- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddmb
aktív tag
Leszedtem a TV hátulját, és ha csak az egyik szalagkábelt húztam le, akkor ezt kaptam:
Ha csak a másikat húztam le, akkor meg ezt:
Az első esetben látszanak a csíkok a kép teljes szélességében.
Az második esetben viszont az látszik, hogy hibátlan a (fél)kép, és nincsenek csíkok.
Most akkor szalagkábel lenne a ludas?
-
ddmb
aktív tag
Esetleg ötlet hogy akkor megint TCon hiba lehet?
https://drive.google.com/file/d/11_SPqJggnbwSvlaSIdhRX8nP60KEjiZe/view?usp=sharing
Ha TCon, akkor honnan kéne rendelnem új alkatrészt? Fél éve aliexpressről rendeltem. Megrendeltem az új Samsung tévét, de a nagy klímaszorongásom közepette nincs szívem hogy a szemétdombra kerüljön ez az 58 hüvelykes szörnyeteg, ha tényleg javítható lenne... Oda tudnám ajándékozni olyannak, aki utoljára 2009ben vett új tévét.
-
Kroni1
veterán
Nálunk már csak androidos philips van a családban mindenkinél, kb 10-11db. Szerencsére a mieink üzemelnek, a legrégebbire ami 10 éves elmult már a HBO max meg Max progik nem voltak play store-ból elérhetőek, apk-ból kellett mindig feltennem az aktuálisat, de még az is teljesen jól bírja, Kopp-kopp. Egy hibás példány alapján végleges következtetést levonni nem érdemes sztem. Egyébként szerintem a philips tv-k legjobb időszaka a 2017-2022 közti volt, android- google tv rendszer LCD-kben is, Dolby Vision, DTS támogatás, Ambilight.. Ez volt messze a legtöbbet tudó márka a piacon, Samu, LG tévéiből hiányzott ez-az, (android rendszerről nem is beszélve) ami a philipsben mind megvolt.
-
rainman72
nagyúr
Olvasnak az emberek mindent,mindenről ez itt már megszokott,bármelyik topikba is mész
Egyik márka se lesz jobb abba is biztos lehetsz.
Próbálgatni kell ennyi
Igazából nem tudok neked mit ajánlani egyik márkából se,mert ami már igazából nézhető kategória az 1 mini led led mindenhol,és az árban fentebb esik főleg a másik márkánál. -
ddmb
aktív tag
Megoldódott a probléma
Működik a tévé az új T-Connal
csak nem vártam eleget bekapcsolás után. Mentségemre legyen, hogy a tévé lefektetett állapotban volt egy kanapén a képernyőjével, és a talpzsanérokat kellett fél kézzel emelgetnem, és közvetlenül bekapcsoláskor sokáig mutatta a fekete képernyőt, és csak utána jelent meg a nyelv választás (ugye alaphelyzetbe raktam korábban)
-
ddmb
aktív tag
Megjött a T-CON a tévéhez, sajnos ugyanazokat a tüneteket produkálja az új alkatrésszel is...
Ha mindkét szalagkábel rá van szúrva, akkor tök fekete a képernyő, ha csak az egyik, akkor a kép fele fehér, másik fekete. Ha nem a T-Con a hibás, akkor mi lehet a kövi alkatrész?
-
Ádyka
őstag
Bár nekem a kábelek levétele nem okozott fehér képernyőt hanem ugyanúgy fekete maradt, én belevágtam a tcon cserébe. [link]
Itthon is találtam egy bontottat 10K ért, de alin is van 12 dollár körül. Fontos, h a fehér matricán / nyákon megegyezzenek a számok. [link]Aztán utólag kiméregettem a rossz panelomat, az enyémen is volt egy db vezetővé vált smd kondi. A szívás az, h sorban le kell őket szedegetni, amíg meg nincs a zárlatos, mert addig többre is azt jelez. Valszeg jó lett ez után, de még nem raktam vissza a tv be, hanem benne maradt az "új".
[link] -
rainman72
nagyúr
Tudom hogy jó ár/értéket képvisel,igaz inkább a 130ezres árán!
Viszont van ambis 58PUS7805 tv ami szintén jó 170ért.
Örülök hogy megoldódott a problemad és a kezdeti nehézségek után se küldted vissza.
Más márkával se 1szerübb sztem
Ez a model pedig a lenézett Saphi rendszerrel együtt is egy nagyon jó kis tv az áráért.
Köszi a dicséret -
ddmb
aktív tag
Figyelem! Az előző hozzászólásomban található firmware csak a kövi tévékkel megy:
- 43PUS7505
- 50PUS7505
- 58PUS7505Nehogy valaki hazavágja a tévéjét
-
kisbalazs83
aktív tag
Töltsd le újra a magyar Philips oldalról. Lehet hibás a fájl. Jobb ötletem nincs.
Vagy esetleg még csinálj egy TV újrahangolását és próbáld meg utána.
(Főmenü) > Beállítások > Minden beállítás >Általános beállítások > TV újrahangolása, Adja meg a PIN-kódot, és válassza ki az Igen lehetőséget. A TV teljesen újrahangolásra kerül. Minden beállítás megváltozik, a beállított csatornák pedig kicserélődnek. A telepítés több percet is igénybe vehet.
-
kisbalazs83
aktív tag
Szia!
-Kapcsold ki és áramtalanítsd a tévét.
-Távolíts el minden csatlakoztatott eszközt: HDMI, CAM modul, stb.
-Csatlakoztasd az USB 2.0 aljzatba a FAT32-re formázott pendrive-ot, amin nincs más, csak az autorun.upg fájl.
-Helyezd áram alá a tévét és várj. Ne nyomj meg semmit a távirányítón. Érzékelni fogja, hogy frissítési fájl van a pendrive-on. Bekapcsol a kijelző és elkezdi a frissítési folyamatot.
-Ha 5-10perc múlva se történik semmi, akkor áramtalanítsd újra és csatlakoztasd másik USB aljzatba.
-Ha így se , akkor próbálj meg egy másik pendrive-ot. Nekem az egyik pendrive-omról nem indult el a frissítés, a másikról meg igen.
-Ha végigment a frissítés és újraindult, utána kapcsold ki és áramtalanítsd 5percre. Közben távolítsd el a pendrive-ot. Ez azért kell, mert a frissítés bizonyos részei csak teljes ki és be kapcsolás után érvényesülnek.
Sok sikert! -
Kbali
nagyúr
Inkább a laptopod lehet pwm-es és azért fáj a szemed. Nem árt használni szemcseppet (műkönnyet) - és lehet, hogy már szemüveg sem ártana - az is lehet, hogy folyamatosan erőlteted a szemed és azért fáj. Ha megteheted, menj el minél előbb szemorvoshoz egy vizsgálatra és mondd el neki a panaszaidat. Ha sokat késlekedsz, csak roszabb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest