- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Netfone
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Agyzuzo #11496 üzenetére
Első körben - a felhasználási köröd alapján - le is beszélnélek az említett LCD-ről, a két alternatívából a Samsung plazma a jobb választás számodra. Jelenlegi SD forrásaiddal semmi gondod nem lesz vele és a HD-tartalmak akadása is akkor probléma, ha érzékeny rá a szemed, ezért ezt célszerű előtte megnézni egy üzletben, lehetőleg úgy, hogy ott van az 530-as mellett egy olyan TV is, aminél nem jelentkezik ez a probléma. Így tudsz mérlegelni, hogy mennyire zavaró számodra, vagy sem. Az biztos, hogy ennyiből nem kapsz korrektebb 50"-os fullHD plazmát. Panasonic-ból árban legalul az 50U10 van fullHD-ben olyan 260 eFt-ért, az 50S10-es 270 eFt-ért vagy esetleg az LG 50PS8000 lehet még alternatíva szintén 260 eFt körül. Az ennél komolyabb Pana plazmák (pl. 50G10) még mindig 340 eFt körül mozognak.
-
Agyzuzo
addikt
Sziasztok!
Mivel egyre barátságosabbak a plazma/LCD árak én is úgy döntöttem, ideje lecserélni a régi jó öreg Pana CRT-met.
Két kiszemeltem van egyelőre, érdekelne a véleményetek, esetleg hogy ebben az árszegmensben milyen alternatívákat tudtok.
A két versenyző:
plazma: [Samsung PS-50B530]
LCD: [Samsung LE-46B550]
A gép lenne rákötve és úgy filmeznék rajta + néha egy kis játék, TV-nézés (digi) és DVD (egy jobbféle Pio DVD-vel HDMI-n keresztül).
Írták páran hogy a Samun akad a 24p, ez azt jelenti hogy ha majd veszek alkalmasint Blu-Ray lejátszót akkor minden ilyen film törvényszerűen akadni fog rajta, vagy lehet ezzel kezdeni valamit?A beégés mennyire probléma? Ha véletlen ott marad a desktop pár órán át akkor temethetem a plazmámat?
-
skoos
őstag
Helló ismét.
Kérdésem az lenne, hogy számítógépről játszva (native HDMI out) is be tudom kalibrálni a TV-t?
Csak a gépben van BR lejátszó, gondoltam, hogy így oldanám meg a kalibrációt.
-
joci66
tag
Egy hétig műkődőt kifogástalanul.
Tegnap megint kiapcsolt a tévé ugyan ugy mint előtte kedden megint hivom a szervizt nem tudom mitől csinálja valami kőze lehet a setop box hoz,vagy az anternához ?Esetleg tul feszkot kap.
-
gyu666
csendes tag
csa.
Szoval HDMI kábellel van kötve.... Amugy hazaértem , és kiprobáltam...és jobb,ha lehalkitom a boxot, és a tv-t hangositom fel, nem pedig forditva....tehát jobb lett. De ezééé még mindig van egy kis zavaró zizegés. Más is hall ilyet, ha minden háttérzajt kikapcsol a szobában, és lehalkit mindent?...tehát a hátlapból gyün egy kis elektromos zaj..másnál is? Sejtem a választ... Zenész érzékeny a fülem? Me az van-amire egyszer az volt a válasz, hogy kínzás, ha mellettem alszik a csajom, énmeg tvzek :-) -, hogy ha éjjel tv-zek , akkor lekell halkitanom a panát. Me csajom alszik. de azééé vettem panát, hogy nézzem...Ő meg csaj....és alszik..
Más is hallja a zajt ? Nem üvölt, de hallani...Ok, értem, hallanotok kéne ahoz, hogy tudjátok mondani, ez már gázos cirip... Normál hangerő mellett természetesen nem hallatszik. És ha a gázkazán beindul, ami egy ajtó mögött van, az a zaj elnyomja/semlegesiti ezt...
Tudom !!!!!! HÜLYEKÉÉÉRDÉS!!! Dehát ezis kb annyira piti dolog, mint az, hogy a lakkkfekete porosodik
...Ti halljátok a zizegést ? -
DM-Fan
nagyúr
válasz
R1per2 #11486 üzenetére
Érdekes koncepció a gyártó részéről, hogy maximumra húzott kontraszttal adja a készülék a legideálisabb képet, a többi gyártónál jóval alacsonyabb (feles körüli) értéknél nyújtja a legtöbb TV a kalibráláskori optimumot. Ez a maxra tolt kontraszt még a CRT időkben volt megszokott, de már ott sem volt szerencsés. Könnyen belátható, hogy a plazma így nem sok tartalékkal rendelkezik azokra az időkre, amikor a panel élettartama kezd előrehaladni és fakul, veszít az erejéből. Más kérdés, hogy egy magamfajta user már rég lecseréli addigra a TV-t, de aki hosszú távra tervez, annak ez nem biztos, hogy előny.
-
R1per2
tag
Az optimális beállításokat a normál profilra alapozva a következő helyen találtuk meg: kontraszt 100, fényerő 46, képélesség 82, színtelítettség 59, színhőmérséklet közepes, dinamikus kontraszt ki, dinamikus szín ki, zajcsökkentés ki, gamma közepes. Ezekkel a beállításokkal a színhőmérséklet 6320 K-s lett, a fényerő 177 cd/m² a fekete 0,09 cd/m² a kontrasztarány pedig 1966:1-hez.
Kipróbáltam a cikkben leírt beállításokat, és nagyon tetszik így!
Nekem semmit nem mondanak amúgy ezek a szavak mit jelenteneka kontraszt beállításokat variálják többnyire ahogy látom.
A sötét részek is szépek, nagyon közelről kell néznem, ha hibákat keresek rajta.
-
Seb3s
tag
válasz
R1per2 #11482 üzenetére
[link]
sztem próbáld meg úgy beállítani, ahogy ezen a oldalon. más mint a tiéd, de kiindulásnak jó lehet.
hihetlennek tűnik, hogy 4méterről pásztázni kell. (főleg, hogy ettől fáradnál)
mi 2,4ről filmezünk 2,2ről játszunk, inkább ez az ideális.
1-2szer már gondolkodtam milyen lenne egy 60-as. -
KTTech
veterán
válasz
R1per2 #11482 üzenetére
Hát, a felnyomott kontraszt biztosan nem jó. A szemet nem a nagy átfogott rész fárasztja (nálam 2m-ről nézve az 50"-t nem fárasztó), hanem a túlzott fényerő (jelen esetben a felnyomott kontraszt többek közt), és az, ha az agynak sok információt kell pótolnia.
Ha a méret fárasztaná a szemed, akkor gondban lennél a napi létezésednél is
hiszen a látómeződ sokkal nagyobb, mint a TV-d mérete.
-
törölt tag
válasz
R1per2 #11482 üzenetére
Lehet sok a 100ra felhuzott kontrasztarány,azért fárasztó+azért tünnek el részletek és azért tünik el a sötét. Próbáld ki kb.2/3-adon vagy kissebben ha már a teljes szineket szereted szvsz.Ha fehérebbet akarsz,próbálj sztem a szinhömérsékleten állitani,pl lejjebb.De ezt sztem KTTech tudná igazából,ö mozigépész+fényképész.
-
R1per2
tag
LG 50PS3000
Megnéztem a Planet Earth Mountains című epizódját 720p-ben. Ez nagyon alkalmas volt a fehér színek tesztelésére.
Beállításokat kalibrálva azt tapasztalom, hogy a "mozi" színkezelés mellé 100-ra felhúzott kontrasztarány adja egyértelműen a legszebb képet mindenféle műsorhoz. Persze lehetne biztosan még pontosítani, aki ért hozzá, adjon tippeket, mit állítsak még át rajta.
Mindenesetre a többi gyári beállításfajta sokkal fakóbb és sötétebb, ennél végre láthattam igazi fehér színeket is, nagyon meg vagyok vele elégedve, bizonyos részeknél a szobámat jobban bevilágította a kép, mintha felkapcsolom a lámpát
Be kell valljam, hogy néha azt érzem, hogy a kép részleteinek csodálása közben elfárad a szemem, és fárasztónak hat ide-oda ugrálni a tekintetemmel, mert a kép akkora, hogy csak így tudom bepásztázni rendesen. Olyan 3.5-4m távolságról nézem. No persze nem bántam meg, hogy 50 colos ettől függetlenül, főleg amikor szélesvásznú anyag miatt kisebb a képátló.
Negatívum azonban továbbra is, hogy a sötét színeket nem kezeli szépen. Nem azt mondom, hogy zavaró, csak hiányzik az a részletesség, ami erősebb fények mellett jön ki.
Az elsötétülő színekben közelebbről pixelhatárokat látok a színárnyalatok között, és a fekete sem olyan igazán mély, mint amit elvárnék. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
greggorius #11478 üzenetére
Nincs mit!
1000 óra után már garantáltan nevezhető bejáratottnak a panel, emelhetsz a kontrasztarányon, bár hozzáteszem, hogy ha megfelelően be volt kalibrálva a TV-d, akkor már első perctől kezdve járathattad volna azon az értéken, mert az optimális érték a tűréshatáron belülre esik. Ha kevésnek ítéled, akkor nyugodtan emelj rajta!
-
Lortech
addikt
válasz
DM-Fan #11465 üzenetére
Most vizslattam több tíz percig, továbbra sem láttam zavaró akadást 24p-n, sem periodikusat, sem állandó lassúságot, nem teljesen folyékony, az tény, de számomra teljesen normális a folyamatossága, nem látok semmiféle rendelleneset, vagy hogy is mondjam. Ha mellette lenne egy jobb készülék, akkor biztos látnám a különbséget.
Viszont a 24p és 50Hz-es "fényerővibrálást" sajnos produkálja! Úgyhogy nálam marad a 60Hz-es beállítás.
Ezzel együtt nem bántam meg. Viszont kezd motoszkálni bennem egy még jobb készülék iránti birtoklási vágy, pl. a sokat emlegetett G20, de próbálom elhessegetni, mert tök jól el vagyok ezzel a mostanival.
-
DM-Fan
nagyúr
Pont tegnap olvastam mindkét tesztet. Nagyon sanszos, hogy veszek egy 50G20-at az év vége felé. Elég meggyőző a készülék.
Egyébként az X20-nál kiemelik, hogy ugyan a fekete mélysége a tavalyi X10 szintjéhez képest nem javult, viszont az általános (főként SD) képminőség viszont igen. A HD-re meg hát azt írják, hogy hát ebben a G-széria jóval erősebb... még jó, bakker. A tükröződés viszont tényleg jelen van, nem úgy, mint a G-nél.
-
kpal
nagyúr
Nem tud valaki magyar teszt oldlat ahol a 2010-es Lg PK950 Plazma teszt van ?
-
-
shez
tag
Itt található egy kitünő Pana G20 teszt ha még nem olvastátok. Hát elég jókat írnak róla - minősítés: "Highly Recommended".
Ugyaitt Pana X20 teszt. Minősítés: Best Buy. -
minas
aktív tag
válasz
kacsento #11443 üzenetére
???
Az 50X20 nemcsak a felbontásban lett gyengébb, hanem az AR is lemaradt?
Ez gáz. Ha így van, akkor kilőve mint kinézett modell. Viszont akkor nem is nagyon marad választási lehetőség 50"-ban 200 körül (amely összegre eséllyel csökkenne néhány hónap múlva).
Elvileg maradna a tavalyi 50X10Y, viszont alig találni és félek, hogy azok többnyire tápzajos darabok. Vagy LCD lesz a végén. Ha már úgyis csak 40-42". -
szp1
addikt
Dióhéjban így történt:
Bementem a helyi fukarba ( nem lakom messze, útba esik..kéthetente benézek ), ott voltak az 50"-esek az első sorban. Egy LG, mellette a Samu, aztán a hülyenagy Philips, egy Sony LCD még egy LG plazma.
BD ment. Néztem 3 méterről szemből majd egy kicsit oldalról. Azt vettem észre, hogy a Samu olyan 5-6 másodpercenként mintha megremegne egy kicsit, vagy kihagyna....nem tudom ez-e a jelenség, de a többi nem csinálta. Eddig nem vettem észre. Lehet, hogy csak egyedi hiba volt? -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Lortech #11463 üzenetére
Nem ám. A B530-nál sincs rendben a 24p, már szp1 kolléga is megerősített, de BBéci is meg fog tudni. Szemmel láthatóan akad, maximum neked nem tűnik fel, akkor viszont nincs baj, az én szemem már messziről kiszúrja sajnos. A fényerőváltozás sajnos általános jelenség az olcsóbb Samsung-ok között, az 530-nál speciel én sem tapasztaltam.
-
-
Lortech
addikt
válasz
DM-Fan #11453 üzenetére
Nem kevered B430-cal? Nálam nincs probléma a 24p-vel. Persze lehet, hogy csak nem látom, amit szakértő szem lát.
Sokan panaszkodnak viszont külföldi fórumokon a 24p és 50Hz-en (60Hz ok) fellépő hirtelen fényerő változásra, villódzásra ennél a típusnál. Ezt sem tapasztaltam, de nem volt időm mostanában tesztelgetni.
-
DM-Fan
nagyúr
Általában véve szerethetők a Samsung felső kategóriás cuccai. Nekem nincs velük különösebb bajom, amit láttam, az nekem is tetszett. A C7000-esről azonban ne várj tőlem konkrét tanácsot, mert még nem találkoztam vele testközelből. Talán BBéci kolléga szagolt már valamit belőle, nekem még sajna nem sikerült. Szóval ezt a témát ugornám és nem akarlak olyan TV megvételére buzdítani, amit nem ismerek.
-
foppa
tag
válasz
DM-Fan #11454 üzenetére
Ok!
Köszönöm a választ! Viszont a vásárlással nem igazán tudok várni, mert eladtam a héten a régi LCD-met, és valamit vennem kellene helyette, ha lehet, akkor minél hamarabb! Azért érdekelne, hogy milyenek általában a felső kategóriás Samu plazmák! Panasonic már egyszer volt, és azzal meg voltam elégedve, csak most árban a C7000 nagyon jónak tűnik! -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Pityke78 #11458 üzenetére
Lásd # 1. HSZ! Ott a táblázat. Dióhéjban: a G-széria NeoPDP paneles, 600 Hz-es frissítéssel, nagyobb kontrasztaránnyal, több színárnyalattal, az S nem NeoPDP paneles, 400 Hz-es frissítésű, kisebb kontrasztaránnyal, kevesebb színárnyalattal. A G20 már idei modell, nagyobb kontrasztaránnyal, mélyebb feketével. Ha választani kell és van rá keret, akkor G20!
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Az alábbi TV-k közül kellene választanom:
TX-Panasonic 46S20E
TX-Panasonic 46G10E
TX-Panasonic 46G20EMi a különbség az S és a G széria között? Illetve az egyes készülékek között?
Köszi
-
DM-Fan
nagyúr
Némmá... PH!addikt lettem.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
greggorius #11448 üzenetére
Ha minden igaz (a G-szériánál ez, de emlékeim szerint az S-nél is):
1. "F" gomb az oldalpanelen.
2. Folyamatosan nyomni a hangerőcsökkentés gombot az oldalpanelen.
3. Közben a távirányítón 3x megnyomni a "0"-t
Elindul a szervizmenü.
4. Megnyomni a "2"-est.
5. "OK"
Bejön az SRV-TOOL
6. "PTCT"-hez menni.
7. A "PTCT" melletti üres cellába lépni!
8. "Mute" gombot nyomni kb 5-7 másodpercig.
Elő jön 2 számsor, az üzemidő és a bekapcsolások száma.Kilépés: az "Exit" gombot hosszan nyomni.
-
DM-Fan
nagyúr
Sok tesztet még nem láttam a PS-50C7000-esről. Annyi biztos, hogy a Samsung első 3D-s plazmája, 600 Hz-es frissítéssel, Ethernet csatlakozóval szerelt, netre menni képes modell, szimpatikus feature-ökkel. Árban jelenleg még az 500 eFt-hoz van közel, ami a Pana 50VT20-asának 650 eFt közeli árához képest még alacsonynak is nevezhető, kérdés, hogy mennyire sikerült jól megvalósítani a 3D megjelenítést és milyenek a képtulajdonságok. Ezzel a vásárlással szerintem még várj, meg kell várni a konkrét felhasználói tapasztalatokat, nehogy nagyot bukj vele. Lehet, hogy tökéletes TV, de ezt inkább ne a saját bőrödön akard kideríteni. Egyik gyártó modelljéről sem igazán vannak még tapasztalatok, papíron meg mindkettő szimpatikus. Várjunk még vele!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Casoli #11452 üzenetére
A Samsung 50B530 köztudottan nem tud normális 24p lejátszást produkálni, érezhetően akadozik a képe a helytelen pulldown alkalmazás miatt. Akármennyire is csábító az ára, nem ajánlott. Nem véletlenül ilyen olcsó. Inkább vegyél kisebb méretű fullHD-t (bár 42"-ban nem sok értelme van a fullHD-nak), vagy ugyanekkora HD-Ready-t. Előbbire példa: Panasonic 42S10 - kb. 170 eFt, utóbbira Panasonic 50X10Y - kb. 200 eFt.
-
Hali!
Kinéztem egy Samsung plazmát - Samsung PS50B530. Full HD-s, 50"-os, bruttó 185ért szerintem jó vétel lehet.
A kérdésem - remélem van valakinek ilyen TV-je - 24p-t támogatja-e, illetve ér-e valamit az a 100Hz-s tudás, úgyértem látványosan feljavítja a videó minőséget? Sima 50 Hz-s TV-t nem akarok venni, mert nem annyira folyamatos a képe...
Kösz előre is ha akad válaszolni tudó
-
gyu666
csendes tag
csa.
Kaptam egy tippet-csak nem vagyok otthon, hogy kiprobáljam..-, és érdekelne, hogy lehet e?!!
Szóval...Ha a beltérit totál felhangositom, a panát(plazma) pedig alig hallhatóra halkitom, lehet oka a hátulról jövő elektromos zugásnak ? Olyan zizegős hang, mint a régi csövestévéken volt, ha tul fehér volt a kép...már kérdeztem amugy... Szóval lehet a hangolással probléma? -
greggorius
tag
Meg tudja valaki mondani hogyan lehet (a tv irányító segítségével?) megtudni hány órát is működött eddíg egy Panasonic plazma S10e TV?
-
foppa
tag
Illetve kinéztem még a Panasonic V20 és VT20-as modelleket ugyanebben a méretben! A Pana megéri azt a 100-200 ezres felárat, amennyivel többe kerül?
-
foppa
tag
Természetesen Samsung plazmáról van szó!
-
foppa
tag
Sziasztok!
A legújabb felső kategóriás plazmákról mi a véleményetek? Pontosan a C7000-es modell érdekelne az 50-es méretben! Tudom, hogy ez még teljesen új, de a at elődje is érdekelne! -
kacsento
csendes tag
Sziasztok!
Folyamatosan figyelem a fórumot,de egyre jobban elbizonytalanodok az 50X20E-vel kapcsolatban.Több hozzászólás van itt arról,hogy nem tett jót neki a felbontás csökkentése,és azt is olvastam,hogy az AR bevonat is hiányzik róla.
Jó lenne már,ha egy tapasztalt szaki le tudná tesztelni az új 50X-et,főleg a tavalyi modellel összevetve.
Április végén lesz meg a pénz rá,és félek addigra már nem lesz a tavalyi best buy 50X10Y tipusból normálisabb helyen a neten.Akármilyen noname boltból meg nem rendelnék 200e-s tv-t.
És ha mindkettő kiesik,akkor viszont fogalmam sincs mitévő legyek,mert csak pana érdekel és 200e-nél nincs több rá,és nem is költenék többet rá.Az 50" alá meg nem akarom adni. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Pityke78 #11437 üzenetére
A NeoPDP a Panasonic 2009-ben debütált (már 2008-ban az IFA kiállításon prototípus szinten bemutatott) új plazma panel technológiájának gyakorlati megvalósulása (nagyban hajaz a Pioneer-paneljára, részben onnan jön a technológia). Ennél a panelnál a panelszerkezet elektrongeneráló forrásként újonnan kifejlesztett anyagokat használ, amelyek javítják a kisülés hatékonyságát, emellett pedig a cellastruktúrát is módosították. Egy új áramköri meghajtó módszer bevezetése felére csökkentette a veszteséget, és lehetővé tette az alacsony feszültség használatát. A kétszeres fényerejű technológia csökkentette a szükséges alkatrészek számát, és megvalósulhatott a magasabb fokú integráció. Többek között ezért esett nagyot a plazma panelek fogyasztása is a Panasonic-nál (és esik azóta is). Emellett további fejlesztéseket végeztek a panelstruktúrán és az áramköri kialakításon is, ami vékonyabb profilt eredményezett, a NeoPDP paneles plazmák ezért keskenyebbek is. Az új meghajtó technológiával és anyagokkal az utóizzás lerövidíthető, és elérhetővé vált az 1080 soros mozgókép-felbontási érték, amellyel bármilyen sebességű fullHD tartalom részletvesztés nélkül, precízen jeleníthető meg.
Szóval érdemes NeoPDP paneles modellt választani, de nem jársz rosszul az ezt nélkülöző modellekkel sem, mert a NeoPDP fejlesztések folyamatosan átkerülnek az alacsonyabb modellszámú készülékekbe (lásd most a 2010-es S-szériát, ahol már a 600 Hz-es SubFieldDrive technológia él, ami tavaly még csak a NeoPDP G és V modellekben volt meg).
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Pityke78 #11433 üzenetére
Ha Panasonic-ban gondolkodsz, akkor tavalyi szériából a 46S10 megáll 240 eFt-ból, fullHD, 400 Hz-es panellal, korrekt tudású készülék. Más sajnos nem jön ki ennyiből, ami jobb lenne, a 46G10 ára még olyan 290 eFt körül mozog, viszont az idei 46S20 már 270 eFt-ból elérhető és abban már 600 Hz-es SubFieldDrive dolgozik, igaz, ez még pont nem NeoPDP paneles.
A tavalyi U10-esből viszont 50"-ost is kapsz 260 eFt-ért, ez is fullHD és annyival nem rosszabb, mint az S10.
-
DM-Fan
nagyúr
Hacsak nem a VieraLink miatt vennéd a Panasonic lejátszót (én azt sem használnám, mert pont a VieraLink növeli meg a standby-fogyasztást a Pana plazmáknál), akkor én inkább a Pioneer-t javaslom. Különösebb baj nincs a Pana lejátszóval, de minőségibb alkatrészekből épül fel, 36 hónap garanciát kapsz rá és 5 évig garantáltan el is megy. Szerintem megéri a többlet pénzt, márcsak azért is, mert van hozzá moddolt firmware, amivel simán kihagyhatók az egyébként átléphetetlen DVD-figyelmeztetések, plusz a feliratméret is növelt (nem mintha a gyári firmware-rel ne lenne jó). Szóval én inkább javaslom a Pioneer-t, mint ahogy amíg plazmát gyártott, addig abban is jobb volt.
Amúgy én is PS3-at használok a Pana plazmámmal és tökéletes akár a Blu-Ray lejátszást nézem, akár a játékot. Semmi foszforlag, semmi vibrálás, pengeéles kép, abszolút homogén háttér, zéró input-lag. Csak ajánlani tudom ezt a párosítást. A G-szériában meg nem fogsz csalódni, nekem is lehet befigyel egy 50G20 év végén, mikor korrekt ára lesz.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Ha most szeretnék plazmát venni olyan 250.000--es árkategóriában, akkor mit javasoltok? Régóta filózok a kérdésen és az utóbbi időben kicsit eltébláboltam az LCD irányába, de lehet visszatérek a plazmák közé. smile.gif
Méretben a 46" lenne a kiszemelt áldozat.
Szóval jelenleg mi az ami best buy kategóriát képviselheti ebben az árszegmensben?Köszönöm
-
PS50B850Y1WXXC vagy PS58B850Y1WXXC Samsungot néztem ki magamnak.
Ezek már új generációs Plazmák alacsonyabb fogyasztással,és a két gép között csak az átmérő a különbség.
Szerintetek milyenek ezek a Plazmák érdemes megvenni vagy várni kell még hátha lesz jobb is esetleg más márka jobb választás lenne?
A kör elég szűk,mivel nagyon kevesen gyártanak Plazmát.
Ami érdekes az egyértelműen a képminőség,nem szeretnék befaragni,mivel hosszútávra tervezném a vásárlást,és nemigazán az olcsó kategória ez a két Samsung
Köszönöm a válaszokat elöre is -
BBéci
legenda
válasz
KTTech #11426 üzenetére
A tavalyi Panasonic plazmatévék fehér szín megjelenítése szerintem sem volt tökéletes. Már írtam a szokásos tavaszi termékbemutatóról, amin több újságíró kollégámmal 10 méter távolságból kapásból megállapítottuk, hogy a hatalmas falra két sorba felszerelt tévék közül melyik plazma és melyik LCD. Hokimeccs ment mindegyiken, a plazmákon piszkosszürkének látszott a jég. Az összeset optimálisra állították be a Pana munkatársai.
Ezt a két és fél hónapig nálam lévő Z1-esen is ugyanígy láttam, bármennyit variáltam a beállításokkal.
Mivel az idei modellek már nem szenvednek ettől és USB csatlakozójuk is van, nincs több ellenérvem a Panasonic plazmatévékkel szemben. Nálam a G20 a favorit, azt venném magamnak. -
afiaf
csendes tag
válasz
DM-Fan #11414 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Igazából praktikussági okok miatt néztem ki a Panasonic modellt. Mivel G20-as plazmát szeretnék venni a nyáron gondoltam, hogy akkor a lejátszó is legyen Panasonic, így egy helyen megkaphatom. Én is DVD-nézésre használnám a tévét elsősorban, tévében max. focimeccseket nézek. Ja, és PS3 pörögne még a tévén, így a Blu-Ray opciót is használnám, bár egyelőre csak 25-30 filmem van hozzá.
Asszem rádobok még pár ezrest és megpróbálok levadászni egy ilyen Pioneer-t.
Köszi még1x!
-
jaktib
tag
Ma MM-ben láttam a két "híres" 42x20-at és a42g20-at. Megvallom, én a fehér színekre voltam kíváncsi. Mert nekem nem tetszettek a Panák fehérjei, főleg x10-é. Először csak a x20-at néztem demo anyag ment rajta, valami forma 1-es bemutató, nekem nem volt zavaró a felbontása. Eléggé jónak tűnt a képe olyan volt amit én szeretek, azt gondoltam, na ez már jó, elég szép fehér színek vannak rajta tehát csak fejlesztettek valamit, és mégis csak én láttam jól, hogy a tavalyi modellen nem volt valami rendben a fehérrel. Aztán megnéztem a g20-at ugyanaz ment rajta mint a másikon, egymás mellé voltak rakva, és ezen láthatóan még szebbek voltak a világos, és fehér színek!!! Nem "ívfényt kerestem"!! Olyan volt a két tv közti különbség, mint tavaly mikor egymás mellett láttam egy Samut és egy Panát, így, hogy közvetlenül egymás mellett voltak egyből más volt az egész.Ezért is jó, hogy otthon nincsen másik tv amivel összelehet hasonlítani.De attól függetlenül tetszett a két tv, az x20 szerintem korrekt tv. Mindenki maga döntse el, hogy megéri-e azt a plusz pénzt amennyivel drágább g sorozat. A g persze láthatóan jobb azt nem mondom, hogy nem, de így ha nincs mivel összehasonlítani otthon nagyon jó lehet az x-is.
Tudom, hogy itt a többségnek Panája van, és azt is szeretne venni, de nem tud valaki az Lg, és a Samu új modelljeiről, szívesen olvasnék azokról is , és szerintem nem csak én.
Azt olvastam egy helyen, hogy megjelent a Samsung honlapján 2009-es modellek frissítései, valaki kipróbálta már esetleg?
-
kutyás01
csendes tag
Hát nem tudom mitévő lennék az 50x20y - nal kapcsolatban. Láttam élőben kb. 3-4m távolságból és nagyon zavartak a pixelek.Na, de mi újság a 42x20y-nál, mert ilyet még nem láttam.
-
-
DEW3yl
tag
Úgy látom a Panasonic tényleg ráfeküdt a 3D témára, és nem csak azzal, hogy a csúcsmodellt ellátta ezzel, hanem a gyakorlatban is bizonyítani akar. Van egy nem túl nagy (max. 10x10-es) hivatalos Pana szalon nálunk (Nagyvárad), ma szét volt kapva az egész és az eladó azt mondta, hogy átalakítják 3D-sre. Na erre kíváncsi vagyok, mivel eddig itt nem állították ki a csúcsmodelleket, de úgy látszik változik (V és Z széria nem volt tavaly kiállítva, de a prémium fa dobozos hangcucc már ott villog egy ideje és az új pálcika BD szettet is láttam ma).
-
DM-Fan
nagyúr
Ár/érték arányban nagyon jó, de minőségben azért elmarad a Pioneer-től. Sokan választják és nincs rá panasz, szóval nem rossz lejátszó, de én akkor is inkább a Pioneer-t választanám, annak tartósságban nincs párja (nameg a Burr-Brown 192kHz/24-bit DACs sem rossz benne). Ráadásul ebben a témában nincs már nagyon hova tovább fejlődni, szóval most megveszed, nem jön ki jövőre forradalmian új DVD-lejátszó, így meg lehet engedni nyugodtan egy normálisabb lejátszót. Nekem fontos, hogy jó lejátszóm legyen, mert nagy DVD-gyűjteményem van és igenis látszik a különbség. Neked kell tudnod, hogy mennyi olyan anyagod van, ami miatt érdemes lehet jobban a pénztárcába nyúlni, de nem nyúlsz mellé az általad említett Panasonic-kal sem. Én a Pioneer-ben még nem csalódtam, pedig ez sem a legjobb, de ár/érték arányban (a 100 eFt alatti kategóriában) szerintem talán a legjobb jelenleg a piacon és ismerősnek már lassan tényleg 10 éve megy a Pioneer DVD-lejátszója, de már az enyém is a sokadik évét tiporja, pedig nap mint nap megy több órát.
-
törölt tag
válasz
Morris #11408 üzenetére
Amennyiben 2 méternél sokkal messzebre ülnél a tévétöl akkor sztem nyugodtan veheted az 50x20y is,van benne DVB-C tuner,tükrözödésgátló és a HD és SD(normál) anyagokkal egyformán jól bánik.Divx is nagyon jol mutat rajta.Én az elözöt(42 és 50x10y)láttam és aki vette nem bánta meg hogy nem fullhd-t vett,söt.De ez csak tanács,nem kötelező megfogadni!
-
Vajga
tag
Szerintetek rá lehet bírni egy TX-P46G10E-t, hogy menjen egy ilyen szemüveggel?
[link]
Azt olvastam beindulnak kisebb frekin is mint 120Hz, csak rossz a szemnek ahogy vibrál. 85Hz-et írnak a Tv-re D-subon keresztül, arra azt mondták már egész nézhető, de nem tudom mi a max freki amit rá lehet adni a tv-re, sajnos csak a d-subot írják. Nem tudja valaki, hogy mennyi a maximum amit a tv elbír, ill azt milyen módon? Elég vonzónak tűnik, hogy 3D-t is nézhetek rajta, nem lenne gondom a 3D tv-kkel. -
Vajga
tag
válasz
Panamoto #11373 üzenetére
Szia!
Én reagáltam a problémádra, nálam is ugyanez a helyzet, pedig nem UPC hanem Digi. Úgy vettem észre h a fekete csík a kép része, nem valódi 16:9 sugárzás, és nálam is szintén csak egyedül a HBO2 jön rendesen 16:9-en.
Most látom nekem írtad, sry.. Nem letterbox, a panscan és a letterbox is ki van kapcsolva a beltérin, összes módban kipróbáltam. TVösszes mód/beltéri összes mód, egy megoldás van csak, tv automatikusra, beltéri 16:9-re, de így nem az igazi
-
törölt tag
válasz
Morris #11406 üzenetére
Igen,a DVB-Cvel fogod meg a digitális jelet,de nem találtam utalást,hogy Mpeg2 vagy 4 de 4essel jobban jársz mivel viaaszfelé kompatibilis.És jól érted:csak be kell dugni és foghatod is.A többiröl küldtem privit.
Nos LCD vagy plazma:attol függ,mire használod,filmre és SD-re a Plazma jobb de ha szgépre akarod kötni akkor az LCD a nyerő.Az LCD nek világosabb szobában jobb képe van a plazmának pedig sötétebben jön ki az igazi elönye,ezért jobb az LCD-k képe a boltban(+beállitás kérdése is) de otthon olyanra lövöd mindkettöt,amilyenre akarod,mivel nem fénycsövek mellett tévézel.szp1:digikábel 2500 as csomag.
-
Morris
veterán
válasz
#09634560 #11404 üzenetére
Nos, az van, hogy beköttettük a Digi kábel tévét. 2900HUF-os csomag.
Azt mondta a koma, hogy vegyek beltérit (a jövőbeni plazmámhoz), mert kelleni fog.
Jelenleg jön az analóg és a digitális jel is a koax-ból!Ergo megvásárolom a tévét és rádugom a tévére. Ha jól értem akkor kell a tévében lennie DVB-C tunernek és akkor élvezhetem is az adást digitálisan box nélkül. ugye?
mpeg2, mpeg4 lényegtelen?
És akkor most jön a másik kérdés LCD vs Plazmabocs a hülye kérdésekért, de összeszét vagyok zavarodva
-
törölt tag
válasz
Morris #11395 üzenetére
Nem kell STB ha nem kell HBO-t tartalmazó csomag,akkor conax se kell neked.Ha van a 2500 felüli előfizetésed akkkor conax kártyafogadót kell csak vennned ami kb.15ezer,azt bedugod a tv hátulján található CI fogadóba,abba a digikábel kártyád.Ha nincs csak a 2500as akkor nem kell conax se,élvezheted a digitális adás minden elönyét,beleértve a HD-t is, ami városfüggő.
-
BBéci
legenda
válasz
DM-Fan #11400 üzenetére
Majdnem mindegyik Pioneer merevlemezes felvevőt használtam vagy teszteltem, a 400-as szériától kezdve a 600-ason át egészen 1800 eurós 930-940-esekig. Az összes hangosabb volt, mint a végül tulajdonommá vált LX70D. Közel 8 kiló a súlya van benne anyag rendesen.
A kép és hangminősége miatt vettem meg, azok a legfontosabb szempontok.
Képe felveszi a versenyt a hasonló összegért (350000 Ft) kapható "csak" lejátszókkal, összehasonlítottam néhánnyal. Hangban valamicskét elmarad tőlük, az olyan kétszázezres kategória.
Közösítő helyett biztosan nem használnám, arra kicsit drága.(#11402) szp1
Képzeld el, amikor a nappalim dohányzóasztalán a következő távirányító sor fekszik!
A/V receiver, BD-játszó, merevlemezes felvevő, CD-játszó, TV, szubláda, világításvezérlő, klíma. Plusz mobil és vezetékes telefon. Gyakran erősítőből is kettő van nálam, valamint korábban set top boxom is volt.
Egy Philips Prontóval helyettesíthetném az összeset, de az iszonyú drága, a Logitech harmony meg nem képes az összes létező funkció vezérlésére. Ha jól tudom. -
szp1
addikt
Mondjuk a közösítős megoldás nekem szimpatikusabb, arra én is beneveznék.Már csak az egy darab távkapcsoló miatt is.
Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- TCL LCD és LED TV-k
- PH! Darts
- Xbox Series X|S
- Micro Four Thirds
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest