Hirdetés
- Íme az új Android Auto!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
echterion
nagyúr
válasz
üzenetére
Már csak azt kéne tudnom, hogy PC-n melyik a négyzet.

Mindegy, beraktam egyesnek azt, amelyiket szeretem használni, jól van az.
Amúgy szerintem sem nagy durranás, RTX max, minden kimaxolva FHD-n szép-szép, korrekt iparosmunka, semmi több. A sztori meg...még nem vagyok eléggé benne sztem így néhány óra után.
-
marquuard
veterán
Hogyan kell Control-ban fegyvert váltani? Nem jövök rá.
-
Chrakatoa
tag
válasz
S e t h
üzenetére
Destruction Allstars és a Fall Guys megjelenés napján már a plus része volt
, nem feltétlenül jelent semmit, inkább licenszelés kérdése hogy a Sony mit és mennyiért tud behúzni a ps+-ba. Zöldeknél is már a gamepass-ban van a játék, aki nagyon akarta és tetszett neki már megvette korábban. Előző hónapban bekerült Shadow of the Tomb Raider is közel akkor jött ki és azt se mondanám kevésbé sikeresnek. Minden esetre szerintem pozitív irány ha viszonylag friss címeket kapunk. -
S e t h
nagyúr
Vmi mondja már meg, én nem értek hozzá, de mennyire jellemző, hogy egy játék ilyen gyorsan kerülhet ps+ -os ingyenes körbe a megjelenés után, mint a Control.
Én még mindig keresem, hogy mi a mojo-ja a játéknak, még nem találom, de amúgy jellemző, hogy egy frankó, sikeres game ilyen rövid időn belül kvázi ingyenes lehet? -
-
zsigamarci11
újonc
Mindig a konzolokszervizében vásároltam, mindent ido elott megkaptam a srácoktol, volt h surgosségibe kuldték a játékot, mert mondtam nekik, holnap jon haver játszani. Igy ps5 elorendelésnél is nekik szavaztam MAXIMÁLIS bizalmat...kár volt. Dobbenetes számomra hogy az eddig általam lenezett konzolvilág mennyivel rugalmasabban, furgébben normálisabban kezeli a dolgot, mig a play it a juni- augusztusiakat sem szolgálta ki, ok mar lassan az oktoberieknel tartanak. Semmi kommunikácio, minden érdeklodonek ugyanaz a levél...Fogalmuk nincs hol tartanak, nem mondanak semmit...igy az augusztusi rendelésem vszinu megy a levesbe, máshonnan szinte biztos hamarabb megkapom. Dobbenet....
-
Aciduzzu
aktív tag
Eljutottam a Control-ig, bár ne tettem volna. Ez a játék elképesztő ratyadék. Kezdem azzal, hogy borzalmas a hangzása, Demon's Souls után olyan, mintha víz alatt játszanék vele, nagyon olcsó az egész.
A másik probléma, hogy marha ronda is a játék, és érdekes mód performance módban sokkal jobban néz ki, mint grafikai módban. Nem tudom, ezt a Remedy-nek hogy sikerült elérnie, de gratula nekik.
Grafikai módban játszhatatlanul ócska 30 fps-sel, a ray tracingnek nyomát sem láttam, vagy ha ott volt, csak én nem láttam, akkor mindent el is mond a technológiáról.Harmadrészt, aki a világítást csinálta a játékban, azt még kicsit el kéne küldeni képezni, mert az röhejes. Az egyik pillanatban koromsötét egy folyosó része, a másik pillanatban kifolyik a szemem, olyan világos. A fotonok egészen biztos nem így terjednek...
A story mehhh, áldom az eget, hogy nem vettem meg a téli akcióban ezt 6 ezerért.
Összességében: ez a szint 6-8 éve is kevés volt már...
-
-
Raga
senior tag
Na eddig igazán az astro mellett egy játék izgatott fel amit vágyom kipróbálni.
Battlefield 6 idén érkezik -
Gaben92
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Nem az a legegyszerűbb ha nyomsz egy Data transfert? Legalábbis én mindenhol azt olvastam, hogy még PS4-en fel kell szinkronizálni a trophy-kat (options hosszan és sync with PSN), aztán a PS5-ön indítasz egy transfert, PS4-en power gombbal nyugtázod (pittyenésig nyomva tart), azt vársz míg szépen áthúz mindent LAN-on.
Vagy ez a mentéseket nem húzza át?
-
kevike576
senior tag
Hali
Hogy lehet ps4 játék állást ps5re át mozgatni? -
Gaben92
őstag
válasz
polonic
üzenetére
Ahogy haladsz előre és fejlődsz, kapsz új fegyvereket, képességeket, stb. egyre könnyebben fognak menni ezek az alertek (ha jól emlékszem így hívják őket). Játékstílustól függ a hossza. Nekem olyan 25-30 óra volt a 100% DLC-kkel együtt. Ha csak a fő szálat viszed (meg nem olvasol el minden papírt mint én) akkor lehet rövidebb. -
polonic
félisten
Control kérdésem lenne.
Volt egy küldetés amiben az nsc energia converterekhez kellett menni és ott kinyírni a lényeket. Időre ment. Megmurdeltem és nem lehet újra játszani. Ezt később újra beadja vagy ennyi volt? -
Wolfy33
senior tag
Én nem is nézem a trófeákat, csak játszok. Ha jó a játék, úgy is kapom, ha nem, marad úgy, ahogy.
Egyedül a far cry 5 és New dawn miatt bosszantó,hogy csak az online coop trófea nincs meg, mivel egyszemélyes játéknak gondolva, nem is értem, miért rakják be.
De a többi játék, trófea mentes.
-
polonic
félisten
Arra van lehetőség, hogy a trófeák közül töröljek játékot a trófeákkal együtt?
-
tboy93
nagyúr
Kiprobaltuk ocsemmel a PS5 Remote playt. PC es mobilon is.
Mobilon azonos halozaton egészen működőképes a dolog, de ha mas halozaton van a Playstation akkor használhatatlan. DS4-el tudtuk csak mukodesre birni es azt is csak IOS-en, Android 10-el sem mukodott sajnos BT-n a DualShock. DualSenset egyik oprendszer sem ismeri fel, az IOS nem tudott egyáltalán kapcsolodni, az Android csak szimplán nem kezelte jol kapcsolodas utan.
PC-n egyelore csak DS4-el probaltuk, eltero hálózaton használhatatlan a remote play, felbontastol függetlenül. Pedig mindkét halozat gigabites nettel van ellatva.
Szomoru, de ez igy nem sok mindenre jo.
-
válasz
saelin
üzenetére
Persze, tudom. De ezzel nem is lenne semmi gond. Pár percnyi anyag elférne a rendszer számára fenntartott RAM-ban is. Viszont itt folyamatában egy órányi anyag rögzül visszamenőleg, mert az esetek ~0,001%-ban valakinek eszébe jut, hogy pont milyen jó lett volna az adott játszását felvenni. Szóval nagyon értékes funkció, mindenképpen kell, és semmiképpen se lehessen kikapcsolni.
-
-
Raga
senior tag
válasz
NorbiZsemi
üzenetére
A kérdés az volt kapnak e ebben a hónapban PS5-öt tehát komplett PS5 kérdés volt részemröl
-
Lackooo84
nagyúr
Nyomom a new game+-t a Jed Fallen Orderben. Azt írta, hogy továbbviszem az összes képességet is, de nincs semmi képességem, ugyanolyan csíra vagyok megint, mintha előlről kezdeném. Egyedül a ládák vannak kinyitva. Ennek így kell lennie vagy vmit elbaftam?
-
NorbiZsemi
tag
válasz
Kendek
üzenetére
Hmm, mondjuk az is jó kérdés, hogy ezt hogyan oldották meg. Gondolom valamennyi hagytak emiatt a 100GB overhead-ben. Ahogy hallottam egy min. 10%-ot jó ráhagyni, ami már majdnem 80GiB. Viszont azt nem hiszem, hogy a 100 GiB-ból 80 üres lenne, főleg a PS4 működése alapján. Szóval lehet, hogy tényleg a játékokkal telepakolt SSD + a konstans írás eléggé gyilkolja.
Aggódni emiatt szerintem sem érdemes, úgysem megy egy konzol 0/24-ben. Mondjuk napi átlag 4 órával és percenként 90 megával az 7 év alatt is +55 tera.
De az bosszantó azért a számomra, hogy egy sokak által nem használt funkció, ami még élettartamot is csökkent, nem kikapcsolható. Főleg, hogy az élettartama majdnem 20%-a erre megy el. (Meg ugye a controller működését, ráhagyást, stb. nem ismerjük, szóval lehet, hogy több is) -
polonic
félisten
A control teljesen magába szippantott. Ez a második órára jött el. Más a célzás is jobban megy bőven.
Még pc-s korszakból, a live for windows rendszerben nem nagyon érdekeltek az achievementek. De itt ennél a játéknál meg akartam szerezni itt mindent. Megint csak azt mondom, zseniális az Astro. Annyira jó a hangulata. Az apró részletek is mind nagyon jók.
-
válasz
NorbiZsemi
üzenetére
Egy SSD-nél mondjuk nem árt ha minél több szabad hely van hagyva, mert annál hatékonyabban tudja eloszlatni az írást a cellák között. Nyilván van statikus wear leveling, de minél több játék van telepítve, annál több adatot kell átmozgatni (feltételezve, hogy van TRIM is, ami a szabad helyet törli). Miközben folyamatosan kapja az olvasási és írási műveleteket is. Ezért bosszantó kicsit ez a kikapcsolhatatlan felvételrögzítés. De ezzel együtt sem gondolom, hogy aggódni kellene.
-
retroid
senior tag
A héten is kedden kapott az MM készletet
-
Kisolly86
csendes tag
Most hívtak Sony központi szalonból. 22 gép érkezik kedden. Így tudják küldeni az előrendelést. Biztos a többi üzlet is kedden kap. Szóval lehet vadászni újra.
-
NorbiZsemi
tag
Egyébként PS4 esetében is lemezre ment a felvétel, ott külön partíciók vannak neki (rec_game/rec_share), azért volt a "fix max méret, akár minőségromlás árán is" elképzelés.
A PS4-nél mindennel együtt, ezt a partíciót is beleszámítva, ~100GiB-t vont le a lemezről. A PS5-nél ugye 825GB raw van, ami ~768GiB raw és mindennel együtt levonva pedig 667.2GiB marad. Szóval szerintem ugyanaz a rendszer lehet itt is.
Szerintem sem venne el több GB erőforrást a játékoktól ram-ból. -
BusinessGuy
őstag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Gyerekek csak privátba ne jelentkezzetek be rá amíg nincs mert fejben tartani se tudom plusz többen is írtuk hogy kitesszük ha lesz. Ide ebbe a topikba illetve hwapróra fogom kitenni amint visszajeleznek valamelyikről. (ezért nem irogatok nektek vissza egyesével most)
Köszi!
-
Infernohun
tag
Jövő héten jön egy adag PS5 és még Február végén is,az előrendelők bizonyos részét értesítik, szerintem pár napon belül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Playstation 5 lemezes hibátlan dobozos!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- PS4 Fat 500GB + 2db kontroller és töltőállomás
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP ProDesk 600 G2,G3 Mini és 600 G2 MT , félkonfig, bővítési opció, mini PC/NAS/HTPC alap
- 27% - MSI Mag Coreliquid A13 360 ARGB
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia) Több színben is elérhető! - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
250e Ft még így is korrekt, nézzetek szét Aprón. Kereslet-kínálat.

A világítást azért tartod rossznak, mert nincs benne HDR. Performance modeban meg nem néz ki jobban, ez butaság. A szint, amit képvisel a RT (PC-n), meg a játékbeli fizika tekintetében pedig példaértékű...
Grafikai módban játszhatatlanul ócska 30 fps-sel, a ray tracingnek nyomát sem láttam, vagy ha ott volt, csak én nem láttam, akkor mindent el is mond a technológiáról.
. De legalább hardverapro nem kel rá várni.