kártya szoftvere pakolt fel valamit, amivel ütközés lépett fel.
Ha valakinek van ötlete, just help plz!
-
elektro
aktív tag
szia
a power dvd nem játsza le a filmet(asztaliba megy), ha tud valaki lehetséges okot légyszi írjon
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z270F i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Endedélyezd biosban a dma-t, (ha még nem tetted volna meg, rakd fel az alaplapi drivereket), engedélyezd az eszközkezelőben a dma-t. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)