Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Karesssz

csendes tag

válasz Ja no #150 üzenetére

Hi'' Ja no!

Szerintem azért nem kell annyira beparázni. 100-as ból már egy elég okos vezérlőt ki lehet hozni, már csak az a kérdés, hogy hány I/O val kellene rendelkeznie. A GE-Fanuc Ic200udd110-es tipusa is ezen ár körül van.16/12 io val rendelkezik. Sajna egy ideig ezt erőltették nálunk mert a'' mi kutyánk kölyke'', de nekem ennek ellenére sem a legszimpatikusabb. Viszont egyszerű hozzá kábelt készíteni. Hasonló árban van az Omron CPM1A-tipusa ami ugyancsak el van látva a programozó porton kívül sorossal.........hát ehhez sem egy nagy tudomány a kábelgyártás:)
    A Logo!-ra visszatérve: pár hete építettem be vagy 7db-ot. Ezek egyszerű kis vonalkódkiértékelők, tekercslefejtők valamint hegesztőgép tárgymegfogó hengerek működtetését végzik. Az ára darabonként asszem nem érte el a 30 ropit.
    Egy hátrány, hogy egyszerű feledatokra alkalmas, viszont még ezek is rendelkeznek 2 analóg bemenettel a 8-ból. Analóg bemeneteknél naradva: én spec nem vagyok egy nagy mágus de nem találkoztam a legegyszerűbb vezérlők közt sem olyannal amelyiknek ne lett volna analóg bemenete (lehet, hogy ez csak az én tapasztalatlanságomból ered).
    Az más lapra tartozik, hogy nem mindegyik alap tipus tudja lekezelni az analóg bővítményt.
    Remélem sikerült most jól összekavarni Téged :)
    Ja + 1 MPI: ha jól tom az szabványos adatkommunikációs interfész........amit a cégek ''saját szabványaikra szeretnek formázni''
    Üdv. Karesssz

Új hozzászólás Aktív témák