- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Ha csak foltos, tehát ha itt-ott sötétebb árnyalatok vannak vagy eltérés van a színben, de nincsenek ilyen erős fényfoltok, azzal nem tudok nagyon mit tenni, ott már komplett led szalagot kellene cserélni benne, valószínűleg a led fénypontok színárnyalatai és erősségei másztak már el (azt is lehet amúgy cserélni, a komplett led szalagokat, de azt nem vállalom, 65" már nem játék, annak a kijelzőjének a rétegeit szétszedegetni már agyrém. De tudok rá szerelőt, aki meg tudja csinálni. Kollégám nagyobb TV-jében is ő cserélte a komplett led szalagokat, plusz újraragasztotta az összes prizmát, nem csak azt, amelyik lepottyant. De ez olyan 40-50e Ft-os mutatvány).
Ha ilyen egy (vagy több) pontban erőteljes fény van, akkor viszont leesett a prizma, de azt sem vállalom a mérete miatt.
Amúgy ez az a TV, ami a kolléganőmtől volt véve? Úgy rémlik az is hasonló méretű volt, meg hogy talán Te vetted végül meg, de már lehet, hogy rosszul emlékszem.
-
UHHH
őstag
Szia! Tudok benne segíteni, a google kicsit szigorított, de még mindig ingyenesen megoldható a dolog a gmail oldaláról, csak kell egy email server (ami már nem ingyenes), amire beesnek a levelek, a gmail meg ezt kérdezi le. A továbbításos módszert nem javaslom, a gmail sok levelet visszautasít manapság.
-
Exian
addikt
Tudok szolgáltatót, ahol kaptok gyakorlatilag korlátlan email tárhelyet nagyon olcsón. Korlátlan számban lehet fiókokat létrehozni az adott domain alá. Utána meg egyszerűen a Gmailben hozzáadod, mint külső fiókot. Én is így használom a céges, saját domaines emaileket Gmailben. Így a Gmail kliensben látom a saját domaines levelezést.
De van a Gmailnek is saját domaines opciója, de drágább lesz, mint külső szolgáltatóval megoldva. Legolcsóbb verziója 4.68 eu / felhasználó. Amit én használok szolgáltatót több, mint 10 éve, ott egy évre ~13.000 Ft az email tárhely díja, ebben 100db email fiók van benne. Gondolom az elég lenne...
-
Exian
addikt
Jah vannak ilyenek, bár elég ritka. Ilyeneket nem is talál meg az ember hasznaltauto.hu -n meg sehol, mert ezekre már a meghirdetés előtt lecsapnak szomszédok, barátok, rokonok, akárki aki gyorsabb a közelben. A miénk is így volt, feleségem tesójáék is közvetlenül a nénitől vették meg, teljesen véletlenül került szóba, hogy esetleg eladná az autót, nem hirdetés által. Gondold el, 19 évesen 33.000 km... az havi ~150 km se
Ráadásul garázsban állt 0 km kora óta, csak tavasztól-őszig használta, de ezt már szerintem írtam korábban... de nagyon durva volt, csak nyári gumiszett volt emiatt a kocsihoz (esőben és télen nem ment ki vele, ez az autó csak napsütést látott 19 évig), sőt, a GYÁRI gumik voltak rajta 19 évesen!!!
Mert ugye 33e km simán nem gond egy guminak, na de az évek! Szóval, így használta a néni, akitől hozzánk került. Viszont az is igaz, hogy (hivatalos) szervizeket sem kapott a márkaszerviztől, meg van ugyan a gyári szervizkönyve, de nincs egyetlen kötelező szerviz sem kitöltve, szóval nem vitte a néni. Mondjuk nincs is baja a kocsinak a mai napig sem, persze azóta kapott kötelező szervizeket meg átnézetést már nálunk és én 5000 km-enként cserélek olajat és csak és kizárólag 100-as benzint kap.
-
-
Sir Riccio
addikt
Nekem korábban amúgy volt, csak költözésnél lejött, aztán elengedtem (meg az nem is tudott fehéret), kár, hogy nincs olyan aminek van mondjuk egy HDMI kimenete és az Ambilight módjára a képhez igazodik. Egyébként ha ajánlotok Aliról olyat ami egy 55-ös meg egy 48-as tévére elég, akkor lehet rendelek én is, mert szeretem ha van háttérfény.
-
-
Exian
addikt
Ha pizzatészta a cél, azt "nemszabad" kézzel, azt gyúrjad csak, ahogyan a zolaszok csinálják
10 perc alatt kész. Ha sok és nagyobb mennyiségű tészta a cél, akkor komolyabb, nagyobb dagasztógép kell, ha kisebb adagok kellenek, akkor egy egyszerű kenyérsütőgép is jó, ahogyan írtam, hogy mi is azzal dagasztjuk, sőt, a keltetés is abban zajlik (melegíti a tésztát, nem kell a napra rakni, mint ahogyan nagyanyáink csinálták
). Mielőtt elkezdené sütni a gép a dagasztás-kelesztés végén, akkor ki kell venni a gépből és csinálhatsz belőle bármit sütőben. Viszont ez lassú folyamat, 2-2.5 órát megy a dagasztás-keltetés.
Kenyérsütőgépből viszont van sokféle, vannak 1, 2 meg több lapátosak, nyilván a 2 vagy többlapátos az jobban megforgatja/dagasztja a tésztát. Meg persze üst méretben is vannak különbségek.
Nekünk sima egyszerű, olcsó Euronics sajátmárkás Dyras van, a sima kis egyszerű kenyereinkhez tökéletes.
UHHH: lehet, mondjuk volt már rá példa biztos, hogy fagyasztott húsból készült ételt legyasztottunk, de mondjuk nem jellemző, eleve ritka, hogy lefagyasztunk készételt, 4 gyerek mellett inkább kevés szokott lenni a kaja, minthogy maradna
-
Exian
addikt
Mi rendszeresen fagyasztunk le friss pékárút, meg kenyeret. Mikor kiveszed, kiolvad, pont olyan, mint amikor beraktad frissen. Ez nem biztos, hogy igaz az ízesített dolgokkal is (kakaós, lekváros cuccok). Azokat nem szoktuk. Csak zsemle, kenyér, kifli, pogácsa, ilyesmi. Mi simán kiolvasztjuk, nem mikrózzuk, bár tegnap pont mikrózni kellett, mert gyorsan kellett a gyerekeknek szendvicshez a zsemle. Elfelejtettem venni, ilyenkor jó, ha van hirtelen a fagyasztóban.
Kenyeret meg magunk (is) sütünk, kenyérsütő géppel. De tegnap előtt zsemlét sütöttem, a géppel dagasztottam a tésztát a dagasztó programmal, aztán sütőben kisütöttem a zsemle formára formázott bucikat.
-
-
Bigemperor
senior tag
Földforgalmi törvény hatálya alá tartozik,tehát jegyző általi kifüggesztéses és igen, a tulajdonostársak is elővásárlásra jogosultak.
Egyébként szerződni lehet,csak figyelni kell minden irányadó szabályra,különben hatálytalan (ad absurdum akár érvénytelen) lesz.
Amúgy a fenti törvényi elővásárlás megelőzi a tulajdonostárs e jogát,de van kivétel ez alól.
Ha segítség kell ilyenben,nyugodtan jelezz.
-
Én alapból abból indulok ki, hogy az van meghatározva: évente mennyi áram és gázfogyasztásig kell a csökkentett árat fizetni, felette a piacit. Ebből következően bárhogy is alakul a havi fogyasztásod, egy évre vonatkozóan annyi gázt/áramot csökkentett áron kell kapnod, a felette lévőt meg piaci áron. Tehát ha év végéig elszámolják, az utolsó számlán mindenképp korrigálni kellene, hogy a csökkentett árat fizessem a megadott mennyiségre. Ebben annyi hiba lehet, hogy én logikusan próbálok gondolkozni...
-
-
-
A benzines és diesel autók kb. 5-7000 alkatrészből épülnek fel, az elektromos autók kb. 800-1000-ből. Ha megszűnik a sima autógyártás, az kb. 10 millió munkahely megszűnését eredményezi Európában. Én ezen okból lehetetlennek tartom, hogy bármely autó, vagy alkatrészgyártással foglalkozó ország ezt majd simán elviseli, hogy ez megszűnjön. Egyébként szinte lehetetlennek tűnik megmondani, mi lenne a helyes irány. Csak két cikket linkelnék északról, akik azért más színvonalon élnek, mint mi: [link] [link]
Azért a norvégoknál is van olyan vélekedés, hogy ténylegesen az éjszaka lehaló hálózat is oka a korlátozásnak, ezt kint élő ismerősöm mondta.
Nekem mindig is a Bmw i3 rex megoldása volt a legjobb, amikor a fix fordulatszámon pörgő benzinmotor, ahol a legkevesebb a károsanyag kibocsátás, tölti az aksit. Nem tudom ezt miért kellett kiírtani a lehetőségek közül, kiváló átmeneti megoldás lett volna és a káposzta is megmarad.
Természetesen a napelemes rendszerrel töltés szuper dolog, de így akkor is csak második autó lehet belőle, mert mondjuk az Alföldön sok sikert egy e-autós körutazáshoz.
Ha már beszélgetünk, gondoltam leírom a véleményem. -
Az igazi Hybrid a Toyota HSD hajtáslánc.
Toyotákban, Fordokban és egyes Suzkira átmatricázott Toyotákban található meg.
Legújabb összehasonlítás
Toyota HSD akkor jó, ha napi 15-20 km-nél kevesebbet, vagy 60km-nél többet hajtasz.
Ha sokat használod napi 20-60km-nél közötti útra, akkor inkább neked egy nagyobb akkumulátoros PHEV-re van szükséged. Esetleg ha nagyon szűk a keret, akkor Opel Ampera
Releváns tapasztalatokért keresd Őz Pál-t
Hivatkozz az FB Prius csoportra, mint pécsi tag. -
-
dunc
nagyúr
Nagyon nehéz helyzetben vagytok, csak úgy érhettek eredményt ha ez az új vezető viselkedése intézkedési már a hatékonyság, rovására is megy. Össze kell keményen fognotok a munkátokat 100% ba el kell végezni, hogy ne tudjon senkin fogást tartani, ha egy valakit "bánt" olyan legyen mintha mindenkit bántani, nem szabad szétforgácsolnotok! Minden sérelmeteket, konkrétan dátum/idő, jelenlévők megemlítésével ÍRÁSBAN eljuttatni az éretett korrupt vezetők feletti szintre. (kezdetnek ennyi, lehetőleg egy munkajogászt belevonni)
Hívj fel ha gondolod, mi is átmentünk egy ilyen harcon! -
Exian
addikt
Hogyne. Igazából tele vagyok ilyen vackokkal. Van vagy 10 vagy több sima nyomógombos teló otthon
Meg mégegyszer annyi érintőképernyős, de 2G/3G. Mondjuk elvileg nézik, hogy volt e a leadandó telefonról 2021. július és 2021. december 31. között legalább 1db hívás vagy SMS. De azt nem tudom, hogy valóban utánanéznek e... Ha igen, hogyan?
Mondjuk amivel regisztráltam a rendszerben, azt IMEI szám alapján elfogadta, arról elvileg volt hívás abban az időszakban, néha használtuk tartaléktelefonnak.
-
Exian
addikt
Hát azóta keményen infláció van
a Fito azt hiszem 550 Ft. Én most viszont csak literes, frissen, helyben csapolt PET palackos dolgokat hoztam magamnak. Külön hangulata van, ahogy ott helyben neked palackozzák, amit kérsz, aztán kap rendes gyári kupakot. Ami nekem újdonság a korábbi megszokottakhoz képest, az hogy az a verzió már nem műxik, ami régen volt, hogy hozott palackba csapolnak, már csak a saját, steril palackjukba nyomják, ami szépen fel is van címkézve.
Úgyhogy hoztam sima világost, ami már önmagában egy brutál keserű, férfias sör
, de ha ez nem elég, hoztam olyat, hogy még a pultos nő is visszakérdezett, hogy biztos, hogy bírom a brutál keserű sört? Úgyhogy hoztam ebből is. A neve nem vicc!
Brutálul naonjó!
A feleségem meg ilyet kért. A sima barnájuk feketeribizlivel. Ez is nagyon finom.
Ezeknek az ára: a sima világos 460 / L, a brutál pils 530 / L, a feketeribizlis barna 800 Ft / L, az a legdrágább sörük, ahogy néztem.
Ezenkívül másoknak meg hoztam mindenféle üveges ízesítetteket. Azok 390-től 600-ig vannak a 0.5 L-es szép üvegesek.
-
Exian
addikt
Múltkor mikor kint voltam egy (informatikai) meló kapcsán az építkezésen, annyit hallottam, hogy úgy októberig eltart az építkezés. Gondolom utána vagy majd akorül kezdik a toborzást. Vagy talán valamivel előbb. Hamarosan megyek ismét oda, megpróbálok pontosabb infót szerezni, mert engem is érdekel.
-
Most készül majd nálunk a kétbeállós garázs. 6x6-os. Én a szekcionált 5 méteres kaput választottam. Drágább de nem tudsz semminek nekimenni középen. Ez volt a fő indok. Mellette nem nyúlik kifelé az épületből és ha a két kapu motoros, akkor a 2 motor ára azért csökkenti az árkülönbséget.
Mondjuk szerintem már nem fogsz rendelni, mert kilőttek az árak. A 4 hete rendelt kapu ára 80000-rel emelkedett, ha most rendelném.
-
Exian
addikt
Ja, ez két külön garázs? Azt hittem egy légterű
Akkor viszont valóban más a helyzet teljesen, ha két különálló, fallal elválasztva, akkor viszont külön ajtó... ezesetben nem is kérdés
Számomra. Én azt hittem teljesen, hogy egy nagyméretű, egy légterű garázs. Csak mert a mi garázsunk mellett egy dupla van, egy légeterű két beállásos, azon egy hatalmas ajtó van, az tökre tetszik nekem.
De azt írod, hogy építendő garázs. Tehát csak most lesz építve? Miért fallal elválasztottat építesz? Miért nem egy nagyobb, egy légterűt? Bár biztos meg van az oka, csak kíváncsiságból kérdezem.
-
Exian
addikt
-
Bird
addikt
Célszerű a jogszabályi környezetet vizsgálni.
Az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló 312/2012. (XI.08.) Kormányrendelet:
45. § (1) Bontási engedély alapján végezhető
a) a műemléket érintő,
b) a helyi építészeti örökségvédelemmel érintett építményt, építményrészt érintő,
c) a zártsorú vagy ikres beépítésű építmény esetén az építmény alapozását, vagy csatlakozó tartószerkezetét is érintő
bontási tevékenység. -
-
TRob1
veterán
Ezt visszaviszed a 'csába, és veszel egy Xiaomi okosmérleget olcsóbban.
-
Dodder
tag
Szia!
Én használtam amazon prime-ot még tavaly de amikor hazaköltöztem lemondtam. Magyar felirat nincs csak angol. Rengeteg tartalom van fent filmek, sorozatok, e-könyvek stb, ezek mind angol nyelven. Én csak az ingyenes gyors kiszállítás miatt fizettem elő rá a filmes tartalom jött vele. -
Exian
addikt
Na majd írd meg, hogy milyen volt. Engem valahogy nagyon elriaszt ez a dolog, nehezen tudom elképzelni, hogy tetszene. Mondjuk én a 3D-s mozitól is irtózom, ha moziba megyünk nagyritkán és van 2D verzió is, akkor azt választjuk.
Én amúgy a nézőtér közepe táján, középre próbálnék helyet keresni.
-
Oda járok 10 éve. Tisztességes, becsületes csapat így ajánlom őket. Még sosem vertek át. Édesanyám is odajár, simán átverhető korú hölgy, de még őt sem.
A2d2: Most kellett régi konyhabútorhoz egy darab lapot vennem. Mivel az új lapok vastagabbak, már kevesebben foglalkoznak a régiekkel. A Hársfában [link] találtam a Névtelen utcában. Nagyon sok régi lapjuk van és jók az árak. -
nesa
veterán
Redmi note 10 5G , nem merem ajánlani, szóval csak azért írom mert nekem nagyon nem jött be.
Eladó AM3+ FX alaplap + FX proci.
-
Aneda is nagyjából leírta mi a baj velük. Ami még gond, hogy eléggé szélsőséges körülmények között kell működniük, amit sajnos tapasztalatom szerint még egy kenwood minőségű gyártó sem tud teljesíteni. Eddig kétszer szállt el a biztosíték meleg miatt, egyszer pedig hidegben (sok minuszban) nem indult el, csak miután felmelegedett a kocsi. Végülis tényleg nem könnyű, hiszen -20 (vagy több) és +60 (vagy több) tartományok között kell teljesíteniük, amit ígérnek.
Ezért írtam, hogy Pioneert kellett volna vennem, mert abból eddig volt több és soha semmi baj nem volt velük. Csak akkor éppen sajnáltam az a +30000-ret rá. Persze lehet az is elszállna már, ahogy fejlődünk technikailag….
Androidost is biztos csak itthonról vennék pont ezen hibalehetőségek miatt. Legalább vissza tudod vinni egy ideig. Azért még így is ér hátrány, mert a műszerfalat nem mindig tudják szépen leszedni. Minél többször kell, annál nagyobb a sérülés veszélye. -
-
aneda
senior tag
Jellemzően ezek a cuccok papíron mindent tudnak, valójában olyan alapvető dolgokkal gondjuk akad, amire nem is gondolsz, hogy baj lehet vele...
Fórumban biztos tudnak ajánlani "bevált" típust, de azért a neves cégek termékeinél nem csak a márkanevet fizeted meg.
Nem tudom milyen autóba akarod, de a gyárileg szerelt megoldások hosszú távon élhetők tudnak lenni. -
Exian
addikt
Déli szomszédaink sörei érdekelnek? Pénteken voltam horvátban, hoztam horvát és szerb söröket, de nem tudtam hozni sokat, mert nem volt tervben nagyon a menetel és nem volt nálam megfelelő mennyiségben megfelelő pénz...
ugyanakkor meglepett, hogy ahol voltunk kis falu kis bótjában milyen jó kis üveges sörök vannak!
Csak azért kérdezem, mert megyek majd megint, ha netán van olyan, ami érdekes lehet, akkor jelezd!
Vagy ha neked nem is érdekes onnan semmi, ajánlhatsz, ha van ajánlani való. Hoztam pl Jelent, ami ugye szerb, egyszerű sör, de nekem ízlett. A Carlsberg féle Pan az kevésbé, meg ugye az kukoricás, de mondjuk annak teljesen jó. Abból volt rögtön három-négy féle is a kisbótban (Pils, Lager amiket hoztam, de voltak még valamilyenek).
Sajna a buszsofőr volt kollégám még nem jelentkezett, hogy menne valamerre külföldre. De talán inkább majd tavasszal indulnak jobban utak.
-
Csepy
őstag
Szeretem az airbuds-om, mert:
NEM apple termék, USB-C és QI tokja van, 10+ h akkuideje van 1 töltéssel, EQ-zható, aptX adaptive kodekes, teljes gesztusvezéléses, iszonyat jól szól, mert active driver + balanszírozott armatúrás driver is van benne.
Ki nem állhatom az airbuds-om, mert:
Na, ilyen nincs, mióta a jelenlegi SoundPeats H1-emet használom. -
0xmilan
addikt
Szeretem az AirPods Pro-m, mert:
- Ceges es nem fizettem erte 80e Ft-ot, amennyit biztosan nem adnek erte soha
- Jo az ANC. Az elejen mindig leesett az allam, hogy leviszi nullara pl. a varos zajat kinti setanal
- Sokkal jobb a tokja is, mint a csaladban levo tobbi klonnak, amik tizedebe kerulnek
- Passzol a fulembe, kenyelmes, nem esik kiKi nem állhatom az AirPods Pro-m, mert:
- Nem USB C-t hasznal, de hat ilyen utopisztikus elvarasaim nem lehetnek -
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest