Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lamajoe

    tag

    :R Sziasztok!

    Nagy valószínűséggel én vagyok a 100. csak idén aki ezzel kezdi, de sajnos míg a kérdésekre igen, a válaszokra nem tudok rákeresni :)

    Jelenleg C++ nyelvet tanulom, a 24h-s könyvből, semmilyen programozási tapasztalatom korábbról nincs, illetve, qbasic, de az aligha segít :D Szóval a C++ mellett szeretnék elkezdeni PHP-ben programozni, HTML alapokkal tisztában vagyok, de sajnos nekem az egész, a php működése teljesen ködös. Ugye minden könyv azzal kezdi, hogy Apache telepítés, PHP telepítés, mysql stb, sajnos én ezt egyáltalán nem értem :U Szégyellem is magam, hogy ilyen buta vagyok, de örülnék ha valaki pár sorban összefoglalná nekem, hogy ezekre miért is van szükségem, csak, hogy értsem amit csinálok, és, hogy pontosan hogy tudnám ezeket beüzemelni.. :) Ahoz szoktám, hozzá JEGYZETTÖMB + rossz esetben fordító, így kicsit túlbonyolítottnak tűnik nekem most ez az egész. Persze azt értem, hogy nélkülözhetetlen, de akkormár tudjam, hogy mindez miért kell és mit lát el.

    Még egy kérdés, sokak szerint a PHP 24h-s könyvből érdemes tanulgatni elsőre, nekem az lenne a kérdésem, hogy a PHP4 vagy a PHP5ös kiadást keressem? Melyiket célszerűbb elsajátítani? Mekkorák a különbségek? Ami PHP4ben megy az tökéletesen fut 5ön is, vagy fordítva?

    Előre is köszönöm :) Bocs a buta kérdésekért :R

Új hozzászólás Aktív témák