Hirdetés
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- VoLTE/VoWiFi
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
KTTech
üzenetére
Ugyanaz, GT30-on.
A fene se érti ezt. -
KTTech
veterán
Megnézem az EDID-et a G30-on, mit mond.
Egyébként itt írják, hogy megy a multi CH ARC a Pana VT25-nél:
"When viewing OTA channels, audio is sent to the Onkyo as decoded by the ATSC tuner, whether it be Dolby 2.0 or DD 5.1
When viewing cable channels, audio is sent to the Onkyo as decoded by the QAM tuner, whether it be Dolby 2.0 or DD 5.1"Samsungokat tényleg szidják, hogy nem működik, csak PCM módban.
-
KTTech
veterán
Lehet, hogy azoknál nem ment, a G30-on érdemes lenne letesztelni, mivel a kézikönyv több helyen és egyértelműen leírja, hogy mennie kell.
Amennyiben nem megy, akkor már lehet hibára hivatkozni, illetve nem rendeltetésszerű működésre, mert a kézikönyvben leírtaknak nem felelne meg a TV. -
KTTech
veterán
Hát, a kézikönyv mást állít... tesztelni nem tudom, mert nem ARC képes az erősítőm, sajna. Találtam egy kitételt még: házimozi hangszóróra kell állítani a kimenetet. (59. oldalon van leírva, itt utal az előbb idézett szöveg helyére is).
Az más kérdés, hogy az optikai kimenetet (is) szokták limitálni, mert az végképp nem HDCP védett...
én is tudok orvosságot, csak nincs kedvem vele vacakolni

-
KTTech
veterán
Igen, mivel a szabvány szerint a HDCP ugyanúgy működik, sőt kifejezetten előírt...
Közben megnéztem a G30-nál kifejezetten írja a HDMI ARC-on a DTS-t és a DD-t. Sajnos a DRM miatt nem tudom kimásolni a szöveget, de a G30 kézikönyvének 81. oldalán ott van (kifejezetten a médialejátszójánál néztem, de ugyanez van a normál DVB-x tunerek esetén is):
"A többcsatornás hang előnyeit élvezheti ha a DIGITAL AUDIO OUT vagy a HDMI2 (ARC funkció) aljzathoz erősítőt csatlakoztat"
-
janos666
nagyúr
válasz
KTTech
üzenetére
Haza lehet egyáltalán végni a Panasonic-okat a szervízmenüből?
Én úgy tudom, hogy csak a Samsungokat könnyű kinyírni az SVC alatti opciókkal, de a Panánál legfeljebb elállítasz valamit, amit egyedül nehéz kitalálni hogy hol ált (viszont mindig elérhető marad a szervízmenü, hogy megpróbáld visszaállítani, nem történik olyan, hogy már be sem bootol az OS, vagy nem reagál a távirányítóra, stb.) -
KTTech
veterán
Akkor az valami mesterséges limitáció... mert az ARC teljes értékű adatcsatorna (főleg, mivel ugyanaz az adatcsatorna, mint az erősítők fele irányú normál hangcsatorna - pl. egy médialejátszó és az erősítő közt -, ezért nem kell hozzá külön kábel sem), sőt még az Auto Lipsync funkció is működik rajta.
Nem lehetséges, hogy PCM volt beállítva az ARC-hoz? mert akkor tényleg csak sztereóban dolgozik a TV felől. -
Killer01
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
nos, ezek után én se vagyok kíváncsi a panashopos S30-am üzemidejére
Bár a fóliát a kávákról én szedtem le, szóval sanszos hogy vadiúj 
kpcl: Gyakorlatilag mindenhez scart-os stb-ot adnak, kivéve a hd-s csomagokat. Hiába erősködtem, hogy a tv-n csak 1 scart van és lenne egy dvd lejátszóm amin szintén 1 scart van ( "végigfüzés" így kizárva), ekkor a hiperintelligens upc-s hölgy előjött a scart elosztó témával (hogy vegyek egyet). Na, én itt adtam fel, és nézek inkább HD-ben x csatornát....
-
hoffman_
nagyúr
Én is kíváncsi lennék az üzemórára, de ez elég volt, hogy még csak ne is gondoljak rá. Az 5 év gari így is meglesz.
-
OrLiX
tag
válasz
Voice24
üzenetére
Megnyomtam a 0át háromszor és ott bejött az SRV-TOOL (ha jól emlékszem a nevére) és oda írtam egy 2 számot. Akkor jött a fehérség...
De emlékszem volt ott valami "megjegyzés" hogy az 1-es gomb valami, alatta, hogy 2-es gomb valami. De annyira érdekelt az üzemidő, hogy csak nyomtam a kettest. Na most már nem érdekel.
-
Voice24
őstag
Én eddig nem írtam ide a dolgot (nem voltam rá büszke), de mivel már nem vagyok egyedül, megteszem: én is hasonlóan jártam az S30-cal, csak nekem annyival jobb a helyzetem, hogy nekem azóta is működik a tévé. A szervízmenü lépéseit betartva bele is mentem a menübe, azonban a 2-es gomb megnyomása után jött a nagy fehérség. Csak a tévé főkapcsolójával tudtam kilépni belőle. Hát rendesen meg voltam ijedve... Az biztos, hogy be volt tartva minden lépés, mert anélkül be sem jött volna a menü, de oda belépve a 2-es gombra jött a döbbenet.
Kb. azt érezhettem akkor, amit te most, de amikor visszakapcsoltam a tévét, és működött, nagyon megkönnyebbültem.
Azért annyi tanulsága volt a dolognak, hogy nem csak a menüben történő buherálással lehet gondot okozni... -
KTTech
veterán
"Hátha van valami bill. kombó ami mindent visszaállít...Alapvetően kellene hogy legyen..."
A legtöbb rendszerben nincs ilyen kombó, és mivel a szerviz menü matatása alapból a garancia megszüntetését jelenti (illetéktelen szoftveres beavatkozás), így örülni kell, ha megcsinálják.
-
krx21
nagyúr
Hát nem irigyellek!
Én felhívnám a Panasonic szervizt! Kérném, hogy segítsenek... Szerintem szívesen nem fognak az biztos... Találj ki valami jó szöveget... Vagy légy őszinte... Ha nagyon nem meg, van ember akit ismerek a Panasonic magyarországnál...
Hátha van valami bill. kombó ami mindent visszaállít...Alapvetően kellene hogy legyen... -
OrLiX
tag
Srácok!
Nagy baj van.
Valamit nagyon elcsesztem.
Beléptem a szerviz menübe, de valamit félrenyomtam, mert fehér lett a kép és utána
nem tudtam tovább lépni sehová.
Kikapcsoltam, de már vissza nem tudom.
Mi tévő legyek?G30 Pana
-
KTTech
veterán
válasz
Killer01
üzenetére
Nem, két teljesen külön cég... az egyik a UPC Magyarország kft, ami kábelen szolgáltat (DVB-C-n kódolva, csak saját STB-vel használható digitálisan és analógon), a másik a UPC Direct Sálr, egy luxemburgi székhelyű szolgáltató (a tulajdonos közös, egyébként nincs köze egymáshoz a két cégnek), ami DVB-S-en (műholdról) szolgáltat.
-
kezdocske
csendes tag
válasz
junkpod
üzenetére
Köszönöm Neked is és DM-fan-nak is a válaszokat.
(forgathatóra azért akarom tenni, mert az étkező és a nappali kb 90 fokot zár be a tv szemszögéből, így lényegében az 50 colból a konyhából 10 collt látnék. (Igaz azt jó minőségben)
Egy biztos, ha bármilyen módon falrateszem, akkor előtte statikus (családtag) meg fogja szakérteni.
De a kiválasztási szempontok Nektek köszönhetően megvannak!
Közben még egy kérdés eszembe jutott:
TX SR 508, G30 között lesz HDMI kábel (ARC-ba dugva). Kellhet nekem optikai összeköttetés is a tv--> hangrendszer irányba? Azaz HDMI (ARC)-on kiadja a tv pl. belső lejátszó használata esetén a hangot legalább ugyanúgy, mint optikain. HD hangsáv értelemszerűen nem érdekelhet ezzel az erősítővel, de pl. van olyan ,hogy HDMI-n csak sztereót ad ki optikain meg 5.1-et? -
Hsanyika1
senior tag
bocsi multkor beszéltem velük SAT ügyben és jelezni kell előre ,hogy nem kérem setboxot ,és akkor nem párositják.upc kábelnél nem tudom hogy van.
-
Hsanyika1
senior tag
sziasztok UPC MÜHOLDROL beszéltek?Miért nem csak kártyát igényeltek?GT30 - VT30 van sat tuner szerintem használjátok

-
Killer01
őstag
Sziasztok, mesélne valaki erről a UPC vs Panasonic plazma történetről? Milyen típusú tv-nél nincs hang HDMI-n?
-
tibor.sz
tag
Abszolut igazad van, ezt én is így gondolom, de most egyelőre szűkös a keret. Úgy gondoltam, hogy először a kabát legyen meg, utána a gombok. De addig is jó lenne rajta megfelelő minőségű anyagot nézni, és erre a beépített médialejátszó alkalmasnak tűnik, feltéve, hogy tudom milyen formátumokat játszik le gond nélkül. Mivel itt a fórumon tudom, hogy sokan használják, ezért bátorkodtam megkérdezni. Aztán apránként majd megveszek hozzá minden földi jót.
-
Cha-b
senior tag
válasz
tibor.sz
üzenetére
Gratula a TVhez, de sztem egy VT30hoz már mindenképpen megéri (kötelező) egy médialejátszó beszerzése. A Tv árához képest elhanyagolható befektetés, és onnantól semmire sem kell figyelned mert bmit etetsz vele mindent lejátszik, a többi előnyről, kényelmi szempontokról már nem is beszélve.
-
tibor.sz
tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
köszi az infót. Sajnos nálam egyelőre nem működik, de lehet csak én vagyok béna.
-
krx21
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Van annál rosszabb is! Nekem egy kóla robbant fel a régi tv közelében! Leesett a földre és letört a kupak! Gondolhatod, minden csöpögött a kólától... Iszonyú szitkozódás...Majd megpróbáltam mindent letörölni! Ahol maradt pár csepp az örökre nyomot is hagyott a tv káváján... Iszonyú vegyszer ez a kóla!!! Nem hiába ajánlják lefolyó tisztítókét!

-
oldmanoka
tag
Bocs ha tudatlan és buta kérdést teszek fel de napokban vettem egy samsung 51d550
tv t és az kérdezném pc röl lejátszik e valamilyen mkv típust mert ami nekem van még csak nem is látja. -
tibor.sz
tag
Nos, a VT30-on egyelőre odáig jutottam (sok a meló decemberben, alig vagyok otthon), hogy először is megnéztem a szervízmenüt, nehogy valami használt darabbal szúrják ki a szemem. Ez bizony vadonatúj, előttem 1x volt bekapcsolva és pár percet ment.
A másik félelmem az volt, hogy nekem sem fog kiadni a UPC set top box hangot Hdmi kimeneten, de ez a félelmem is alaptalan lett, mert az is működik tökéletesen.
Még arra volt időm, hogy az itteni tanácsok alapján többféle egyszínű képn megnéztem a pixelhibákat, és azt sem találtam.
Most qrva boldog vagyok, egész Karácsonykor ki sem fogok mozdulni otthonról, az tuti.
Annyi kérdésem lenne, mert ehhez (is) tök hülye vagyok, hogy pontosan milyen filmeket játszik le a beépített médialejátszó. Mert a "kölcsönzőben" ugyanaz a film fenn van többféle formátumban is, de nekem a bitráta és egyéb nyalánkságok semmit nem mondanak. De ha tudom, hogy mit játszik le, akkor a sok közül talán már ki tudom választani az annak megfelelőt.
Próbaképpen letöltöttem egy filmet, de olyan szinten akadt, hogy kb. 30 másodpercenként jelenített meg egy képkockát. Így kicsit sokáig tartott volna megnézni...
A beszámoló a kálváriámról majd jön, csak az egy kicsit hosszadalmasabb lesz, és most azt a kevés időmet inkább a tévécskémmel töltöm.
-
tibor.sz
tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
És te hol laksz? Látod valamelyik adótornyot? Mert az azért gondolom elég ritka, hogy csak egy kábellel bejöjjön a MindigTV. Na, asszem megyek is a pincébe kábelért, mert nekem közel van mind a Széchenyi-hegy (kb 5,5 km), mint a Hármashatár-hegy (kb. 3,5 km.) Nem lennék boldogtalan, ha működne.
-
Ed Parker
nagyúr
Bocs mindenkitől a hangszórós off miatt.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
Felőlem abban hiszel/nem hiszel, amiben akarsz, ettől még a jelenség létező a plazmáknál, ahogy a hangfalaknál is.
A plazmáknál első időben érzékenyebb a foszforréteg és kerülni kell a túlzott gerjesztést. Nem lehet szerinted túlgerjeszteni? Ha veszel egy erősítőt, be tudod úgy állítani, hogy ellődd vele a hangsugárzót? Minden további nélkül! Nézd már meg a dinamikus módot egy Pana plazmán! Ha úgy járatnád az első időkben, akkor azon túlmenően, hogy a legrövidebb ideig jelenlévő képelemek is igen tartós ghost-ot/végleges beégést eredményeznének, megnézhetnéd a panel jövőbeli karakterisztikáját is, vagy szélesvásznú filmek ilyetén való megtekintésekor a kialakult panel inhomogentiást. Nem arról van itt szó, hogy tönkremegy a TV-d a túlhajtás miatt, hanem hogy kedvezőtlenül alakulnak a képtulajdonságai. Pont úgy, ahogy egy hangsugárzót is szét lehet hajtani 2 hét alatt is.
Hidd el, én sem az első plazmámat koptatom és nem is egyet láttam ismerősi körben, látom a különbségeket is, amelyek az eltérő használati szokásokból fakadnak.
Az meg nem értem hogy jön ide, hogy a gyártó miről beszél, vagy miről nem. Mint mondtam, a beégésre való figyelmeztetés is csak a közelmúltban került bele a manualokba, nyilván a sok panasz hatására. A bejáratást az emberek nagy része úgysem tartaná be, meg se értené/a kedvét is elvennék a plazmavásárlástól. De ugyanígy nem szól a manual a floating black-ről/fluctuating brightness-ről, vagy korábban az emelkedő feketeszintről.
-
Béla29
csendes tag
üdv.
tegnap vásároltam pana plazmát minimális hitelre felét bedobtam,erre aztán kiderült a boltba nincs csak utolsó darab,azt nem hoztam el,azt mondták szereznek origi dobozost,most hívtak kedden érkezik meg! ott van náluk egy valag pénzem és nem is lesz tv-m 5napig.
Persze a számlára rá van írva,hogy nincs kiadva.
Tudok valamit csinálni vagy várjak nyugodtan keddig?
előre is köszi a válaszokat. -
Abrion
senior tag
kicsit utána néztem ennek a Panasonic TX-P42G30Enek, és azt olvastam hogy kevesebbet fogyaszt mint az elődje, de amikor megnéztem a TX-P42S30E t, nekem úgy tűnt hogy inkább többet fogyaszt.
Valamit félre olvastam? Oo -
M@trixfan
addikt
válasz
spiritex
üzenetére
Pont ez az amit kezdtem észrevenni, hogy a 41,6666 sec csak a kisebbik baj. Az összes többi frame sincs szinkronban, de ezt leírtam már, idézted is. Ha a kép már használja a perifériás látást is akkor sokkal jobban kijön az ilyesmi nagyban. A forrás manipulálása elvi kérdés is. Egy normális hangrendszeren projektorral hadd ne kelljen ilyet alkamazni. Persze ez az egész kérdés a PC-ről való lejátszás kapcsán merül fel. Kb az a helyzet, hogy szinte lehetetlen pontos 23.976 Hz-cet tartani. Gyári BD teljesen rendbn van lejátszóval. Csak, hogy elejét vegyem a dolognak ugye nem kerverjük össze azt, hogy mit lehet beállítani különböző menükben és, hogy tényleg hány Hz is a kimenet?
Sajnos eben a médialejátszók jobbak, nincs annyi össze-vissza clock és szoftveres réteg ami pontatlanná teszi. Persze, hogy régen TV-n nem tűnt fel az ilyesmi, amilyen gagyi Tv-ink voltak nekünk is azon aztán semmi sem tűnt fel 
-
kene84
aktív tag
Most voltam a KÖKI féle Euronics-ban és a samu ps51d550 cetelemes megoldással most 188.000 HUF úgyhogy nagyon elkezdtem gondolkodni rajta...

Ennyiért ez jó vétel. -
Dorian
félisten
válasz
junkpod
üzenetére
Ha nincsenek statikus képelemek a képen, sem fekete sáv, akkor tökmindegy, milyen beállításokkal használod az elején. Az első időkben gyorsabban használódik a foszfor, így a fentiek okozta képvisszamaradás jelentősebb.
Mivel azért többnyire előfordulnak ezek a csatornalogók, alsó-felső és oldalsó sávok, játékok kijelzései, ezért beszélünk általánosságban erről.Hangszóró bejáratás is létező dolog (membrán, peremezés) de ott sem kell túlmisztifikálni, nem kell csutka hangerőn hajtani és kész.
Ez nem vita tárgya, hallható az új hangfal nyers hangja, főleg a mélyek tekintetében -
spiritex
veterán
válasz
M@trixfan
üzenetére
"Sok helyen azt olvasni, hogy csak X másodpercenként ismétlődik vagy kimarad egy képkocka, de szerintem teljesen kiesik a szinkronból a kép és akkor ugrik egyet amikor már túl nagy az aszinkronitás."
Egészen pontosan 1/(24-23.976)=41,6666 másodpercenként ugrik egyet, ha 23.976-os filmet 24 Hz-en jelenítesz meg. El lehet dönteni, hogy inkább 0.1%-os hangemelkedés (23.976-ot 24-re gyorsítva), vagy 41,666 másodpercenkénti ugrás, ha úgy hagyod, vagy egyik sem, ha mindkét fél képes a 23.976-ra.
-
TCr
veterán
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
Hát ha a Merci, Jaguar, Audi, BMW, vw-ba jó akkor annyira rossz nem lehet.
De vannak hifi hangszoroim is, gyártottunk "kommerszebb" hangszórókat is, de a nagy része prémium kategóriás.Az autós témához, ez csak a régi autóknál volt, az újak már gyárilag járatva vannak.
Indulj csak ki a céges autókból, szted azokat járatja valaki?
-
junkpod
nagyúr
válasz
szijartg
üzenetére
de az le van írva a kocsik használatijában, hogy 10ekm-ig pl ne forgassuk 3500 fölé...
harman
az jó olyanom nekem is van, szerinted mint gyári belső ember, is jó darabok ezek?nem inkább úgy kell elképzelni ezt a bejáratást, hogy pont fordítva? tehát nem kímélni kell a "bejáratási időben" hanem a bejáratási idő után éri el az optimális/maximális teljesítményét, de végig úgy használod ahogy akarod, sőt minél jobban használod annál hamarabb "járatódik be"?
-
Janó1999
tag
Nokéremszépen,
tegnap elhoztam a második 46GT30-at.
Nem mondom, hogy az ülések átrendezése, és a készülék visszapaszírozása a dobozába vidám dolog volt, de túléltem.
Minden működik szüperül. A júpíszi hangja csak RCA-n működik.
A képe fantasztikus. (nem csak az összes ismerősöm LCD készülékéhez képest)
A digi tv csatornái a régi "lepke" antennával kifogástalanul (100%/100%) bejönnek.
A Duna TV-n láttunk tegnap HD stúdió felvételt ami igencsak szemet gyönyörködtető volt.
A Netgear WNDA3100 tökéletesen teszi a dolgát.(Műszaki szemmel: nem értem miért kell a sok adapterkábel. Hibalehetőség, költség......
a HDMI csatik olyan közel vannak a készülék oldalához, hogy ha nem töröm meg nyakban, és nem rögzítem kötegelővel, kilóg a TV oldalán)Remélem sokáig jó lesz.
-
junkpod
nagyúr
bocs, lejárt a szerkesztési idő:
a netet googlizva sincs sok info erről a bejáratásról, de két fontos véleményt atláltam, még 2007-ből, azóta pedig csak fejlődtek a tv-k!Akkor most mi van? (én nem hiszek ebben

-
junkpod
nagyúr
válasz
DM-Fan
üzenetére
OK, de mit jelent a túlhajtás? Az én értelmezésem szerint normál menuből nem lehetséges túlhajtást beállítani, hiszen akkor azok a beállítások nem lennének elérhetőek menuből.
Tehát a gyár nem hivatkozhat a garancia elutasításánál arra, hogy:
a) nem járattam be, mivel erre nincs még csak utalás sem a manualban
b) túlhajtottam, mivel minden beállítást el lehet érni trükközés nélkülJa és még azt sem tudom, hogy mit jelent a bejáratás pontosan (rengeteg hülyeség megjelenik itt is) és milyen hibajelenséggel gazdagodhatok ha nem járatom be. Pedig már a második plazmatv-met nyúzom (és az eladott példányra sem panaszkodik a vásárlóm

Ja és a "bejáratás" ideje is csak amolyan legenda szerű 200-300-500 óraként jelenik meg itt a fórumon is. Hivatalos leírást ezekre még nem láttam, gondolom nincs is.
Aktív témák
Hirdetés
- Fogyjunk le!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Windows 10
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Házimozi belépő szinten
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Újszerű SteelSeries Arctis 9X Wireless Bolti ár:60k INGYEN FOXPOST
- Szinte Új SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Bolti ár:115k INGYEN FOXPOST
- HIFIMAN SUNDARA SILVER Over-ear open planar audiofil fejhallgató, Ibasso szimm.tuningkábellel ELADÓ
- SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- Újszerű SteelSeries Arctis 7 2019 Edition Wireless Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- Apple iPhone 17 Pro 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GAMER PC! i5-14500T / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 650w Gold!
- MiniITX GAMING PC! Ryzen 7700 / RTX 5070 / B850I / 32GB DDR5 / 2TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch 4 LTE 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagy inkább:
.
Bár a fóliát a kávákról én szedtem le, szóval sanszos hogy vadiúj