-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma1981
veterán
válasz
Ajándékok #89447 üzenetére
Azért nem kell ennyire megrémülni. Ha valaki beteg, stb arra valóban veszélyes lehet a vírus. Azért az a 6% sok nem? Alapban a 80% max enyhe tüneteket produkál. Van aki el sem kapja. Van aki tünetmentesen fertőz. Aki komolyabban megbetegszik tehát fullad, stb azoknak sem kell mindegyiknek lélegeztető elég az oxigén. Majd vannak akik sajnos lélegeztetőre kerülnek.
Szerintem az nem 6%. Kevesebb az. Csak hát látatlanban nem tudja az ember van-e rejtett betegsége amitől gond lehet. Akciócsoport vezetője a pécsi virológus, azt mondta addig ameddig max láz, köhögés stb (enyhe tünetek) addig nem kell szólni senkinek sem. Házi karantén. 2. fázis amikor kapkodod a levegőt, fulladsz akkor kell kórház. Bamán nyilatkozta. A kormány honlapján is fent van, ha csak enyhe tünetek akkor otthoni karantén. Nem kell sehova menni. Rengetegen lesznek akikről nem is tudnak, és ez miatt magasabb lesz a halálozási arány, intenzív ellátások aránya stb. De amúgy most mindenki maradjon a seggén. Mást nem tehetünk úgy sem. Ne most rohanjon az ember a boltba mikor már lassan 2 hete, ha nem több tudjuk mi a helyzet. Mindenki tudta ugyan az lesz itt is mint mindenhol. A legnagyobb baj, hogy szetcseszi a gazdaságot. Nem a vírus miatt kell félni, hanem, hogy nem lesz melónk. -
nesa
veterán
válasz
Ajándékok #89433 üzenetére
Én amiket ma vettem csomagolt cuccokat úgy csináltam hogy gőztisztítóba kevertem 2/3 víz és 1/3 alkoholt (tudom nem a legjobb ötlet gőztisztítóba az alkohol de ez van) , azért alkoholt mert minden mást nem lehet kapni, csak festékboltba denaturált szeszt most hogy leírom holnap már az se lesz
nem tudom jó-e az alkohol a dögnek?
-
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Ajándékok #89317 üzenetére
Mondjuk annak épp itt az ideje. Egy ideje nézegetjük a házakat, de ez a "Szabolcsfalu szőlőhegyen két kilométerre a betonúttól eladó egy vegyes falazatú lyuk, ahova lajtoskocsival hordják az internetet a faluközpontból, a bejárati kapun a szomszéd németjuhász haszonélvezete van, mindez pedig a Tiéd lehet 29M Ft-ért" ez nem pálya. Rá is fér a piacra, hogy letérdeljen kicsit.
-
-
válasz
Ajándékok #88195 üzenetére
Magának a kábelnek nincs késleltetése szerintem csak átviteli sebessége és hibaszázaléka. A megjelenítőnek van késleltetése, ami a jel átalakításából, feldolgozásából, esetleges felbontás módosítás szükségességéből (pl. fullHD jelet kap egy 4K tévé és fel kell konvertálnia) stb. adódik.
Az optika átviteli sebessége egyértelműen jobb, főleg nagy távolságokra. Állítólag egy jó optikai kábelnél nem számít, hogy 10 méter vagy 30 méter a táv, míg egy sima hdmi kábelnél ez eléggé jelentős különbség, hát még árban. Mivel nincs átalakítás digitális jelből analóggá és vissza, mint a sima hdmi kábelnél, így elvileg ez az idő sem veszik el. Mondjuk azt nem értem, hogy egy lejátszó honnan tudná, hogy milyen kábel lett beledugva, úgyhogy ezt passzolom. Mindenesetre minden vélemény szerint a gyors és távoli átviteli sebesség jövője az optikai kábel elterjedése hdmi, usb stb. formátumokban.
Egyébként már várom azokat, akik majd jól kitalálják, hogy az optikai kábelen túl steril a kép, a szép képhez sima hdmi kell. Majd hivatkoznak az LP-CD összehasonlításra. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ajándékok #88018 üzenetére
Nem csoda, mindössze 1500V-ig bírja az ethernet a feszültséget. Ahol ki van téve villámlásnak, oda kell rá extra védelem, csak az meg jellemzően a kapacitív terhelés miatt rontja a sávszélességet. Ilyen egymás melletti házaknál lehet célszerűbb pont-pont wifi kapcsolatot csinálni irányított antennákkal.
-
a2d2
addikt
válasz
Ajándékok #87922 üzenetére
Köszi srácok, erről az insert gombos bios resetről még nem hallottam de nem is működik.
Windows csökkentett módnak nem néztem utána mert azzal a rendszerben fellépő hibát lehetne orvosolni, de amint bekapcsolom a gépet tök sötétség van, biost sem látom már.
Délután szétszedem és resetelem, úgyis ideje már kifújatni a port, lehet át is pasztázom a cpu hűtőt. Pont 3 éve lett összerakva a gép, nem árt neki. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ajándékok #87614 üzenetére
Az nekem nagyon ismeretlen márka. Amúgy jah, erősen utána kell nézni annak, mit vesz az ember.
IO.sys: Igen, valószínűleg az lesz a cél. Most vettünk ASUS VA249HE monitorokat a céghez, mindössze 33.000Ft-ért VA panelt adnak 24 colon. Ez az első olyan monitor hosszú IT pályafutásom alatt, hogy csak bekapcsoltam és nem kellett beállítani a képet, mert minden jó volt rajta.
Nézve a 3 nagy panel típust elemző PH!-s cikket, valamilyen javított színvilágú TN panelt kivéve a VA jelenti a megoldást univerzális PC-s használatra.M_AND_Ms: Pana plazmánk nekünk is volt, az egy külön kategória a képminőségben... Azt sajnálom, hogy az a technológia is eltűnt, bár az is érzékeny volt a beégésre így 1:1-ben monitornak az se jó.
A nappaliban majd nálam is fog dúlni a háború, bár a CoD szériából már kicsit kiöregedtem. Nekem a CoD1-2 volt a nagy kedvencem, EAX térhangzással és mosin nagant puskával a kézben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ajándékok #87611 üzenetére
Egy 32-es LG-m van, passzív 3D-vel (LG32LF650V). Jövőre új lakásba fogok költözni, oda már szerintem egy új TV-t veszek magamnak. Sajnos 3D TV-t már nem gyártanak, így nézhetek valami olyat aminek minél sötétebb feketéi vannak, lehetőleg nulla háttérfény beszűrődéssel. Fasza lenne egy oled, csak hát b. drága és beégés veszélye van, így nem jó monitornak, meg mintha nem is létezne belőlük 32-es példány...
A felbontással viszont nem tudom mit kezdjek. Ha maradok fullhd-n akkor még nem kell új vga, ezért lehet úgy fogom csinálni, hogy a gép egy fullhd tv-vel a "dolgozó" helységben lesz, a nappaliba meg áthúzok egy hdmi kábelt és oda meg megy egy nagy 4K TV filmezéshez. Új lakásnál még át tudok fúrni bármilyen falat büntetlenül a festés előtt. -
Palafi
aktív tag
válasz
Ajándékok #86256 üzenetére
Statisztikailag biztos igazad van. De ez nem sokat segít azon, aki élete első repülős útján balesetet szenved. És vannak emberek, akik pedig mindent megúsznak. Ezért szokták mondani, hogy csak olyan gyorsan menj, amilyen gyorsan az őrangyalod tud repülni.
Ráadásul meg is nyugtattál, statisztikailag még elég sokat fogok élni. Igaz már túl vagyok valószínűleg az 1 millió kilóméteren, de csak 300 millió felett fogok meghalni. Ennyi kilóméter levezetésével valószínűleg végelgyengülésben.
-
a2d2
addikt
válasz
Ajándékok #84817 üzenetére
Nekem ilyen van és ezt játssza: [link]
Emellett iszonyat melegszik. Visszaküldtem Sandisknak, küldtek egy másikat, ugyanezt csinálja.
Feleségem hozott a munkahelyéről egy másik típust (laposabb de hosszabb volt kicsit) hogy másoljak rá valamit, az is ugyanezt játszotta. -
stfx
aktív tag
válasz
Ajándékok #84520 üzenetére
Köszi, de 25K körüli kategóriában gondolkozom. Ennyiért találtam új telefont is 3GB/32GB/8core-al, csak annak meg kikapcsolhatattlan 3D-s kijelzője van.
-
IO.sys
őstag
válasz
Ajándékok #83354 üzenetére
Janoska leírta a tutit: Full HD-ra egyébként az 1060 6Gb-os-nál szerintem nem kell jobb simán megy ultrán minden vele
Sok mindent nem próbáltam, mert költöztünk. FC5, Wolfenstein mentek ultrán 60 fps-sel (Hz-en), Deus EX:MD Dx12-vel, totál Ultra MAX-on csak 20-30 fps-sel, de az nem is egy normális játék, nem könnyű kimaxolni. Dx11-gyel, a 16x-os élsimítást levéve 8-ra vagy 4-re, ilyesmik, pörgős volt. -
válasz
Ajándékok #83354 üzenetére
Bár nem engem kérdeztél, de a 660 az lehet ugyanaz a kategória (közép), de nem ugyanaz a tudása a 2 kártyának, az 1050TI pl 25-30%-al jobb játékokban. Full HD-ra egyébként az 1060 6Gb-os-nál szerintem nem kell jobb simán megy ultrán minden vele, míg az 1050TI az mostanában már "csak" high beállításokra elég. Egyébként ezeket tapasztalatból tudom, mivel az utóbbi 2-3 hónapban megfordult nálam 1060-ból a 3 és a 6 GB-os, sőt 1070is, de a végén én is az 1050Ti-nél maradtam, mert bőven elég még mindig. A Gyerkőc gépébe tettem 660-at azzal jól el tud játszani 1680*1050-ben, de full hd-ra már elég sovány, főleg ha még egy kis élsimítást is ad neki az ember. Bár meg kell hagyni korához képest igencsak meglepett a tudása
a2d2 : Szerintem várj még egy picit a cserével. Januárban jönnek az RTX2050-60-as kártyák akkor tuti lejjebb mennek az 1070-ek is, én akkor vennék az tuti, lehet be is nevezek majd egy 2050-60-ra, csakhogy megnézzem átnevezés lesz az új széria vagy tényleg erősebb lesz
MZsoltee: Ja az kb tényleg hasonló, csak a2d2 1050Ti-t írt, és kicsit bezavart
-
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #82655 üzenetére
Nekem van egy eladó 32"-os monitorom, de ez "csak" FullHD felbontású.
Van rá ~1.5 év gyártói garancia és ~4.5 év biztosítás.
Mondjuk a tényleges eladás még kérdéses, attól függ, hogy tudunk e venni helyette nagyobb TV-t (mi TV-nek is használjuk ezt). Illetve, ahogy nézem, eléggé lement az új ára is... mi még 100e felett vettük, igaz abban benne volt a biztosítás is. Lehet, hogy nem érdemes eladnom. Lehet jobban járok, ha megtartom csak monitornak az új TV mellé. Az eMagos 70e Ft-os ár eléggé lehúzza az eladási értéket
-
blaca83
őstag
válasz
Ajándékok #82649 üzenetére
Pont ezért kérdeztem, hogy mennyit szánsz rá, mire akarod használni és mekkora méretet szeretnél...!
Én alapvetően a G-SYNC-et jobbnak tartom de akár melyik oldalról szeretnél választani a felbontás illetve a méret tekintetében elég komoly kompromisszumot kell kötnöd.
Amennyiben a méret a lényeg akkor 32"-34"-ban is lehet elfogadható áron Freesync-es monitort találni, de csak WQHD felbontásban, mert a 4K-s már ott is borsosabb áron van.Tovább nehezíti a kérdést, ha komoly felbontást is szeretnél akkor a zsebbe kell nyúlni a VGA beszerzést illetően is.
Képfrissítés szempontjából, ha játszani is fogsz vele akkor 144Hz-est nézz mindenképpen. -
zsolt19900
őstag
válasz
Ajándékok #82118 üzenetére
IO.sys: köszi neked is a tippet
Ajándékok: nem az, hogy megelégszem-e vagy sem, ez általában (ami ugye 3-4 évet jelent) úgy zajlott, hogy bementem az optikába behívtak vizsgálatra, ott megvizsgált a kollegina és utána lett a szemüvegkeret és a lencse típusa megbeszélve
na most én ezt -már ahogy rájöttem- fordítva csinálnám, mivel okés hogy akkor van ingyen a szemvizsgálat (általában "akcióba") ha ott csináltatom a szemüvegemet, csak biztos előfordulna, hogy nem tudtak olyan keretet mutatni pl. ami úgy 100%osan elnyerje a tetszésemet, és akkor a vizsgálat pedig fizetőssé válik....
-
IO.sys
őstag
-
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #81911 üzenetére
A kicsi lézerek gyorsan melegednek, néhány másodperc. Legalábbis ami nálunk volt, bármelyik kis lézer gyorsan melegedett és nyomtatott. A nagy színeseink az más tészta, azok lassabban melegszenek, viszont utána már piszok gyorsan lökik a lapokat.
Viszont eddigi bármelyik tintásunk igen komótosan tolta/tolja a sorokat... Pont alkalmatlan erre a célra. Szerintem.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Ajándékok #81911 üzenetére
Nem végeztem méréseket, de...
Azonos kategóriában egy tintasugaras se gyorsabb, sőt lassabb. Nagymennyiségű nyomtatásnál pedig drágább.
Amúgy, én mindenhol lézerből kapom a nyomtatványokat, számlákat. Ahol meg tényleg pörögni kell, ott spéci, hőpapiros blokknyomtatókból.De, te tudod.
-
-
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #81901 üzenetére
Szerezz egy Epson tartályos nyomtatót, nekem L355 van, a fél világot kinyomtattam már vele és félig vannak még a tartályok. És a komplett töltés ha kifogynak a tartályok, 10k. Feketefehérre 4000 lapot, színesre 6000-et írnak, reális lehet.
És nem utolsó sorban, szuper fotónyomtató, én 99%-ban arra használom, fotópapírral, aminél veszettül fogy ugye a tinta, de ahogy írtam, félig vannak még a tartályok, első, gyári töltet. Olyan 600-700 10x15-ös képnél járok kb.
Szerintem ez a legtakarékosabb megoldás, ha a színes nyomtatás is cél. Ha nem, akkor egy egyszerű lézert vennék.
-
goodboy007
senior tag
válasz
Ajándékok #80414 üzenetére
Asztal van és amúgy is albiban lakom, nem szeretném az asztalt is majd elcipelni, ha elköltöznék.
Pont ezért nem jó a falra furható sem (olyan egyébként van), mivel a 2 lyukat nem tudnám mivel eltűntetni majd.
Valahogy nonszensznek érzem, hogy Egy műanyagért 4 lábbal elkérnek 5-6k-t.
Nem kell, hogy szép legyen, felőlem jó egy deszkára alulról facsavarral rögzített "láb" is, aminek gondolom még 1k sincs az anyagköltsége, csak nincs hozzá szerszámom. Valaki nem akarja esetleg megeszkábálni nekem? -
IO.sys
őstag
válasz
Ajándékok #80025 üzenetére
Itt 100 mbitről van szó. A t ZTE routere kezeli lagymatagon a netet, ha routol. Most már csak switch, nem kell gondolkodnia, innentől jó. De köszönöm!
A flash ic-t tervezem kicserélni a tp-linkben nagyobbra, de sehol nem láttam erre példát, csak ram cserére. Ha valaki csinálta már, megköszönném ha tudna mondani típust. -
Palafi
aktív tag
válasz
Ajándékok #79913 üzenetére
Ezzel kezdtem: "Ha a feltételeiteknek megfelel". Mindenkinek másik környék gázos, másik környék tetszik. A hozzászólásokból is ez derül ki, ami főleg félelmen, és előítéleten alapul szerintem. Ha veszel a leg jobb környéken egy 100 milliós házat, ki garantálja, hogy holnap ki költözik a szomszédodba? Mi is 8 hónapja költöztünk, itt is minden szomszéd félt, jelenleg mindenkinek minden tetszik. De erre nincs semmilyen garancia, hogy a későbbiekben is így lesz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ajándékok #79913 üzenetére
Maga az a környék nem gázos, csak közel van rosszabb területekhez. Pl. közel van hozzá a Zsolnay negyed, a téglával berakott ablakú házakkal a 6-os úton a Balokány tóval szemben (amikben egyébként még laknak, vagy legalább is bejárnak zülleni a helyiek).
Ott szálltam le a buszról 3 éven át és láttam pár dolgot arrafelé, azóta a gázszpré mindig nálam van. Eléggé meg kellett nézni, hogy az út melyik oldalán milyen arcok jönnek szembe. -
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #79417 üzenetére
Igazából a legjobb lenne, ha a jelenlegi konfigom maradhatna, azért ritkán, de kell másra is a gép, ezért nem jó egy akármilyen miniPC.
A külső zajok nem számítanak (táp és HDD, bár SSD van/lesz a gépben), mert csak fejhallgatóval hallgatok zenét rajta.
Próbálgattam alternatív megoldásokat is, amiket írtál, de az egyszerűbb media playerek közel sem produkáltak olyan minőséget, mint a hangkártyám. Az a verzió még szóba jöhetne, hogy valami extra mini PC akár Androiddal és egy jobb USB-s hangkártya (ha támogatja egyáltalán), de nem akarok ennyit költeni rá perpill.
A fő szempont és a legjobb megoldás most az lenne, ha a jelenlegi gépet tudnám kisebb házba rakni, ami beférne a polcra, ahová szeretném rakni.
Barkácsolásra én is gondoltam, vannak végül is régi pici gépeim, amikben már ATX belső van, nem rossz ötlet, kösz, körbenézek majd közöttük, hogy esetleg melyikbe férne bele minden holmi a gépemből.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ajándékok #78844 üzenetére
Raktunk, olyat ami lezárja a strangot. Nem ér semmit sem... Minden egyéb nyílást lezártunk a csöveknél alul, csak a strangnál jöhet be levegő. A kis reteszek meg lezáródnak prímán, mégsem érnek semmit.
Be fogunk tenni egy felfelé kanyarodó csövet, arra rakunk egy állandóan működő halk ventit, majd annak a végén lesz az említett lezárós venti. Így már talán az állandó kifelé menő levegő megállítja ezeket a dolgokat. Nem értem az okát, de a földszinti lakásból valamiért állandó huzat van hozzánk...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ajándékok #78197 üzenetére
Az első cucc az ha jól értem a németet, egy DVB-C vevő be és kiemenettel (mint egy videó anno), amivel régi tévét (is) tudsz meghajtani.
A transmitter az HDMI jelet (valamelyik kategóriáját annak) tudja átjátszani vezeték nélkül.
Az androidos box érdekes, de az egy TV vevő.
A vevő meg Miracastos cucc, az más tészta.Szóval ezek egyike sem tud DVB-C jelet vezeték nélkül továbbítani. Ha létezne olyan kütyü, akkor nem Cat6 árnyékolt UTP érpárján lennék kénytelen elvinni a TV adást a lakás különböző pontjaira, mert a felújításkor a munkások nem húzták be a coax kábelt a TV-nek a padlólapozás előtt, csak a netkábelt...
-
air
nagyúr
válasz
Ajándékok #78155 üzenetére
Tévedésben vagy. Nem engem kell meggyőznöd.
A szabályokat nem én találtam ki. Csak felhívtam rá a figyelmet.
Korábban egy hirdetésnél, amit nem tartottam korrektnek, rákérdeztem az eladóra, hogy ezt hogy gondolja.
Én is azt a választ kaptam, hogy ne rontsam mások üzletét, és az ilyen kérdéseimet privátban tegyem fel.
Most én is csupán annyit tettem, amit akkor nekem mondtak.
Téma részemről lezárva. -
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #77242 üzenetére
Kösz, ez amúgy jó cucc biztos, de nekem totál nem kell ilyen, egy riasztóba lesz beépítve fixen, szóval nem napi használatra kell. Szóval nekem célirányosan a megfelelő kábel kell, ez a csokor akkor jó, ha van sokféle cucc, amikbe naponta dugdosni kell. Mindenesetre az ára mókás
-
air
nagyúr
válasz
Ajándékok #76924 üzenetére
Mi baj van?
Mi lenne akkor igaz?
Kalkulálni kell vele. Ez mindig igaz.
Ha VÁM eljárás alá vonták már, és értékhatár feletti a termék, mindenképpen fizetni kell.
Van amit simán átengednek, mert átvilágítás után, és a címke alapján határ alattinak ítélték.
Van aminél bekérik a megrendelő visszaigazolást és a PayPal számlát, és ha határ alatti, akkor semmit sem kell fizetni.
Az eljárási költséget csak akkor kell fizetni, ha ÁFÁt esetleg VÁMot is kell fizetni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ajándékok #76624 üzenetére
A virtualdub kezel mkv-t is. Érdemes belőle a filtermod verziót használni, az fejlesztve van: https://sourceforge.net/projects/vdfiltermod/
-
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #76622 üzenetére
Most írtam az előbb programot. Ingyenes, és sima egyszerű vágásra tökéletes. Vágás után a forrás videó eredeti formátumába tud menteni, konvertálás és újradolgozás nélkül, változatlan, eredeti minőségben pillanatok alatt. Sima másolást csinál a kivágandó részből módosítás nélkül. Erre a célra nagyon gyors és jó, és ingyenes. Komolyabbra is van tippem, ha effektezni kell meg egyéb bonyodalmak, de azok már fizetősek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GARANCIÁLIS! Apple Watch Series 10 GPS 42mm Rose Gold!
- Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged