Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
Ha olyat akarsz, ami mindeképp működik, akkor onClick-be a JS kód, a végén return false hogy ne hajtsa végre a href-et, a href-be pedig JS nélküli kód. Bár nem tudom, ezt hogy lehet megoldani JS nélkül
de én így szoktam csinálni, mindig legyen egy olyan is, ami megy a nem JS-képes böngészőkön, mint pl a links vagy a mobilom böngészője.
-
Tele von Zsinór
őstag
Submit-mentes megoldást így hirtelen csak úgy tudok, hogy egy JS összerak egy stringet, valahogy így: ''oldal.php?valtozo='' + document.formneve.mezoneve.value, aztán window.top.location=változó, ez kb. egy get-es submittal egyenlő.
A headert végig lehet include-olni, nem? Én oldalam úgy megy, hogy van egy headers.php, és minden oldal azt require()-olja, és így elég egy helyen belenyúlni. -
Tele von Zsinór
őstag
Zip-kezeléssel van egy kis gondom: a php.net/zip oldalról lenéztem a példakódot, copypaste z.php-be, meg csináltam mellé egy test.zip-et. PHP-ben engedélyeztem, és ezt kapom:
Warning: zip_open() Cannot open zip archive ./test.zip in c:\program files\easyphp1-8\www\z.php on line 3
Miért lehet? -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
norbiphu #1283 üzenetére
Általában üres absolute_path -al is mennek, de ha mégse, akkor csinálsz egy szándékosan hibás php-t, megpróbálod betölteni, és akkor kiírja valahogy így:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\valid.php on line 9
A tárhelyen ez a doksid teljes útvonala lesz. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vzsolo2225 #1207 üzenetére
phpMyAminban a táblát kiválasztva az operations lapon meg lehet adni.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Benmartin #1096 üzenetére
Valószínűleg az sql szerverrel van a gond, szoktak olyat a túlbuzgó GC rutinok, hogy bezárják azt a kapcsolatot is, amit te még használnál. Javaslatom: írj egy adatbázis-illesztőt, azon keresztül kommunikálj. Nálam így van, és mielőtt megpróbálja végrehajtani a mysql_query-t ellenőrzi, él-e a kapcsolat, és ha nem, akkor újra kapcsolódik.
Amúgy tipp: a $kapcs-ot a mysql_query végéről elhagyhatod, hacsak nem kapcsolódsz egyszerre több szerverre -
Tele von Zsinór
őstag
Van mysql-ben datetime-ként tárolva egy időpontom. Kérdés: hogy tudom szépen megformázva kiírni? A date() timestamp-ot vár.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
paramparya #1082 üzenetére
Itt biztos h nem kell, otthon ahol tesztelem 4-es van, utána élesben az extrára megy, ott most nem tudom milyen van, de megy () nélkül.
faster:Igen, cppben ki kell tenni a ()-t mindenképp, akkor is, ha nem vár paramétert. c#-ban is, szívok is vele delphiről átálláskor
szerk: extra php 4.4.1
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
paramparya #1078 üzenetére
Igen, ha van konstruktor. De én nem csináltam, így () nélkül is mennie kell, sőt, most már megy is
Sok még nem látszik, de ezen az oldalon 2 helyen van használva: [link]
Az első a névnap lekérése, a másik pedig alul az idézeté. És működik szépen. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
paramparya #1075 üzenetére
szerk: töröltem az egészet, mert rájöttem közben: a query()-ben mysq_query-t hívtam, csak a @-ok miatt nem volt sehol hibaüzenet, és végre se hajtódott, csak kaptam egy hibaüzenetet, ami fekete háttéren nem látszódik. (Bár kipróbáltam a css letiltásával is, úgy se látszott).
Szóval köszi a segítséget, de én voltam a barom (már megint) -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
paramparya #1073 üzenetére
Semmi hibaüzenet, csak ott vége a kódnak és kész. A teljes kód itt van: [link]
A db.php-ben írnám le az adatbázis-kezelő dolgokat, hogy könnyen tudjak később átállni más db szerverre, egyelőre mysql-re van írva.
Az index.php-ben include-olom és csinálom meg a $db-t, aztán kapcsolódok, ez megy is. Utána jön a nevnap.php, ahol használnám a globális $db-t, de valamiért nem működik, minden hibaüzenet nélkül megáll, mintha die() lett volna, az utána levő menu.php-t se hajtja végre.
szerk: amúgy valószínű valami triviális baromság, ugyanis először próbálok osztályokat használni
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
Van egy osztályom:
class db_class
{...
function connect()...
function query($sql)...
...}
Csinálok belőle egy példányt:
$db = new db_class;
Ezutána ha $db->connect(); -el kapcsolódok, az megy, de utána ha a $db->query -t próbálom használni, ott úgy csinál, mintha die()-t hívtam volna. Miért? -
Tele von Zsinór
őstag
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
burgatshow #966 üzenetére
Nálam a NOW() működött mindegyiknél.
-
Tele von Zsinór
őstag
Ezt a CURDATE()-t még nem láttam, én így szoktam csinálni:
UPDATE tábla SET mező = NOW() WHERE ...'' -
Tele von Zsinór
őstag
A sessionok helyett esetleg meg lehet próbálni így is:
print ''< a href=teszt2.php?tomb='' . serialize($tomb) . ''>bla</a>'';
teszt2.php-ben pedig:
$tomb = unserialize($_GET[''tomb'']);
Mondjuk kiírás előtt lehet escapelni kell, még sose próbáltam így. Ha nem akarsz sessionolni, akkor ez, de mindenképpen az az ajánlottabb.
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #806 üzenetére
Hosszra talán az, hogy egy ciklussal megszámolod, hány \n vagy <br/> van benne. A többire egyelőre nincs ötletem.
-
Tele von Zsinór
őstag
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #759 üzenetére
Hogy a másik kérdésre is választ kapj: célszerű úgy csinálni, hogy az oldal és az adatbázis kódolása ugyanaz, különben fura hibákat fogsz kapni, ?-ek meg egyéb értelmetlen karakterek formájában. Én az oldalam 7-8 php fileját megnyitottam notepadban és save as utf8 kódolással. Ennyi.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vzsolo2225 #694 üzenetére
Ha a wwwroot-on belül tárolod, akkor sokkal. Ha kívül, akkor elmegy.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #675 üzenetére
$ip=(getenv(HTTP_X_FORWARDED_FOR))?
getenv(HTTP_X_FORWARDED_FOR):
getenv(REMOTE_ADDR);
Remélem most jó lesz.
VladimiR: úgy tapasztaltam, hogy néhány szolgáltatónál a remote_addr nem adja vissza az IP-t azért írtam ezt, ez nekem eddig mindig működött. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #672 üzenetére
Az én oldalam minden oldallekérésnél naplózza az IP-t, meg még sok egyéb dolgot ;)
$ip=(getenv(HTTP_X_FORWARDED_FOR))?getenv(HTTP_X_FORWARDED_FOR):getenv(REMOTE_ADDR);
mod: Amit te írtál, az nem minden esetben helyes, de ez mindig jó IP-t ad vissza.
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vakondka #643 üzenetére
Nézd meg a printf függvény leírását, és világos lesz.
Lényeg annyi, hogy a szövegbe lehet ilyeneket rakni, mint %s, %i, %f, és a függvény utána a paramétereit helyettesíti be ide, sorrendben az első egy string, integer, aztán float. Mondjuk lehet keverem a C-vel, mert itt kevésbé lényegesek a változótípusok -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vzsolo2225 #632 üzenetére
Jól sejtem hogy te ebbena példában csak akkor akarsz kilépni a phpből ha az if teljesül? Mert nem az lesz, mindig kilép. Feltételes kiíratást csak php-ből tudsz csinálni.
-
Tele von Zsinór
őstag
Nem konkrétan php, inkább apache.
Mióta átállt az oldalam az utf8-ra, azóta otthon nem tudom jól tesztelni, mert az utf8 első pár bájtja (order byte vagy hasonló) miatt nem működik rendesen a session_start(), írja hogy már elküldte a headereket. Beállításkérdés ez, vagy modul? -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
hz hefti #617 üzenetére
<?php // PHP módba ugrunk
$ile = 'valami'; //file neve
$fp = fopen($file,''r''); // Megnyitjuk olvasásra
$regiszoveg = fread($fp, filesize($file)); // Beolvassuk a tartalmát a $num változóba
fclose($fp); // Zárjuk a filet.
$szoveg = $ujszoveg . $regiszoveg; // A változó értékét megnöveljük
$fp = fopen($file,''w''); // Megnyitjuk ugyanazt a filet, de most olvasásra
fwrite($fp, $szoveg); // Kiírjuk a változó értékét.
fclose($fp); // Zárjuk a filet
?>
Ahol a $ujszoveg-ben van az újonnan beírandó adat, amit, mint látható, az elejére ír be.
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
Amikor sok-sok checkbox-nak ugyanazt a nevet adod, akkor php-ban azt tömbként tudod értelmezni. Ha ugyanez a jelenség megvan JS-ben, akkor nyert ügy, csak végig kell menni a tömbön és az összeset a master checkbox állapotára állítani. Amúgy ha sok van, akkor érdemes a master állapotát egy rövid nevű változóba belerakni és azt használni az értékadáshoz, sok sávszélt meg lehet vele takarítani
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
burgatshow #398 üzenetére
Köszi, megcsinálom, bár most érdekes mód nem tudom mi van, ugyanis mire fejöttem Bp-re ahol csinálom az oldalt, megjavult magától minden belenyúlás nélkül.
-
Tele von Zsinór
őstag
Így kezdődik a php fileom:
<?php
header(''Content-Type: application/rss+xml'');
echo(''<?xml version=\''1.0\'' encoding=\''utf-8\''?>\n'');
A <?php előtt nincs se space, se újsor. Mégis ezt a kimenetet kapom:
<br />
<b>Warning</b>: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /spare/extra.hu/userstore/m/a/maerlyn/web/wwwroot/rss.php:1) in <b>/spare/extra.hu/userstore/m/a/maerlyn/web/wwwroot/rss.php</b> on line <b>2</b><br />
<?xml version=''1.0'' encoding=''utf-8''?>
<rss version=''0.91''>
Mi lehet a gond? Nemrég még működött, és azóta nem nyúltam a kódba. Mondjuk lehet az extrások kavartak be, mert most már a <?php után közvetlenül berakott session_start() se megy. Lehet lemondok az ingyenes szolgáltatókról
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
A php.net/mail oldalon alul van ez a példa, próbáltad már? Nekem ránézésre jónak tűnik, bár iso-8859-9 helyett lehet más kéne
hi all programmer
this code is a simple code for attachment mail for use whitout class
<?php
$type = array('gif' => 'image/gif',
'jpg' => 'image/jpeg',
'jpeg' => 'image/jpeg',
'jpe' => 'image/jpeg',
'bmp' => 'image/bmp',
'png' => 'image/png',
'tif' => 'image/tiff',
'tiff' => 'image/tiff',
'swf' => 'application/x-shockwave-flash',
'doc' => 'application/x-msword',
'xls' => 'application/x-msexel',
'bilinmiyor' => '''application/x-unknown-content-type''');
$header='''';
$message='''';
$boundary='--' . md5( uniqid(''myboundary'') );
$priorities = array( '1 (Highest)', '2 (High)', '3 (Normal)', '4 (Low)', '5 (Lowest)' );
$priority=$priorities[3];
$charset=''iso-8859-9'';
$ctencoding=''8bit'';
$subject=''merhaba'';
$body=''merhaba arkada�lar.'';
$to=''baristasdemir@hotmail.com'';
$from=''localhost'';
$cc=$to;
$bcc=$to;
$sep= chr(13) . chr(10);
$ctype=$type[''bilinmiyor'';
$path[]=''k9.gif'';
//$path[]=''kl.mp3'';
$disposition=''inline'';
for($i=0;$i<count($path);$i++){
$message .= ''This is a multi-part message in MIME format.\n--$boundary\n'';
$message .= ''Content-Type: text/plain; charset=$charset\n'';
$message .= ''Content-Transfer-Encoding: $ctencoding\n\n$body\n'';
$basename=basename($path[$i]);
$message .= ''--$boundary\n'';
$message .= ''Content-type: $ctype;\n name=\''$basename\''\n'';
$message .= ''Content-Transfer-Encoding: base64\n'';
$message .= ''Content-Disposition: $disposition;\n'';
$message .= '' filename=\''$basename\''\n'';
$linesz= filesize( $path[$i])+1;
$fp= fopen( $path[$i], 'r' );
$content = chunk_split(base64_encode(fread( $fp, $linesz)));
fclose($fp);
$message .= $sep.$content;
}
//_________________________________header_____________________
$header .= ''From: $from\n'';
$header .= ''X-Priority: $priority\n'';
$header .= ''CC: $cc\n'';
$header .= ''Mime-Version: 1.0\n'';
$header .= ''Content-Type: multipart/mixed;\n'';
$header .= ''boundary=\''$boundary\''\n'';
$header .= ''Content-Transfer-Encoding: $ctencoding\n'';
$header .= ''X-Mailer: Php/libMailv1.3\n'';
//_________________________________header_____________________
mail($to,$subject,$message.''\n'',$header);
?> -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vzsolo2225 #349 üzenetére
Igen, a TC parancsorába kell beírni. És így kell a jogokat állítani, szóval nem tudom miért nem megy.
szerk: próbáld meg így: chmod 772 filenév
így other-nek csak írási jogot adsz.
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vzsolo2225 #342 üzenetére
Csináljunk biztonsági rést
chmod 776 filenev
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vzsolo2225 #340 üzenetére
Az url nem tudom, de sztem a fileokra való direkt hivatkozást akarja jelenteni.
Írási jog: belépsz ftp-re, aztán azt mondod, h chmod jog file. Jellemzően rwxrwxrwx a sorrend (vagy srwxrwxrwx, nem tudom fw-n mi), ebből neked az utolsó x kell.
Amúgy magánvélemény: az extra 1G, nincs reklám, és megy a feltöltés... -
Tele von Zsinór
őstag
Hogyan lehet egyszerűen/gyorsan/ékezethelyesen átköltöztetni az adatbázist egyik mysql szerverről a másikra? phpMyAdmin export, utána másikon SQL, és rosszak az ékezetek, ? van az őű helyett.
-
Tele von Zsinór
őstag
Miért nem teszitek egy serialize()-ba? Az normálisan kiírja a tömböt is
<?php echo(serialize($_SERVER)); ?> -
Tele von Zsinór
őstag
Ezzel ([link]) a paranccsal külső programot tudsz elindítani, próbáld meg úgy, h ezzel meghívod a ping-et és annak a kimenetét értékeled.
Bár ha 4-5 pingelést csinálsz, akkor könnyen kifuthatsz a biztonsági időkeretből, szal óvatosan a paraméterezéssel. Érdemes max 2-3-at csinálni, és a timeoutot is kisebbre állítani. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Gregorius #282 üzenetére
PHPben nem nagyon van olyan h változótípus, vagy legalábbis nem úgy, hogy te bele tudsz szólni. Arra alakul át amit mondasz. Amúgy ha változótípust akarsz ellenőrizni, ezzel teheted meg: === (3db =). Pl (i === 1)?{echo ''i=1 és integer''}:{echo ''i nem egy vagy nem integer''} Gyorspélda ami lehet h nem is igaz
-
Tele von Zsinór
őstag
Biztonságos-e egy user adatbázisba elmenteni az utolsó kilépéskori sessiont, és azt következő belépéskor újra betölteni? Vagy inkább tároljam máshogy a beállításokat?
-
Tele von Zsinór
őstag
A másodikkal keztem: biztonságos, mert ilyenkor csak egy asszem 20 karakteres sessionID tárolódik a felhasználónál, a sessionváltozók a szerveren vannak, általában fileokban, amiket nem is lehet kívülről elérni. Ha vki csak úgy kilép, akkor a session egy idő után timeoutol, azaz érvényét veszti. Itt a ph!-n ez 55 perc, azaz ha belépsz, egy óráig nem csinálsz semmit, akkor utána ha rányomsz egy linkre akkor már nem leszel bejelentkezve.
Az első: szerintem nem érdemes mysql kapcsolatot sessionban tárolni, hatékonyabb mindig újat nyitni oldal generálásakor. Persze azok az oldalak amiket eddig írtam nem bonyolítanak nagy forgalmat... -
Tele von Zsinór
őstag
-
Tele von Zsinór
őstag
Azért vedd azt is figyelembe, hogy a böngészők többségének van cache-e, gyakran a proxyknak is, szóval nem lesz minden oldallekéréskor letöltve az összes kép. Viszont nem értem, hogy ha a dinamikusság nem fontos, akkor miért is itt, a PHP kérdésekben beszéljük meg, hisz ez a nyelv dinamikus honlapokhoz lett kitalálva.
-
Tele von Zsinór
őstag
Madzag lol
Amit te írsz az az egyik ok. A másik az, hogy egy átgondolt és jól megírt div-css-es oldal csak a css módisításával teljesen átrendezhető, átszínezhető, szóval elég egyszerű az esetleg felmerülő új igényekre szabni. Én a mostani oldalamon (aláírás) táblázatot használok a rendezésre, de ha sor kerül egy újraírásra, akkor biztos, hogy a fent említett módszerrel fogom csinálni. Amúgy szerintem a spaces.msn.com-is így dolgozik, csak ott a css is dinamikus. -
Tele von Zsinór
őstag
Amúgy miért olyan fontos, hogy ne frissítse a teljes oldalt? Én inkább csinálnám úgy, és használnék div-eket.
Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Temu
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Motoros topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Napelem
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest