Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
KaqXar19
üzenetére
igaz ez már nagyon régi post, de én is belefutottam ebbe, csatlakozva volt viszont nem pingett semmi és el sem értem semmit publikon.
nekem régebben DMZ-ben volt a pfsense egy másik gateway-el és a "System -> Routing"-nál a régi gateway volt az aktív és default. disabláltam és jó lett.
Az, hogy a GW offline-t jelez "normális". úgy nézi meg, hogy online-e, hogy pingeti a gw-t, viszont ez gondolom filterezve van és ezért nem mükszik.Illetve az elején még azt gondoltam kelleni fog neki a VLAN 201/0 de az sem kell
user/pw, többi default és megy is.Akinek PF+ nekik egy note: van ott van egy bug, hogy ha simán bemész a WAN interfész beállításokba és ott átbököd PPPoE-re és rányomsz, hogy save akkor törik az oldal
Először menj az Interface -> Assignments -> PPPs oldalra és csinálj egy PPPoE assignmentet a WAN-ra, majd az Assigments részen legyen a WAN-nál PPPOE0 (amit létrehoztál az imént). aztán jó lesz
-
paizinho
tag
válasz
KaqXar19
üzenetére
Hali!
Nekem is Digi1000-m van pppoe-val. A felhasználónév jelszón kívül mást nem kellett megadnom.
Nálam is csak egy sor van és Offline státuszú, de vígan megy minden (lenne is nagy felfordulás eme remek digitális oktatás és home office érában).
Valahol a +sor környékén lehet a probléma, nem tudom mi alapján konfigoltad be (sajna nem én lennék aki megmondja a tutit, mi a hiba).
Esetleg próbáld meg 0-ról nekifutni, csak PPPOE-t beállítva, kipróbálva. Majd 1 változtatás, teszt. Szép sorban, így kiderülhet mi a gond oka (mi már csak az eredményt látjuk).Nekem ez volt az (több mellékvágány után), ami alapján a 2.4.5-t felraktam (most 2.5.0-n vagyok) https://nguvu.org/pfsense/pfsense-baseline-setup/
-
FOX888
tag
válasz
KaqXar19
üzenetére
Igaz én nem vagyok nagy szakértője a témának, de leírom, hogy nálam mi a különbség.
Nekem is digi pppoe-s kapcsolatom van.
A gateways ablakban csak egy bejegyzés van.
Azt nem tudom megmondani, hogy ez okozza-e a hibát. Én csak ebben látom a különbséget.
Esetleg ezen az oldalon leírt beállításokból a harmadik lépést a "LAN" hálózatodra beállíthatod.
https://www.cyberciti.biz/faq/how-to-pfsense-configure-network-interface-as-a-bridge-network-switch/
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Hardcore café
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Építő/felújító topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Temu
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Eladó 28" ASUS TUF Gaming VG289Q
- PS5 Pro 2TB, 3 év teljes körű garancia, vadi új! Ajándék gyári talp+Ghost of Yotei+Disc Drive
- MSI GeForce RTX 3080 10Gb GAMING Z TRIO
- Sapphire Pulse 6800XT 16Gb Kitűnő! Ingyen posta!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625, 100% Akkumulátor
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest