Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Karesssz

csendes tag

válasz damn #243 üzenetére

Hi" Damn!

Este felé átküldhetem ha megfelel egy magyarított windows varcsi.
    Üdv: Karesssz

• Karesssz

csendes tag

válasz Ja no #160 üzenetére

A Logo! programozása előlapról nem a legkényelmesebb mert visszafelé kell gondolkoznod. Tehát először Kimenet és arra építesz. az elágazásokban is el ég könnyen el lehet veszni annak aki először veszi a kezébe. Én jobban csipázom a Logosoft comfortot mert ott a blokkos progit le lehet szimulálni és ha azt csinálja amit szeretnél, és nem csak azt amit mondasz neki akkor mehet a rátöltés :)

• Karesssz

csendes tag

válasz Ja no #150 üzenetére

Hi'' Ja no!

Szerintem azért nem kell annyira beparázni. 100-as ból már egy elég okos vezérlőt ki lehet hozni, már csak az a kérdés, hogy hány I/O val kellene rendelkeznie. A GE-Fanuc Ic200udd110-es tipusa is ezen ár körül van.16/12 io val rendelkezik. Sajna egy ideig ezt erőltették nálunk mert a'' mi kutyánk kölyke'', de nekem ennek ellenére sem a legszimpatikusabb. Viszont egyszerű hozzá kábelt készíteni. Hasonló árban van az Omron CPM1A-tipusa ami ugyancsak el van látva a programozó porton kívül sorossal.........hát ehhez sem egy nagy tudomány a kábelgyártás:)
    A Logo!-ra visszatérve: pár hete építettem be vagy 7db-ot. Ezek egyszerű kis vonalkódkiértékelők, tekercslefejtők valamint hegesztőgép tárgymegfogó hengerek működtetését végzik. Az ára darabonként asszem nem érte el a 30 ropit.
    Egy hátrány, hogy egyszerű feledatokra alkalmas, viszont még ezek is rendelkeznek 2 analóg bemenettel a 8-ból. Analóg bemeneteknél naradva: én spec nem vagyok egy nagy mágus de nem találkoztam a legegyszerűbb vezérlők közt sem olyannal amelyiknek ne lett volna analóg bemenete (lehet, hogy ez csak az én tapasztalatlanságomból ered).
    Az más lapra tartozik, hogy nem mindegyik alap tipus tudja lekezelni az analóg bővítményt.
    Remélem sikerült most jól összekavarni Téged :)
    Ja + 1 MPI: ha jól tom az szabványos adatkommunikációs interfész........amit a cégek ''saját szabványaikra szeretnek formázni''
    Üdv. Karesssz

• Karesssz

csendes tag

válasz Ja no #145 üzenetére

Hi” Ja no!

Nos nagyon széles a paletta. Sok összetevőt érdemes figyelembe venni.
    Az érdeklődésedből kitűnik, hogy egy költségkímélőbb megoldást szeretnél megvalósítani.
    Ez természetes, hisz tanuláshoz bőségesen megfelel bármely plc-család kisebb vezérlője.
    A siemens egy, Magyarországon elterjedt és bevált fajta de az árak tekintetében hát nem a legolcsóbb. Valamint azt is figyelembe kell venni, hogy a kommunikációt plc-pc közt milyen jelszinten valósítja meg. –a napokban készítettem S7-200 as plc-vel kisgépvezérlést s azon kívül, hogy nagyon jól használható a szoftvere sajna az áttöltéshez spéci 485-ös átalakítóra van szükség ami +költséget jelent.
    Tehát javaslatom az, hogy olyat válassz aminek a társalgáshoz szabványos rs232c port elegendő. Ezt az összekötőkábelt pár perc alatt el is tudod készíteni, ami ugye még egy megtakarítást jelent.
    Következő nem elhanyagolandó összetevő a szoftver, amit meg is vásárolhatsz de vannak tipusok amihez grátisz megkapod.
    Úgy emlékszem az Omron a kisvezérlőihez adja az alap CX-programmer 2.0-át. Ha mégsem akkor bocsi J. Találkoztam már a feltörekvő LG prospektusaival is. Nagyon szimpatikusan nyomulnak mert nyilt forrású a progijuk s oktató videókkal is támogatják az alapok elsajátítását.
    Nem vagyok disztribútora de amivel szívesen dolgozom az az omron. Az ára mellet kimerítően publikálja magyar nyelven termékeit a cég. Ez alatt nem csak a reklámokat értem hanem a szoftverismertetőket valamint a felhasználói kézikönyveket.
    www.plc.lap.hu oldalon ha szétnézel és felveszed néhány forgalmazóval a kapcsolatot biztosan készségesen állnak segítségedre, megtudod árak és kiegészítők tekintetében, hogy mire számíthatsz.

Üdv: Karesssz

• Karesssz

csendes tag

Sziasztok!

Először is örvendek, hogy rábukkantam erre a fórumra. Egy másik levelező listával már volt szerencsém megismerkedni, de amíg net-szolgáltatót váltottam, csak figyelemmel kísérhettem a hozzászólásokat.
    Másodszor szeretnék bemutatkozni.

A nevem Garda Károly s Borsod-megyében lakom. Itt dolgozom egy multicégnél.
    Foglalkozásomat tekintve, karbantartóként felújításokat, átalakításokat végzek, valamint
    komplett kisgépvezérléseket készítek ideértve a PLC programozást is.
    Az eddigi munkáim között GE-Fanuc, Omron, Siemens, vezérlőkkel készített megoldások szerepelnek.
    Ha időm engedi és értékes hozzászólással tudok valakinek segíteni akkor azt meg is fogom tenni :) De biztosan lesz nekem is kérdésem :)
    Üdv Mindenkinek: Karesssz

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés