- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sk8erPeter #17507 üzenetére
Mac alapvetően jó. PhpStorm alapvetően kjó. A kettő rossz együtt nem lehet. Szerintem amire te gondolsz az amúgy az Xcode? Code az ja...
-
válasz
Sk8erPeter #17498 üzenetére
Macesek nagy sztárolt idéje a PhpStorm ugye?
-
válasz
fordfairlane #17397 üzenetére
Hogy valamilyen módon tartalmat szolgáltat a controller. Ha jól értem akkor valamiért a controller "fallbackel", ha nem elnézést!
-
válasz
fordfairlane #17392 üzenetére
Én ilyet akkor sem csinálnék kontrollerben. Apropó az a kategória modellből jön - onnan kéne jönnie?!
CakePHP: lassú, nagy,
szarrossz. -
válasz
Speeedfire #17337 üzenetére
Elég volt az 1.1
-
Laravel vagy Symfony. Melyikkel érdemesebb foglalkozni?
-
válasz
tothjozsi96 #16502 üzenetére
Mindenképpen session cookie.
-
válasz
fordfairlane #15898 üzenetére
Kezdésnek én egy Laravel-t mindenképpen ajánlok!
-
válasz
Speeedfire #15887 üzenetére
Ok. Nem lenne egyszerűbb ha nem php csinálná?
Gondolom valami importálás lehet vagy hasonló sok adatot mozgató műveletek halmaza!
-
válasz
Speeedfire #15880 üzenetére
Csak érdeklődés szintjén, mi az ami 20 - 30 percig fut?
-
CRON job "cgi"-ként fut le (a PHP_SAPI változó értéke cgi és nem cli). Erre ötlet?
mobal,
-
válasz
Speeedfire #15797 üzenetére
Na várjál. Most a request-ben postoltál és arra kapod a response-t?
-
A citromos szolgáltató domain címe nem jelenik meg, jól látjátok.
-
válasz
Speeedfire #15745 üzenetére
Hmm. És ha rollbackelnél? Root azért erős, meglátja egy IT-s és rácsap a kezedre
-
válasz
Speeedfire #15743 üzenetére
Akkor rosszra asszociáltam. Régen működött, változtattál valamit?
Szerk.: így elsőre ldap tűnik rossznak [link].
-
válasz
Speeedfire #15740 üzenetére
Na várj. Most rögtön futás előtt elhal, vagy futás közben? Ha közben tördeld be és keresd meg hol lesz problémás - gondolok itt erre.
-
válasz
Speeedfire #15723 üzenetére
Debug?
-
válasz
Sk8erPeter #15618 üzenetére
Azzal gond nincs, nem kap annyi kérelmet. A PHP a lassú.
-
válasz
Sk8erPeter #15615 üzenetére
Naja, fastcgi php van most is
-
Windowson (csak ez lehet) mi a legjobb alternatíva PHP szempontjából? Apache + PHP-FCGI? A lehető leggyorsabb működés elérése a célom.
mobal,
-
válasz
Speeedfire #15514 üzenetére
Nem, de célszerűbb akkor már Symfony-t használni. Lásd a szokásos téma, hogy miért is. Engem meggyőztek itt a többiek!
-
válasz
Speeedfire #15512 üzenetére
Jó, csak elgondolkodtat, hogy váltsál például szimfóniára ebben az esetben. Nem biztos, hogy a belefektetett energia megérné.
-
válasz
Speeedfire #15510 üzenetére
Te részedről is elég nagy refaktorálást fog igényleni / igényel így első ránézésre. Nagy munka lesz.
-
válasz
Sk8erPeter #15508 üzenetére
Erre gondoltam. Elsőre a váltás félig meddig komplett keretrendszer váltásnak tűnik a számomra.
-
válasz
Speeedfire #15505 üzenetére
Csak egy a gond vele (hála az égnek), hogy egy teljesen új keretrendszer lesz (remélem) és a migrálás nem lesz könnyű.
-
válasz
Speeedfire #14991 üzenetére
Az nem jó, mert nekem 6000 sorra kb 3 sec alatt sikerült. Bár kérdés, hogy mennyi oszlopod van. SQL?
-
válasz
Speeedfire #14975 üzenetére
Szerintem ezt csak extrém esetben. Ha a spórolás a célod akkor nem hiszem, hogy sokat nyernél vele.
-
válasz
TomyLeeBoy #14929 üzenetére
Így próbáld (innen):
<?php
require 'PHPMailerAutoload.php';$mail = new PHPMailer;
$mail->isSMTP(); // Set mailer to use SMTP
$mail->Host = 'smtp1.example.com;smtp2.example.com'; // Specify main and backup server
$mail->SMTPAuth = true; // Enable SMTP authentication
$mail->Username = 'jswan'; // SMTP username
$mail->Password = 'secret'; // SMTP password
$mail->SMTPSecure = 'tls'; // Enable encryption, 'ssl' also accepted$mail->From = 'from@example.com';
$mail->FromName = 'Mailer';
$mail->addAddress('josh@example.net', 'Josh Adams'); // Add a recipient
$mail->addAddress('ellen@example.com'); // Name is optional
$mail->addReplyTo('info@example.com', 'Information');
$mail->addCC('cc@example.com');
$mail->addBCC('bcc@example.com');$mail->WordWrap = 50; // Set word wrap to 50 characters
$mail->addAttachment('/var/tmp/file.tar.gz'); // Add attachments
$mail->addAttachment('/tmp/image.jpg', 'new.jpg'); // Optional name
$mail->isHTML(true); // Set email format to HTML$mail->Subject = 'Here is the subject';
$mail->Body = 'This is the HTML message body <b>in bold!</b>';
$mail->AltBody = 'This is the body in plain text for non-HTML mail clients';if(!$mail->send()) {
echo 'Message could not be sent.';
echo 'Mailer Error: ' . $mail->ErrorInfo;
exit;
}echo 'Message has been sent';
-
válasz
Speeedfire #14904 üzenetére
Csak arra gondoltam, hogy a Jenkins szerintem - elviekben jó lenne, ha egy maga ki tudná váltani azt amit csinálsz.
mobal,
-
válasz
Speeedfire #14901 üzenetére
Miért kell minden egyes beépülő/kiegészítő miatt új repo? Teszteket lehet rá külön írni, és futtatni is egyaránt.
Továbbá Jenkins + gitlab nem sok egyszerre?
-
válasz
Speeedfire #14896 üzenetére
--working-dir (-d): If specified, use the given directory as working directory.
Szerk.: Többieknek is nem csak neked! Szemezek mostanában a Laravel keretrendszerrel. Vélemény? (sok lesz már a repertoár, Kohana, Yii és Laravel)
-
válasz
Speeedfire #14894 üzenetére
Most konkrétan arra gondolsz, hogy valami kapcsolóval megadod a destination folder-t?
-
válasz
Speeedfire #14841 üzenetére
Jenkins
-
válasz
Speeedfire #14720 üzenetére
Az a baj, hogy bevett szokás...
-
válasz
Speeedfire #14717 üzenetére
Például az itt levő bizRule értéke, az ilyenekkel nagyon nem szimpatizálok. Yii jó, pláne, hogy most jobban megismertem, csakhát marha sok minden számomra "furcsa" a kohana után, aztán ki tudja lehet így kell lennie.
-
válasz
Speeedfire #14715 üzenetére
Nem rossz, de túltervezettnek érzem néha. Na meg a "többnyire" konvenciót nem tudom megszokni. Azzal sem értek egyet, hogy auth modulnál miért kell egy sztringben egy felparamérterezett "statikus függvényt" tárolni.
-
válasz
Peter Kiss #14712 üzenetére
ebben az esetben mit ajánlasz? frissítési lehetőség _nincsen_ legutolsó PHP 5.2.
mobal,
-
Jó ötlet még CodeIgniter-rel foglalkozni? Elég régóta új "tulajdonost" keresnek.
mobal,
-
válasz
Sk8erPeter #14567 üzenetére
Én nálam ugyan olyan gyors mind a kettő!
A Notepad++ szerintem az egyik legjobb szerkesztő ennek ellenére! Visszatérve az eredeti témához, szerencsére be lehet benne állítani a fájl kódolást.
mobal,
-
válasz
Sk8erPeter #14542 üzenetére
Nem tudok már mire gondolni, mert érzésem szerint "több" (az empty) és ahogy te írtad: "az empty() az isset által végzett feladatot is lefedi". Ha nem jobb de szerintem biztos, hogy nem rosszabb megoldás.
Csak találgattam.
mobal,
-
válasz
Sk8erPeter #14540 üzenetére
"A variable is considered empty if it does not exist or if its value equals FALSE. empty() does not generate a warning if the variable does not exist."
A dokumentáció alapján erre gondoltam.
-
válasz
Peter Kiss #14533 üzenetére
Köszi. Fogalmam sincs, ezért kérdeztem.
Speeedfire: nem azért olvastad, hogy nem jó mert esetleg nincs semmi hibaüzenet?
-
válasz
Sk8erPeter #14534 üzenetére
EGY tranzakcióz belül KÉT műveletet KÉPES a mysql végrehajtani ÚGY, hogy az egyik paramétere az ELSŐ tranzakció során születik meg?
-
válasz
Sk8erPeter #14531 üzenetére
Van egy forrás amit parsolok időnként. Abba vannak keresőszavak és azt akarom eltárolni. Adatbázisba pedig egy az n kapcsolat van az elemek és a keresőszaka között. Na most az új keresőszavak tárolását akarom egy tranzakcióba sűríteni (tehát kereső szó + kapcsolat), de van egy olyan érzésem nem lehet.
Esetleg tárolt eljárással?
-
Azt meg lehet csinálni egy sql query-vel, hogy először elmentek egy tag-et, majd egy másik táblázatba beállítom annak az id-ját?
mobal,
-
válasz
Speeedfire #14524 üzenetére
Ebben az esetben jó lesz, mert ugye egy "ha" feltételben van. De ha jobban tetszik
if (isset($_POST['delete_id']) && $_POST['delete_id'] != null)
Szerk.: van itt valaki aki komolyabban ért a Mustace template kezelő motorhoz?
mobal,
-
-
válasz
Sk8erPeter #14481 üzenetére
No offense, de simán csak kötözködtél. A lényeg akkor is marad, nem feltétlenül kell csillagászati összegeket költened, hogy fusson az Apple által fejlesztett operációs rendszer.
Részemről itt befejeztem.
Szerk.: idén már elmúlt 10 éve, hogy először linuxot telepítettem, továbbá a mai napig aktívan használom. Példának okán délelőtt jöttem rá, hogy úgy be lehet konfigolni az nginx-et, gzip tömörítéssel, adott esetben egy 400 kb "kérelmet" 50 - 60 kb -ból megold
.
mobal,
-
válasz
Sk8erPeter #14469 üzenetére
Kár volt beleszólnom.
"Lehet, hogy újdonság, de a PC nem csak olyan számítógép lehet, amin Windows van.
"
Ezt kinek címezted?
-
válasz
Speeedfire #14466 üzenetére
Érdekes, de nekem ~ 150 körül van egy kiborított projekt PHPStorm-ban. Szerintem felesleges ezen vitázni. Ha annyira akarod összedobhatod a projektet Visual Studioban is!
Sk8terPeter: "vettél fél milkáért egy Macet, mert az menő, és azóta folyamatosan szenvedsz vele."
mobal,
-
válasz
Speeedfire #14456 üzenetére
"Ok, tehát ha valami egy optimalizálatlan sz*r, memory leaks-es valami akkor ssd, meg memória. Erre miért nem gondoltam...."
Mi az Eclipse, NetBeans vagy a PHPStorm. Szerintem egyikre sem illik a jelző...
-
válasz
Sk8erPeter #14452 üzenetére
Nem muszáj milliókat költeni egy Mac-ra! Csak telepítőt kell venned, elméletileg legálisan használhatod utána PC-n is.
-
válasz
trisztan94 #14449 üzenetére
Szerintem olyat - sajnos - kereshetsz... Mellesleg PHPStorm-ról tudom, hogy ha rákényszeríted tud gazdálkodni az erőforrással.
A szokásos "placebo" megoldást még próbáld meg: [link]
mobal,
-
válasz
trisztan94 #14447 üzenetére
Amint írtam, még 4 Gb ramot mellé csapsz - esetleg egy SSD-t ha tudnál és nem lenne ilyen probélma!
mobal,
-
válasz
trisztan94 #14440 üzenetére
Szerintem használd a PHPStormot (30 nap vagy akciós diák licenszel simán megéri) a többivel meg ne foglalkozz. Esetleg Oracle Java csomagot telepítsd fel Mac alá.
Most én rá vagyok "kötelezve" az eclipse-re amit egyszerre utálok és szeretek
Speeedfire: 8 Gb + SSD és nem!
mobal,
-
válasz
trisztan94 #14438 üzenetére
Phpstorm?
-
válasz
Sk8erPeter #14370 üzenetére
Aláírás!
A vesszőnek pedig igen egyszerű az oka, jobban tetszik!
mobal;
-
válasz
trisztan94 #14367 üzenetére
Odaírom kézzel. Bár szerintem valami bővítménnyel könnyen be lehetne "szúrni" a végén.
mobal,
-
Symfony 2. Hogy tudom megoldani, hogy az assetic manager segítségével url-t töltök be? (Google Web fonts).Szerk.: Nem szóltam! (Még szoknom kell ezt a keretrendszert.
)
mobal,
-
válasz
PumpkinSeed #14228 üzenetére
Először is postázz:
<form action="szamol.php" method="POST">
Másodszor (szamol.php):
Ezt szúrd be a legelejére:
<?php
$szam12 = $_POST['szam12'];
$hatvany12 = $_POST['hatvany12'];?>
Harmadszor: dobd ki a könyvet az ablakon
-
válasz
Sk8erPeter #14198 üzenetére
Általában minden megoldás mindenkit érdekel (engem legalábbis). Így könnyen tanulhatunk egymástól.
Visszatérve a kérdésre, ha nem jó csak a privát ott van Speeedfire kolléga, ő már több mint egy éve dolgozik Yii keretrendszerrel.
-
válasz
Tele von Zsinór #14098 üzenetére
Ez az "autoload" gyönyörű!
-
válasz
trisztan94 #14082 üzenetére
Tartalmát titkosítsd. Bár szerintem ha nagyon akarnak a továbbiakban is bele tudnak nézni eredményesen.
-
válasz
Tele von Zsinór #14074 üzenetére
Így oldottam meg végül.
mobal,
-
Ebbe segítsetek nekem!
Van egy sztringem, tegyük fel: months.august (egy függvény egyetlen paramétere). Most ezt úgy kéne átalakítanom, hogy egy vagy több egymásba ágyazott tömbből visszaadja a megfelelőt (értelemszerűen ezek a kulcsok összefűzve).
Például ennél a sztringnél maradva (months.august)
return array(
'months' = array(
'january' => 'január',
...
'august' => 'augusztus',
...
)
);Remélem érthető! Köszi!
mobal,
-
válasz
Speeedfire #14067 üzenetére
Van egy másik megoldás is [link]
-
válasz
Speeedfire #14062 üzenetére
Pl. az empty?
-
válasz
Sk8erPeter #14032 üzenetére
Mellesleg ezt a kérdést szeretik teszteken (állás), hogy mit a különbség, require vs. include.
mobal,
-
válasz
Sk8erPeter #14012 üzenetére
Jepp, pontosítok, ki akarom nyerni, hogy adott év adott hónap mikor volt bejegyzés. Valami group by móka lesz ha jól érzékelem?
Szerk.: kikalkuláltam, itt a megoldás!
SELECT DISTINCT FROM_UNIXTIME(last_modified, '%Y. %M') AS last_modified FROM contents
mobal,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen monitort vegyek?
- Hívószám-hamisítás
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged