Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Taci

addikt

válasz sztanozs #20883 üzenetére

*Naprendszeren kívül - nagyban gondolkodom. :D

Ezért is írtam, hogy ez a része nem lényeges most. Nyilván átnézem újra, mindent logolva, mi tart mégis ennyi ideig.
    Előbb futtat egy lekérdezést, ahol csak a rekordhoz tartozó verziószámot ellenőrzi. Ha nem a legfrissebb (amit egy tömbből ellenőriz a legelején), akkor ezekből visszaad egy listát (id-k).
    Aztán ezen a nem legfrissebb verziójú rekordokon végig futtat pár ellenőrzést, sztringekből, és JOIN-olt táblákból dolgozik, aminek a végén kap egy eredményt, és attól függően kell a JOIN-olt táblákban update-elni, törölni vagy hozzáadni (vagy mindet).

Ez legutóbb 6 percig tartott 8150 rekordnál.

Ahogy a részletes logot nézem, azt látom, hogy van olyan rekord, ahol akár 4 mp-be is kerül a processz, máshol meg 1 mp-en belül megvan 2-3.

Én is szívom a fogam, mert azért tényleg nem DNS-t vizsgál a szkript... De ezt úgyis átnézem, mert ez így sok.
    Lehet, itt az én gépem (tesztkörnyezet - XAMPP) teljesítménye a szűk keresztmetszet, és szolgáltatónál repülni fog.

De ettől függetlenül...

...csak annak az elvére szeretnék ráérezni, hogyan lehet vajon ezt megcsinálni, ha mindenképp kezelnem kellene ezt a helyzetet (szkript futása nem fér 90 mp-be bele).

Ma reggel az jutott eszembe, hogy vajon ha a Cron job meghívja a szkriptet, aztán azt 85 mp-nél commit-olom, majd meghívatom vele rekurzívan saját magát addig, amíg végig nem megy minden elemen, akkor vajon a 2. hívás (és a többi) még a Cron job-hoz tartozik?
    Ezt fogom majd kipróbálni.

Új hozzászólás Aktív témák