Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ance

    őstag

    válasz Ajándékok #88195 üzenetére

    Magának a kábelnek nincs késleltetése szerintem csak átviteli sebessége és hibaszázaléka. A megjelenítőnek van késleltetése, ami a jel átalakításából, feldolgozásából, esetleges felbontás módosítás szükségességéből (pl. fullHD jelet kap egy 4K tévé és fel kell konvertálnia) stb. adódik.

    Az optika átviteli sebessége egyértelműen jobb, főleg nagy távolságokra. Állítólag egy jó optikai kábelnél nem számít, hogy 10 méter vagy 30 méter a táv, míg egy sima hdmi kábelnél ez eléggé jelentős különbség, hát még árban. Mivel nincs átalakítás digitális jelből analóggá és vissza, mint a sima hdmi kábelnél, így elvileg ez az idő sem veszik el. Mondjuk azt nem értem, hogy egy lejátszó honnan tudná, hogy milyen kábel lett beledugva, úgyhogy ezt passzolom. Mindenesetre minden vélemény szerint a gyors és távoli átviteli sebesség jövője az optikai kábel elterjedése hdmi, usb stb. formátumokban.

    Egyébként már várom azokat, akik majd jól kitalálják, hogy az optikai kábelen túl steril a kép, a szép képhez sima hdmi kell. Majd hivatkoznak az LP-CD összehasonlításra.

Új hozzászólás Aktív témák