- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A Samu egy elég érdekes cég. Pl. Tavaly év elején tök jó vétel volt az 55-ös RU8002 4K TV. VA panel, fasza feketével és VA panelhez képest fasza betekintési szögekkel... Aztán kijött az utód széria, gyakorlatilag minden paraméterében rosszabb ugyanazon az áron, de RU8002-t már nem kapni sehol.
Aztán vettünk TLC 4K VA paneles TV-t mikor nyitott az emag bolt és akciós volt, nevetségesen olcsón. Annyira nem jó a feketéje mint a Samsungnak és a TV is kicsit lassú (bekapcsoláskor), de még így is bőven megérte. A Samsungon mondjuk be szokott akadni a Youtube kliens, amin csak áramtalanítás segít...
-
Exian
addikt
-
Lidlis felnitisztító is jó, ha havonta használod.
De elég egyszer megvenni a Shiny Garage D-TOX, és minden kocsimosáskor befújni a kerekeket, akkor súrolni sem kell. Előnye, hogy a fényezést nem bántja. Mosás után a karosszériára is mehet, 2 percet rajta hagyod, majd leöblíted. Erős napfényben tilos használni!
Évekig elég lesz.
Video -
A legolcsóbb a Shiny Garage D-TOX
De amilyen koszos, az is csak harmadik nekifutásra fogja eltávolítani.
Befújod vele, vársz 5 percet, fogkefével átdörzsöld, leöblíted.
Kb kétszer-háromszor megismétled.
Ha évente csinálnád, akkor elég lenne egy menetben.
A fogkefét ne felejtsd el, mert vastagon van rajta, mással nem távolítod el.
Sósavat ne használj, mer megkezdi a felnit. -
-
-
UHHH
őstag
Lehet, hogy flame-et gerjesztek, de Norbi, miért nem veszel szimplán mondjuk TESLA részvényt? Amögött van is valami, s nem annyira tulipánbiznisz, mint a kripto. Persze minden ilyesmi szerencsejáték lehet könnyen. Floridai ismerősök ARROWHEAD részvénnyel tolják, egyiknek 1M$ feletti már a részesedése benne.
Aki tavaly februárban vett TESLA részvényt x-ért, az most ebben a pillanatban 2,3*x-et tudna kivenni.
Van befektetés topic is itt a PH-n, ott lehet jobb tanácsot kapsz.
-
-
Ha veszek egy sütőt, meg egy főzőlapot, akkor annak mi lesz a munkadíja? Mert amikor az előzőt vettem, még idehívtam a beüzemelőt, aki bedugta a sütőt a konnektorba és elkért érte 7.000 forintot. Gondolkodtam, hogy feljelentem, de aztán végül kibányásztam a sütőt és bekötöttem strapabíró csokival, ahogy írják. Nos ilyen ember nem jöhet többet ide.
-
-
aneda
senior tag
Pontosan ez a lényeg, hogy pörgessék a gazdaságot a jelenlegi válságban.
Az építőiparon kívül nem nagyon van, amit a kormányz ilyen könnyen tudna stimulálni, ezáltal multiplikálva a pénzt. Ráadásul ha mindenről kell számla, annak az ÁFA tartalma már megy is vissza a költségvetésbe, ami 6mFt*0,27=1,62mFt, ezt levonva a 3mFt-ből maradt 1,38mFt.
Ennyi pénzt simán megér bármilyen kormányak két biztos választópolgár! (egy az igénybevevő, egy a vállakozó).Nem is lenne ezzel baj, ha nem a legelmaradottabb, legképzetlenebb iparágban konzerválnák vele az állapotokat.
Mióta ilyen ralli van az építőiparban, megnőttek az árak piszkosul (és még fognak is), de ezen kívül látszik valamilyen pozitív változás? Ugyanaz a technológia mint 1976-ban, de legalább szarabbul megcsinálva... -
Alapvetően abból indulj ki, hogy fele munkadíj, másik fele anyagköltség. Így adja a pénzt, azaz egy 4 millás millás anyagköltségű, 2,1 millás munkadíjú beruházáshoz (össz: 6,1 milla) összesen 3 és 2,1 milla támogatást kaphatsz.
Ami jó (szerintem), hogy utólag fizeti, mert így legalább szűkül a kör, az ingyen nyerészkedőket kizárja. Persze lesz aki így is trükközik majd a fizetéssel, de vállalkozó legyen a talpán, aki kiállít "fizetve" számlát fizetés nélkül.
-
Mindenképp megéri, mert nemcsak felújításra, hanem pl beépíthető eszközökre is jó lesz, azaz sütő, főzőlap, mosogatógép stb. Én főzőlapot mindenképp akartam venni, és a fűtést is ki fogom cseréltetni, ott meg nincs mese kell a számla az engedélyekhez. Bár szerintem kerítés is lesz belőle, mert arra is jó. Indexen volt nemrég egy cikk minden benne volt, majd ha megtalálom belinkelem
-
a2d2
addikt
Igen, van már kb 10 magyar ismerősöm és sokan is vannak a szerveren de minél többen vagyunk annál jobb. Eleven Table Tennis a program neve.
Itt egy mai videó kis kedvcsinálónak. Fantasztikusan meg van írva, tele van profi játékosokkal is a szerver: [link]
Tök jó mozgás így karanténban, én ma kint a 3 fokban teljesen leizzadtam. -
a2d2
addikt
Vagy jól vetted. Én is elhoztam 3 hónaposan a 8 milliós listaáras fullextrás Verso-t 6 millióért a Toyotától, használtuk 2,5 évet és eladtam 5,5 millióért (adtam hozzá mondjuk még egy kb 100e-et érő téligumiszettet alufelnin). Feltettem a hirdetést másnap jöttek is a vevők. Szóval jó autót, ami végig szervizelt, lekövethető, magánszemélytől nem nehéz eladni mert van kereslet ilyenekre. A miénk is teljesen hibátlan volt, később is írt még a vevő hogy ilyen jó autója még sosem volt.
Elég jól vagyok, csak köhögök. A mellkasfájdalom elmúlt. Ma voltam teszten, talán holnapra lesz eredmény. Asszony meg lányom közben elveszítette a szaglását így pár nap után.
Én most jöttem be, toltam 1,5 óra ping-pongot kint szóval nincs nagy baj. Tényleg, másnak nincs esetleg itt Questje amivel jönne kicsit pötyögni esténként?
Jó router de hogy 35-40-ért nem vettem volna ilyent az tuti. -
Exian
addikt
Ó, hát senkinek sincs meg a boltos néni mobilszáma, csak nekem?
Holnap felhívom, de csak jutalékért cserébe osztom meg a kínálatot...
-
aneda
senior tag
Vegyétek, vigyétek, nagyon penge kis autó, finom japán műszer!
Nagyon korrekt állapotó autó, volt gazdája, ráadásul mérnök, ez meg is látszik a karbantartásokon.
Faternak akartam volna, kipróbált egyet, de sajnos neki csipőműtét után már nem az igazi ilyen alacsonyra beszállni. -
rnrn
aktív tag
Ma kipróbáltam egy 2014. 09. havi, fl előtti 1.4D-t. 140 ezer volt benne, szép volt kívül belül. Városi forgalomban mentem vele, a futóműve stabil, a motor kellően erős (érsd: nyomatékos) számomra és az orgánum is megfelelő (halk). A belső egy fokkal talán puritánabb, mint a vele egykorú Civicben, de ez nem leszólás, mert így is teljesen redben van! Szóval van esély, hogy vásárolok egy ilyen autót, ha nem lesz megfelelő Civic vagy az ára lesz magas... Üdv!
-
Exian
addikt
Igen, vagyis nem, de lehet, hogy így lett volna, ha 1 héttel korábban látom a hirdetést
Mindenesetre múlthét pénteken hozott el egy Hondát valahonnan vidékről... egy 20 éves kis Corsát cserélt le.
Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy egy olcsóbb modellt vett, a tied már túlmutat azon a bizonyos lélektani és "dunsztosüveg" határon
-
Bigemperor
senior tag
Ezek közül max a monitor értelmes,esetleg a buta LCD tv ha valakinek még nincs,a noti az ipari hulladék kategória ahogy a teló akciók is.Nagy akciók abszolút nincsenek pár éve még hébe hóba volt,mára teljesen eltűnt.Most mindenhol szinte egész éves BF van,hogy lehúzzák akit még lehet.
-
Exian
addikt
Egyik ismerősömnek van erre cége, webshoppal. Megrendeli helyetted a cuccot kínából, ad magyar normál számlát és ad rá rendes magyar garanciát, amit nála érvényesíthetsz. Igaz, ennek a költsége 5000 Ft... de cserébe házhoz kapod jellemzően SOKKAL hamarabb a cuccot, mert a népszerű dolgokból tart raktáron, plusz kapsz garanciát és számlát.
Tehát az 5000 Ft (ami amúgy a szállítási költség néven fut az egyszerűség kedvéért) kapod a számlát, garanciát, házhozszállítást hamar.
Viszont amennyiért így megkapod nálad, szerintem helyben is lehet találni üzletben is. Már régen nézelődtem nála.
-
blaca83
őstag
Én is futottam a köröket ez ügyben, mert unokatesóméknál kellene egy normális tablet amit a szülők és a gyerekek is tudnak használni
3GB ram alatt tényleg nem érdemes venni...!
Nekem két opciót ajánlották a "szakik":
1. Külföldrölől : Alldocube M8, vagy a most megjelenő Alldocube iPlay 30. Banggood az ajánlott beszerzési hely. Vagy bármelyik szimpatikus Teclast, Chuwi tablet. Azokat ajánlom inkább amelyikben Mediatek Helio soc van és 3 vagy 4 GB ram.
2.
A novemberi "Black Friday" akciókat kihasználva, keresgélni és kifogni valamit jó áron, de szigorúan csak olyat ami legalább 3GB rammal van szerelve. -
Exian
addikt
Lehet, hogy változott már ez a terület, de: nekem volt 30-40ezres kategóriájú tabletem és most olyan ~80ezres van. Ég és föld. Az a baj, hogy szerintem még most is a 30-40ezres kategóriában nem ritka az 1GB rammal és 8, esetleg 16 GB tárhellyel rendelkező masina. Semmire sem jó.
Mindenképp olyat nézzél, amiben minimum van 2 GB ram, de inkább 3 GB és minimum 32, de inkább 64 GB tárhely.
A másik gond az olcsó tabletekkel a nagyon gagyi kijelző: kicsi febontás, szűk betekintési szög, vacak színek, stb.
De mesenézésre jó lehet "bármi", de a kevés ram és a kicsi tárhely mindenképp gond, néhány frissítés már megeszi az egészet.
A képernyőmegosztás már csak szoftver kérdése, az attól függ, milyen verziójú rajta a rendszer és mik vannak "beleintegrálva". Kevésbé függ a hardvertől.
Ezt a típust melóhelyen használjuk, ott van belőle 4db is, ez nekem nagyon bejön, gyors, megfelelő méretű a RAM/ROM (2/32), az akkuja brutál sokat bír, kijelző FHD. De már nem új típus, de talán lehet találni valahol olcsón.
-
a2d2
addikt
Még az jutott eszembe hogy tavaly adtam el 5,5 misiért a full extrás 2 éves Toyota Verso-t 1.8-as szívó benzines + CVT automata. Az sem volt rossz autó, család is befért, motor is megfelelően erős és igénytelen volt, a CVT szíj szakadás is elvileg csak Nissanoknál jött elő, Toyotára egy találatot sem dobott ki a kereső.
Annyi hogy 90% városi használattal 9,3 volt a fogyasztása, de ezt gondolom sejted.
Szerintem 4 millió körül találni abból is szép, keveset futott példányt.Igazából 3 auto jött a képbe a cseréjekor: Mitsubishi Outlander szívó benzines, KIA Sorento szívó benzines és Prius + hybrid. Mindhárom hasonló áron volt, csak épp városi használattal az első kettőnél 10 év alatt + 2 misit hagytam volna a kúton, utóbbival pedig -2 misit a Versohoz képest. Akárhogy is nézem ha a Prius-t hasonlítom a Sorentohoz akkor az 10 év alatt 4 misi, évente 400e Ft! Baromi sok.
Turbós benzinest én sem mertem erőltetni -
OPEL OMEGA MV6 motorral gázosítva (Landi Renzo Omegas)
Jobban jársz vele, mint egy dízellel.
90-110km-re fogyasztásban a gázos Omega után a Prius a legjobb, ha nincs pénzed elektromosra.
Prius megbízhatóságban jobb, mint az Omega, de árban is sokkal több.
Mennyi pénzed van?
Milyen megbízhatóságot akarsz?
Ettől a két kérdéstől függ, hogy gázos Omega, Prius vagy elektromos autó.
Ha nincs pénzed de később lesz, akkor egy dízel 400kHUF-ért, de 4,5l/100km eszik, viszont puruttya állapotban van és bármikor rá lehet locsolni fél-egy millió forintot javításra.
Kalandvágyoknak, szerencse vadászoknak és adrenalin keresőknek egy élmény egy ilyen dízel autó. Két-három havi 50-150 ezer forintos meglepetések garantáltak.
Tudom, vannak kivételek, de azok erősítik a szabályt. A piac meg könyörtelenül beárazza. -
a2d2
addikt
Atya ég Norbi, hogy lehet egyáltalán kiejteni hibrid után a dízel szót???
Csak akkor van létjogosultsága ha sokat pályázol és/vagy hosszabb utakra (min fél órás) járkálsz vele.Nálunk a városi 5-max 10 perces utakra csak benzin jöhetett szóba mindig is. Most a hibriddel az üzemanyag harmada megmarad.
-
rnrn
aktív tag
Na, az van, hogy elgondolkodtam még is csak az Hybridke cseréjén. Benya párti vagyok. Marad a Honda vonal. Asszony Civic vonalon mozog, nekem is bejön a típus. Az 1.4-es banya elég kevés, az 1.8-as benya pedig iszákos. Kombi a cél, abban pedig csak 1.8-as benya van...
Ööööö, ránéztem az 1.6-os dízelre és meglepően jókat írnak róla. Még a Hybridkénél is kevesebbet eszik, mellette csendes is. Van esetleg tapasztalatotok ezzel a mocival? 2014-16 közötti évjárat (CTDi és i-DTEC motorok, melyek közül nem tudom melyiket lenne érdemes adott esetben megvenni). LPG és Hybrid után, hogy dízelezzek...?! Pedig hányszor mondtam, hogy nem akarok dízelt. Soha. Micsoda köpönyegforgató lettem!
-
Exian
addikt
Just for fun: amúgymeg... rakj be egy sparheltet
Amíg gyúrsz, meleget is ad, meg el is készül rajta a vacsi! Dejó is volt mamámnál falun, neki csak ilyen volt, semmi egyéb tűzhely, milyen jó dolgokat sütött benne / főzőtt rajta... (a képen nem a mamám látható, de hasonlóan nézett ki a szoba, meg a mamám is. A sparhelt meg ugyan ilyen volt).
-
Inkább bemennék az Aldiba, vennék 4 darab 6000Ft-os fűtőventilátor 3 év garival.
A helyiség négy sarkában raknám le őket.
Amikor bemész akkor bekapcsolod őket és maximum 2 perc alatt meleg van.
De ehhez megfelelő elektromos hálózat is kell, mert a 4 darabhoz összesen 32 amper szükséges. De érdemes elgondolkodni a 2 darabos elrendezésen is.
Ha mégis okos eszköz mellet döntenél, akkor mindenképp ventilátorosat válassz.
Ventilátor nélküliek csak pár fokos hőmérséklet emelésére jók, azt is nagyon lassan teszik. -
Exian
addikt
"ajtók, ablakok rendben --- nem szökik a meleg, ez a lényeg"
Én ugyan nem értek hozzá, de amikor a nagymamám házát nézte statikus, meg fűtési/energetikai szakember, az ablakokkal, ajtókkal egyáltalán nem foglalkoztak, hanem valami hőhidakról beszéltek, ahol szökik a meleg. A plafon és a falak találkozásánál elsősorban. Persze ilyen kis helységben, meg ha csak időszakosan kell, ez nem okoz talán nagyon problémát.
-
-
a2d2
addikt
Én a héten voltam a Pennyben. Láttam hogy van 200 helyett 160-ért búzasör. Hoztam pár dobozzal, egyet megkóstoltam, eléggé iható volt. Ár/értékben nem rossz.
(sárgás dobozos Adelskronen).
Láttam hogy van IPA-juk is, az normál áron volt, 250Ft. Az nekem kicsit kesernyés volt, annyira nem jött be. A doboza szép volt -
Exian
addikt
Hát, a szűretlen búza ilyen. Nem csak a bio. Sűrű a jobb fajta
naná! Megiszol egyet, akkor egyből a vacsora is meg volt
jóllaksz tőle.
Min. megőrzési idő: hát, ezért olcsó, nem más miatt.
Hát az ilyen fejreállítom, görgetem helyett írtam, hogyan szoktam: kitöltöd a 90%-át, a bennmaradó kis mennyiséggel pedig az aljáról ki kell keverni a sűrűjét. Célszerű állítva tárolni persze, akkor tutira egy helyen az alján gyűlik össze a seprő. Nálunk ez már családi viszály tárgya, hogy ha valami fektetve rakja a hűtőben a búzát, akkor ajjaj van!
-
-
-
freaghill
őstag
PH-n minden is van
Milyen pendrive-ot vegyek?Összefoglalót nézve őket említik meg:
sinceritytrading
courtesytradingSinceritytrading webshop! (nem ebay)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Subaru topik
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest