Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Memora
senior tag
Közben próbálgattam, de úgy néz ki, ezután is csak ritkán fogom használni a PDVD-t

Csak "full" BD (és DVD?!) lejátszása esetén ajánlja fel/vált át automatikusan 24p-re. Csináltam profilokat a Catalyst-ben, de egyszerűen így már túl körülményes az egész. MPC-HC-ben csak nagyon-nagyon ritkán érzékelek "zakkanást", csak azóta figyeltem fel erre az egész 24p mizériára, amióta kipróbáltam a PDVD-t, mivel ez rögtön olyan szaggatással játszotta le a BD filmeket, hogy lehetetlen volt nem észrevenni... -
Memora
senior tag
Közben kipróbáltam, tényleg működik, a TV kijelzi a 24Hz-re való váltást, viszont a PDVD csak akkor érzékeli hogy 24p-s videót játszok le, ha azt BD-ként olvastatom be vele (és nem csak a fő film m2ts file-ját), amúgy vígan lejátssza szaggatva...
Így sajnos nem sokat érek vele, mert a külső felirat hozzáadása csak így működik. De majd azért még átnézem, hogy a saját playlist-jébe belistázva, majd onnan indítva a filmet, érzékeli e.
Érdekes módon az MPC-HC nem szokta átváltani a TV képfrissítését 24p-re, mégsem nagyon érzékelek szaggatást (talán egy nagyon picit, néha).
Érdemes esetleg talán egyénileg megoldani, és a VGA driverben létrehozni egy elő-beállítás profilt 24Hz-re, amit automatikusan hozzárendelek a PDVD-elindításához? -
Memora
senior tag
Szia, köszi a választ!
Akkor csak arra az időre állítja át, amíg megy a PDVD, jól értem? A TV-m amúgy 100%, hogy tudja ezt, anno amikor vettem 2009 végén, nagyon alaposan utána jártam minden kis apróságnak, úgyhogy egész biztos hogy tudja a 24p-t, mivel ez alapkövetelmény volt már akkor is.
Ez a TV-m: Samsung LE55B650Update: kis google-zás után megtaláltam, hogy van ilyen funkciója a leírás szerint: "1080 24p Real Movie"
-
eastone1
senior tag
Külön külön nem kapcsolom ki egyszerűen csak kiveszem a pipát a globális beállításoknál.
Az viszont érdekes, hogy a powerdvd beállításaiban a nem az r9 290x es kártyát olvassa be hanem az amd procit illetve az igp jé. Listázza hogy miket nem tud. pedig azokat mind tudja a 290x.IGP bios ban letiltva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest